YLSY İçin MEB'i Arayanlar

devri_ahmet

Öğrenci
arayan, soran, arayıpta ulaşamayan, sorupta birşey anlamayan, soru sorup ' ulan bu karşıdaki adam ne kadar sabirlı' diyen, bunu dedikten sonra 'hay ben sizin ...' diye içinden geçiren var mı arkadaşlar bu hafta? :))))))))))))

DidemSerbetci

Öğrenci
arayan, soran, arayıpta ulaşamayan, sorupta birşey anlamayan, soru sorup ' ulan bu karşıdaki adam ne kadar sabirlı' diyen, bunu dedikten sonra 'hay ben sizin ...' diye içinden geçiren var mı arkadaşlar bu hafta? :))))))))))))

devri_ahmet arkadaşım, YLSY Kasım ayındaki ALES'ten sonraya kaldı çünkü MEB'de YLSY ile ilgili bilgi veren adamın ilk söylediği klavuzun Aralık ayında yapılacağı. Muhtemelen bizi oyalamak için de yine de belli olmaz siz her hafta ÖSYM'nin ve MEB'in web sitesini takip edin diyor. yani bu sıralar beklemeyi bırakmak lazım. vuslat Aralık ayına kaldı galiba :(

devri_ahmet

Öğrenci
devri_ahmet arkadaşım, YLSY Kasım ayındaki ALES'ten sonraya kaldı çünkü MEB'de YLSY ile ilgili bilgi veren adamın ilk söylediği klavuzun Aralık ayında yapılacağı. Muhtemelen bizi oyalamak için de yine de belli olmaz siz her hafta ÖSYM'nin ve MEB'in web sitesini takip edin diyor. yani bu sıralar beklemeyi bırakmak lazım. vuslat Aralık ayına kaldı galiba :(

aralık olması kaçınılmaz artık bunu biliyorum da, şartlar hakkında ufaktan bilgicikler alsak iyi olur. birde yeni aklıma geldi. başvuru tarihi ile dil kursu tarihi arasında 3 aylık bir süre var. bunu da gündeme getirip arayalım. Aradaki süreyi kısaltsalar zzzüpper olur kazananlar için

erdalll

Öğrenci
Ben de artık aramaktan, hep aynı cevapları almaktan ve karşıdaki adamın gayet sakin cevaplamasından feci derecede bunaldım. Bekledikçe açılmıyor ilan:( Peki aralık ayında başlasa başvurular, ikinci dönem derse başlayacak şekilde yurt dışına çıkma işlemleri halledilebilir mi, bilgisi olan var mı??

DidemSerbetci

Öğrenci
Ben de artık aramaktan, hep aynı cevapları almaktan ve karşıdaki adamın gayet sakin cevaplamasından feci derecede bunaldım. Bekledikçe açılmıyor ilan:( Peki aralık ayında başlasa başvurular, ikinci dönem derse başlayacak şekilde yurt dışına çıkma işlemleri halledilebilir mi, bilgisi olan var mı??

erdalll, Aralık ayında başvurular başlasa, ancak Ocak ayında sonuçlar açıklanır. Eğer bu sene dil kursunda bi değişiklik yapılmazsa, yurt içindeki dil kursuna gitmeden yurt dışında dil kursuna gidilemiyor. Ama eğer benim zaten dil puanım var diyorsan da yine MEB'i beklemen gerekir. YLSY, kazandıktan sonra neredeyse 1 yıl Türkiye'de beklemeni gerektiren bir burstur. Evrak işlerinden dolayı ve MEB'in ağır işleyen yapısından dolayı süreç uzadıkça uzar. Dolayısıyla hemen yurt dışına çıkmayı bekleme derim ben.

- - - Güncellendi - - -

aralık olması kaçınılmaz artık bunu biliyorum da, şartlar hakkında ufaktan bilgicikler alsak iyi olur. birde yeni aklıma geldi. başvuru tarihi ile dil kursu tarihi arasında 3 aylık bir süre var. bunu da gündeme getirip arayalım. Aradaki süreyi kısaltsalar zzzüpper olur kazananlar için

Haklısın da evrak işleri falan filan illa ki iş uzuyor. Bi de Türkiye'de yaşıyoruz. Burada kurumların çok da sistemli çalıştığını söylemek mümkün değil. Arayıp baskı yapma fikri mantıklı ama yine de bizi oyalıycak cevaplar bulurlar diye düşünüyorum ben :(

designer43

Öğrenci
erdalll, Aralık ayında başvurular başlasa, ancak Ocak ayında sonuçlar açıklanır. Eğer bu sene dil kursunda bi değişiklik yapılmazsa, yurt içindeki dil kursuna gitmeden yurt dışında dil kursuna gidilemiyor. Ama eğer benim zaten dil puanım var diyorsan da yine MEB'i beklemen gerekir. YLSY, kazandıktan sonra neredeyse 1 yıl Türkiye'de beklemeni gerektiren bir burstur. Evrak işlerinden dolayı ve MEB'in ağır işleyen yapısından dolayı süreç uzadıkça uzar. Dolayısıyla hemen yurt dışına çıkmayı bekleme derim ben.

