YLSY Sıkça Sorulan Sorular

A

Akademik Forum

Guest
Iyi calismlar..dil puanimiz 60 alti olmasina ragmen ylsy mulakata cagrildik.. mulakati kazandiktan sonra ielts sinavina girsek denklik alip , egitime baslamamiz mumkun mu??

sahingurcay

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce de sorulmuş ama net bir cevaba rastlamadığım için tekrar sorayım istedim. Hem belki benim gibi bunu merak eden insanların da yararına olur.

1-) Üniversiteler adına bu bursu kazanan kişiler yurt dışında doktorayı da bitirmek zorunda mı? Yoksa sadece yüksek lisansı bitirip dönebiliyor mu?

2-) Eğer sadece yüksek lisansı bitirip dönme gibi bir opsiyon söz konusuysa, döndükten sonraki süreç nasıl işliyor?

Örneğin; ben bu alımlarda uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi grubuna başvurdum ve mülakata çağrıldım. Diyelim ki mülakattan sonra o grubun içerisinde yer alan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset Bilimi alanı adına burslu gönderilmeye hak kazandım. Listede olan ülkelerden birine gidip yüksek lisansımı öngörülen sürede tamamladım ve döndüm. Bu aşamadan sonraki süreç nasıl işliyor?

3-) Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalı'na 33/a maddesi kapsamında ve yurt dışında geçirdiğim sürenin iki katı kadar zorunlu çalışma yükümlülüğü ile - örneğin 2 yıl yüksek lisans yapıp geldiysem 4 yıl olmak üzere - atanmam gerçekleşiyor mu?

4-) Prosedür bu şekilde ise, buna aykırı bir durum gelişebiliyor mu? Örneğin; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin beni kabul etmeme ve zorunlu hizmetimi MEB'de yerine getirme gibi bir durum oluşabiliyor mu?

5-) Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'ne 33/a ile yüksek lisanstan sonra döndüm diyelim. Artık MEB bursiyerliği ile olan ilgim zorunlu çalışma yükümlülüğüm hariç tamamen kesiliyor mu?

Örneğin; ilgili üniversiteye 33/a ile atandıktan sonra MEB doktoramla ilgili sürece herhangi bir şekilde müdahil oluyor mu? Yoksa o sadece ilgili üniversite ve benim aramda halletmem gereken normal sürecine mi dönüyor?

Bu maddeler benim için, ve eminim ki aramızda birçoğumuz için oldukça önemli maddeler. Bilgisi olan arkadaşlar her biri hakkında bizi aydınlatırsa çok makbule geçer.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

E

el gusto

Guest
Sahin gurcay hocam, kılavuzdan anladığım kadarıyla üniversiteler adına giden bursiyerlerin doktora yapma zorunlulukları var. Bu sene kılavuza açıkça yazmışlar, geçen senelerde de bir gelenek hâlinde uygulanıyordu bu doktorayı tamamlatma durumu...
Diğer sorularınızı ben de bilmiyorum.
Başarılar.

miss.esra

Doçent
Şaka gibi yaa.ayni puanla geçen sene de başvurdum geçen sene olmadı bu sene oldu.ama şansa bakın ki iki sene oldu şimdi altı sene.poofff

dönüşü engellemek için yaptılar kesin artık birşeyleri göze almak gerekiyor 2 sene herkes yapar ama doktora 4 yıl ve başarılı olamazsak tazminata dşüyoruz riskli bi durum ama emek verdıkten sonra sıkı çalıştıktan sonra başarılmayacak şey oldugunu dusunmuyorm istisnai durumlar olabılır tabı. çok iyi düşünmek gerek artılarıyla eksileriyle. Allah yardımcımız olsun.

