Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

berxwedan

Öğrenci
yaw arkadaş net bır bilgi verecek yok mu herkes birsey diyor 13 temmuzda giren ve sınav sonucu bugun açıklananlar ne olacak hergun hergun bırsey diyorsunuz ben anlamıyorum ki yökün açıklması gayet net değil mi ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
yaw arkadaş net bır bilgi verecek yok mu herkes birsey diyor 13 temmuzda giren ve sınav sonucu bugun açıklananlar ne olacak hergun hergun bırsey diyorsunuz ben anlamıyorum ki yökün açıklması gayet net değil mi ?

Yukarıda yazdım yetkili kurum ÖSYM'dir bu konuda siz yenisini kullanacaksınız gibi görünüyor.

Tarko

Doçent
Yukarıda yazdım yetkili kurum ÖSYM'dir bu konuda siz yenisini kullanacaksınız gibi görünüyor.

hocam Yök duyurusunda sınavların yapıldığı tarihteki eşdeğerlik geçerlidir diyor, sonucun açıklandığı tarihi baz alırsak yanlış olmaz mı? neticede 13 Temmuz'da sınav yapıldığında eski denklik geçerliydi.

ıour

Öğrenci
Çok entresan bir durum söz konusu, ÖSYM ilk duyurusunu yaptıktan yani eşdeğerlikleri değiştirdikten sonra YÖK sayfasında duyuru yapıyor ve (23 Temmuz) diyorki sınavın giriş tarihinde geçerli olan denklik lisansüstü v.s. başvurularında geçerlidir. Sırf bu duyuruya göre 13 Temmuzda sınava girenler, lisansüstüne başvurabiliyor. Ancak 2 gün sonra ÖSYM bir duyuru daha yayınlıyor ve Allah bilir duyuruyu yazan memurun dalgınlığından belgenin alındığı tarih diye bişey yazıyor :S:S Bu yeni ÖSYM duyurusunun ardından YÖK'ten bir ses yok. YÖK'ü aradığımda ÖSYM'nin dediği doğru olur diyor. Bu sefer de YÖK kendiyle çelişiyor. Madem ÖSYM'nin dediği geçerliydi, ÖSYM ilk değişikliği yaptıktan sonra nasıl oluyorda kafana göre Sınava giriş tarihindeki Denklik tablosu geçerlidir diyebiliyor. Onu diyen 2. duyurudan sonra niye bir şey söyleyemiyor ve topu ÖSYM'ye atıyor. Anlamış değilim çok ilginç gerçekten ve bir o kadarda talihsiz bir durum. Özellikle 13 temmuzda sınava giren ve sınavı 26 temmuzda açıklananlar için. Düşünsenize ÖSYM 2. açıklamasını 3 gün sonra yapsa yada "belge" değilde sınava giriş tarihi esas alınsa( ki hakkaniyeti olan bu durumdur) hiç bir sorun kalmayacaktı. 1-2 gün ile bu sıkıntıyı yaşıyoruz.

berxwedan

Öğrenci
herkes birşey diyor ama 13 temmzuda gırenler yenı sıstem ıle değerledirillirse mahkeme hertürlü senı haklı görür ki zaten böyle bir durum yok 13 emmuzda gırıp 26 temmuzda sonucu acıklanacakalr hata 17 emzuda gırenlerde eskı sıstemde degerlendirilir.ma malsef herkes bilip bilmeden konuşuyor ortada kazanılmış bir hak var her turlu haklıyz

sidneh

Profesör
aiakas hocam size verdiğim cevap tatmin etmedi herhalde, sanırım eskisini kullanabilirsiniz cevabını bekliyorsunuz. Üstte Nazmi hocamın da iki kere belirttiği gibi ÖSYM'nin açıklamasını dikkate alacaksınız.

aiaks

Öğrenci
Arkadaşlar,ösym nin yaptığı son duyuruda sınav sonuç belgesi tarihi diye bir ibare yok,bunu nasıl bu şekilde yorumladınız anlayamadım diyorlar.''23 Temmuz 2013 tarihi ve öncesinde alınmış yabancı dil belgelerinin geçerliliğinde 24 Nisan 2013 tarihli "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" tablolarının esas alınmasına karar verilmiştir.''diyor. Aslında yök ve ösym aynı şeyleri söylüyor.

sidneh

Profesör
"23 Temmuz 2013 tarihi ve öncesinde alınmış yabancı dil belgelerinin"

Belgenizi sınav tarihinde değil, sonuç açıklandığında alıyorsunuz hocam. Tabii inşallah biz yanılıyoruzdur, YÖK ve ÖSYM aynı şeyi diyordur ama şu an anlaşılan bu. En doğrusu ÖSYM'yi arayıp öğrenmek sanırım.

