ekim ayı geldi hala tık yok. meb iş takvimi de yalan oldu. aslında aralık ataması bence iyi olacak zira temmuzda mezun olanlar ylsy den ümidi kesip başka iş bulmuş vs olabilirler. ayrıca ben ales puanımı arttırırsam bana epey yararı olacak.
yalnız puan hesaplamasında değişikliğe gidileceğini düşünüyorum ve bu hiç iyi değil. puan hesaplamayı değiştirecekler çünkü temmuz atamasını erteleme sebepleri yeni sistem. o yüzden mutlaka değişecektir. ama ben ne ales ne mülakat ne ortalamadan yanayım. arkadaş ben uluslararası ilişkiler mezunuyum, hacettepeden. bana aleste mat-türkçe soruyorlar, saçmalığa gel, sorsana bana realizmi liberalizmi, yok. ayrıca not ortalamasını almak çok saçma, adam gitmiş kıytırık üniversitede yata yata geçmiş almış 3.80 ortalamayı, biz hacettepede ingilizce eğitim almışız, o ingilizce kitapları anlayacağız diye göbeklerimiz çatlamş, hocalar ayrı zorlamış, okul ayrı zorlamış anca 2.90-3.00 yapmışız, e şimdi biz bir miyiz bu adamla? ortalaması benden iyi ama benden iyi biliyor mu bakalım bölümü? her okula bir katsayı koysunlar arkadaş, böyle çok haksızlık oluyor. mülakatı hiç istemiyorum, zira torpil fır dönecek, ortam zaten belli, yandaşlık almış başını gitmiş, cemaatten olana pat 100 mülakat puanı, tipini beğenmediği torpilsiz odtülü adama sen komünistsin deyip çat 20 mülakat puanı. olacak iş değil, meb bursunda gördük biz bunları, o mülakatları anan baban sağ mı diye sorup mülakatı başarısız diyen adamlar yapıyor. 6 kişilik ekipte hiç soru sormayan adamlar seni oyluyor. olacak iş değil.
e sen de herşeye olmaz diyorsun diyebilirsiniz ama ben bu puan sistemine toptan karşıyım, ha sadece alesin olduğu sistemi yeğlerim, kötünün iyisi en azından ama bu sistem değişecek ve mülakat gelecek diye düşünüyorum, sebep de bizlerin isteği değil tabii ki, daha çok yandaşa kadro vermek.