YLSY Sıkça Sorulan Sorular

Tah

Öğrenci
1 - YLSY'de ders dönemi bittikten sonra yazın ülkemize dönebiliyor muyuz? Mesela yazı ülkemizde geçirebilir miyiz?

2 - Kabul alacağımız üniversite ilk 500 içerisinde değilse problem olur mu? Ben İran Çalışmaları düşünüyorum. İran'da ilk 500'de yalnızca Tahran Üniversitesi var. Ona da başvurmak için lisans ortalamam yetmiyor.

Cevap için şimdiden teşekkürler.

A

Akademik Forumx

Guest
Bana herhangi bir sinava başvuru yaparken guncelleyebildiklerini soylediler. Yarin sistem acilinca basvuru esnasinda yapabileceklerini belirttiler.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yarın gideceğim tekrar. ama bu durumda da orada mı tercih yapmamızı istemezler değil mi?

ziraat42

Moderator
hocam ben 1984 aralık doğumluyum, ama başvuru koşullarında 85 ve yukarısı diyor. fakat yüksek lisansımı yaptım, doktoraya başvuracağım doğrudan. bu durumda acaba doğum tarihi krizini atlatmanın bir yolu var mıdır? 10 gün yüzünden başvuramayacak mıyım yoksa? (üzerine bir bardak soğuk su içti):blue:

1985 Ocaktan itibaren kabul olur büyük ihtimal ama yinede bir MEB ile görüşün derim.

ziraat42

Moderator
1 - YLSY'de ders dönemi bittikten sonra yazın ülkemize dönebiliyor muyuz? Mesela yazı ülkemizde geçirebilir miyiz?

2 - Kabul alacağımız üniversite ilk 500 içerisinde değilse problem olur mu? Ben İran Çalışmaları düşünüyorum. İran'da ilk 500'de yalnızca Tahran Üniversitesi var. Ona da başvurmak için lisans ortalamam yetmiyor.

Cevap için şimdiden teşekkürler.

1- Geçirebilirsiniz ancak yol masrafları size ait olur ve 1 ayı geçerse bursunuz kesilir.
2- ortalama çok önemli değil 3.00 isteyen okullara 2.50 ile kabul alan arkadaşlar oldu. Türkiye Cumhuriyeti sponsorunuz bu yüzden her kapı kolaylıkla açılır. Seçeneğiniz az ise MEB ile görüşün esneklik sağlayabilirler.

ziraat42

Moderator
Yönlendirmeniz üzerine gittim bugün büroya ancak görevliler şu an eğitim güncellemesi yapamıyoruz, yetkimiz yok dediler. Sadece KPSS dönemleride sistem açılıyor biz de güncelliyoruz dediler. Forumda bu günlerde de güncelleme yapan arkadaşlar var. Sizce tercih döneminde yani yarından itibaren güncelleme için bütün sistemler açılır mı? yoksa beni başlarından mı savdılar, başka şubeye gitsem? Teşekkür ederim.

Eğer yetişirse ( bunun için tam emin değilim) kargoyla evraklarınızı gönderseniz de yaparlar. Ancak yarın büyük ihtimal yapmaya başlarlar.

Tah

Öğrenci
1- Geçirebilirsiniz ancak yol masrafları size ait olur ve 1 ayı geçerse bursunuz kesilir.
2- ortalama çok önemli değil 3.00 isteyen okullara 2.50 ile kabul alan arkadaşlar oldu. Türkiye Cumhuriyeti sponsorunuz bu yüzden her kapı kolaylıkla açılır. Seçeneğiniz az ise MEB ile görüşün esneklik sağlayabilirler.

Teşekkür ederim cevabınız için. Bir ayı geçirince bursun kesildiğiyle ilgili hüküm nerede yer alıyor hocam? Bir yönetmelik varsa okumak istiyorum bu konuda. Kafama takılan şeyleri oradan bulabilirim belki.

