Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

melekgnş

Öğrenci
dilekçe göndermek nereden aklımıza gelecekti ki? 4 lük sistemden notumuzu çevrmek için de eşdeğerlik tablosu kullanyruz tutup da bunu kullandk die dilekçe yazmyrz ki ya:(

aglot

Öğrenci
YÖK Yürütme Kurulu Kararı çıkarsa yanlış beyan olmayabilir. Ancak Unıv. inisiyatif kullanmaz ve yanlış beyana girer. Ayrıca bu alımlar ÖYP tanımıyorlar bile sizi. Cari alım olsa sorun olmayabilirdi. 2 Referans ile sorun çözülürdü. Bu durumda yanlış beyana takılma durumu da var. Ancak daha kesin bilgi ulaşmadı. Öğleden sonra bir açıklama gelebilir,en azından bir duyuru. Bekleyip göreceğiz.

Vahdet hocam sisteme tekrar girdim, inceledim. Fakat şu anda IELTS'e girenlerin yapabileceği hiçbir şey yok maalesef.
Kendimden örnek vereyim; ben sisteme notumu IELTS 5 olarak giriyorum. Elle değişme imkanım yok, yani 60 yapmaya çalıştım fakat olmuyor sistem kendisi belirliyor. Böyle bir durumda benim beyanım yanlış değil sanırım, IELTS notum 5 sonuçta. Benim girdiğim not da 5. Eğer YÖK kendisi değiştirirse notları ona söyleyecek sözüm yok, eyvallah derim. Arıyorum ulaşamıyorum da çağrı merkezine artık, yoğunluktan mı bilmiyorum. Ama ne yapmam gerektiğini cidden şaşırdım

gerard

Öğrenci
güncelleme mi yapacaklar ne yapacaklarsa yapsınlar da belirsizlik olmasın. yeni puanlamaya göre puanımda 1 puandan az bir düşme oluyor biliyorum 0,1 puan bile çok önemli ama sırf bu yüzden bir sonraki alımda %10 kesintiye tabi olmak istemem...

shario

Öğrenci
Hocam nasıl yani benim eşdeğerlik dilekçem falan yok? Bugün de alma şansım yok, dilekçesiz olmuyor mu? Bizim puanımız kesilecek mi?

Aynen öyle olacak hocam. Aslında bu durum şununla ilgili; bende şimdi ÖSYM ile görüştüm ve sırf bu konu için üye oldum.

Eğer ki diyorlar; sizin işlemlerinizi yapacak olan üniversite direkt olarak İELTS belgesi ile işlem yapıyorsa; o zaman siz İELTS belgenizi aldığınız tarihteki eş değerlik için diretebilirsiniz. Yok eğer üniversite direkt olarak İELTS belgesi değil ama ÖSYM'nin verdiği eşdeğerlik belgesi ile işlem yapıyorsa; bize dilekçe vereceksiniz ve yeni puanlar üzerinden eş değerlik hesaplanacak..

karaaprens

Öğrenci
bir arkadaşımız paylaştı
Arkadaşlar, az evvel YÖK danışma hattını aradım. Biraz bekledim ancak sonunda operatöre bağlanmayı başardım. Eş değerlik tablosu ile ilgili bilgi almak istediğimi söyledim. ÖSYM'nin sitesinde yer alan değişikliğin ÖYP ile bağlantısı olmadığını, eş değerlik konusunda YÖK'ün sitesinde yer alan tablonun geçerli olduğunu söyledi. Bu kesin bilgidir. dileyen arasın buradan paylaşalım kafa karışıklığını giderelim kesin olzrak giderelim arkadaşlar. Hatta 7 dakika kadar bekledikten sonra operatöre bağlanabiliyorsunuz, çok yardımcı oluyorlar.

Tel: 444 8 965

Sevgile

kalaritanya

Öğrenci
BİR SORUM VARDI...
ÖYP ARŞ. GÖR. olarak çalışıyorum. Dil eğitimindeyim IELTS'ye girdim. Daha iki gün önce 5.5. aldım.
Henüz üniversiteme sınavı bildiremedim.

Ne yapmam gerekiyor?
Bizde hak kaybı olur mu?
Bu puana göre ÖYP puanımı nasıl güncelleyebilirim?

Cevap verebilecek olan var mı?

shario

Öğrenci
Ayrıca gün içerisinde bir Avukat ile görüştüm ve eşdeğerliklerin değişmesi hakkında idari olarak tam yargı davası açılabileceğini söyledi.

Böyle saçma bir şey olabilir mi? İngilizce puanı aydan aya veya 3 aydan 3 aya değişebilen bir şey mi? Bu dünyanın neresinde var? Benim ÖSYM'ye göre ingilizce bilgim 3 ay önce 80 iken 3 ay sonra 60 olabilir mi? ya da tekrar 1 ay sonra 75? Böyle akıl-dışı bir puanlama sistemi olabilir mi?

Bir sınav sistemi vardır ve o sınav sistemi incelenerek karşılık verilir olur biter..

Sonucu ne olursa olsun, eş değerliklerin değişmesi konusuyla ilgili dava açacağım.

