YLSY İçin MEB'i Arayanlar

Mezopotamya

Öğrenci
Arkadaşlar ne oluyor şimdi mülakata kesin eyvallah mı diyoruz? Bu işin hukuki sürecini bilen kimse yok mu? Danıştayın verdiği bir karar böyle bozulabiliyor mu? Yani bu süreçte Meb de Danıştayın kararına itiraz etmiş ve bir üst mahkemece bu karar bozulmuş mu, böyle bir şeyler olması gerekiyor çünkü, yoksa bu mülakatı nasıl geri getirebiliyorlar Danıştayın kararına rağmen?

hallelujah

Öğrenci
hocam, kesin bir şekilde yazmışsınız da; bunlar kesinleşen hususlar mı yoksa yine ihtimallere binaen mi söylediler?

Valla 3 kere aradım ve 2 farklı görevli çıktı. Bir görevli daha öncede bahsettiğim gibi mülakat, ales ve not ortalaması var dedi. Yüzdeliklerde belliymiş ama şuan için söylemiyorlar. Ayrıca mülakatta lisans eğitimi ile ilgili olacakmış. Alımlar ise ales sınavı sonrasında gerçekleşecekmiş.
Bir diğer görevli ise her şey olabilir, az çok belli gibi ama açıklama tam yapmak istemiyoruz gibi konuştu.

everest

Öğrenci
Bugün aradım, sürecin nasıl işleyeceği ile ilgili ekim ayında bir duyuru yapılacakmış. duyuru yapıldığında da şartlar kesinleşmiş olacakmış. sadece ALES puanı ile bir ön başvuru yapılıp açılan kontenjanın 3 katı kadar kişinin çağırılacağı ve daha sonrasında bu kişilere mülakat yapıldıktan sonra da ALES, ORTALAMA ve MÜLAKAT puanlarının belli yüzdelkleri alınarak gitmesi gereken kişilerin belirlenmesi üzerinde çalışılıyormuş. Mülakatın objektifliğine nasıl güveneceğimizi sordum. mülakatlar branş hocaları tarafından bilimsel sorulardan oluşcakmış ve kayıt altına alıncakmış. Kesin karar üst merciler tarafından verilecekmiş

hallelujah

Öğrenci
Bugün aradım, sürecin nasıl işleyeceği ile ilgili ekim ayında bir duyuru yapılacakmış. duyuru yapıldığında da şartlar kesinleşmiş olacakmış. sadece ALES puanı ile bir ön başvuru yapılıp açılan kontenjanın 3 katı kadar kişinin çağırılacağı ve daha sonrasında bu kişilere mülakat yapıldıktan sonra da ALES, ORTALAMA ve MÜLAKAT puanlarının belli yüzdelkleri alınarak gitmesi gereken kişilerin belirlenmesi üzerinde çalışılıyormuş. Mülakatın objektifliğine nasıl güveneceğimizi sordum. mülakatlar branş hocaları tarafından bilimsel sorulardan oluşcakmış ve kayıt altına alıncakmış. Kesin karar üst merciler tarafından verilecekmiş

Peki alımlar hakkında bir bilgi verdiler mi ? Bana alımların Ales sınavı sonuçlarının açıklanmasından sonra dediler peki size?

siircocuk

Öğrenci
Merhaba ben iletişim fakültesi sinema - tv mezunuyum şu an için olası şartlar değerlendirildiğinde şansım nedir...(yeni yeni okuyup bilgisahibi oluyorum lütfen yardım edin) Ales 76 ortalama 3,59 , 4 üzerinden...yds 22,5 ?

globalerol

Araştırma Görevlisi
Merhaba ben iletişim fakültesi sinema - tv mezunuyum şu an için olası şartlar değerlendirildiğinde şansım nedir...(yeni yeni okuyup bilgisahibi oluyorum lütfen yardım edin) Ales 76 ortalama 3,59 , 4 üzerinden...yds 22,5 ?

allah bilir :) ne desek yalan

- - - Güncellendi - - -

ama benden tavsiye alesi ve dili yükselt ortalaman iyi

siircocuk

Öğrenci
allah bilir :) ne desek yalan

- - - Güncellendi - - -

ama benden tavsiye alesi ve dili yükselt ortalaman iyi

İngilizce ne yazık kı cok kotu...çalısıyorum tabıkı ama önumuzdekı yanı aralıktakı alımlara kadar zor kı zaten yds yetısmıyor ancak kasımda alese gırıp en az bı 82 83 yapmayı hedeflıyorum umarım olur ....bu ylsy donemındekı alımlarda ortalama ve ales ıle alım yapılırsa gercekten şansım olabılır belkı ? ? ?

globalerol

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar kasım ayında kılavuz yayınlanacaktır..alımlar da aralık ayında olacaktır.
yüzdelik dilimleri belli olmamakla beraber (ALES+LİSANS PUANI+MÜLAKAT)

hayırlı olsun

Mezopotamya

Öğrenci
Daha Ekim bile olmadı ki :D açıklama yapacaklarsa bayramdan sonra yaparlar ama pekte önemli bir şey demezler yine. öyle böyle yine oyalamaya devam edecekler.