aiaks

Öğrenci
sınava girildiğini yeterli kılan giriş belgesi ve sonuç belgesidir.yök ün sayfasında kamuoyuna yapılan açıklamada sınava giriş belgeleri esas alınacağından ösym de hukuken bu açıklamayı kabul etmek zorundadır.

sidneh

Profesör
Tam tersi, sınavları ve eşdeğerliliklerini ayarlayan kurum ÖSYM olduğundan, YÖK ÖSYM'nin açıklamasını kabul etmek zorundadır.

aiaks

Öğrenci
Kendi aralarında kamuoyuna duyurmadan önce evet sizin dediğiniz gibidir.Ancak Kamuoyuna yök tarafından yapılmış bir duyuru var bu göz ardı edilemez.

sidneh

Profesör
Hocam bu konuda iddialaşmanız gerçeği değiştirmeyecek. Şu anda yapılacak şey ÖSYM'ye ulaşıp bu duyuruda tam olarak ne kastedildiğini öğrenmektir. YÖK'e de sorsanız size ÖSYM'nin uygulamasının geçerli olduğunu söyleyecektir.

ıour

Öğrenci
13 Temmuzda sınava girenler için;
Henüz IELTS belgesi elime ulaşmadı ancak şöyle bir şey düşündüm, IELTS ile görüştüğümde belgenin üzerinde 2 tarih olduğunu söylediler. 1. tarih sınav tarihi, 2. tarih evrakın basım tarihi. Bizim sıkıntımız burda belgenin üzerinde sadece sıanv tarihi olsa sıkıntı olmayacak. Belgenin üzerinde 25 Temmuz olarak basım tarihi de yazıyormuş. Peki bu noktada şunu öğrenebilirmiyiz. Diyelimki ben gelen belgeyi bir kuruma verdim ve bir belge daha edinmek istiyorum. 1 yıl sonra 28 Temmuz 2014 'de IELTS 'e ulaştım ve yeni belge edinmek istediğimi söyledim. Şimdi yeni edindiğimiz bu belgede bu sefer basım tarihi olarak hangi tarih yazacak? Eğer 2014 yazacaksa o zaman sınav tarihi geçerlidir. Hayır 3 tarih yazacak diyorsanız basım tarihi, sınav tarihi ve tekrar edinme tarihi v.s. o zaman sınavımız yenşi denkliğe göre olur gibime geliyor. Aksi durumda eski denklik geçerli olur.

Özellikle IELTS belgelerini tekrar edinmiş olan varsa onlara soruyorum. Bu konuya bir not düşermisiniz lütfen....

aiaks

Öğrenci
Hocam daha hızlı nasıl öğrenebiliriz

- - - Güncellendi - - -

Bu ne saçma şey ya. Ben sınava girdiğim tarihteki eş değerliklere göre sınava başvurdum böyle olduğunu bilseydim girmezdim boşuna para da yatırmamış olurdum.

gunev

Öğrenci
ÖSYM'nin 25 temmuzda yaptığı duyuru şöyle

"3 Mart 2011 tarihli ve 27863 sayılı Resmî Gazete yayımlanan 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 7 inci maddesinin altıncı fıkrasında; “Başkanlık tarafından farklı zamanlarda yapılan sıralama veya seviye tespit sınavlarının eşdeğerliği, her bir sınav sonucunun geçerlilik süresi ile Başkanlığın yaptığı yabancı dil sınavlarının uluslararası yabancı dil sınavlarıyla eşdeğerliği, ilgili uzman raporlarına dayalı olarak, Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir.” hükmü gereği; Merkezimiz tarafından oluşturulan “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Çalışma Grubu” raporu ve bu rapora temel teşkil eden analizler sonucu “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” yeniden düzenlenmiş ve 23 Temmuz 2013 tarihli Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri Merkezimizin resmi internet sitesinde duyurulmuş olup 23 Temmuz 2013 tarihi ve öncesinde alınmış yabancı dil belgelerinin geçerliliğinde 24 Nisan 2013 tarihli "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" tablolarının esas alınmasına karar verilmiştir."

Ben 5 ocakta sınava girmiştim, sonuç belgesi de herhalde 20 ocak falan gibi geçmiştir elime. Bu duyuruya göre benim IELTS sonucumun geçerliliği dolana kadar nerede kullanırsam kullanayım eski eşdeğerliğe göre mi değerlendirilecek? Ben duyurudan bunu anladım.

darklion1

Öğrenci
Yeni eş değerliliklerle beraber general veya academik puan geçerliliği ayırımı yapılmıyor demi. Her iki puan türünüde kullanabilir miyiz?

gunev

Öğrenci
Hocam ben 5 ocakta sınava girmiştim, sonuç belgesi de herhalde 20 ocak falan gibi geçmiştir elime. Bu ÖSYM'nin son duyurusuna göre benim IELTS sonucumun geçerliliği dolana kadar nerede kullanırsam kullanayım eski eşdeğerliğe göre mi değerlendirilecek? Ben duyurudan bunu anladım.