Ayrıca dilekçe konusundan ben dahil birçok insanın haberi yok.

aglot

Öğrenci
ARKADAŞLAR ÖNEMLİ:

Şu anda YÖK çağrı merkeziyle görüştüm. Konuştuğum beyefendi biz merkez ile bu konuyu şimdi görüştük dedi. Eski eşdeğerlik bu alımlarda geçerli olacak dedi. Ben daha sonra sorunla karşılaşabilir miyiz üniversitede kayıt esnasında dedim, hayır kesinlikle mağdur olmayacaksınız dedi. Bilginize. Yine 1-2 arkadaş daha arasın ağız birliği var mı görelim

cashh

Öğrenci
IELTS eşdeğerlikleri bu senenin başında değiştirilmemiş miydi zaten? Aradan fazla bir vakit geçmeden yeniden değiştirilmesi dalga geçmekten başka bir anlam ifade etmiyor benim için.

shario

Öğrenci
bir arkadaşımız paylaştı
Arkadaşlar, az evvel YÖK danışma hattını aradım. Biraz bekledim ancak sonunda operatöre bağlanmayı başardım. Eş değerlik tablosu ile ilgili bilgi almak istediğimi söyledim. ÖSYM'nin sitesinde yer alan değişikliğin ÖYP ile bağlantısı olmadığını, eş değerlik konusunda YÖK'ün sitesinde yer alan tablonun geçerli olduğunu söyledi. Bu kesin bilgidir. dileyen arasın buradan paylaşalım kafa karışıklığını giderelim kesin olzrak giderelim arkadaşlar. Hatta 7 dakika kadar bekledikten sonra operatöre bağlanabiliyorsunuz, çok yardımcı oluyorlar.

Tel: 444 8 965

Sevgile

Merhabalar;

Problem şuradadır.. Kendimden örnek vereyim.

Şimdi ben 4.5 İELTS ile 66 eş değerlilik ile sistemden tercihimi yaptım. Tamam, bunda problem yok ve YÖK biz bunu göz önüne alacağız diyor.

Ancak, makara bundan sonra başlıyor.

Yine aynı örnekle devam edelim; atandım ve benden belgelerimi istediler. ((Bizim üniversite (Dokuz Eylül) DİREK İELTS belgesi ile değil eş değerlik belgesi ile alım yapıyor.))

Ben daha önce dilekçe ile eş değerlik almadığım için, şu anda dilekçe vereceğim ve benim eşdeğerliğim 55 olarak gelecek. Sonrasında fakülte bana diyecek ki; "yanlış beyanda bulunmuşssun" çünkü senin puanın 66 yazıyor. Eş değerlikte ise 55 getirmişsin..

Sonrasında sen de onlara açıklama yapacaksın. "Vay efendim ben başvuruduğumda bu yayınlanmamıştı vs. vs. diyerek"..

Böyle bir saçmalığın içerisinde kalacağız..

Ayrıca hukuki olarak elbetteki benim aldığım puan (belgemin tarihi itibariyle) kazanılmış haktır. İngilizce seviyeleri kurumların keyfi durumlarına göre değişebilen şeyler değildirler.

mBeckham_1

Öğrenci
bu tarıhten once eskı es degerlılıgıne gore alınan puanlar gecer lı mı olacak demek bu onumuzdekı alımlarda yoksa sadece bu oyp alımlarında mı bu boyle?

waybe

Öğrenci
bundan sonra ki başvurularda yeni eşdeğerliliğie göre mi yazacağız inşallah yoksa eskiden aldığımız not mu geçerli olacak ?

aglot

Öğrenci
Merhabalar;

Problem şuradadır.. Kendimden örnek vereyim.

Şimdi ben 4.5 İELTS ile 66 eş değerlilik ile sistemden tercihimi yaptım. Tamam, bunda problem yok ve YÖK biz bunu göz önüne alacağız diyor.

Ancak, makara bundan sonra başlıyor.

Yine aynı örnekle devam edelim; atandım ve benden belgelerimi istediler. ((Bizim üniversite (Dokuz Eylül) DİREK İELTS belgesi ile değil eş değerlik belgesi ile alım yapıyor.))

Ben daha önce dilekçe ile eş değerlik almadığım için, şu anda dilekçe vereceğim ve benim eşdeğerliğim 55 olarak gelecek. Sonrasında fakülte bana diyecek ki; "yanlış beyanda bulunmuşssun" çünkü senin puanın 66 yazıyor. Eş değerlikte ise 55 getirmişsin..

Sonrasında sen de onlara açıklama yapacaksın. "Vay efendim ben başvuruduğumda bu yayınlanmamıştı vs. vs. diyerek"..

Böyle bir saçmalığın içerisinde kalacağız..

Ayrıca hukuki olarak elbetteki benim aldığım puan (belgemin tarihi itibariyle) kazanılmış haktır. İngilizce seviyeleri kurumların keyfi durumlarına göre değişebilen şeyler değildirler.

Hocam size çok yakın bir durumdayım. Benim de IELTS'im 5 yani 70 olarak tercih yaptım. Fakat 60'a düştü yeni eşdeğerliklerle. Ben de bunu sordum telefonda, ya gittiğimiz okulda bize yanlış bilgi derlerse dedim. Hayır böyle bir durumla karşılaşmayacaksınız, bu alımlarda eski eşdeğerlik geçerli olacak dedi. Büyük ihtimalle her okula bununla ilgili bir bilgilendirme yapılacaktır. Bu durumda zorda kalacağımızı düşünmüyorum. Siz sadece IELTS sonuç belgenizle gidip sorunu halledebileceksiniz yani. Sonuçta siz sisteme puanınızı yanlış girmediniz, 4.5 giriyorsunuz sistem karşılığını veriyor

shario

Öğrenci
@sidneh

Hangi konuda okulların bilgilendirildiği belirtilmiş? Ben tam olarak anlamadım ki?

Bir de herkes YÖK ile görüştüm diyor lakin, adamların telefonları sürekli olarak kapalı..