YLSY Sıkça Sorulan Sorular

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarim baska sayfadada sormustum ama sanirim burasi daha uygun bir baslik. Sorum şu YLSY de mulakat kontenjanina giremeyen adaylar icin her hangi bir ek kontenjan olayi var mi? Yani sartlari daha detayli ogrendikten sonra mulakata katilmayan bir cok aday olabiliyormus o gitmeyenlerden dogacak olan bosluk icin ek tercih olur mu?

ziraat42

Moderator
Hocalarim baska sayfadada sormustum ama sanirim burasi daha uygun bir baslik. Sorum şu YLSY de mulakat kontenjanina giremeyen adaylar icin her hangi bir ek kontenjan olayi var mi? Yani sartlari daha detayli ogrendikten sonra mulakata katilmayan bir cok aday olabiliyormus o gitmeyenlerden dogacak olan bosluk icin ek tercih olur mu?

Hayır yok.

Umut Bahadır

Öğrenci
Arkadaşlar giden varsa ücretini kaç ders saati olduğunu söyleyebilir mi?Gün içinde çalışıyorum akşam 8-9 da anca evde oluyorum gerçekten gidip sormaya vaktim bile olmuyor?
Paylaş

bigpoint

Öğrenci
ingilteredieki üniversitelere bakıyorumda sadece lisans ve doktora seçenekleri tek görünüyor ? yüksek lisansı tek yapamıyormuyuz [MENTION=37523]ziraat42[/MENTION] [MENTION=10641]miss.esra[/MENTION]

birdost55

Öğrenci
6 yıl kalırsanız 12 yıl borçlanırsınız.

nazmi hocam önemli bir sorum olacak, mülakatı geçtik ve dil eğitimine başladık diyelim 1 sene sonunda ben bu yeterli puanı alamayıp başarısız olursam kurs ücretini verdikleri bursu geri isteme gibi bir durum var mı?

iknci sorumda yükseği bitirdik ve doktoraya türkiyede devam edeceğiz diyelim bu sefer hangi şartlarda bir doktora eğitimi olacak maaşı ne olacak?

bigpoint

Öğrenci
nazmi hocam önemli bir sorum olacak, mülakatı geçtik ve dil eğitimine başladık diyelim 1 sene sonunda ben bu yeterli puanı alamayıp başarısız olursam kurs ücretini verdikleri bursu geri isteme gibi bir durum var mı?

iknci sorumda yükseği bitirdik ve doktoraya türkiyede devam edeceğiz diyelim bu sefer hangi şartlarda bir doktora eğitimi olacak maaşı ne olacak?
1) 6 ay daha burslu egitim alma hakkin var
2)
Meb ve uni adina gidersen doktorayi yapmama durumunda tazminata düşersin

Okeanos

Öğrenci
[MENTION=37523]ziraat42[/MENTION], hocam ben ingiltereye başvuracağım diyelim. Yüksek Lisans 1 yıl doktora 2 yıl toplamda 3 yıl okuyacağım. Fakat diğer ülkeler 6 yıl genelde. YLSY'nin bana sunduğu hak nedir? Yani İngiltere 3 yıl olduğu için ben baştan meb'e 3 yıl okuyacağım gibi bir şey söylüyormuyum yoksa onlar bana en fazla 6 yılda okulu bitireceksin diyor mu?

Son düzenleme:

bigpoint

Öğrenci
[MENTION=37523]ziraat42[/MENTION], hocam ben ingiltereye başvuracağım diyelim. Yüksek Lisans 1 yıl doktora 2 yıl toplamda 3 yıl okuyacağım. Fakat diğer ülkeler 6 yıl genelde. YLSY'nin bana sunduğu hak nedir? Yani İngiltere 3 yıl olduğu için ben baştan meb'e 3 yıl okuyacağım gibi bir şey söylüyormuyum yoksa onlar bana en fazla 6 yılda okulu bitireceksin diyor mu?
Sorunuza bir duzeltme ve bir ekleme yapayim;
Y.l+doktora=1+3 tplmda 4 yıldır.
Benimde sorum su sekilde;
İnternetteki okullarin sitesine baktimda ilanlar hep doktor icindi master için birsey göremedim. Ingiltere de sadece master yapma sansimiz var mi? [MENTION=37523]ziraat42[/MENTION]

Okeanos

Öğrenci
İnternetteki okullarin sitesine baktimda ilanlar hep doktor icindi master için birsey göremedim. Ingiltere de sadece master yapma sansimiz var mi? [MENTION=37523]ziraat42[/MENTION]
Sanırım gözünüzden kaçtı. 1 yıl master 2 yıl doktora yazmıştım. Ama evet ingiltere de direk doktora yapabilme imkanımız da mevcut. En azından psikoloji için epey fırsat var bu konuda.

bigpoint

Öğrenci
Sanırım gözünüzden kaçtı. 1 yıl master 2 yıl doktora yazmıştım. Ama evet ingiltere de direk doktora yapabilme imkanımız da mevcut. En azından psikoloji için epey fırsat var bu konuda.
Hocam sadece doktora 3 yil diye biliyordum. Yani toplamda 4 yil..bide sadece master yapıliyormu ? Sitelerde hep sadece doktora için aciklama vardı

ziraat42

Moderator

İngiltere ile ilgili [MENTION=10641]miss.esra[/MENTION] dan en doğru bilgiyi alırsın. Ben çok İngiltere sistemini bilmiyorum. Master yapabilirsin 1 yıl yapan bir çok arkadaşımız var. Doktora da 3 yıl.

A

Akademik Forum

Guest
Mülakat saati herkeste mi 9:00 yazıyor yahu. Umarım öyledir ilk girmek istemiyorum :/

miss.esra

Doçent
ben daha çıkmadım yurt dısına.. yurt ıcı dil kursundayım bildıgım kadarıyla cvplayayım sorularınızı madde madde sorun daha kolay olur

pikacu

Öğrenci
ben daha çıkmadım yurt dısına.. yurt ıcı dil kursundayım bildıgım kadarıyla cvplayayım sorularınızı madde madde sorun daha kolay olur

İyi günler hocam
1)İngiltere deki okullar için TOEFL mi İELTS mi istiyor .
2)normal öğrenimi İngiltere de göreceksek yurtdisi dil kursunuda İngiltere de almak zorunda mıyız.
3)İngiltere adına kefalet senedi düzenledikten sonra olurda başka bir ülkedeki üniversiteden kabul alırsak MEB bunu kabul ediyor mu yani diğer ülke için yeni bir senet düzenlemeye izin var mi?
Teşekkürler...