Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

globalerol

Araştırma Görevlisi
ve değiştirilemez çünkü geçende arkadaşım anadolu üniveristesinde hazırlık atlamak için önceden aldıgı ıelts belgesini sundu önceden alındıgı oncekının esdegerlilikleri, gecer diye onceki düşük ielts karşılıkları uygulandı ve hazırlıgı atlayamadı...

Tarko

Doçent
arkadaşlar yök aksi yönde açıklama yapmadığı sürece yanlış beyanda bulunmuş sayılmazsınız, atandığınız kurum da elinizdeki belgenin tarihine göre beyanınızı değerlendirmek durumunda. yeni denklik kararından önce alınmış puanlarınız için yargı yolu da dahil olmak üzere itiraz yolları açıktır. sakın öylece kabullenmeyin.

asaasa

Öğrenci
okullarda evraklarımızı teslim alacak olan kişi bir memur oluyor ve bu memur yök'ün sitesinden açıp eşdeğerliğe bakıyor. şimdi, yök biz üniversiteleri bilgilendirdik dese bile sorun olmayacağının garantisi yok netice o memurda bitecek iş. bir iş nasıl yapılmaz, nasıl ele yüze bulaştırılır konulu sanatsal bir çalışma yaptıklarından şüphelenmeye başladım

sidneh

Profesör
Bu alımlarda eski eşdeğerliğin geçerli olacağı konusunda. Buyrun yazdıkları;

3-07-13, 13:13
erdemkan

bu alımda eski usul devam etmekte

Yeni 23-07-13, 13:13
erdemkan

okulları bilgilendiriyoruz dediler

Yeni 23-07-13, 13:13
erdemkan

arkadaslar şimdi okulun oyp koordinatoru ile konustum sabah söylemiştim ona yoku aramıs sormus IELTS değisıkılıkları bir sonraki alımları kapsıyacakmıs

waybe

Öğrenci
bundan sonra ki başvurularda yeni eşdeğerliliğe göre mi yazacağız inşallah yoksa eskiden aldığımız not mu geçerli olacak ?

shario

Öğrenci
arkadaşlar yök aksi yönde açıklama yapmadığı sürece yanlış beyanda bulunmuş sayılmazsınız, atandığınız kurum da elinizdeki belgenin tarihine göre beyanınızı değerlendirmek durumunda. yeni denklik kararından önce alınmış puanlarınız için yargı yolu da dahil olmak üzere itiraz yolları açıktır. sakın öylece kabullenmeyin.

Hocam kesinlikle sizinle hemfikirim lakin, ÖSYM'den alınan "eş değerlik belgesi" işi karıştırmakta. Benim haberim olmadığı için almadım o belgeyi ve bugün dilekçe verirsem benim eşdeğerliğim 55 gelecek. (ÖSYM ile görüştüm aynen böyle dediler.). Ama ben sistemden tercihimi yaparken 66 olarak kayda geçtim. Üniversiteler atamalarını ve kayıtlarını yaparlarken İELTS belgesi ile değil, eş değerlik belgesi ile yapıyorlar. Bu noktadaki problem nasıl çözülecek onu anlayamıyorum ben.

Ayrıca benim puanımın eş değerliliğin değişebilmesi sadece dilekçeyle alınan bir belgeye mi bağlı?

aglot

Öğrenci
Hocam kesinlikle sizinle hemfikirim lakin, ÖSYM'den alınan "eş değerlik belgesi" işi karıştırmakta. Benim haberim olmadığı için almadım o belgeyi ve bugün dilekçe verirsem benim eşdeğerliğim 55 gelecek. (ÖSYM ile görüştüm aynen böyle dediler.). Ama ben sistemden tercihimi yaparken 66 olarak kayda geçtim. Üniversiteler atamalarını ve kayıtlarını yaparlarken İELTS belgesi ile değil, eş değerlik belgesi ile yapıyorlar. Bu noktadaki problem nasıl çözülecek onu anlayamıyorum ben.

Ayrıca benim puanımın eş değerliliğin değişebilmesi sadece dilekçeyle alınan bir belgeye mi bağlı?

Hocam forumad arkadaşlar bunadn önceki atamalarda sadece IELTS sonuç belgesiyle atamalarının yapıldığını söylediler. Sizin de dediğiniz gibi bir dilekçeyle puan değişmez yani, bence dilekçe işi bizleri ilgilendirmeyecek

Tarko

Doçent

ösym'ye konuyu belirten bir dilekçeyle başvurun, reddedilirse mahkemeye götürün. neticede size öyp'ye başvurunuzda belirttiğiniz puana göre denklik vermek zorundalar.

edit: ayrıca ielts belgesi yeterli olabilir, siz onu teslim edin, bırakın üniversite uğraşsın denklikle.

shario

Öğrenci
ösym'ye konuyu belirten bir dilekçeyle başvurun, reddedilirse mahkemeye götürün. neticede size öyp'ye başvurunuzda belirttiğiniz puana göre denklik vermek zorundalar.

edit: ayrıca ielts belgesi yeterli olabilir, siz onu teslim edin, bırakın üniversite uğraşsın denklikle.

