YLSY Sıkça Sorulan Sorular

anti1990

Öğrenci
benım de merak ettiğim soru hocam

Yüksek lisans öğrencisiyim. Doktoraya gitmek istiyorum. Bilgi formunda doktorayı işaretlesek, sonrasında kararımızı değiştirip mastera gidebilir miyiz?

hcy

Öğrenci
Merhabalar,
ben yedekten kazandım ve bu olaylara uzak kaldım :) ben yurt içi bursunu kabul edersem okul için kabul belgesini en geç ne zaman almam gerek ?? Yurt içi dil kursunu almayanlardan/belgesi olanlardan 2015 bahar dönemine kadar kabul belgesi isteniliyor fakat yurt içinde kurs alanlar için bu durum nasıl ? Bir de yurt dışında dil kursuna katılmak istiyorum dersek bu durum yine nasıl olcak?
teşekkürler...

Son düzenleme:

Stell@

Öğrenci
Merhabalar,
ben yedekten kazandım ve bu olaylara uzak kaldım :) ben yurt içi bursunu kabul edersem okul için kabul belgesini en geç ne zaman almam gerek ?? Yurt içi dil kursunu almayanlardan/belgesi olanlardan 2015 bahar dönemine kadar kabul belgesi isteniliyor fakat yurt içinde kurs alanlar için bu durum nasıl ? Bir de yurt dışında dil kursuna katılmak istiyorum dersek bu durum yine nasıl olcak?
teşekkürler...

Hocam 6 ay burda sonrasında 6ay yurtdısı dil kursu ve devamında ek 1 sene zaman veriliyor diye biliyorum bu zaman aralıgında alabilirsiniz 6 ayda dil kursunda ek uzatma alırsanız onuda ekleyin

hcy

Öğrenci
Hocam 6 ay burada sonrasında 6 ay yurt dısı dil kursu ve devamında ek 1 sene zaman veriliyor diye biliyorum bu zaman aralığında alabilirsiniz 6 ayda dil kursunda ek uzatma alırsanız onuda ekleyin

mesela hocam y.içi kurs mart 2014 te başladı ben 2015 martta bitirdim kursu ve yeterli ing belgem de var ..benim y. lisansa başlamam en geç 2016 mart mı olacak ? öyleyse aradaki bu sürede ne olacak ? bazı okullar yarı dönemde kabul almıyor mesela ? bu sürede yurda dönebiliyor muyuz?

Stell@

Öğrenci
mesela hocam y.içi kurs mart 2014 te başladı ben 2015 martta bitirdim kursu ve yeterli ing belgem de var ..benim y. lisansa başlamam en geç 2016 mart mı olacak ? öyleyse aradaki bu sürede ne olacak ? bazı okullar yarı dönemde kabul almıyor mesela ? bu sürede yurda dönebiliyor muyuz?

Hocam dil kursu bitince ucakla döneceksiniz sonra kabul alma dönemi baslayacak 1 sene içinde alamazsanız tazminat ortaya cıkıyor alırsanız yeniden gideceksiniz

ozlyildiz

Öğrenci
---Yurt içi dil kurslarının süresi 6 aydır, yurt dışında ise 1 yıla kadar yabancı dil
öğrenim izni verilebilir. Yurt içinde yabancı dil kursları (İngilizce ve/veya Almanca) Ankara, İstanbul,
İzmir ve Antalya illerinde yapılacaktır.
Yurt içinde dil kursuna katılmadan doğrudan yurt dışında dil öğrenimi görmek isteyen öğrencilere
---1 yıla kadar yabancı dil öğrenim izni verilebilecektir. bu süre içerisinde yeterli yabancı dil puanını alamayanlara 6 ay
ek süre verilebilecektir.
--- Dil öğreniminin bitiminde öğrencilerin lisansüstü öğrenimlerine başlamaları veya başlayacak ilk
döneme kabul almaları esastır. Üst üste 2 dönem kabul belgesi alamayanların bursluluk hakları iptal
edilecektir.

Umarım bu bilgiler yardımcı olmustur

- - - Güncellendi - - -

Hocam dil kursu bitince ucakla döneceksiniz sonra kabul alma dönemi baslayacak 1 sene içinde alamazsanız tazminat ortaya cıkıyor alırsanız yeniden gideceksiniz

Ucakla dönmesi gerektiğini belirtmeniz çok faydalı olmus hocam : )

Stell@

Öğrenci
---Yurt içi dil kurslarının süresi 6 aydır, yurt dışında ise 1 yıla kadar yabancı dil
öğrenim izni verilebilir. Yurt içinde yabancı dil kursları (İngilizce ve/veya Almanca) Ankara, İstanbul,
Yurt içinde dil kursuna katılmadan doğrudan yurt dışında dil öğrenimi görmek isteyen öğrencilere
---1 yıla kadar yabancı dil öğrenim izni verilebilecektir. bu süre içerisinde yeterli yabancı dil puanını alamayanlara 6 ay
--- Dil öğreniminin bitiminde öğrencilerin lisansüstü öğrenimlerine başlamaları veya başlayacak ilk
döneme kabul almaları esastır. Üst üste 2 dönem kabul belgesi alamayanların bursluluk hakları iptal
edilecektir.

- - - Güncellendi - - -

hahaha ona hiç dikkat etmedim yani trenlede olabilir:D

hcy

Öğrenci
edilecektir.

