Yeni karar! Acil! Bu ne demek?

portmanto

Öğrenci
acaba yök ne zaman okunduğu zaman herkesin aynı şeyleri anlayabileceği bir karar alabilecek çok merak ediyorum. dediğiniz doğru olabilir arkadaşlar yani şu an atanmaya hak kazanmış biri olarak kararın beni olumlu ya da olumsuz etkilediğini anlayamıyorum. ama düşününce diyelim ki uzatmalı bir öğrenci olarak ocakta sınavı kazandım mayısta da atandım... e ne olacak üniversite 2 gün sonra ilişiğimi mi kesecek? çok saçma değil mi?

A

Akademik Forum

Guest
Bu mantiga gore marttan once atanmaya hak kazanmis ve sorusturma sonucu bekleyenlerden suresi dolmus olanlarin. Bu dakikadan sonra atamasinin hic yapilmamasi gibi bir anlam cikiyor . ancak suresi doldugu halde marttan sonra atamasi yapilanlar oldu, haksizlik degilmi

Efsun.

Öğrenci
23 marttan önce atanan veya güvenlik soruşturması bitmemiş olsa dahi 23 marttan önce atanmaya hak kazananlar, yeni karar kapsamı dışında. Ben bunu anladım şahsen.

Mustafabal

Öğrenci
Arkadaşlar yazı gayet açık, atanan ve atama aşamasında olanlar(atanmaya hak kazanıp soruşturma bekleyen oluyor) için bu karar geçerli değildir demiş. Hangi yazıya binaen böyle düşündünüz ? Çelişkili kaldınız ben anlamadım?

A

Akademik Forum

Guest
Zaten 3.madde degistirilmistir yaziyor. Yani eski 3madde ortadan kalktiysa sorun da kalmiyor ki . atandiginiz zaman marttaki mevzuat gecerli olsa bile sorun yok bence

portmanto

Öğrenci
iyi de arkadaşlar yazıda atananlar veya atanmaya hak kazananlar "atandıkları" dönemde mevcut olan mevzuata tabidir diyor. "atanmaya hak kazandıkları dönemdeki mevzuata tabidir" gibi bi ifade yok. yani ocakta atama işlemleri başlayan ve nisanda ataması yapılacak olan birisi yeni mevzuata tabi oluyor böyle olunca da. ben de böyle anlıyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Atandiginiz zaman sure sifirlanma gerceklesmis oluyor ve Gecen sene sure sifirlandigina gore su an herkes 2.doneminde olmuyormu ? yeni mevzuat uygulansa bile olumsuz bir durum yok gibi

A

Akademik Forum

Guest
Peki henuz arastirma gorevlisi olmayan ve guvenlik sorusturmasi sonucu bekleyenlerin suresi sifirlanmis mi olacak yoksa kayit tarihleri mi baz alinacak? Eger 50dliler icin hicbirsey degismediyse bu yeni karar neyi degistiriyor anlamadim ben

A

Akademik Forum

Guest
Ben de bunu anlayamadim. Surenin sifirlanmasi soz konusu degilse bu karar niye insanlari mutlu etti?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, evet onları kapsamıyor.

Hocam ben de uzatmalı öğrenciyim 33a kadrosuna atandım güvenlik soruşturması bekliyorum üç aydır "başvuramama" konulu ilk maddeye dair YÖK bilgi edinmeye yazdım benimle alakalı değil değil mi diye üniversiteyle görüşün şeklinde bir yanıt aldım bu madde açık değil mi güvenlik soruşturması bekleyen uzatmalı 33a lılar da mı etkileniyor

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar bu karar beni memnun etti ihtisaslaştırılmış öyp olduğum için. ona özel usul ve esaslar geldi, ona istinaden azami süremiz uzatıldı. diğer arkadaşlar için de mutsuz olacak bir durum yok bence. onların da kazanılmış hakları korunacak, sonradan atananlar için geçerli olacak bu yeni karar gibi anladım.