Şimdi görüştüm, üniversite biz son yayınlanan denkliğe göre bakıp kabul ediyoruz belgenizi diyor..

Buyrun buradan yakın..

aglot

Öğrenci
Şimdi görüştüm, üniversite biz son yayınlanan denkliğe göre bakıp kabul ediyoruz belgenizi diyor..

Buyrun buradan yakın..

Hangi okul hocam? Ben YÖK ÖYP Koordinatörlüğüyle görüştüm şimdi(Mehmet Akif Ersoy üniversitesi) sadece sınav sonuç belgenizi götüreceksiniz, üniversitede sorun çıkarsa biz burdan yazı gönderecez mağdur olmayacaksınız diyorlar

sidneh

Profesör
YÖK'ten karar alındığına dair bir yazı üniversitelere giderse bunu diyemezler. Bunun bütün mahkemelerde yolu var hocam, YÖK ben bu puanı kabul ediyorum diyecek, üniversite etmiyorum diyecek, o zor biraz.

sevo_79

Öğrenci
bence osym nin yayımladığı puan eşdeğerliliğinden yök' ün haberi bile yok. kazanılmış hak saklıdır arkadaşlar, yeni durum sadece kafalarımızı karıştırıyor, burası türkiye ne diyim

gunev

Öğrenci
YÖK'ten karar alındığına dair bir yazı üniversitelere giderse bunu diyemezler. Bunun bütün mahkemelerde yolu var hocam, YÖK ben bu puanı kabul ediyorum diyecek, üniversite etmiyorum diyecek, o zor biraz.

Hocam şimdi son durum nedir? Bize yansıyor mu bu değişiklik yoksa sonraki alımlarda mı geçerli olacak? Nolur kesin bir bilgi verin artık, kalp krizi geçirmeme ramak kaldı.

shario

Öğrenci
Dokuz Eylül Üniversite bana bunu söyleyen.. Şimdi tekrar görüşeceğim bakalım. Bu arada hiçbir telefona ulaşamıyorum ben?

Yök'ün çağrı merkezi çökmüş durumda sürekli olarak meşgul. Ayrıca siteden Daire başkanlıkları vs. kimi arasam bakan yok.

- - - Güncellendi - - -

Hangi okul hocam? Ben YÖK ÖYP Koordinatörlüğüyle görüştüm şimdi(Mehmet Akif Ersoy üniversitesi) sadece sınav sonuç belgenizi götüreceksiniz, üniversitede sorun çıkarsa biz burdan yazı gönderecez mağdur olmayacaksınız diyorlar

Bu konuda da şöyle bir yanlışlık var.

Sadece sınav sonuç belgenle kayıt yaptıramazsın ki? Başvuru yaparken girdiğin bilgileri orada kanıtlaman lazım. Yani diploman ve dil belgeni götürüp ibraz etmen gerekiyor diye biliyorum.

aglot

Öğrenci
Dokuz Eylül Üniversite bana bunu söyleyen.. Şimdi tekrar görüşeceğim bakalım. Bu arada hiçbir telefona ulaşamıyorum ben?

Yök'ün çağrı merkezi çökmüş durumda sürekli olarak meşgul. Ayrıca siteden Daire başkanlıkları vs. kimi arasam bakan yok.

- - - Güncellendi - - -

Bu konuda da şöyle bir yanlışlık var.

Sadece sınav sonuç belgenle kayıt yaptıramazsın ki? Başvuru yaparken girdiğin bilgileri orada kanıtlaman lazım. Yani diploman ve dil belgeni götürüp ibraz etmen gerekiyor diye biliyorum.

Tabi hocam ekstra belgeler var, sağlık raporu-diploma gibi. Benim dediğim dil puanıyla ilgili. Yani verilen bilgi bu yönde. Hepimizin kafası karıştı şu son gönde bunun olması yüzünden

shario

Öğrenci
Dokuz Eylül Üniversitesine Ali bey bakıyordu lakin direkt numarasını bulmama rağmen; YÖK'ün hiçbir numarasında telefonlara cevap vermiyorlar.

Ben de bilgi netleştiremedim, görüşürüz görüşmez buraya yazacağım.