YLSY Sıkça Sorulan Sorular

Merhaba ben ylsy yi yeni yeni inceliyorum. almanca öğr mezunuyum. aynı bolumde yl lısansım bıtmek uzere. basvuru sartlarına baktım mezunıyet ort %20 sı gıbı bır ıbare gecıyor. yanı bu benım yl dıploma notumla basvurabılecegım anlamına mı gelıyor? yl ortalamamı almanca degıl de tum egıtım fak ıceren kadrolarda da kullanabılecek mıyım? bılgılendırırsenız cok sevınırım. sımdıden tesekkurler.

mustafa_emir

Öğrenci
bu programa başvurursak ve dil seviyemiz yurt dışında yüksek lisans yapmak için yeterli değilse yurtdışında herhangi bir okuldan kabul almadan devlet bize burada 1 yıl dil eğitimi veriyor dil seviyemizi yükseltince yurtdışında bir okuldan kabul almamızı istiyor değil mi? anladığım kadarıyla süreç böyle işliyor, yardımcı olursanız sevinirim.

selcukklnc

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, ben foruma yeni kayıt oldum. Bu Ylsy'yi ben yeni duydum ve kafamda oturtamadığım sorular var; şöyle ki ben Kimya Öğretmenliği mezunuyum ve ODTÜ bize 5 sene lisans eğitimi verdiğinden dolayı diplomam da yüksek lisans yazmakta.

Peki ben şu an hangi kontenjanı takip edeceğim ve yurtdışında doktora mı yoksa yüksek lisans mı okuyacağım?

Ayrıca Kimya bölümü ile aynı eğitimi almış bulunmaktayım eğitim fakültesi mezunu olmama rağmen, bu durumdan dolayı kimya bölümüne başvuru da olabiliyor mu?

Sorularımı cevaplayabilir ya da beni bilgilenebileceğim bir linke yönlendirebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim...

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba, ben foruma yeni kayıt oldum. Bu Ylsy'yi ben yeni duydum ve kafamda oturtamadığım sorular var; şöyle ki ben Kimya Öğretmenliği mezunuyum ve ODTÜ bize 5 sene lisans eğitimi verdiğinden dolayı diplomam da yüksek lisans yazmakta.

Peki ben şu an hangi kontenjanı takip edeceğim ve yurtdışında doktora mı yoksa yüksek lisans mı okuyacağım?

Ayrıca Kimya bölümü ile aynı eğitimi almış bulunmaktayım eğitim fakültesi mezunu olmama rağmen, bu durumdan dolayı kimya bölümüne başvuru da olabiliyor mu?

Sorularımı cevaplayabilir ya da beni bilgilenebileceğim bir linke yönlendirebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim...

Kılavuzda Kimya Öğretmenliği Mezunu olma şartına sahip programlara başvurabilrsiniz

B

Biraz araştırma

Guest
Akademisyen olmak istiyorsanız önce araştırma yapmayı bilmelisiniz hazıra konmayın artık google'a yazmak çok mu zor anlayamıyorum!!!!

pikacu

Öğrenci
Arkadaşlar ylsy de yurt içi veya yirt dişi kurs
Sürecinde askerlik tescili yapılabiliyor mu
Örneğin benim tecil sürem 2015 ağustosta bitiyor
Bu sene yerlesirsem bu süreyi uzatabiliyormuyum
???

dilektekin

Öğrenci
merhabalar ylsy ile ilgili merak ettiğim bir konu var iktisat mezunuyum falan sözel alandan mesela halkla ilişkilerden başvurabilirmiyim sözel ales puanımı kullanabilirmiyim başvururken

sametweb

Öğrenci
merhabalar ylsy ile ilgili merak ettiğim bir konu var iktisat mezunuyum falan sözel alandan mesela halkla ilişkilerden başvurabilirmiyim sözel ales puanımı kullanabilirmiyim başvururken

Halkla İlişkiler kadrosu senin bölümün olan İktisat'tan kabul ediyorsa ve sözel puan istiyorsa zaten kullanmaktan başka başka yolun yok.

kursta ingilizceden başarısız olursak herhangi bi tazminat ödüyor muyuz,??