- - - Güncellendi - - -

teşekkür ederim stell @ ve ozlyildiz :)

Taner

Öğrenci
Hocam benimde bir sorum olacak. ELS dil programına gidersek 1 yıl içerisinde programı bitirip bir üniversiteden kabul alabilir miyiz? Ya da ELS mi mantıklı yoksa normal yurtdışı dil kursları mı?

Ebrehe

Öğrenci
Merhaba,
Önce durumumu açıklayayım. Geçen sonbahar ALES'de n 93 küsür puan aldım(sayısal). TOEFL puanım 89. Lisans ortalamam 2.55 ama lisansı bir kısım sağlık sebeplerinden 10 yılda tamamlamak durumunda kaldım ki tabiri caizse aldığım yüksek kredi miktarlarıyla okulu son iki yılda bitirdim.

Merak ettiğim konu ise internette bazı yerlerde YLSY başvuru şartı olarak lisansı 5 yılda bitirme gibi birşey okudum ama resmi yönetmelikte bu durumu teyid eder bilgiye rastlamadım. Birde sanırım daha önceden yaş sınırı varmış ama bu sene kalkmış? Yaşım 30 ve askerlikle ilişkim yok.
Bütün bu verilere dayanarak ben YLSY' ye başvurabilir miyim? Başvurursam kazanma şansım var mı?

Teşekkür ederim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba,
Önce durumumu açıklayayım. Geçen sonbahar ALES'de n 93 küsür puan aldım(sayısal). TOEFL puanım 89. Lisans ortalamam 2.55 ama lisansı bir kısım sağlık sebeplerinden 10 yılda tamamlamak durumunda kaldım ki tabiri caizse aldığım yüksek kredi miktarlarıyla okulu son iki yılda bitirdim.

Merak ettiğim konu ise internette bazı yerlerde YLSY başvuru şartı olarak lisansı 5 yılda bitirme gibi birşey okudum ama resmi yönetmelikte bu durumu teyid eder bilgiye rastlamadım. Birde sanırım daha önceden yaş sınırı varmış ama bu sene kalkmış? Yaşım 30 ve askerlikle ilişkim yok.
Bütün bu verilere dayanarak ben YLSY' ye başvurabilir miyim? Başvurursam kazanma şansım var mı?

Teşekkür ederim.

2013 yılı için başvuru koşullarında yaş şartı bulunuyor bu sene de olur.

2.1 BAŞVURU KOŞULLARI

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Başvuru tarihi bitimine kadar tercih edeceği programın ait olduğu alanda, en az dört yıllık fakülte /yüksekokul mezunu olmak (Yurt dışında bir yükseköğretim kurumundan mezun olanların denklik işlemlerini başvuru tarihinden önce tamamlaması gerekmektedir.),

c) 2010 Sonbahar ve 2011/2012/2013 İlkbahar-Sonbahar dönemlerinde yapılan ALES’te, tercih edilebilecek programın kabul ettiği puan türünden en az 70 almış olmak,

d) 1983 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak (Her ne sebeple olursa olsun 18 yaşından sonra yaş düzeltmesi yaptırmış olanların yaşlarının hesabı, düzeltmeden önceki doğum tarihine göre yapılır.),

e) Yükseköğrenimi sırasında kınama cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak,

f) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (Askerlikten muaf olmak, askerliğini yapmış
veya erteletebilecek durumda bulunmak),

g) Sağlık durumu yurt dışında öğrenim görmeye elverişli olmak (Yerleştirilen adaylardan
sağlık kurulu raporu istenecektir.),

h) Lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması “4 üzerinden 2.50”, “10 üzerinden
6,5", “100 üzerinden 65,00" veya daha yukarı olmak (Not dönüşümlerinde YÖK'ün not dönüşüm
tablosu esas alınacak olup, mezun olunan yükseköğretim kurumlarınca yapılan dönüşüm kabul
edilmeyecektir.).

mimar_izmir

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Ylsy'de yedekten yerleştirilmiştim, çok istediğim halde kefil bulamadığım için hakkım yandı. Bu kez kefil buluyorum gibi ve yien başvuru yapacağım kısmetse. Sormak istediğim, öyp li araştırma görevlileri bu bursa kefil olabiliyor mu? Ben 50d li araştırma görevlisiyim ve bildiğim kadarıyla benim gibiler kefil olamıyor. Öypliler fakülte kadrolu sabit eleman oldukları için bana olur gibi geliyor ama sormak istedim çok önemli benim için. Teşekkürler şimdiden.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar merhaba,

Ylsy'de yedekten yerleştirilmiştim, çok istediğim halde kefil bulamadığım için hakkım yandı. Bu kez kefil buluyorum gibi ve yien başvuru yapacağım kısmetse. Sormak istediğim, öyp li araştırma görevlileri bu bursa kefil olabiliyor mu? Ben 50d li araştırma görevlisiyim ve bildiğim kadarıyla benim gibiler kefil olamıyor. Öypliler fakülte kadrolu sabit eleman oldukları için bana olur gibi geliyor ama sormak istedim çok önemli benim için. Teşekkürler şimdiden.

Hocam kefalet senedini noterde yapıyorsunuz 50/d'li olmanız farketmiyor siz de kamu görevlisi kapsamındasınız ve emekli sandığına bağlısınız dolayısı ile kefil olabilirsiniz, sabit olması önemli değil özellikle devlet memuru isteyen kurumlara tüm araştırma görevlileri kefil olabiliyor.