YLSY Sıkça Sorulan Sorular

demircan_053

Araştırma Görevlisi
hocam şöyle ki ben buradaki toplamda 1 yıl süren yurtiçi dil kursuna gitmek istemiyorum halihazırda öğretmenim gitmeyerek bir yıl daha maaşımı almak istiyorum(özel durumdan dolayı), yurtiçi için belirtilen yds yahut toefl ielts puanlarımı kendim almayı düşünüyorum tabi bu bir yıl içerisinde ama kursa giderek değil, zaten halihazırda gayet yeterli bir yds(90) puanım var diğer sınavlardan da gerekli puanı alırım sorun değil ama dediğim gibi özel durumdan dolayı bu süreyi kullanmak istiyorum. Sonrasında ise yurtdışı dil kursuna gitmek istiyorum ama yönetmeliğin yurtdışı dil kursu kısmında sayfanın el altında şöyle bir ibare var:

"DİKKAT! Yabancı dil eğitimi almayacağını beyan edenler, dil öğrenimi haklarından vazgeçmiş
sayılacaktır. Bu durumda olanların yurt içi veya yurt dışında düzenlenecek dil kurslarına katılım talepleri
işleme konulmayacaktır."

Fakat ilk maddesi de şöyle:

8.2.1 Bakanlıkça belirlenmiş yeterli dil puanına sahip olup yurt içi yabancı dil kurslarına katılmayan
öğrencilere, istemeleri halinde ve Bakanlığın uygun gördüğü takvim çerçevesinde, yurt dışında en fazla 6
(altı) aya kadar yabancı dil öğrenimi izni (pre-sessional, zorunlu hazırlık kursları vb. programlar dâhil)
verilebilecektir. Bu öğrencilere yabancı dil öğrenimi için ayrıca herhangi bir süre verilmeyecektir

anlamış değilim hala, maddeler kendi aralarında çelişmiyor mu?

dil kursu meselesinde 4 farklı seçenek var hocam

1-Hem yurtiçi hem yurtdışı kursunu istemek:elinizde hiç puan yoktur önce yurtiçi kursuna katılırsınız sonra yeterli puanı alırsanız yurtdışı kursuna katılırsınız

2-Yurtiçi kursunu isteyip yurtdışı kursunu istememek:yine elinizde hiç puan yoktur yurtiçi kursuna katılırsınız sonunda da üniversite kabulü için yetecek puanı alırsınız ve ben yurtdışı kursunu istemiyorum esas öğrenime geçmek istiyorum diyebilirsiniz

3-Yurtiçi kursunu istemeyip yurdışı kursunu istemek:en çok kafa karıştıran mesele burası herhalde , elinizde hali hazırda bir dil puanı vardır ama ben yurtdışında da kurs almak istiyorum diyorsanız direk yurtdışı kursuna katılabilirsiniz ama bu dil puanı olarak arapça dili hariç yds notunuz geçerli kabul edilmiyor , yani benim ingilizce yds notum 90 ben direk yurtdışı kursuna katılmak istiyorum diyemiyorsunuz , elinizde gideceğiniz yere göre değişen minimum bir ielts yada toefl puanı olması lazım

benim hiç puanım yok ama yeterli puanı yine kendim alıp yurtiçi kursuna katılmayıp yurtdışı kursuna katılabilirmiyim diye soruyorsanız yukarıda [MENTION=37523]ziraat42[/MENTION] hocamın dediği gibi böyle bir seçenek yok malesef

4-Her ikisinide istemiyorum: o zaman hiç bir dil kursuna katılmayıp , gideceğiniz üniye göre puanınızı kendiniz almanız lazım

Not:İlk üç seçenekte dil kurslarınız bittikten sonra kabul almak için 1 sene vaktiniz var , dördüncü seçenekte hiçbir dil kursu istemediğiniz için 1 yıl süreniz direk başlar , birde ben esas eğitime kadar işimde çalışmak istiyorum diyorsanız tek seçeneğiniz dördüncü seçenektir diğerlerinde işinizi bırakmak zorundasınız

eksik veyahut atladığım bir yer varsa [MENTION=37523]ziraat42[/MENTION] hocam beni düzeltsin