- - - Güncellendi - - -

Haklısın da evrak işleri falan filan illa ki iş uzuyor. Bi de Türkiye'de yaşıyoruz. Burada kurumların çok da sistemli çalıştığını söylemek mümkün değil. Arayıp baskı yapma fikri mantıklı ama yine de bizi oyalıycak cevaplar bulurlar diye düşünüyorum ben :(

arkadaşlar benim anlamadığım meb ylsy haricinde gerek kpss öğretmen alımları olsun gerek özür grubu atamaları olsun kontenjanları çok kısa sürede belirliyor ama ylsy söz konusu olduğunda sürekli geciktirme var,bizi boş yere oyalıyorlar diye düşünüyorum,şartların değişeceğini düşünmüyorum,lisans ortalamasını katarlarsa öyp den farkı kalmaz ve lisans puanı yüksek olanlar alesten daha iyi puanı olanı mağdur eder.Bu kadar kişiyi bekletmeleri ve bilgi vermemeleri stres ve kaygımızı arttırıyor,motivasyonumuz düşüyor,her gün acaba bugün açıklanırmı diye bekliyoruz

Mezopotamya

Öğrenci
Arkadaşlar yarından itibaren Meb'i arayarak mülakat istemediğimizi belirtelim, ha isteyenler varsa onlar aramasın tabii :) Eğer bu yönde çok telefon giderse belki dikkatlerini bir nebze çekebiliriz.

Mezopotamya

Öğrenci
ı ya

ne mülakatı neyin mülakatını yapakcaklar ki eskiden mülakatı felan yoktu...

Evet yoktu hatta bir ara mülakat getirmek istemişler ama danıştay izin vermemiş, bu yıl yine mülakat getirmeye çalışıyorlar maalesef. Ben maalesef diyorum çünkü adil ve objektif olacaklarına zerre kadar inancım yok, bu yüzden mülakat olmasını engellemek için bir şeyler yapmak şart.

devri_ahmet

Öğrenci
varmı bir haber leydinizcentılmen :))))))

- - - Güncellendi - - -

arkadaşlar yarım saat önce aradım. adam dediki aralığın başında olacak ayrıca ales, lisans ort, ve mülakatın belli yüzdeleri alınacakmış dedi valla. ben bunları merak ediyordum sordum. mülakat içinde herbir bölüm için komisyon oluşturulacakmış. eğer sizde soracaksanız ayrıca şunları da sorun : herbir puanın yüzde kaçını alacaklar ve mülakat sözlümü yazılımı olacak. bunlar yeni aklıma geldi. geçmiş olsun hepimize.

globalerol

Araştırma Görevlisi
varmı bir haber leydinizcentılmen :))))))

- - - Güncellendi - - -

arkadaşlar yarım saat önce aradım. adam dediki aralığın başında olacak ayrıca ales, lisans ort, ve mülakatın belli yüzdeleri alınacakmış dedi valla. ben bunları merak ediyordum sordum. mülakat içinde herbir bölüm için komisyon oluşturulacakmış. eğer sizde soracaksanız ayrıca şunları da sorun : herbir puanın yüzde kaçını alacaklar ve mülakat sözlümü yazılımı olacak. bunlar yeni aklıma geldi. geçmiş olsun hepimize.

hadi ya mülakat kesinleşti galiba...

Mezopotamya

Öğrenci
Vay anasını ya. Hayır o değil de alım şartlarından önce bu bursun iyileştirilecek daha başka yönleri vardı, hatta bu yüzden bu bursa başvuran sayısı azdı hep, yani demem o ki o şartlar iyileştirilmeden bir de böyle alım şartları zorlaştırıldı ya çok boş kontenjan kalır.

samets61

Öğrenci
Mülakat olması kötü oldu başvuracaklar için. Maalesef ülkemizde mülakat demek torpil demek.

Ben kaç aydır sırf bu bursa başvuracağım diye ne özele yöneldim ne de askerliği düşündüm..tamamen bu bursa odaklandım ama şartları bu kadar geç açıklayacak olmalarına ise diyecek bir şey bulamıyorum.

Mezopotamya

Öğrenci
Ben de bu bursa başvurup başvurmama kararımı yeniden gözden geçirmeye karar verdim. İşin yoksa Aralık'a kadar bekle, sonra gerekli puanlardan sonra bir de mülakatla uğraş, sonra Ielts'iydi cartıydı curtuydu, zaten 1 yıl gibi bir süre de bürokrasisiyle uğraş. Şöyle bir bakıyorum da uğraşılacak dert değil hakkaten. Vazgeçmek üzereyim :)

- - - Güncellendi - - -

İlk kazandığın şehir iyi olmazsa bir de iki katı mecburi hizmet derdi, sonra bir de yüklü senetlere imza. Oho ölme eşeğim ölme.

art'

Öğrenci
bu Ylsy olayını deli gibi istiyordum ama artık bu bekleyiş gecikme bu mülakat işi beni o kadar sıktı ki şimdiden yoruldum.. tabi dört dörtlük bir sistem ya değiştircekleri bir şey kalmadı, alım şartlarına taktılar. Allah bize sabır versin :)

abahadiry

Öğrenci
ahah süperler gerçekten.
kaç yıldır bunun planını yapıyordum şu an benim bile tereddütlerim var. zorunlu hizmet beraberinde büyük belirsizliklerle geliyor. koşullarda herhangi bir iyileştirme de yok.
ülkede yüksek lisansı tamamlayıp yurtdışı için doktora bursu aramak daha mantıklı geliyor artık.