YLSY İçin MEB'i Arayanlar

designer43

Öğrenci
ahah süperler gerçekten.
kaç yıldır bunun planını yapıyordum şu an benim bile tereddütlerim var. zorunlu hizmet beraberinde büyük belirsizliklerle geliyor. koşullarda herhangi bir iyileştirme de yok.
ülkede yüksek lisansı tamamlayıp yurtdışı için doktora bursu aramak daha mantıklı geliyor artık.
artık diyecek bir şey bulamıyorum,ales ile kendi adamlarını alamadılar şimdi mülakata verecek 95-100,alesi yüksek olanı eleyecek

art'

Öğrenci
artık diyecek bir şey bulamıyorum,ales ile kendi adamlarını alamadılar şimdi mülakata verecek 95-100,alesi yüksek olanı eleyecek

evet kesinlikle amaç bu.. dediklerine göre "kazananların arasında haketmeyenler, akademisyen kapasitesine sahip olamayanlar, üniversite mezunu gibi davranlayan kişiler" varmış ve bu sebeple adayları tanıyıp gerçekten hakeden kişileri göndermek istiyorlarmış. nasıl ve neye göre karar vereceklerse artık..

Mezopotamya

Öğrenci
evet kesinlikle amaç bu.. dediklerine göre "kazananların arasında haketmeyenler, akademisyen kapasitesine sahip olamayanlar, üniversite mezunu gibi davranlayan kişiler" varmış ve bu sebeple adayları tanıyıp gerçekten hakeden kişileri göndermek istiyorlarmış. nasıl ve neye göre karar vereceklerse artık..

Buna kendileri mi karar vereceklermiş, puanlar dururken :) Bu kadar insan bu işin objektif olmayacağını düşünüyorsa bir yerlerde mutlaka bir hata olmalı ve bu hatayı da kendilerinde aramalılar.

abahadiry

Öğrenci

Haketmeyen, mezun gibi davranmayan kişi ne demektir ya :) 15/20 dk da mı buna karar vereceklermiş? Adayı tanımak da ayrı bir saçmalık, ayrı bir muamma.
Şimdiden herkese kolay gelsin

devri_ahmet

Öğrenci
bayanlar baylar sadece foruma bakıp çıkmayın, mebi arayın farklı bilgiler alın burada paylaşın. bir kaç kişi dışında kimse konuşmuyor burada.

art'

Öğrenci
Haketmeyen, mezun gibi davranmayan kişi ne demektir ya :) 15/20 dk da mı buna karar vereceklermiş? Adayı tanımak da ayrı bir saçmalık, ayrı bir muamma.
Şimdiden herkese kolay gelsin

tabiki çok saçma, belki ben hakediyorum ama orada kendimi gösteremeyeceğim ya da bi lafıma gıcık olacaklar eleyecekler. öyle 10 dk.lık mülakatla seçim mi olur. işte istedikleri kişileri alacaklar. zaten hakeden gerekli puanlarını almıştır. arayıp mülakat istemediğimizi söylemeliyiz gerçekten. biraz harekete geçelim :)

abahadiry

Öğrenci
tabiki çok saçma, belki ben hakediyorum ama orada kendimi gösteremeyeceğim ya da bi lafıma gıcık olacaklar eleyecekler. öyle 10 dk.lık mülakatla seçim mi olur. işte istedikleri kişileri alacaklar. zaten hakeden gerekli puanlarını almıştır. arayıp mülakat istemediğimizi söylemeliyiz gerçekten. biraz harekete geçelim :)

Az önce aradım, öncelikle telefona çıkan ve yardımcı olan beyefendiye teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim sitemimiz size değil, sizin üstünüzdekilere.
Bana artık mülakatın kesin olduğunu söyledi. Bununla birlikte dil puanının da etkili olacağını belirtti. Not ortalaması hakkında bir şey söylemedi. Ben not ortalamasını sorduğumda o da etkileyebilir dedi.
Not ortalaması ve mülakatın adaletli olmadığından bahsettim kendisi de not ortalamasının adaletli olmayacağını ve bunu toplantılarda dile getirdiğini ama asıl kararı müsteşarın vereceğini söyledi. Mülakatın ülkemizde torpil olarak bilindiğini söylediğimde ise haklı olduğum kadar bu konuda haksız da olduğumu söyledi :)
Aralık 15 de alımların yapılacağını ve bu süreden önce ösym nin sitesinden duyuruların yapılacağını belirtti.

