Duyuru neyi değiştirmiş anlamak güç! Zaten bunu yök duyurmuştu ösym den sağlaması yapılmış oldu!
Duyuru neyi değiştirmiş anlamak güç! Zaten bunu yök duyurmuştu ösym den sağlaması yapılmış oldu!
Bir şeyi değiştirdiğini söylemedi hocam hiç kimse, ÖSYM'nin de yapması gereken duyuruyu yaptığını söylüyoruz. Ayrıca 2 gündür ortada dolanan dilekçe sorularına da cevap oldu, şu an eşdeğerliğini onaylatmak isteyen bir kişi ÖSYM'ye başvurduğunda 23 Temmuz'dan önceki sınavlar için eski eşdeğerliğe göre onaylatabilecek.
Şimdi arkadaşlar Devlet ve kurumları Vatandaşın geneli için bazı kurallar koyar, koyulmuş kuralları düzenler veya kaldırır. Bunu yaparken de genelin menfaatine bakar. Bu durum 23 Temmuz öncesi durumu atıyorum 200.000 adayı etkilerken sizin gibi sınavına haftalar kala hatta günler kala mağduriyet yaşayan kişi sayısı da en fazla 2000 olacaktır. Sizce dava açılsa kazanma ihtimaliniz nedir? Diyelim Bölge İdare haklı buldu Danıştay da Temyizde kaybetmenizin olasılığı nedir? Haklısınız sorun sizin üzerinizde kesinlikle negatif etki yaptı ama unutmayın ÖSYM 3 önemli adım daha attı. Hatırlarsak: 1) TOEIC kalktı 2) Sınav takvimi açıkladıktan 5 gün sonra KPDS-ÜDS kalktı yerine YDS geldi ve 3. olarak YDS tarihi erkene alındı. Sizce yasal hakkımızı nasıl arayabiliriz? Ya da yasal bir hakkımız var mı? Ayrıca ötelese bile ÖSYM ne zaman en makul ve sorunsuz zamandı. Bence atılan adımlar doğru fakat zamanlama ve yöntem hatalıydı. Ancak 2 kurumda yakışanı yaptı açıklamaları ile bir çok arkadaşımızın kafasındaki soruları sildi attı.Bilirim hocam, 2,3 daha da artabilir bu çok başlılık. 3 ayda bir değiştiriyorlar pişkin bir şekilde de nisan 2013 eşdeğerliği diye belirtmişler şimdi ben de ekim-kasım ayını bekliyorum yine değişir nasılsa. Vahdet Hocam siz de oluşabilecek mağduriyetler için yanımızda olur musunuz? Ben cumartesi sınava gireceğim ve 4 günle eşdeğerlik kaybettim bu nasıl adalet? belki 5.5 alacak donanıma da sahiptim fakat şu karar benim gibi bir çok insan üstünde olumsuz etki bıraktı ve motivasyonumuz dağıldı. Üstelik karar alınmadan önce başvurumuzu yapıp bazı maliyetlere katlandık, bu eşdeğerliğin değişeceğini bilseydik çalışmalarımızı biraz daha hızlandırabilirdik ya da sınava girmeyi biraz daha erteleyebilirdik. Benden 1 hafta önce giren arkadaşım tabiri caizse paçayı kurtardı, aynı sınava girmemize rağmen benim için bu geçerli olmayacak.
Sınav sonuç belgelerinin üzerinde şu tarihte ulaştı diye yazmıyor ki. Hangi tarihte sınava girdiyseniz o tarih belirtilerek , o tarihten itibaren 2 yıl geçerli diyor. Dolayısıyla kanaatimce sına tarihi esas alınmalıdır.Arkadaşlar, gereksiz bir tartışma yaratmak istemem ama şöyle bir durum var; ÖSYM nin bugünkü açıklamasında 23 Temmuz 2013 tarihi ve öncesinde alınmış yabancı dil belgeleri derken, dünkü YÖK açıklamasında yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte ibaresi vardı... şimdi örneğin sınava 13 temmuzda giren birinin sonuç belgesi muhtemelen 24 25 temmuzda düzenlenecek... bu duruma ne dersiniz ?
hocam verdiğiniz 3 örnekten sadece biri benim sorumla doku olarak uyuşuyor ki o toeic örneğiniz için ek süre verildiğini hatırlıyorum. kpds-üds sınavları da tamamen kalktı ve önce alınan puanlar geçerli kılındı ve yine yds gibi bir şans verildi.Yds 1 ay öne çekildi yine aylar öncesinden haber verildi, bu yüzden bizim durum daha farklı. Atılan adımın doğruluğunu veya yanlışlığını sorgulamıyorum yarattığı mağduriyeti tartışıyorum ki bu da dediğiniz gibi zamanlama.Şimdi arkadaşlar Devlet ve kurumları Vatandaşın geneli için bazı kurallar koyar, koyulmuş kuralları düzenler veya kaldırır. Bunu yaparken de genelin menfaatine bakar. Bu durum 23 Temmuz öncesi durumu atıyorum 200.000 adayı etkilerken sizin gibi sınavına haftalar kala hatta günler kala mağduriyet yaşayan kişi sayısı da en fazla 2000 olacaktır. Sizce dava açılsa kazanma ihtimaliniz nedir? Diyelim Bölge İdare haklı buldu Danıştay da Temyizde kaybetmenizin olasılığı nedir? Haklısınız sorun sizin üzerinizde kesinlikle negatif etki yaptı ama unutmayın ÖSYM 3 önemli adım daha attı. Hatırlarsak: 1) TOEIC kalktı 2) Sınav takvimi açıkladıktan 5 gün sonra KPDS-ÜDS kalktı yerine YDS geldi ve 3. olarak YDS tarihi erkene alındı. Sizce yasal hakkımızı nasıl arayabiliriz? Ya da yasal bir hakkımız var mı? Ayrıca ötelese bile ÖSYM ne zaman en makul ve sorunsuz zamandı. Bence atılan adımlar doğru fakat zamanlama ve yöntem hatalıydı. Ancak 2 kurumda yakışanı yaptı açıklamaları ile bir çok arkadaşımızın kafasındaki soruları sildi attı.
Sınav sonuç belgelerinin üzerinde şu tarihte ulaştı diye yazmıyor ki. Hangi tarihte sınava girdiyseniz o tarih belirtilerek , o tarihten itibaren 2 yıl geçerli diyor. Dolayısıyla kanaatimce sına tarihi esas alınmalıdır.
Şu an sonuç belgeme tekrar baktım. Sınav giriş tarihim 25 Mayıs yazıyor. Bir de en altta 6 Haziran tarihi sonuç belgesinin düzenlenme tarihi olarak belirtilmiş. Bence sonuç belgeniz elinize geçtiğinde altta belirtilen sonuç belgesi düzenlenme tarihine de bir bakın. Ama yine de sınav tarihinin esas alınması gerektiği kanaatindeyim. YÖK ün ifadesi daha doğru olmuş.