Gökhan60
Öğrenci
merhaba, soruldu mu bilmiyorum ama yüksek lisans mezunuyum. yüksek lisans not ortalamasını mı yazacağım?
hayır hocam lisans mezuniyet ortalamanızı yazacaksınız
merhaba, soruldu mu bilmiyorum ama yüksek lisans mezunuyum. yüksek lisans not ortalamasını mı yazacağım?
İsterseniz eğitimden feragat edip kendim halledicem diyebilirsiniz ama sonra halledemezseniz geri dönüşü yok.yurtiçi dil eğitimine katılmadan yurtdışı dıl eğitimine doğrudan gidebiliyor muyuz ? onun için IELTS puanı veya başka bir dil puanına ihtiyaç varmı ? ?
İsterseniz eğitimden feragat edip kendim halledicem diyebilirsiniz ama sonra halledemezseniz geri dönüşü yok.
yeni sisteme göre artık yüksek lisans not ortalamasını kullanarak doktoraya gidemiyor muyuz ?
Lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması 4 üzerinden 2.50, 10 üzerinden 6,5", 100 üzerinden 65,00" veya daha yukarı olmak (Not dönüşümlerinde YÖK'ün not dönüşüm tablosu esas alınacak olup, mezun olunan yükseköğretim kurumlarınca yapılan dönüşüm kabul edilmeyecektir.)
Yüksek lisans notu ne ÖYP'de ne de YLSY'de geçerli değildir.
Hocam merhaba. Öncelikle 16 temmuz 2012'de yayınlanan YLSY klavuzunda yer alan
"h) Lisans veya yüksek lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması “4 üzerinden 2.75”,
“10 üzerinden 7,00", “100 üzerinden 70,00" veya daha yukarı olmak (Not sistemleri arasındaki
dönüştürme kesinlikle kabul edilmeyecek ve mezun olduğu üniversitenin not sistemi esas alınacaktır.)." maddesinden de anlaşılacağı üzere YLSY'ye doktora için başvuracaklar için yüksek lisans akademik ortalamasının kabul edileceği göz önüne alınacak olursa bu dönemki YLSY başvurularında da yüksek lisans ortalamalarının kabul edilebileceği yargısı çıkartılabilir mi? Teşekkür ederim
not ortalamam 2.91 yuzluk sisteme çevirirken yök tablosunu mu kullanacağız ?
Merhaba,
Lisansı 6 senede bitirmiş birisi
Öğrenim bilgileri bölümünde, " LİSANS PROGRAMI TAMAMLAMA SÜRESİ " kısmında;
bir yıldan fazla geçikmeli seçeneğini mi yoksa normal sürede seçeneğini mi işaretleyecek? Yani bizden istedikleri 4 yıllık bir fakülte bölümü için azami süre olan 7 yılı mı yoksa 4 yılı mı soruyorlar?
Hayır olmaz. Senedi verip bursululuk hakkını kazanmadan bir sonraki başvuru geçersiz sayılmaz.selam yurt dışındayım çağırılıp mülakat tarihini kaçırırsam sonraki başvuru durumunda bir sorun olur mu.