Direkt müsteşara ulaşamadığımız taktirde hayırlısı olsun demekten başka bir şey yapamayacağız sanırım

Mezopotamya

Öğrenci
Öyp tarzı + mülakat yaptılar yani. Bence kadroları boş kalacak :)

- - - Güncellendi - - -

Böyle düşünmemin sebebi de bu bursun asıl sorunlu noktalarına hiç dokunmadan sadece alımlarında değişiklik yapmış olmaları. Bu bursta sırf bursu kazandıktan sonraki süreç çok sorunlu olduğu için kadrolar dolmuyordu zaten, şimdi bir de bu şekilde bursun sonunu getirdiler bence.

erdalll

Öğrenci
Peki mustesara nasil ulaşabiliriz. twitleri, mailleri, imza kampanyalarini pek dikkate almadilar, randevu almak mümkün olur mu acaba?

Mezopotamya

Öğrenci
Aslında Ankara'daki arkadaşların toplanıp randevu almaya çalışması etkili olabilir. En son kararı müsteşar verecek gibi görünüyor. Ama randevu alınabilir mi hiçbir fikrim yok :(

globalerol

Araştırma Görevlisi
ya arkadaşım geçen seneki alım gayet objektifti. belki dil puanı yada not ortalaması eklenebilirdi ve ek alım yapılabilirdi. ama bu mulakat neyın nesıdır. YÖK cari alım araştırma görevlisi alimini azaltıp torpilden (bılım sınavı) canı yananlar icin mulakat sıstemini kaldırıp öyp yi getirdi. bunlar mülakatı (torpil) getirip ne yapmaya çalışıyorlar anlamış değilim.

Savundukları noktalarıda anlayabılıyorum yurtdısında (batı ülkeleri) bu iş zaten boyle yapıyor dıyebılırler ancak vicdana eşitliğe sığan bir durum değil heleki Türkiye'de torpilin eş arkadaş alımında ayyukta oldugu Türkiyede....

yapmayın ey meb yetkilileri mülakat demek torpil demek kimse kimseyi kandırmasın.....

saygılarımla

mcakb

Araştırma Görevlisi
Oldu olacak ilan da vermesinler, istedikleri kişileri alıp göndersinler.

Bu süreçte mülakatın ne anlama geldiğini, mülakatın ne amaçla işin içine sokulduğunu herkes biliyor.

Üstelik daha önceki mülakatlı düzenleme Danıştay tarafından hukuka aykırı bulunmasına rağmen bu kararı nasıl alabiliyorlar aklım almıyor.

MİLLİYET İNTERNET - GÜNCEL

Mezopotamya

Öğrenci
Mesela yine mülakat konulduğunda tekrar dava açılırsa süreç nasıl işler arkadaşlar? Danıştayın 2008 yılındaki mülakatı iptali de emsal alınabilir ama bu hukuki süreç nasıl işler, bilgisi olan var mı?

biomat

Öğrenci
Az önce aradım, öncelikle telefona çıkan ve yardımcı olan beyefendiye teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim sitemimiz size değil, sizin üstünüzdekilere.
Bana artık mülakatın kesin olduğunu söyledi. Bununla birlikte dil puanının da etkili olacağını belirtti. Not ortalaması hakkında bir şey söylemedi. Ben not ortalamasını sorduğumda o da etkileyebilir dedi.
Not ortalaması ve mülakatın adaletli olmadığından bahsettim kendisi de not ortalamasının adaletli olmayacağını ve bunu toplantılarda dile getirdiğini ama asıl kararı müsteşarın vereceğini söyledi. Mülakatın ülkemizde torpil olarak bilindiğini söylediğimde ise haklı olduğum kadar bu konuda haksız da olduğumu söyledi :)
Aralık 15 de alımların yapılacağını ve bu süreden önce ösym nin sitesinden duyuruların yapılacağını belirtti.