Yurtiçini katılmadığım için bilmiyorum ama yurtdışında başarısız olma durumunda vizenin iptali söz konusu. Benim bulunduğum yerde uygulama şu: Zorunlu ve seçmeli dersler var geldiğim üniversitenin (upenn) dil eğitimi bölümünde. Seçmeli derslerden başarısız olduğunda sorun olmuyor. Zorunlu dersten bir kere başarısız olursan ikinciye takibe alınıyorsun, yine başarısız olursan mortingen şıtrauze oluyorsun.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar ylsy de yurt içi veya yirt dişi kurs
Sürecinde askerlik tescili yapılabiliyor mu
Örneğin benim tecil sürem 2015 ağustosta bitiyor
Bu sene yerlesirsem bu süreyi uzatabiliyormuyum
???

Ben de böyle bir durumdaydım. Bu sene kazanıp yurtiçi dil eğitimine gidersen durum ne olur bilemem çünkü o tarihlerde yurtiçinde olacaksın. Ama doğrudan yutrdışı dil kursuna katılırsan, bingo, askerliğini tecil edip gönderiyorlar.

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar kurum adına gidip dönünce kurumda uzman olarak mı normal memur olarak mı çalışıyoruz?

A

Akademik Forum

Guest
merhaba hocalarım ben bu sene yükselk lisansa başvurdum ve kabul edildim devam ediyorum.sorum şu ben yine başvurabilir miyim buna ve dil eğitimi aaldıktan sonra ben 2.sınıfa geçmiş olacağım gittiğim yerden ikinci sınıftan mı devam ettirecekler ne olur bilgi verin bana

R

riGO

Guest
Arkadaşlar iyi günler.

YLSY ile ilgili 1416 sayılı kanunda 14.03.2014 tarihinde yürürlüğe girmiş maddelerdeki değişiklikler dikkatimi çekti.

"Madde 21 – (Değişik : 1/3/2014-6528/3 md.)
Bu Kanun uyarınca mecburi hizmet karşılığı yurt dışına gönderilenler öğrenimlerini başarıyla tamamladıktan sonra mecburi hizmet yükümlülüklerini ifa etmek üzere, adlarına gönderildikleri kurumların ilgili kadrolarına atanır. Millî Eğitim Bakanlığı adına bu Kanun kapsamında yurt dışına gönderilenlerden gönderildikleri ülkede doktora öğrenimlerini tamamladıktan sonra mecburi hizmet yükümlülüklerini ifa etmek üzere yurda dönenler Millî Eğitim Uzmanı kadrolarına atanır.
Bu kişilerin yurt dışında lisansüstü eğitim amacıyla geçirdikleri sürelerin tamamı memuriyette geçmiş sayılarak, bu sürelerin her yılı bir kademe ilerlemesine ve her üç yılı bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir ve 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) fıkrasında öngörülen çalışma sürelerinin hesabında da dikkate alınır.
Kamu kurum ve kuruluşlarınca staj amacıyla yabancı ülkelere gönderilecek memurlar hakkında bu Kanun hükümleri uygulanmaz."

Yukarıda paylaştığım maddenin altı çizili kısmına göre YLSY ile atandıktan sonra memuriyet haklarının maddede belirtildiği kadarını kazanmış oluyoruz. Peki bu maddenin askerliğe nasıl bir etkisi oluyor? Yani yurtdışında bulunulan süre zarfında yatan primler bedelliyi haketmemizi sağlıyor mu?

nutritionist

Öğrenci
merhaba hocalarım ben bu sene yükselk lisansa başvurdum ve kabul edildim devam ediyorum.sorum şu ben yine başvurabilir miyim buna ve dil eğitimi aaldıktan sonra ben 2.sınıfa geçmiş olacağım gittiğim yerden ikinci sınıftan mı devam ettirecekler ne olur bilgi verin bana

Yüksek lisans yaparken de başvurulabilir. Ama yurtdışına gittiğinizde ikinci sınıftan başlama imkanınız olmaz. Ben de sizinle aynı şekilde yüksek lisans yapıyorum şu an.

sushi

Öğrenci
Yüksek lisans yaparken de başvurulabilir. Ama yurtdışına gittiğinizde ikinci sınıftan başlama imkanınız olmaz. Ben de sizinle aynı şekilde yüksek lisans yapıyorum şu an.

ben de sizler gibi yüksek lisans yapıyorum, tez aşamasındayım. diyelim ki hak kazandım ve gittim, buradaki tezim ne olur, hem yurtdışına gidip hem de burdaki tezi verebilir miyim, yoksa buradaki tezim yanar mı? burdan kayıt sildirmem gerekir mi?

- - - Güncellendi - - -

hangi alanların başvurabildiği önemli, eğer o kısımda sizin bölümünüz de belirtilirse başvurabilirsiniz. tabloyu dikkatlice inceleyin derim.