YLSY Sıkça Sorulan Sorular

ziraat42

Moderator
A

Akademik Forum

Guest
Merhaba. Hocam yurtici 1 yillik dil egitimi sirasinda burs odeniyor mu? Odeniyorsa miktari belli mi? Yonetmelikte goremedim. Dil egitim merkezleri sayili sehirlerde bu sehirler disindan gelecekler olacaktir sonucta?

Therapy

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, sorumun cevabını sanki bir yerde görmüştüm daha önce ama şimdi bulamadım. Mebin izin verilen ülkeler listesi dışındaki bir ülkeye gidebiliyor muyuz acaba?

modernalgebra

Öğrenci
kriminoloji gibi, doğrudan o isimde doktora programı bulunmayan alanlarda, hangi okullarda yapılan doktoraların kabul edileceğini nereden öğrenebiliriz?
tercih edeceğimiz kurumla mı yoksa meble mi iletişime geçmeliyiz?

zzm_z

Öğrenci
merhabalar,
yüksek lisans ile doktorayı aynı okulda yapmak yada yl için okullara başvurduğumuzda doktoradan da onay alma gibi bi zorunluluğumuz varmı okul başvuruları yaparken.
Yüksek lisansı bitirdikten sonra okul değişimi yapabilir miyiz doktora için?
Bide bölümümüzde değilde paralel bir bölümde doktoraya kabul edilip kendi bölümümüz odaklı bir çalışma yaparsak tazminata düşer miyiz yoksa meb kabul eder mi acaba?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba. 2015 YLSY sonuclarına göre Turk-Alman Üniversitesine yerleştim.Sonuçlar açıklandığından beri aklımda dolaşan ıkı tane soru var. Su anda Turkıyede yuksek lısansımı bıtırmek uzereyım. Yurt dısına da doktora ıcın gıdecegım.
a) Kılavuzda Turk-Alman Unıversıtesı ıcın "Almanyada Almanca egıtım gormek uzere" ibaresı bulunmaktadır. Almanyada doktora yaparken buradakı gıbı ders almıyoruz. Danısman bulduktan sonra sadece tez yazımı ıle ugrasıyoruz. Tezımızı kimi üniversiteler İngilizce yazmamıza olanak sağlıyor fakat burası bundan dolayı sorun çıkartır mı?
b) "Almanyada Almanca egıtım gormek uzere" ibaresı olmasına rağmen başka bir ülkeden kabul alırsak ((İngiltere, Polonya) Bu durumda tezimizi İngilizce yazmamız gerekecek). Bu durumda bır problem ortaya cıkar mı?
Tesekkur ederim.

sezooo

Öğrenci
merhabalar,
yüksek lisans ile doktorayı aynı okulda yapmak yada yl için okullara başvurduğumuzda doktoradan da onay alma gibi bi zorunluluğumuz varmı okul başvuruları yaparken.
Yüksek lisansı bitirdikten sonra okul değişimi yapabilir miyiz doktora için?
Bide bölümümüzde değilde paralel bir bölümde doktoraya kabul edilip kendi bölümümüz odaklı bir çalışma yaparsak tazminata düşer miyiz yoksa meb kabul eder mi acaba?

hocam yl için kabul ayrı doktora ayrı yl kabul alırken doktora için zaten alamazsınız yani yl alırken doktora için almanız die bir durum sözkonusu değil. doktora için de nerden kabul alırsanız oraya başlarsınız. kafanıza göre bi bölümde devam edemezsiniz. hangi abd için gönderilecekseniz o bölümde kabul almanız gerekmektedir. hatta kabul aldığınız bölüm derslerini vb bakanlığa göndermek zorundasınız onlar inceleyip sizin gideceğiniz bölümle uyuşuyorsa onay veriyolar aksi taktirde kabul alsanızda bi anlam ifade etmez.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba. 2015 YLSY sonuclarına göre Turk-Alman Üniversitesine yerleştim.Sonuçlar açıklandığından beri aklımda dolaşan ıkı tane soru var. Su anda Turkıyede yuksek lısansımı bıtırmek uzereyım. Yurt dısına da doktora ıcın gıdecegım.
a) Kılavuzda Turk-Alman Unıversıtesı ıcın "Almanyada Almanca egıtım gormek uzere" ibaresı bulunmaktadır. Almanyada doktora yaparken buradakı gıbı ders almıyoruz. Danısman bulduktan sonra sadece tez yazımı ıle ugrasıyoruz. Tezımızı kimi üniversiteler İngilizce yazmamıza olanak sağlıyor fakat burası bundan dolayı sorun çıkartır mı?
b) "Almanyada Almanca egıtım gormek uzere" ibaresı olmasına rağmen başka bir ülkeden kabul alırsak ((İngiltere, Polonya) Bu durumda tezimizi İngilizce yazmamız gerekecek). Bu durumda bır problem ortaya cıkar mı?
Tesekkur ederim.