Mr.Walter

Öğrenci
hocam şöyle ki ben buradaki toplamda 1 yıl süren yurtiçi dil kursuna gitmek istemiyorum halihazırda öğretmenim gitmeyerek bir yıl daha maaşımı almak istiyorum(özel durumdan dolayı), yurtiçi için belirtilen yds yahut toefl ielts puanlarımı kendim almayı düşünüyorum tabi bu bir yıl içerisinde ama kursa giderek değil, zaten halihazırda gayet yeterli bir yds(90) puanım var diğer sınavlardan da gerekli puanı alırım sorun değil ama dediğim gibi özel durumdan dolayı bu süreyi kullanmak istiyorum. Sonrasında ise yurtdışı dil kursuna gitmek istiyorum ama yönetmeliğin yurtdışı dil kursu kısmında sayfanın el altında şöyle bir ibare var:

"DİKKAT! Yabancı dil eğitimi almayacağını beyan edenler, dil öğrenimi haklarından vazgeçmiş
sayılacaktır. Bu durumda olanların yurt içi veya yurt dışında düzenlenecek dil kurslarına katılım talepleri
işleme konulmayacaktır."

8.2.1 Bakanlıkça belirlenmiş yeterli dil puanına sahip olup yurt içi yabancı dil kurslarına katılmayan
öğrencilere, istemeleri halinde ve Bakanlığın uygun gördüğü takvim çerçevesinde, yurt dışında en fazla 6
(altı) aya kadar yabancı dil öğrenimi izni (pre-sessional, zorunlu hazırlık kursları vb. programlar dâhil)
verilebilecektir. Bu öğrencilere yabancı dil öğrenimi için ayrıca herhangi bir süre verilmeyecektir

hocam burada tek çıkar yol benim gördüğüm şöyle yapsak galiba yurt içi dil kursundan 1 yıl yırtarız. yurt içi dil kursu talepleri alınmaya başladığı takvime kadar artık ocak şubat ne zamansa ielts den 5 i yada toefl dan 65 i cebe koymak lazım sonra o puanı gösterip benim yeterli puanım var içeriye katılmıyorum fakat dışardaki kursu istiyorum deyip ( çünkü yönetmelikte istemeleri halinde diyor) içerdeki dil kursuna katılan arkadaşlara tanınan son yurt dışı dil kursu hakkının takvimi ne zamansa o zaman kafileye girersek olur gibi geliyor bana göre. tabi burada yurt dışı kursu için yeterli puanı olanlar ilk kafileyle gidecek yoksa hakları ölür diye bişeyler demezlerse bize bilemiyorum işte onu.

A

Akademik Forum

Guest
Kefillerin 2 sinin de aynı anda eşleriyle birlikte mi olması gerekiyor? Yoksa bir kefille bir noterden diğer kefille diğer noterden 2 ayrı taahhütname alsak oluyor mu? Lütfen yardımcı olun hocam :(

- - - Güncellendi - - -

Hocam kefalette yüksek lisans ve doktora için ayrı ayrı mı hazırlıyoruz belgeleri.. Yani ikisini de şimdi yapabiliyoruz değil mi???

Urban

Öğrenci

1-Hem yurtiçi hem yurtdışı kursunu istemek:elinizde hiç puan yoktur önce yurtiçi kursuna katılırsınız sonra yeterli puanı alırsanız yurtdışı kursuna katılırsınız

2-Yurtiçi kursunu isteyip yurtdışı kursunu istememek:yine elinizde hiç puan yoktur yurtiçi kursuna katılırsınız sonunda da üniversite kabulü için yetecek puanı alırsınız ve ben yurtdışı kursunu istemiyorum esas öğrenime geçmek istiyorum diyebilirsiniz

3-Yurtiçi kursunu istemeyip yurdışı kursunu istemek:en çok kafa karıştıran mesele burası herhalde , elinizde hali hazırda bir dil puanı vardır ama ben yurtdışında da kurs almak istiyorum diyorsanız direk yurtdışı kursuna katılabilirsiniz ama bu dil puanı olarak arapça dili hariç yds notunuz geçerli kabul edilmiyor , yani benim ingilizce yds notum 90 ben direk yurtdışı kursuna katılmak istiyorum diyemiyorsunuz , elinizde gideceğiniz yere göre değişen minimum bir ielts yada toefl puanı olması lazım

benim hiç puanım yok ama yeterli puanı yine kendim alıp yurtiçi kursuna katılmayıp yurtdışı kursuna katılabilirmiyim diye soruyorsanız yukarıda [MENTION=37523]ziraat42[/MENTION] hocamın dediği gibi böyle bir seçenek yok malesef

4-Her ikisinide istemiyorum: o zaman hiç bir dil kursuna katılmayıp , gideceğiniz üniye göre puanınızı kendiniz almanız lazım