lethy

Öğrenci
dönüşü engellemek için yaptılar kesin artık birşeyleri göze almak gerekiyor 2 sene herkes yapar ama doktora 4 yıl ve başarılı olamazsak tazminata dşüyoruz riskli bi durum ama emek verdıkten sonra sıkı çalıştıktan sonra başarılmayacak şey oldugunu dusunmuyorm istisnai durumlar olabılır tabı. çok iyi düşünmek gerek artılarıyla eksileriyle. Allah yardımcımız olsun.
Amin inş. Dün hak kazandığımı ogrendigimden beri bu forumdan çıkamadım. Ama nedense genel bi sıkıntı var gibi yorum yazanlarda. İçim şişti[emoji22]

miss.esra

Doçent
Amin inş. Dün hak kazandığımı ogrendigimden beri bu forumdan çıkamadım. Ama nedense genel bi sıkıntı var gibi yorum yazanlarda. İçim şişti[emoji22]

öyp gibi kafa rahat bi olay olmadıgı ıcın sıkıntı var herkes cok haklı. gecen yıl mulakata girenlerden yorum alamıyoruz ne sordular bellı degıl cok karısık işler ne olcak nasıl olcak ben kendımden örnek vereyım bilgisayar bilimlerinden mulakata giricem bilgisayar bu derya denız bana ne sorcaklar onların sorduklarını cvplayamazsam benım alan bilgim kıt manasına mı gelecek herkesn uzmanlastıgı bıse var bılgısayarda herseyını tamamen bılmek ımkansız gibi bişe bana sorcaklarını da sanmıorum bılgısayarın hangı alanında uzmanlasmak ıstıosn tarzı. geçen sene kolaydı mulakatına grecegn unvın actgı kadronun alanı bellıydı ona bakıp mulakata gidilirdi şimdi nasıl olcak hersey cok belırsız bellı bı sıstematık yok.

A

Akademik Forum

Guest
Sadece y.l. yapıp geri dönemiyorsunuz, eskiden oluyordu ama artık doktorayı bitirmek zorundasınız.

ElPerro

Öğrenci
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu , Spor Yöneticiliği bölümü öğrencisiyim. Kontenjan listesinde Beden Eğitimi alanları için 3 kontenjan verilmiş ve lisans mezuniyet kodları olarak şunlar belirtilmiş

8123 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
7102 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ
8307 BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ

benim bölüm kodum 7104 Spor Yöneticiliği, acaba 8123 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kodu benim bölümümü de kapsıyor mu yoksa gitme şansım kalmıyor mu böyle olunca ?

Bir diğer noktada belirlenen üniversite listesi dışında yazışıp anlaştığımız bir üniversiteye gitme şansımız oluyor mu ?

İyi çalışmalar.

tugrulyzc

Öğrenci
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu , Spor Yöneticiliği bölümü öğrencisiyim. Kontenjan listesinde Beden Eğitimi alanları için 3 kontenjan verilmiş ve lisans mezuniyet kodları olarak şunlar belirtilmiş

8123 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
7102 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ
8307 BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ

benim bölüm kodum 7104 Spor Yöneticiliği, acaba 8123 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kodu benim bölümümü de kapsıyor mu yoksa gitme şansım kalmıyor mu böyle olunca ?

Bir diğer noktada belirlenen üniversite listesi dışında yazışıp anlaştığımız bir üniversiteye gitme şansımız oluyor mu ?

İyi çalışmalar.

Sen baya bilgi kirliliği yaşıyosun. Lisansüstü öğrenim koduna göre tercih ettin söylediklerine göre değil. Ve kimse sana üniversite ayarlamıyor yazışmaların hepsini sen yapıyosun.

Saygı Tuna

Öğrenci
Hocam yuksek lisansimin ilk yilinda basvursam tercih yapip doktora da gidebilir miyim?

- - - Güncellendi - - -

Bir de tercih yapmaya hak kazansam ama ulkeleri begenmesem ayni puani bir sonraki sene kullanabilir miyim yoksa tekrar ankara ya gidip sinava mi girmem lazim?

Demirdirek

Öğrenci
Merhaba benim de bir sorum olacak hala askerliğini yaparken bu bursa başvurup yerleşenlerin hakları yanıyor mu nasıl bir prösodurü var acaba ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi