bir arkadaşımız paylaştı
Arkadaşlar, az evvel YÖK danışma hattını aradım. Biraz bekledim ancak sonunda operatöre bağlanmayı başardım. Eş değerlik tablosu ile ilgili bilgi almak istediğimi söyledim. ÖSYM'nin sitesinde yer alan değişikliğin ÖYP ile bağlantısı olmadığını, eş değerlik konusunda YÖK'ün sitesinde yer alan tablonun geçerli olduğunu söyledi. Bu kesin bilgidir. dileyen arasın buradan paylaşalım kafa karışıklığını giderelim kesin olzrak giderelim arkadaşlar. Hatta 7 dakika kadar bekledikten sonra operatöre bağlanabiliyorsunuz, çok yardımcı oluyorlar.
Tel: 444 8 965
Sevgile
Merhabalar;
Problem şuradadır.. Kendimden örnek vereyim.
Şimdi ben 4.5 İELTS ile 66 eş değerlilik ile sistemden tercihimi yaptım. Tamam, bunda problem yok ve YÖK biz bunu göz önüne alacağız diyor.
Ancak, makara bundan sonra başlıyor.
Yine aynı örnekle devam edelim; atandım ve benden belgelerimi istediler. ((Bizim üniversite (Dokuz Eylül) DİREK İELTS belgesi ile değil eş değerlik belgesi ile alım yapıyor.))
Ben daha önce dilekçe ile eş değerlik almadığım için, şu anda dilekçe vereceğim ve benim eşdeğerliğim 55 olarak gelecek. Sonrasında fakülte bana diyecek ki; "yanlış beyanda bulunmuşssun" çünkü senin puanın 66 yazıyor. Eş değerlikte ise 55 getirmişsin..
Sonrasında sen de onlara açıklama yapacaksın. "Vay efendim ben başvuruduğumda bu yayınlanmamıştı vs. vs. diyerek"..
Böyle bir saçmalığın içerisinde kalacağız..
Ayrıca hukuki olarak elbetteki benim aldığım puan (belgemin tarihi itibariyle) kazanılmış haktır. İngilizce seviyeleri kurumların keyfi durumlarına göre değişebilen şeyler değildirler.