Not:İlk üç seçenekte dil kurslarınız bittikten sonra kabul almak için 1 sene vaktiniz var , dördüncü seçenekte hiçbir dil kursu istemediğiniz için 1 yıl süreniz direk başlar , birde ben esas eğitime kadar işimde çalışmak istiyorum diyorsanız tek seçeneğiniz dördüncü seçenektir diğerlerinde işinizi bırakmak zorundasınız

eksik veyahut atladığım bir yer varsa [MENTION=37523]ziraat42[/MENTION] hocam beni düzeltsin

hocam merhabalar bilgileriniz için teşekkür ederim. açıkçası sadece arapça'da geçerli olduğunu bilmiyordum yds puanının. Süreyi uzatmak istememin sebebi de maaşımı bir süre daha almak istememdi. Şimdi benim için en mantıklısı belge tesliminde yeni bursiyerler için yurtdışı dil kurslarına gönderimin ne zaman olacağını öğrenmek eğer nisan mayıs gibi derlerse oda güzel bir süre benim için. Hemen ilk toefla girer 65 üstünde bir puan alırım ve ilk dil kursları başvuru zamanında da yeterli dil puanımı gösterip beklerim yurtdışı dil kursunu ve bu arada yine maaşımı almış olurum. Sanırım en mantıklısı bu oluyor gibi

- - - Güncellendi - - -

hocam burada tek çıkar yol benim gördüğüm şöyle yapsak galiba yurt içi dil kursundan 1 yıl yırtarız. yurt içi dil kursu talepleri alınmaya başladığı takvime kadar artık ocak şubat ne zamansa ielts den 5 i yada toefl dan 65 i cebe koymak lazım sonra o puanı gösterip benim yeterli puanım var içeriye katılmıyorum fakat dışardaki kursu istiyorum deyip ( çünkü yönetmelikte istemeleri halinde diyor) içerdeki dil kursuna katılan arkadaşlara tanınan son yurt dışı dil kursu hakkının takvimi ne zamansa o zaman kafileye girersek olur gibi geliyor bana göre. tabi burada yurt dışı kursu için yeterli puanı olanlar ilk kafileyle gidecek yoksa hakları ölür diye bişeyler demezlerse bize bilemiyorum işte onu.

hocam merhabalar o da güzel bir kombinasyon ama son cümle muallakta kalıyor bu sefer de. 28 ekimde ki toplantı bu sorular açısından çok değerli fakat bilmiyorum gidebilecek miyim hala net değil benim için iş güç yüzünden

D

Denayer

Guest

Hocam 3 numaralı yazdıklarınız pek aklıma yatmadı. Zira geçen sene meb in geçen sene için "2014 YLSY – DAHA ÖNCE YURT DIŞI DİL KURSU TERCİHİ YAP(A)MAYAN ÖĞRENCİLER İLE YURT İÇİ DİL KURSLARININ İLK DÖRT AYLIK DÖNEMİNİ TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLERDEN, YURT DIŞI DİL KURSU TERCİHLERİ ALINACAKTIR " şeklindeki başlığı yurtiçi dil kursuna katılmayıp, kendisi dil puanı alanlar için de geçerli değil mi?

- - - Güncellendi - - -

Hocam 3 numaralı yazdıklarınız pek aklıma yatmadı. Zira geçen sene meb in geçen sene için "2014 YLSY – DAHA ÖNCE YURT DIŞI DİL KURSU TERCİHİ YAP(A)MAYAN ÖĞRENCİLER İLE YURT İÇİ DİL KURSLARININ İLK DÖRT AYLIK DÖNEMİNİ TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLERDEN, YURT DIŞI DİL KURSU TERCİHLERİ ALINACAKTIR " şeklindeki başlığı yurtiçi dil kursuna katılmayıp, kendisi dil puanı alanlar için de geçerli değil mi?

Zira mayıs ta haziran da bu şekilde tercih alınmış.

demircan_053

Araştırma Görevlisi

- - - Güncellendi - - -

Zira mayıs ta haziran da bu şekilde tercih alınmış.

Hocam 2014 te bir aksilik olmuştur veyahut üniversitelerin pre-sessional veya zorunlu hazırlık kursları kastediliyor olabilir çünkü dil tercihleri alınırken birini seçmek zorundasınız ve klavuzda hiç puanım yok yurtiçi kursu istemiyorum yeterli puanı kendim alıp yurtdışı kursuna katılmak istiyorum diye bir seçenek yok klavuzun dil kısmını iki kere dikkatli bir şekilde okudum bunu ima eden bir cümle dahi yok , en mantıklı seçenek dil tercihleri alınana kadar bu puanı almış olmak sonrasında benim puanım var yurtiçi kursunu istemiyorum deyip direk yurtdışı kursuna katılabilirsiniz , tabi yine en doğrusunu meb yetkilileri bilir çarşamba günü sormak lazım bu konuyu

miss.esra

Doçent

işleme konulmayacaktır."

