YLSY Sıkça Sorulan Sorular

Okeanos

Öğrenci
ben daha çıkmadım yurt dısına.. yurt ıcı dil kursundayım bildıgım kadarıyla cvplayayım sorularınızı madde madde sorun daha kolay olur

hocam ben ingiltereye başvuracağım diyelim. Direk doktora okuyacağım o da 3 yıl. Fakat diğer ülkeler yl + doktora 6 yıl genelde. YLSY'nin bana sunduğu hak nedir? Yani İngiltere 3 yıl olduğu için ben baştan meb'e 3 yıl okuyacağım gibi bir şey söylüyormuyum yoksa onlar bana en fazla 6 yılda okulu bitireceksin diyor mu? Ya da ingiltere de okuyacağımı bildikleri için 3 yılla mı sınırlıyım ? Bir uzatma hakkım var mı ?

Brk07

Öğrenci
Dil kursu sırasında Var olan yüksek lisansımızı Türkiye'de bitirip sadece doktorayı yurt dışında yapma ihtimalimiz var mı? MEB'in Türkiye'de ki yüksek lisansları sayması ile ilgili ne gibi kıstasları bulunmakta?

Mahmut Bakır

Öğrenci
[MENTION=73538]bigpoint[/MENTION] hocam sadece master seçenekleri de var tabi.. ben mesela cranfield ve surrey MSc için araştırmalara başladım.. master portallardan vb. sitelerden bakabilirsiniz okullara , yada herhangi bir eğitim danışmanlık şirketiyle görüşürseniz yardımcı olabilirler ...

bigpoint

Öğrenci
[MENTION=73538]bigpoint[/MENTION] hocam sadece master seçenekleri de var tabi.. ben mesela cranfield ve surrey MSc için araştırmalara başladım.. master portallardan vb. sitelerden bakabilirsiniz okullara , yada herhangi bir eğitim danışmanlık şirketiyle görüşürseniz yardımcı olabilirler ...
[MENTION=82115]Mahmut Bakır[/MENTION] cevabınız için teşekkürler
Hocam bildiğiniz etkili eğitim Danışmanlık şirketleri var mı acaba

pikacu

Öğrenci
2.74 ortalama ile üniversitelerden kabul alamama ihtimalim nedir bilen veyahut fikri olan paylaşabilir mi ?

Hocam kazanırsınız Türkiye cumhuriyeti tarafından sağlanan bursla gideceğiniz için gittiğiniz üniversiteye yük olmayacaksınız. Zaten MEB bu bursa başvuru ortalamasını 2.50 yapmışsa bir bildiği vardır diya tahmin ediyorum yani tüm ihtimalleri gözeterek şartlar belirlenmiştir . bence bu konuda rahat olun....

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, benim merak ettiğim bir iki konu var yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdi "Lisansüstü Öğrenim Grupları" olarak Endüstri Mühendisliği tercihi yaptım. Yurt dışında öğrenim görmek istediğim alan ise İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevre Koruma (HSE). Tabi mülakattan sonra bu alanı seçmek istiyorum ve kazandığımı varsayarak sorumu sormak istiyorum. Üniversiteleri araştırırken yüksek lisans olarak Endüstri Mühendisliği seçip onun alt dallarında iş sağlığı güvenliği mi arayacağım yoksa direk yüksek lisans bölümü olarak İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevre Koruma (HSE) bölümünü mü arayacağım?
Bir diğer merak ettiğim konu ise adına öğrenim görmek istediğim kurum olan TPAO çalışanları 399'a tabi. Peki biz de öğrenimimizi görüp işe başladığımızda 399 mu olacağız yoksa 657 mi?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

miss.esra

Doçent
İyi günler hocam
1)İngiltere deki okullar için TOEFL mi İELTS mi istiyor .
2)normal öğrenimi İngiltere de göreceksek yurtdisi dil kursunuda İngiltere de almak zorunda mıyız.
3)İngiltere adına kefalet senedi düzenledikten sonra olurda başka bir ülkedeki üniversiteden kabul alırsak MEB bunu kabul ediyor mu yani diğer ülke için yeni bir senet düzenlemeye izin var mi?
Teşekkürler...

1- ielts
2- hayır seneti düzenletip değiştrme hakkı var ama ugrastıcı ısler ve de gerekli bı sebep göstermeyınce reddedilebilir
3- cevap 2 ile aynı

miss.esra

Doçent
hocam ben ingiltereye başvuracağım diyelim. Direk doktora okuyacağım o da 3 yıl. Fakat diğer ülkeler yl + doktora 6 yıl genelde. YLSY'nin bana sunduğu hak nedir? Yani İngiltere 3 yıl olduğu için ben baştan meb'e 3 yıl okuyacağım gibi bir şey söylüyormuyum yoksa onlar bana en fazla 6 yılda okulu bitireceksin diyor mu? Ya da ingiltere de okuyacağımı bildikleri için 3 yılla mı sınırlıyım ? Bir uzatma hakkım var mı ?

UK için 1 yıl master 3 yıl doktora
masterda ; 6 ay burslu 6 ay burssuz uzatma hakkı
doktorada; 1 yıl burslu 1 yıl burssuz uzatma hakkı var

yalnız böyle yazsa da her ne kadar kılavuzda kendınızı buna şartlayıp bunları hak olarak görmeyın çünkü mesela yurt içi dil kursunda 40 saat devamsızlık hakkı dıyor ama bıze yaptıkları seminerde bunu hak olarak görmeyin zorunlu durumlarda bu geçerli vs tarzında konusmalar yapıldı siz oyuzden bu tarz seyleri ya nasılsa böyle bi imkan var diyerek düşünüp rahat davranmayın maazallah buyuk paralara imza atıyoruz.

miss.esra

Doçent
2.74 ortalama ile üniversitelerden kabul alamama ihtimalim nedir bilen veyahut fikri olan paylaşabilir mi ?

ünvlerin sitelerinde şartlar yazıyor ordan bakacaksınız ama genel olarak 3ün altındaki ortalamalı kişiler UK seçiyor ABD ye göre daha esnek diye bi algı var ama unvlerin sitelerine bölümünüzdeki kısımların şartlarına bakmanızda fayda var.

miss.esra

Doçent
Dil kursu sırasında Var olan yüksek lisansımızı Türkiye'de bitirip sadece doktorayı yurt dışında yapma ihtimalimiz var mı? MEB'in Türkiye'de ki yüksek lisansları sayması ile ilgili ne gibi kıstasları bulunmakta?

evet var kıstasları bılmıorm ama su an yurt ıcı dil kursundayken YL lerine devam eden arkadaslarım var sadece doktora yapmak için

Okeanos

Öğrenci
[MENTION=10641]miss.esra[/MENTION] ne 2014 ylsy ne de 2015 ylsy kılavuzunda ''Kefillerin Durumu'' ile ilgili bir ibare göremedim. Nerededir bu kefil şartlarını içeren resmi duyuru ?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar benim mülakat tarihim pazar günü, böyle olan başka arkadaş varmı?