demircan_053
Araştırma Görevlisi
hocam şöyle ki ben buradaki toplamda 1 yıl süren yurtiçi dil kursuna gitmek istemiyorum halihazırda öğretmenim gitmeyerek bir yıl daha maaşımı almak istiyorum(özel durumdan dolayı), yurtiçi için belirtilen yds yahut toefl ielts puanlarımı kendim almayı düşünüyorum tabi bu bir yıl içerisinde ama kursa giderek değil, zaten halihazırda gayet yeterli bir yds(90) puanım var diğer sınavlardan da gerekli puanı alırım sorun değil ama dediğim gibi özel durumdan dolayı bu süreyi kullanmak istiyorum. Sonrasında ise yurtdışı dil kursuna gitmek istiyorum ama yönetmeliğin yurtdışı dil kursu kısmında sayfanın el altında şöyle bir ibare var:
"DİKKAT! Yabancı dil eğitimi almayacağını beyan edenler, dil öğrenimi haklarından vazgeçmiş
sayılacaktır. Bu durumda olanların yurt içi veya yurt dışında düzenlenecek dil kurslarına katılım talepleri
işleme konulmayacaktır."
Fakat ilk maddesi de şöyle:
8.2.1 Bakanlıkça belirlenmiş yeterli dil puanına sahip olup yurt içi yabancı dil kurslarına katılmayan
öğrencilere, istemeleri halinde ve Bakanlığın uygun gördüğü takvim çerçevesinde, yurt dışında en fazla 6
(altı) aya kadar yabancı dil öğrenimi izni (pre-sessional, zorunlu hazırlık kursları vb. programlar dâhil)
verilebilecektir. Bu öğrencilere yabancı dil öğrenimi için ayrıca herhangi bir süre verilmeyecektir
anlamış değilim hala, maddeler kendi aralarında çelişmiyor mu?
dil kursu meselesinde 4 farklı seçenek var hocam
1-Hem yurtiçi hem yurtdışı kursunu istemek:elinizde hiç puan yoktur önce yurtiçi kursuna katılırsınız sonra yeterli puanı alırsanız yurtdışı kursuna katılırsınız
2-Yurtiçi kursunu isteyip yurtdışı kursunu istememek:yine elinizde hiç puan yoktur yurtiçi kursuna katılırsınız sonunda da üniversite kabulü için yetecek puanı alırsınız ve ben yurtdışı kursunu istemiyorum esas öğrenime geçmek istiyorum diyebilirsiniz
3-Yurtiçi kursunu istemeyip yurdışı kursunu istemek:en çok kafa karıştıran mesele burası herhalde , elinizde hali hazırda bir dil puanı vardır ama ben yurtdışında da kurs almak istiyorum diyorsanız direk yurtdışı kursuna katılabilirsiniz ama bu dil puanı olarak arapça dili hariç yds notunuz geçerli kabul edilmiyor , yani benim ingilizce yds notum 90 ben direk yurtdışı kursuna katılmak istiyorum diyemiyorsunuz , elinizde gideceğiniz yere göre değişen minimum bir ielts yada toefl puanı olması lazım
benim hiç puanım yok ama yeterli puanı yine kendim alıp yurtiçi kursuna katılmayıp yurtdışı kursuna katılabilirmiyim diye soruyorsanız yukarıda [MENTION=37523]ziraat42[/MENTION] hocamın dediği gibi böyle bir seçenek yok malesef
4-Her ikisinide istemiyorum: o zaman hiç bir dil kursuna katılmayıp , gideceğiniz üniye göre puanınızı kendiniz almanız lazım
Not:İlk üç seçenekte dil kurslarınız bittikten sonra kabul almak için 1 sene vaktiniz var , dördüncü seçenekte hiçbir dil kursu istemediğiniz için 1 yıl süreniz direk başlar , birde ben esas eğitime kadar işimde çalışmak istiyorum diyorsanız tek seçeneğiniz dördüncü seçenektir diğerlerinde işinizi bırakmak zorundasınız
eksik veyahut atladığım bir yer varsa [MENTION=37523]ziraat42[/MENTION] hocam beni düzeltsin