YLSY Sıkça Sorulan Sorular

XX06

Öğrenci
merhabalar yuksek lisans yapmis oldugumuz alani tercih edebiliyor muyuz ? örn. Fransiz dili ve edebiyati mezunuyum fakat ingiliz dili ve kulturunde yuksek lisans yaptim. İngiliz dili ve kulturu alanina basvurabilir miyim ?

Bebegüm

Öğrenci
merhabalar yuksek lisans yapmis oldugumuz alani tercih edebiliyor muyuz ? örn. Fransiz dili ve edebiyati mezunuyum fakat ingiliz dili ve kulturunde yuksek lisans yaptim. İngiliz dili ve kulturu alanina basvurabilir miyim ?

Kılavuzda Lisans Eğitim Bilgisi başlığı altında;
"Burs verilecek alanlar ve bu alanlara hangi lisans programlarını bitirenlerin başvurabilecekleri Tablo 2’de yer almaktadır. Adayların, tercihlerini yaparken bu tabloları dikkatle incelemeleri gerekir. Adaylar,
tercihlerini sadece mezun oldukları lisans programının karşısındaki alanlardan yapabileceklerini
unutmamalıdırlar."

XX06

Öğrenci
cok haklisiniz fakat ingiliz dili ve kulturu adi altinda turkiye de lisans programi yok ki . Bu alan lisansustu de veriliyor. Ve tercih listesinde lisans programlari icerisinde yer aldigi icin sasirdim ve acaba yukseklisans yapanlarda mi acaba basvurabiliyor diye dusundum. Gercekten ne sacma bir liste . Olmayan bolumu orayi yazıyorlar .

Bebegüm

Öğrenci
Benim de bölümümle ilgili ilk defa duyduğum, henüz lisans programı olarak açıldığını düşünmediğim bir bölüm yazılmış. İleride bu bölümlerin açılacağı düşünülerek yazıldı desek neden bu seneki kılavuzda yer alıyor, şaşırmamak elde değil..

A

Akademik Forum

Guest
Önemli bir sorum olacak, deneyimi ve bilgisi olanlar cevaplayabilir mi acaba, kazanma durumunda gidilecek ülke, listede o tercih için belirtilen ülkelerin dışında olabilir mi, yani bir esneme payı verir mi meb. İkincisi, lisansüstü eğitim alanları esneyebilir mi, aynı bölüm içinde olmak kaydıyla başka anabilim dalında ya da belirtilen alanların dışına (mesela bölge çalışmaları diyor) çıkılabilir mi. bunun örnekleri oldu mu bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

S

spoider

Guest
Lisans son sınıf

Önemli bir sorum olacak, deneyimi ve bilgisi olanlar cevaplayabilir mi acaba, kazanma durumunda gidilecek ülke, listede o tercih için belirtilen ülkelerin dışında olabilir mi, yani bir esneme payı verir mi meb. İkincisi, lisansüstü eğitim alanları esneyebilir mi, aynı bölüm içinde olmak kaydıyla başka anabilim dalında ya da belirtilen alanların dışına (mesela bölge çalışmaları diyor) çıkılabilir mi. bunun örnekleri oldu mu bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba,

Bu bursa gerekli ortalama yapılmış ise lisans son sınıf öğrencileri başvurabilir mi?

ivy_ivy

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

Merhaba,

Bu bursa gerekli ortalama yapılmış ise lisans son sınıf öğrencileri başvurabilir mi?

hayır mezun olmanız gerekli

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam merhaba

1984 doğumluyum yüksek lisans yapıyorum yurtiçinde askerlik tecil sürem ocak 2015te bitiyor başvuru yapabilir miyim? Teşekkür ederim

Attom

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. YLSY' yi yeni yeni araştırmaya başladım bu yüzden kafama takılan bazı noktalar var.
Ben yüksek lisans mezunuyum. Başvuru yaparken doktora için mi başvuru yapmam gerekiyor.
Açılan kontejyanlarda üniversite isimleri de yazıyor. Mesela Hakkari, Şırnak v.b. üniversiter var. Buralara gitmem gerekir mi yoksa bütün işlemler internet üzerinden mi yapılıyor?
Dil konusunda yetersiz olanlar bu bir yıl süre içerisinde masraflarını ve kurs parasını kendisi mi karşılıyor. Anladığım kadarıyla yurtdışında dili geçemeyenler için tazminat var. Peki yurt içinde 1 yıl + 6 ay da dili geçemeyenlerin de tazminat ödemesi gerekiyor mu?

A

Akademik Forum

Guest
Ylsy

Merhaba,
Yüksek lisans mezunuyum ve doktora eğitimime devam etmekteyim. Başvurum onaylandığı taktirde yurt dışında tekrar mı yüksek lisans yapıyoruz yoksa doktoradan devam edebilir miyim?
Teşekkürler.

Gld

Öğrenci
master bitirip doktora yapmadan ülkeye dönüş yaparsak göreve başlayamıyoruz herhalde .. Doğru mudur ? Kesin bilgi lazım.. ayrıca 70 i geçtikten sonra 30 tercih var elbet bi yer gelir

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam yurt dışına gittiğimizde verdikleri bursu geri ödüyor muyuz? Karşılıklı veya karşılıksız olarak burslar var mı? ve ödüyorsak ödemeye ne zaman başlıyoruz?

A

Akademik Forum

Guest
İyi günler ben an itibariyle almantada yüksek linas yapmaktayım bende basvura bılırmıyım ve okuluma kaldıgım yerden devam edebılırmıyım

hkubra20

Öğrenci
MEB'de İngilizce öğretmeniyim. Bu programla yurtdışına gidilip sadece yükseklisans yapıp dönmek mümkün mü? Bir de MEB kadrosunda gitmekyi seçersem dönüşte öğretmenlik yapmaya devam edebilir miyim acaba? Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

lagrima

Öğrenci
Kılavuzu okudum fakat göremedim !
Arkadaşlar YLSY'yi kazandıktan sonra sözlü mülakata gitmezsek, seneye başvuramazsın tarzı bir yaptırımı var mıdır ?

ttr

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba.

Şu an bir bakanlıkta 2 aydır uzman yardımcısı olarak çalışıyorum. Başvuru yapmak için izlemem gereken yol nedir? kurumumdan istifa ederek yurt dışına gidersem herhangi bir sorun olur mu? Şu an yurt dışından herhangi bir üniversiteden kabul almadım. sadece ankarada bir üniversitede yüksek lisansım devam ediyor. sizce çok mu geç kaldım?Bilgisi olan arkadaşlarımız cevap verebilirlerse çok memnun olurum.

makinecii

Öğrenci
YDS 60 ibaresi var yeni YLSY kılavuzunda bu sadece yurtdışında dil eğitimi alabilmek için ön şart galiba değil mi ?

Sahip olduğumuz YDS puanı ile amerikada bir üniversitede doktora eğitimine başlayamıyoruz bildiğim kadarıyla?

vycma

Öğrenci
yurt içi dil kursu esnasında herhangi bir ödenek var mı?

aylık 700 küsür lira civarında bir ödenek var.

- - - Güncellendi - - -

MEB'de İngilizce öğretmeniyim. Bu programla yurtdışına gidilip sadece yükseklisans yapıp dönmek mümkün mü? Bir de MEB kadrosunda gitmekyi seçersem dönüşte öğretmenlik yapmaya devam edebilir miyim acaba? Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

MEB için gidecekseniz doktora yapma şartı aranıyor.