Evet Ekim deyince sanki hemen 1 Ekim'de 1-2 gün sonra açıklarlar diye bir umut benimki işte :D Mülakat için dava açmayı düşünenler vardı Facebook sayfasında bakalım süreç nasıl işleyecek.

art'

Öğrenci
Evet Ekim deyince sanki hemen 1 Ekim'de 1-2 gün sonra açıklarlar diye bir umut benimki işte :D Mülakat için dava açmayı düşünenler vardı Facebook sayfasında bakalım süreç nasıl işleyecek.

aynı şekilde bende hep erkenciydim de bu Ylsy yüzünden son güne kadar beklemeyi öğrendim :D 30 Ekime kadar yolu var :D sonuçta mülakat bir kez reddedilmiş yine reddedilebilir ama bakalım yeni sistemi nasıl bir formatta hazırlayacaklar, kitabına uydururlar bir şekilde. malum mülakatı kafalarına koymuşlar var demek ki bir amaçları..

Mezopotamya

Öğrenci
aynı şekilde bende hep erkenciydim de bu Ylsy yüzünden son güne kadar beklemeyi öğrendim :D 30 Ekime kadar yolu var :D sonuçta mülakat bir kez reddedilmiş yine reddedilebilir ama bakalım yeni sistemi nasıl bir formatta hazırlayacaklar, kitabına uydururlar bir şekilde. malum mülakatı kafalarına koymuşlar var demek ki bir amaçları..

Dediğin gibi minareyi çalan kılıfını hazırlar misali :) O değil de şimdi 2 seçenek var: biri ales, ortalama ve mülakatın belli yüzdelerinin alınıp, ortaya çıkan puanla tercih yapmamız. ikincisi ise (ki böyle duyumlar da var) önce ortalama ve ales puanlarıyla kadrolara yerleşilip, sonra o kadroya yerleşen 3 kişiyi mülakata alıp, nihai kazananı mülakat sonunda belirlemek. Anlatabildim mi bilmiyorum. Bu durumda mesela bir kişi puanına göre atıyorum hem Ankara hem Samsun için ilk üçe girerse nolacak, tekrar tekrar mülakata mı girecek :)

dpd06

Öğrenci
ekim ayı geldi hala tık yok. meb iş takvimi de yalan oldu. aslında aralık ataması bence iyi olacak zira temmuzda mezun olanlar ylsy den ümidi kesip başka iş bulmuş vs olabilirler. ayrıca ben ales puanımı arttırırsam bana epey yararı olacak.

yalnız puan hesaplamasında değişikliğe gidileceğini düşünüyorum ve bu hiç iyi değil. puan hesaplamayı değiştirecekler çünkü temmuz atamasını erteleme sebepleri yeni sistem. o yüzden mutlaka değişecektir. ama ben ne ales ne mülakat ne ortalamadan yanayım. arkadaş ben uluslararası ilişkiler mezunuyum, hacettepeden. bana aleste mat-türkçe soruyorlar, saçmalığa gel, sorsana bana realizmi liberalizmi, yok. ayrıca not ortalamasını almak çok saçma, adam gitmiş kıytırık üniversitede yata yata geçmiş almış 3.80 ortalamayı, biz hacettepede ingilizce eğitim almışız, o ingilizce kitapları anlayacağız diye göbeklerimiz çatlamş, hocalar ayrı zorlamış, okul ayrı zorlamış anca 2.90-3.00 yapmışız, e şimdi biz bir miyiz bu adamla? ortalaması benden iyi ama benden iyi biliyor mu bakalım bölümü? her okula bir katsayı koysunlar arkadaş, böyle çok haksızlık oluyor. mülakatı hiç istemiyorum, zira torpil fır dönecek, ortam zaten belli, yandaşlık almış başını gitmiş, cemaatten olana pat 100 mülakat puanı, tipini beğenmediği torpilsiz odtülü adama sen komünistsin deyip çat 20 mülakat puanı. olacak iş değil, meb bursunda gördük biz bunları, o mülakatları anan baban sağ mı diye sorup mülakatı başarısız diyen adamlar yapıyor. 6 kişilik ekipte hiç soru sormayan adamlar seni oyluyor. olacak iş değil.