Okul olmadıktan sonra bir aydan fazla ülkende kalamamanın mantığı neymiş acaba? Orada bulunma amacımız dersse, ders yokken bulunma zorunluluğumuz olmaması gerekir mantıken.

ziraat42

Moderator
Teşekkür ederim cevabınız için. Bir ayı geçirince bursun kesildiğiyle ilgili hüküm nerede yer alıyor hocam? Bir yönetmelik varsa okumak istiyorum bu konuda. Kafama takılan şeyleri oradan bulabilirim belki.

Okul olmadıktan sonra bir aydan fazla ülkende kalamamanın mantığı neymiş acaba? Orada bulunma amacımız dersse, ders yokken bulunma zorunluluğumuz olmaması gerekir mantıken.

http://www.akademikpersonel.org/ylsy-hakkinda-genel-bilgiler/40916-ylsy-yonetmelik-ve-teblig.html buradan ulaşabilirsin. Birde 1416 sayılı kanunu okuyabilirsin.

Tah

Öğrenci

YÖNETMELİK
MADDE 19
(2) Resmî burslu öğrenciler, iki aya kadar olan dönem tatillerinde, öğrenim yerinden ayrılmak istedikleri takdirde Bakanlığa ya da adına öğrenim görülen kurum veya kuruluşa bildirilmek üzere yurt dışı temsilciliklerine yazılı olarak bilgi vermek zorundadır. Ancak bunun dışında iki ayı geçen her türlü izin, süresi ve amacı ne olursa olsun, yurt dışı temsilciliğinin teklifi üzerine Bakanlıkça ya da adına öğrenim görülen kurum veya kuruluşça verilebilir.

Hocam iki ay diyor burada.

Ayrıca iki aydan fazla sürede burs kesilmez, yurt içi burs miktarına döner diyor.

Son düzenleme:

ziraat42

Moderator
YÖNETMELİK
MADDE 19
(2) Resmî burslu öğrenciler, iki aya kadar olan dönem tatillerinde, öğrenim yerinden ayrılmak istedikleri takdirde Bakanlığa ya da adına öğrenim görülen kurum veya kuruluşa bildirilmek üzere yurt dışı temsilciliklerine yazılı olarak bilgi vermek zorundadır. Ancak bunun dışında iki ayı geçen her türlü izin, süresi ve amacı ne olursa olsun, yurt dışı temsilciliğinin teklifi üzerine Bakanlıkça ya da adına öğrenim görülen kurum veya kuruluşça verilebilir.

Hocam iki ay diyor burada.

Ayrıca iki aydan fazla sürede burs kesilmez, yurt içi burs miktarına döner diyor.

Ben iki ayı karıştırmışım sanırım ama dönme işi yoktu yeni yönetmeliğe eklenmiş demek ki :)

Grand Master

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. YLSY sistemine çok uzak olduğumdan soruyorum, kusura bakmayın. Her bölüm için yurtdışında yüksek lisans mümkün mü? Ben Turizm İşl. mezunuyum, kendi bölümüm için böyle bir ihtimal varsa bilmek isterim.

pdrmi

Öğrenci
Ülkeden ülkeye ve bölümden bölüme değişiyor. Örneğin ingiltere'de psikoloji için 1 yıl YL, 2 yıl doktoradırç
Yani üç senede bitirebiliyoruz bu durumda ben bu kadar az olabileceğini düşünmemiştim. Peki hangi ülkede ne kadar olduğunu öğrenebiliyor muyuz.. Bu konuya ben de çok uzağım da

Okeanos

Öğrenci
Yani üç senede bitirebiliyoruz bu durumda �� ben bu kadar az olabileceğini düşünmemiştim. Peki hangi ülkede ne kadar olduğunu öğrenebiliyor muyuz.. Bu konuya ben de çok uzağım da

benim bildiğim kadarıyla, ülkesine, bölümüne ve hatta üniversitesine göre değişiyor. Sanırım üniversitelere mail atıp öğrenebiliriz bunu.