Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

gerard

Öğrenci
ben de tam olarak şunu soracağım eğer telefonu açarlarsa: dilekçem yok yani sınav sonucum için denklik almadım ve buna rağmen ielts puanımla tercih yaptım ve diyelim ki atandım. atandığım yerdeki memur denklik tablosuna bakıp benim eski denkliğe göre puana sahip olduğumu ve bunun şimdi kabul edilebilmesi için dilekçem olması gerektiğini söylerse o zaman ne yapmam gerecek? çünkü ben yanlış beyanda bulunmama rağmen ortada bir sıkıntı olacak. o zaman bana denklik almadığın halde neden bu puanını kullanarak başvuru yaptın diyebilirler mi? bunu sorucam ama net bir cevap verebileceklerini sanmıyorum....

aDNA

Profesör
Arkadaşlar şu ana kadar kesin bilgi veren arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. YÖK bir duyuru yapmaz ise siz puanlarınızı sisteme girersiniz. İlgili Üniv. ler sizden eğer eş değerlilik ister ve sizde ( dilekçe ile başvurmayı yapmayan arkadaşlarımız için ) eş değerlilik için başvuruda bulunursanız size ayrıcalık tanınma durumu olursa sorun kalmaz. Sonuçta herkes bugün açıklanan tablodan hatta kararın alındığı tarihten daha önce sınav notunuzu aldınız. Adli Yargı bu tür davalarda Anayasa aykırılığa bakar, uygulamanın telafisi mümkün olup olmadığına bakar. Bu 2 aşamada da sizler mağdursunuz. O yüzden bu ÖYP alımlarında bu tabloların kullanılmayacağı kanaatindeyiz. Bekleyip göreceğiz. En azından bu hafta YÖK Yürütme Kurulundan sonra bir duyuru yapılır diye tahmin ediyoruz.

emre_lacn

Öğrenci
arkadaşlar benzer meselelerde daha önce sonuçlar aldık öypliyim bende tweet atılarak daha hızlı ve çabuk sonuçlar alabiliriz gökhan hoca akademik camia için hassas birisidir bence sesimizi duyuralım

shario

Öğrenci
Arkadaşlar şimdi YÖK'ün ÖYP biriminden Deniz hanımla görüştüm..

Bu sizin elinizde olan birşey değil. Siz kesinlikle eski eşdeğerlik puanınıza göre tercihiniz yaptınız ve bunun üzerinden değerlendirileceksiniz dedi.

"Sonrasında üniversiteler eşdeğerlik isterse ne yapacağız?" soruma ise; "Biz üniversitelerin ÖYP bölümlerine gerekli yazıları göndereceğiz" dedi..

Herkesin bilgisine..

aDNA

Profesör
arkadaşlar benzer meselelerde daha önce sonuçlar aldık öypliyim bende tweet atılarak daha hızlı ve çabuk sonuçlar alabiliriz gökhan hoca akademik camia için hassas birisidir bence sesimizi duyuralım

Bir kaç kez daha yazdım. Bu durumdan iki kurum başkanının da haberi yoktur. Zamanlama hatası var ve bu kadar insan teyakkuzda. Bu durumun sorumlusunu bilmeyiz ama eş değerlilik tablosunu yayınlamalarının zamanlaması tamamen hata!

aglot

Öğrenci

Bu sizin elinizde olan birşey değil. Siz kesinlikle eski eşdeğerlik puanınıza göre tercihiniz yaptınız ve bunun üzerinden değerlendirileceksiniz dedi.

"Sonrasında üniversiteler eşdeğerlik isterse ne yapacağız?" soruma ise; "Biz üniversitelerin ÖYP bölümlerine gerekli yazıları göndereceğiz" dedi..

Herkesin bilgisine..

Tam olarak aynı bilgi verildi bana da demek ki ağız birliği var

aDNA

Profesör

Herkesin bilgisine..
E Deniz Hanıma sorsaydınız: Şube müdürü olarak bu zamanlama doğru mu? Evladınız bu durumda olsa ne yapardınız? Bu işin sorumlusu sizinle veya Daire Başkanınızla bugün yayınlıyoruz diye görüşünüzü aldı mı? Yürütme Kurulu'ndan size bununla ilgili bilgi geldi mi? Sorulacak soru çok ama yapılan yanlışı bir daha tekrarlatmazlar inş.

shario

Öğrenci
E Deniz Hanıma sorsaydınız: Şube müdürü olarak bu zamanlama doğru mu? Evladınız bu durumda olsa ne yapardınız? Bu işin sorumlusu sizinle veya Daire Başkanınızla bugün yayınlıyoruz diye görüşünüzü aldı mı? Yürütme Kurulu'ndan size bununla ilgili bilgi geldi mi? Sorulacak soru çok ama yapılan yanlışı bir daha tekrarlatmazlar inş.

İnanın öyle sorular soruyorum ki; aldığım cevaplar kaç gündür o kadar politik ki; "Efendim hukuka uygun, yayınladığımız yere bakarsanız orada gerekli maddeyi görürsünüz" cevabından, "bunun için biz de cevap bekliyoruz"a kadar; onlarca saçma sapan cevap alıyorum.. Ayrıca bence YÖK başkanının'da ÖSYM başkanının'da bu durumdan haberi vardır.

aDNA

Profesör
‪#‎IELTSzedeler‬ OSYM "Sınav tarihi mi yoksa dilekçe başvuru tarihi mi dikkate alınacak?" sorumuza konu ile ilgili açıklama yapacağını söyledi.

katsumoto

Öğrenci
Arkadaslar çözse çözse YOK baskanı çözer bu işi. AOF öğrencileri için tek ders sınavı getirdi. Akademisyenler içinde bişeyler yapar sanırım.

Twitter üzerinden ulaşıp, denklik belgesi için başvurulan tarihin değil, sınava gireilen tarihin önemli oldugunu soylemeliyiz.

aglot

Öğrenci

gerard

Öğrenci
IELTS sınavını yapan britishcouncil.org bu tablonun 17 Temmuzda değiştiğini belirtmiş...

IELTS'in Geçerliliği - British Council Türkiye

Yani bize açıklamaları zahmet olmuş...

inanmıyorum. bu durumda 23 temmuz değil 17 temmuz değişme tarihi.... peki neden şimdi açıklama yapılıyor? neden tercihlerin son günü?? bugün gidip dilekçe alsak bile yeni tablo uygulanacak ve eminim ataması yapılanlardan dilekçe isteyecekler yoksa bu dilekçe meselesi gündeme gelmezdi...kimsenin haberi yokken nerden çıktı birdenbire?

aDNA

Profesör
Hocam Nazmi hoca chat sayfasında ÖYP için böyle bir dilekçeye gerek olmadığını belirtti. Şimdi biz bu işe girmiyoruz değil mi sürekli karışıyor kafam :S

Nazmi Hocam doğru söylemiş. ÖYP için gerek yok. Şube Müdürü Deniz Hanım da bu durumu açıklamış. Ancak yine de sizlere linki verdim ve sizlerle paylaşmak istedim. Gerektiğinde hemen doldurmanız için. Şu an için ÖYP başvurusunda dilekçe verilmesine gerek yok bilgisi mevcut. Ancak şu an için!