e sen de herşeye olmaz diyorsun diyebilirsiniz ama ben bu puan sistemine toptan karşıyım, ha sadece alesin olduğu sistemi yeğlerim, kötünün iyisi en azından ama bu sistem değişecek ve mülakat gelecek diye düşünüyorum, sebep de bizlerin isteği değil tabii ki, daha çok yandaşa kadro vermek.

souslévent

Öğrenci
ekim ayı geldi hala tık yok. meb iş takvimi de yalan oldu. aslında aralık ataması bence iyi olacak zira temmuzda mezun olanlar ylsy den ümidi kesip başka iş bulmuş vs olabilirler. ayrıca ben ales puanımı arttırırsam bana epey yararı olacak.

yalnız puan hesaplamasında değişikliğe gidileceğini düşünüyorum ve bu hiç iyi değil. puan hesaplamayı değiştirecekler çünkü temmuz atamasını erteleme sebepleri yeni sistem. o yüzden mutlaka değişecektir. ama ben ne ales ne mülakat ne ortalamadan yanayım. arkadaş ben uluslararası ilişkiler mezunuyum, hacettepeden. bana aleste mat-türkçe soruyorlar, saçmalığa gel, sorsana bana realizmi liberalizmi, yok. ayrıca not ortalamasını almak çok saçma, adam gitmiş kıytırık üniversitede yata yata geçmiş almış 3.80 ortalamayı, biz hacettepede ingilizce eğitim almışız, o ingilizce kitapları anlayacağız diye göbeklerimiz çatlamş, hocalar ayrı zorlamış, okul ayrı zorlamış anca 2.90-3.00 yapmışız, e şimdi biz bir miyiz bu adamla? ortalaması benden iyi ama benden iyi biliyor mu bakalım bölümü? her okula bir katsayı koysunlar arkadaş, böyle çok haksızlık oluyor. mülakatı hiç istemiyorum, zira torpil fır dönecek, ortam zaten belli, yandaşlık almış başını gitmiş, cemaatten olana pat 100 mülakat puanı, tipini beğenmediği torpilsiz odtülü adama sen komünistsin deyip çat 20 mülakat puanı. olacak iş değil, meb bursunda gördük biz bunları, o mülakatları anan baban sağ mı diye sorup mülakatı başarısız diyen adamlar yapıyor. 6 kişilik ekipte hiç soru sormayan adamlar seni oyluyor. olacak iş değil.

e sen de herşeye olmaz diyorsun diyebilirsiniz ama ben bu puan sistemine toptan karşıyım, ha sadece alesin olduğu sistemi yeğlerim, kötünün iyisi en azından ama bu sistem değişecek ve mülakat gelecek diye düşünüyorum, sebep de bizlerin isteği değil tabii ki, daha çok yandaşa kadro vermek.

katıldığım noktaları belirtmek istiyorum: mülakat her zaman torpil demektir, haklısın. ayrıca ales alanımız hakkında bilgi ölçme namına en ufak bir belirleyici konumu yoktur.

katılmadığım ve eleştirdiğim noktalar : yazında '' iyi ki temmuz olmamış, alesimi yükseltebilirim, temmuz mezunu olanlar iş bulmuş olabilir. Gizli bir bencillik söz konusu. Kanımca eleştirdiğin torpil, bir gün senin için olumlu bir durum olur ise, sesini çıkarmayacaksın. Şu an seni mağdur ettiği için burada konuşmaktasın.

- Kıytırık Üniversite durumuna gelince, Odtü ve Hun'luları ben bir türlü anlayamıyorum. Sizde ekstra bir hava var :) Bölümünü o kadar övmüşsün, ama senin bölümünün argümanları üzerinden gitmek istiyorum:

-Syaset Bilimi ve Kamu Yönetimi YL'sinde şöyle bir ders var: a) Siyaset Kuramları. demek ki, lisansta adam öğrenemiyor, YL de bir daha ders veriliyor. O yüzden Liberalizm vs. burada öğretilemiyor. DR'de durm daha vahim : b) Çağdaş Siyaset Kuramları :) DR mezunu olacağım ama hala siyaset kuramını öğretemeyen bir bölümde eğitim görüyorum.

İngilizce eğitim diyorsun ama, ne kadar kaliteli bir ingilizce işlenen ders olduğunu da biliyorum. Ayrıca; YL'si YDS dengi 50 DR'si 65 istiyor. O kadar da ahım şahım bir puan değil bu. Beğenmediğin kıytırık üni.ler ile aynı.