hocam nasıl başka ülkeye gitmeyi düşünebiliyosunuz. klavuz çok açık gidilecek ülke bölümünde hangi ülke varsa o ülkelere gidebilirseniz. ki zaten "Almanyada Almanca egıtım gormek uzere" ifadesi olayı açıklıyor. istediğiniz kadar başka ülkeden alın yasal bir temeli yok. adamlar yazmışlar hangi kodlu kadronun hangi ülkelere gidebileceğini

pdrmi

Öğrenci
Ben ylsy ile ilgili kime bişey sorsam yoğun stres faktöründen bahsediyorular. Bursiyer olan arkadaşlardan ricam bu konuda gerçekten böyle sürekli stres yaşıyorlar mı. Yani okul dersleriydi dil kursuydu hepsi için zorlandıkları ve çok yıprandılları doğru mu.

miss.esra

Doçent
Ben ylsy ile ilgili kime bişey sorsam yoğun stres faktöründen bahsediyorular. Bursiyer olan arkadaşlardan ricam bu konuda gerçekten böyle sürekli stres yaşıyorlar mı. Yani okul dersleriydi dil kursuydu hepsi için zorlandıkları ve çok yıprandılları doğru mu.

evet öyle stresli bi süreç hatta evrak işleri bile stresli ama bu yapı ile alakalı yani rahat insanlarda vardır tabi ama genel itibari ile bu şekilde.

lesmandaris

Öğrenci
Selamlar, serbest meslek çalışanı kefillerin durumuyla ilgili 'SGK primlerinin ödendiğini gösterir belge' ifadesinden SGK pirim borcu olmamaları gerektiğini çıkartabilir miyiz?

Mr.Walter

Öğrenci
arkadaşlar bilen varsa cevaplarsa çok memnun olurum şimdi ben yurt içi dil kursuna katılmak istemiyorum ve yurt dışı dil kursu için gerekli puanı alacağımı taahhüt etmek istiyorum
1. böyle bir hakkım varmı?
2. varsa ne kadar süre hakkım var hani yurt içi dil kursu en fazla 12 ay galiba benim de 12 aya kadar mı alma hakkım var
3. böyle yapınca herhangi bir maddi borçlanma oluyor mu neticede bir kursa gitmiyorum içerde kendi imkanlarımla alacağım diyorum ama meb ne der bilmiyorum

ziraat42

Moderator
arkadaşlar bilen varsa cevaplarsa çok memnun olurum şimdi ben yurt içi dil kursuna katılmak istemiyorum ve yurt dışı dil kursu için gerekli puanı alacağımı taahhüt etmek istiyorum
1. böyle bir hakkım varmı?
2. varsa ne kadar süre hakkım var hani yurt içi dil kursu en fazla 12 ay galiba benim de 12 aya kadar mı alma hakkım var
3. böyle yapınca herhangi bir maddi borçlanma oluyor mu neticede bir kursa gitmiyorum içerde kendi imkanlarımla alacağım diyorum ama meb ne der bilmiyorum

Yurt dışı dil puanını alacağım diye bir tahattüt yok.

Urban

Öğrenci
yoo katılabilir..
hocam şöyle ki ben buradaki toplamda 1 yıl süren yurtiçi dil kursuna gitmek istemiyorum halihazırda öğretmenim gitmeyerek bir yıl daha maaşımı almak istiyorum(özel durumdan dolayı), yurtiçi için belirtilen yds yahut toefl ielts puanlarımı kendim almayı düşünüyorum tabi bu bir yıl içerisinde ama kursa giderek değil, zaten halihazırda gayet yeterli bir yds(90) puanım var diğer sınavlardan da gerekli puanı alırım sorun değil ama dediğim gibi özel durumdan dolayı bu süreyi kullanmak istiyorum. Sonrasında ise yurtdışı dil kursuna gitmek istiyorum ama yönetmeliğin yurtdışı dil kursu kısmında sayfanın el altında şöyle bir ibare var:

"DİKKAT! Yabancı dil eğitimi almayacağını beyan edenler, dil öğrenimi haklarından vazgeçmiş
sayılacaktır. Bu durumda olanların yurt içi veya yurt dışında düzenlenecek dil kurslarına katılım talepleri
işleme konulmayacaktır."

Fakat ilk maddesi de şöyle:

8.2.1 Bakanlıkça belirlenmiş yeterli dil puanına sahip olup yurt içi yabancı dil kurslarına katılmayan
öğrencilere, istemeleri halinde ve Bakanlığın uygun gördüğü takvim çerçevesinde, yurt dışında en fazla 6
(altı) aya kadar yabancı dil öğrenimi izni (pre-sessional, zorunlu hazırlık kursları vb. programlar dâhil)
verilebilecektir. Bu öğrencilere yabancı dil öğrenimi için ayrıca herhangi bir süre verilmeyecektir

anlamış değilim hala, maddeler kendi aralarında çelişmiyor mu?