Direkt müsteşara ulaşamadığımız taktirde hayırlısı olsun demekten başka bir şey yapamayacağız sanırım
aynen öyle hocam :/
ne yazıkkı yazık oluyo..:/

tadechan

Öğrenci

Bakanlıkta bu işi tam olarak bilen birisi sanırsam bulunmuyor. Herkese farklı bir şey söylüyorlar. Tamam mülakat kesin ve bunu çok hak hukuk ve bilgi birikimi gözetilerek yapacaklar diyelim.
Tercihler mülakatlardan öncemi yapılacak sonramı? O kadar insanı merkezi bir yerde toplayabilecekler mi? Tercihler önceden yapılacak ise, her tercih için 3 - 4 aday mülakata mı çağıralacak? Mülakatı yapacak kişiler başvurduğumuz kurum yada üniversitedeki ilgili hocalar mı olacak? vs. vs.
Hazirandan beri sadece size daha sonra bilgi verilecek diye 4 satırlık bildiri yayınladılar. Bari kontenjanları açıklasaydılar. Belki benim bölümümden kadro açılmayacak.
Bu kadar insanı bekletmeye bilgisiz bırakmaya kimsenin hakkı yok, düzenleme yapacaksan seneye yapılacak alımlar için yap. Bu seneki alımlar için yapacaksan da düzenlemeleri hızlıca sonuçlandır ve kamuoyuyla paylaş ki, insanlar mağdur olmasın.

elfish

Öğrenci
herkese merhaba,
az önce görevli kişiyle konuştum aslında burada yazılanlardan farklı herhangi bir şey söylemedi. fakat resmi yazışmalarda kesinlik kazanmadığı için verdiği cevaplar 'çok büyük ihtimalle kesin' şeklindeydi. buna mülakat ve dil puanı dahildir. ales ve dil puanına göre kişiler kontenjanın 3 katı kadar çağırılacak ve her bölümün kendi hocalarından bir komisyon olma ihtimali yüksekmiş. ALES + DİL + MÜLAKAT yüzdelik dağılımı kesinlik kazanmadığından cevaplanamadı fakat YÖK'ü önceki yıllarda yurtdışı bursu için verdiği bir dağılıma benzer olur şeklinde cevaplandı.

aycesepli

Öğrenci
Arkadaşlar bende aradım kesinlikle net bir şey söylemiyorlar!! ( ne açıklanacağı tarih ne de alım şartları hakkında ) Burda her kafadan ayrı bir ses çıkıyor ve boşu boşuna birbirimizi heyecanlandırıyoruz gibi geliyor bana.

hallelujah

Öğrenci
Merhabalar
Bende az önce konuştum
Ales Mülakat ve Not ortalaması.
Dil istemiyorlar.
Birde kılavuz kasım ayında açıklanacak ama alımlar Ales sınavından sonra olacakmış Aralık ayına kalacak yani.

mathylsy

Öğrenci
gelsın torpıler yanı hem 5 yılda 5 bın ogrncı dıye yola çıkıyorlar hemde ogrencı nasıl gonderemeyız dıye uğraşıyorlar ya resmen ...bu mülakatı bakanlıktan uzman bırkac kışı yapıcakmıs sanırım ama bumulakat genel herhangı soruların sorulduğu bır mulakatmı olucak yoksa lısans egıtımızımle ılgılı sorularmı olucak bazı sayfalarda lısans egıtımıyle ılgılı olacağı soylenıyorda bukadar ogrencıye bu mülakat nekadar surede yapılacak nasıl olucak hıc bır bılgı yok

- - - Güncellendi - - -

sız dıl ıstemıyor dıyorsunuz bır başkası dıl ales mülakat dıyor oda konuşmuş güya yetkılılerle kıme ınanıcagız bız bılemedık