hocam şöyle ki ben buradaki toplamda 1 yıl süren yurtiçi dil kursuna gitmek istemiyorum halihazırda öğretmenim gitmeyerek bir yıl daha maaşımı almak istiyorum(özel durumdan dolayı), yurtiçi için belirtilen yds yahut toefl ielts puanlarımı kendim almayı düşünüyorum tabi bu bir yıl içerisinde ama kursa giderek değil, zaten halihazırda gayet yeterli bir yds(90) puanım var diğer sınavlardan da gerekli puanı alırım sorun değil ama dediğim gibi özel durumdan dolayı bu süreyi kullanmak istiyorum. Sonrasında ise yurtdışı dil kursuna gitmek istiyorum ama yönetmeliğin yurtdışı dil kursu kısmında sayfanın el altında şöyle bir ibare var:
"DİKKAT! Yabancı dil eğitimi almayacağını beyan edenler, dil öğrenimi haklarından vazgeçmiş
sayılacaktır. Bu durumda olanların yurt içi veya yurt dışında düzenlenecek dil kurslarına katılım talepleri
işleme konulmayacaktır."
Fakat ilk maddesi de şöyle:
8.2.1 Bakanlıkça belirlenmiş yeterli dil puanına sahip olup yurt içi yabancı dil kurslarına katılmayan
öğrencilere, istemeleri halinde ve Bakanlığın uygun gördüğü takvim çerçevesinde, yurt dışında en fazla 6
(altı) aya kadar yabancı dil öğrenimi izni (pre-sessional, zorunlu hazırlık kursları vb. programlar dâhil)
verilebilecektir. Bu öğrencilere yabancı dil öğrenimi için ayrıca herhangi bir süre verilmeyecektir
anlamış değilim hala, maddeler kendi aralarında çelişmiyor mu?