A

Akademik Forum

Guest
Çekirge

Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan yazabilir mi? Yüksek Lisans öğrencisiyim ve bu dönem 6. dönemim yök'ün 14 nisan kararı 3. Madde ile ilgili sadece, peki ben uzatmali bir öğrenci olarak önümüzdeki dönem araştırma görevlisi olmak için başvuruda bulunamayacak miyim?

arşgör11

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba,
Ben 50/d kadrosu ileAralık 2016 da araştırma görevlisi olarak atanmaya hak kazandım ancak hala soruşturmamın bitmesini bekliyorum. 2014-2015 Bahar Dönemi'nde Yüksek Lisansı kazandım ve kayıt yaptırdım ancak İngilizce yeterlilikten dolayı (not: ders alabilmek için önce yeterli ingilizce puanını sağlamam gerekiyordu) 1 dönem ders alamadım ve hazırlık öğrencisi olarak göründüm sistemde. Derslerimi almaya 2015-2016 Güz Döneminde başladım. Bu duruma göre benim atanmaya hak kazandığım üniversite ile ilişiğimin kesilmemesi için yüksek lisans azami süremin dolduğu tarih 2017-2018 Güz Dönemi sonunda mı yoksa 2017-2018 Bahar Dönemi sonunda mı? Yani benim atanmaya hak kazandığım okul ile ilişiğimin kesilmemesi için bana verilen azami 6 yarıyıl süresi (üç sene) 2014-2015 Bahar Dönemi'nden mi başlar yoksa 2015-2016 Güz Dönemi'nde mi? Bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleme:

ozlem_uymaz

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba,
Ben 50/d kadrosu ileAralık 2016 da araştırma görevlisi olarak atanmaya hak kazandım ancak hala soruşturmamın bitmesini bekliyorum. 2014-2015 Bahar Dönemi'nde Yüksek Lisansı kazandım ve kayıt yaptırdım ancak İngilizce yeterlilikten dolayı (not: ders alabilmek için önce yeterli ingilizce puanını sağlamam gerekiyordu) 1 dönem ders alamadım ve hazırlık öğrencisi olarak göründüm sistemde. Derslerimi almaya 2015-2016 Güz Döneminde başladım. Bu duruma göre benim atanmaya hak kazandığım üniversite ile ilişiğimin kesilmemesi için yüksek lisans azami süremin dolduğu tarih 2017-2018 Güz Dönemi sonunda mı yoksa 2017-2018 Bahar Dönemi sonunda mı? Yani benim atanmaya hak kazandığım okul ile ilişiğimin kesilmemesi için bana verilen azami 6 yarıyıl süresi (üç sene) 2014-2015 Bahar Dönemi'nden mi başlar yoksa 2015-2016 Güz Dönemi'nde mi? Bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

Bilimsel hazırlık süreci -1 sene- süreden sayılmıyor. Diğer her şey süreden sayılıyormuş. İngilizce sebepli 1 dönem kayıt olamamıştım ve 1 dönem rahatsızlığım sebepli kayıt dondurmuştum. Öğrenci işlerine göre 6. dönemimdeyim. 3 aydır güvenlik soruşturması bekliyordum, acele tez yetiştirmeye çalışıyordum. Bugün üniversiteden aradılar, siz süreyi aşmışsınız atamanızı yapamayız dediler. Başvurunuzu kabul etmemeliydik aslında dediler.
Kayıt dondurma... İngilizce... hepsi süreden sayıldı. Boşa giden umutlar, zamanlar... YOK 50D kadrolarına giren, soruşturmada olan araştırma görevlilerinin süreleriyle ilgili bir yeni bir karar yayınlamalı!! Bir sürü mağduriyetler var!

A

Akademik Forum

Guest
2014 güz dönemi girişliyim. Alese çalışırken birden motivasyonum yerle bir oldu. Azami süre 6 dönem ise bu dönem benim son dönemim oluyor ve ben önümüzdeki dönem kadrolara başvuramıyor muyum? Ciddi manada bir belirsizlik var. Verilen bir haktan sonra yapılan planlamaları hiçe sayan bir karar bu!

tai

Öğrenci
Bugün üniversitemde bu kararla ilgili birkaç kişiyle görüştüm. Kimsenin haberi yok ve yökün sitesine girip iptal edilmiş o karar diyorlar. 6. dönemimin sonundayım.Bundan sonra araştırma görevlisi kadrolarına başvuramayacak mıyım?