öncelikle yds puanı artık geçerli değil arapça hariç.

direk yurt dışı dil kursuna katılabılırsınız. dıl kursu terccıhlerı acıldıgında yurt dısını secersınız bızde oyle olmustu

A

Akademik Forum

Guest
spor ylys

beden eğitimi spor yüksekokulu-spor yöneticiliği bölümünden ylys girmek istyirorum. fakat tablo da böyle birşey göremedim

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar 2014 bursiyeriyim. Yurtdışı dil kursu ile ilgili bir konuyu aydınlatmak istiyorum. Yurtiçi dil kursunu (puanınız varsa yurtdışı) pas geçerseniz klavuza göre haklarınızdan feragat etmiş olursunuz. Ancak geçen yıl yurtiçi dil kursunu bitirenler ile birlikte yukarıdaki ilanda görüldüğü üzere feragat edenleri de gönderdiler. Tabi bunun için dil puanınızın olması lazım. Ben yüksek lisansımdan dolayı puanım olduğu halde gitmemiştim. İlan derslerimin bitimine denk gelince 3 aylık bir dil kursu aldım İngiltere'de. Her yıl olur mu bilmem ama bakanlığa sormak da fayda var.

moonp34

Öğrenci
Benim bazı sorularım olacak.

1) YLSY için tercih edilecek üniversiteler, bölümler ne zaman açıklanıyor?

2) Şimdi dağıtılan belgelerde ALES için bir "en küçük puan" verilmiş. Bu ne anlama geliyor? Mesela İşletme bölümü için en küçük puan 85 diyorsa, ben 84 ALES puanımla başvuru yapamıyor muyum?

sunnyboy

Öğrenci
Benim bazı sorularım olacak.

1) YLSY için tercih edilecek üniversiteler, bölümler ne zaman açıklanıyor?

2) Şimdi dağıtılan belgelerde ALES için bir "en küçük puan" verilmiş. Bu ne anlama geliyor? Mesela İşletme bölümü için en küçük puan 85 diyorsa, ben 84 ALES puanımla başvuru yapamıyor muyum?

Ösym tarafından ilk duyurusu yapıldığında tercih yapılacak alanlar ve üniversiteler açıklanıyor. Bu 2015 ylsy için 15 temmuzdaydı.

Seçilecek bursiyer sayısının 3 katı kadar aday ALES puanlarına göre mülakata çağırılıyor bu yüzden en küçük puan en son çağırılan adayın puanıdır.

İstediğiniz puanla başvurabiliyorsunuz ama mülakata çağırılır mısınız o da şans :)

finduilas

Profesör
Ben Turizm İşl. mezunuyum. YLSY'nin turizm işletmeciliğinden kadro açıp açmadığını, ne kadar atama yaptığını nasıl öğrenebiliriM? Geçen seneki YLSY atamalarını değil de kontenjanlarının bulunduğu bir link buldum şurada http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/YLSY/2015-YLSYTercihTablosu21072015.pdf doğru olan link bu mu? Bilgisi olan varsa çok yardımcı olur.
Evet dogru olan link budur, gecen yillarin kilavuzlarina bakmaniz gerek. Buradan hepsine ulasabilirsiniz: http://ylsybursu.com/yillara-gore-ylsy/

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar
ylsy başvuruları sadece güz dönemi için mi açılmakta?
bahar dönemi için de alım gerçekleşiyor mu?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar yurtdışı dil okulu için vize işlemlerinden sonra uçak biletini kendi imkanlarımızla mı alıyoruz?Rebusta bütçe randevu talebinde bulunurken rezarvasyondaki uçuş tarihini soruyor.Gideceğim tarihi bileti aldıktan sonra mı belirtmem gerekir.

ahmet_uyar

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Yurtdışı dil okulu için uçak bileti işlemlerini nasıl yapmam gerekiyor?bileti kendi imkanlarımla mı alacağım. Rebus'da bütçe randevu talebinde bulunurken uçuş tarihimi istiyor

Sezaı1

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Yurtdışı dil okulu için uçak bileti işlemlerini nasıl yapmam gerekiyor?bileti kendi imkanlarımla mı alacağım. Rebus'da bütçe randevu talebinde bulunurken uçuş tarihimi istiyor

hocam Meb i arayıp bilet almak istediğinizi belirttiğinizde sizi anlaşmalı oldukları uçak bileti firmasına yönlendirecekler ve o firma aracılığıyla bilet işleminizi yapacaksınız.