YLSY Sıkça Sorulan Sorular

meakdogan

Öğrenci
yurtiçi dil eğitimine katılmadan yurtdışı dıl eğitimine doğrudan gidebiliyor muyuz ? onun için IELTS puanı veya başka bir dil puanına ihtiyaç varmı ? ?

refycoz

Öğrenci
Lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması “4 üzerinden 2.50”, “10 üzerinden 6,5", “100 üzerinden 65,00" veya daha yukarı olmak (Not dönüşümlerinde YÖK'ün not dönüşüm tablosu esas alınacak olup, mezun olunan yükseköğretim kurumlarınca yapılan dönüşüm kabul edilmeyecektir.)

Yüksek lisans notu ne ÖYP'de ne de YLSY'de geçerli değildir.

Hocam merhaba. Öncelikle 16 temmuz 2012'de yayınlanan YLSY klavuzunda yer alan

"h) Lisans veya yüksek lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması “4 üzerinden 2.75”,
“10 üzerinden 7,00", “100 üzerinden 70,00" veya daha yukarı olmak (Not sistemleri arasındaki
dönüştürme kesinlikle kabul edilmeyecek ve mezun olduğu üniversitenin not sistemi esas alınacaktır.).
" maddesinden de anlaşılacağı üzere YLSY'ye doktora için başvuracaklar için yüksek lisans akademik ortalamasının kabul edileceği göz önüne alınacak olursa bu dönemki YLSY başvurularında da yüksek lisans ortalamalarının kabul edilebileceği yargısı çıkartılabilir mi? Teşekkür ederim

sidneh

Profesör
Hocam merhaba. Öncelikle 16 temmuz 2012'de yayınlanan YLSY klavuzunda yer alan

"h) Lisans veya yüksek lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması “4 üzerinden 2.75”,
“10 üzerinden 7,00", “100 üzerinden 70,00" veya daha yukarı olmak (Not sistemleri arasındaki
dönüştürme kesinlikle kabul edilmeyecek ve mezun olduğu üniversitenin not sistemi esas alınacaktır.).
" maddesinden de anlaşılacağı üzere YLSY'ye doktora için başvuracaklar için yüksek lisans akademik ortalamasının kabul edileceği göz önüne alınacak olursa bu dönemki YLSY başvurularında da yüksek lisans ortalamalarının kabul edilebileceği yargısı çıkartılabilir mi? Teşekkür ederim

Bu dönemki kılavuzu okumadınız sanırım.

Lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması “4 üzerinden 2.50”, “10 üzerinden 6,5", “100 üzerinden 65,00" veya daha yukarı olmak (Not dönüşümlerinde YÖK'ün not dönüşüm tablosu esas alınacak olup, mezun olunan yükseköğretim kurumlarınca yapılan dönüşüm kabul edilmeyecektir.).

Artık yüksek lisans ortalaması kabul edilmiyor.

svpamfx82

Öğrenci
Size bir sorum olacak, ben inşaat mühendisiyim, ÖSYM aday işlemleri sisteminde tercih yaparken bir çok inşaat bölümü ile ilgili tercih yazıyor. Yani ÖSYM resmi sitesinde bulunan kılavuz içerisindeki tabloları tamamen okudum, bu tablolardan başka daha tercih haklarım var gözüküyor. Örneğin inşaat mühendisi alımlarıyla ilgili 20 kadar tercih yapılabilecek program yanında, Türkiye'deki üniversitelerin İnşaat bölümlerininde alım yaptığını görüyorum aday işlemleri sisteminde. Fakat tablolarda gözükmüyor? Bu bir ais.osym.gov.tr hatası mı? Yoksa tablolarda olandan daha fazla tercih yapma hakkımız mı var?

- - - Güncellendi - - -

Bazı devlet kurumlarının sadece tercih bilgisini görmekteyim, üniversitelerin bilgileri yazmıyor.

foxitcoder

Öğrenci
tercihi yaparken tabloyu esas alacaksın. tablodada kendi blüm numaranın olduğu yerleri tercih etme hakkın var. inşaat mühendisliği için bu numara 3221 miş. Şimdi baktım. bu numaranın olduğu seçenekleri tercih edebilirsin.

mavipati

Öğrenci
iyi çalışmalar Nazmi hocam, 2 soru soracağım:

1) ylsy için istenilen dil yeterliliği nedir? toefl dan .. puan almış olmak mı gerekiyor?

2) daha sonrasında direk mi yurt dışına gidiliyor; yoksa ilgili bir üniversiteden kabul aldıktan sonra mı? kabul alınamazsa ne oluyor?

Teşekkür ederim

ylsy1983

Öğrenci
Merhaba,
Lisansı 6 senede bitirmiş birisi
Öğrenim bilgileri bölümünde, " LİSANS PROGRAMI TAMAMLAMA SÜRESİ " kısmında;
bir yıldan fazla geçikmeli seçeneğini mi yoksa normal sürede seçeneğini mi işaretleyecek? Yani bizden istedikleri 4 yıllık bir fakülte bölümü için azami süre olan 7 yılı mı yoksa 4 yılı mı soruyorlar?

foxitcoder

Öğrenci
Merhaba,
Lisansı 6 senede bitirmiş birisi
Öğrenim bilgileri bölümünde, " LİSANS PROGRAMI TAMAMLAMA SÜRESİ " kısmında;
bir yıldan fazla geçikmeli seçeneğini mi yoksa normal sürede seçeneğini mi işaretleyecek? Yani bizden istedikleri 4 yıllık bir fakülte bölümü için azami süre olan 7 yılı mı yoksa 4 yılı mı soruyorlar?

senin deyiminle 4 yılı sruyorlar. bu durumda yazmış olduğun "bir yıldn fazla gecikmeli" seçeneğini işaretlemen gerekir.

Serhend

Öğrenci
Hocam benim sorularını cevaplar misiniz
1) şu an yl yapiyorum onu iptal etmeden başvurup yeniden yurtdisinda yl' te başvurabilir miyim?
2) zorunlu hizmet süresi bittikten sonra kadro verilmezse arş.görvlisi olarak mı kalıyorum yoksa ona bile almiyolarmı yani bu sorum MEB kadroları içinde geçerli