YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşlar konuyu değiştirmeyelim yokmu haber duyum alan biri, zaman geçiyor gün geçiyor

%100 veya net bir şeyi kim bilmiyor ve bilemez de hocam. Süreci bekleyip göreceğiz. Çoğu arkadaşımız inanmasa da ki hiç önemli değil canları sağolun, ben bu haftadan ümitliyim, BANA GÖRE cumartesiye kadar %99 çıkacaktır.

Not: Ben Yekta Saraç değilim. Aman yine aynı muhabbete dönmeyelim. :)

Oğulhan hocam tamamen kişisel kanaatiniz mi yoksa daha önceki bilgilendirmeniz gibi bir duyum sonucu mudur bu fikriniz ? Tüm Bilgilendirmeleriniz ve paylaşımlarınız için teşekkürler Oğulhan ve Yaşar hocam.

A

Akademiktakip

Guest
Sonsuza kadar ilanları bekleyecek değiliz çıkacaktır inşallah süreç biraz zamam aldı sadece ve bizi yıprattı. Gündelik hayatımıza bile odaklanamaz olduk ama Allah sabredenlerin yanındadır inşallah

kadirk

Öğrenci
Arkadaşlar, Vahdet hoca da bilgi alamıyorki
bugun kayseri ün. rektörünün "Sayın Cumhurbaşkanımızın Himayelerinde, YÖK Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Umuttan Başarıya: Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi” Tanıtım Toplantısında Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’ı dinliyoruz." tweetine aşağıdaki yanıtı yazmış

"Hocam genç akademisyen adayları #NormKadroYönetmeliği hakkında bilgi bekliyor. 60 gün süre var kararname sonrası ama daha öncesinde bir açıklama bekliyorlar."

Ar-Gör

Öğrenci
O zaman cümleten geçmiş olsun arkadaşlar. Kapatın forumu. :) :)

Şaka bir tarafa YÖK bir bunu yapmamıştı hocam, bunu da yaparsa helal olsun valla ne diyim. Ben de en başından beri karamsarım bu işe ve hep bunu bekliyordum. Dünya da eşi benzeri olmayan 50/d saçmalığını yapanlar, bunu da yaparlar hiç şaşırmam.

Bak dostum, eğlenceli olduğunu düşünüyor olabilirsin ama senin bu tavrın hem çelişkili hem de bir nevi baltalayıcı olmaya başladı!! [MENTION=98156]tumua[/MENTION] ve [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] ile aklıma gelmeyen bazı hocalar defalarca Norm Kadro Yönetmeliğinin MEB'inkine benzeyecek bi tarafı olmadığını anlatmaya çalıştı ve hatırladığım kadarıyla sen de onları destekleyecek yorumlar falan yapmıştın, şimdi de sanki hiç o yazıları yazmamış gibi [MENTION=92227]onuronur[/MENTION] hocanın ısrarla MEB'inkine benzeyecek görüşüne bu yorumu falan yazıyorsun.. Konu senin ne yazdığın değil inan ben senin yazdıklarının çoğunu okumadan geçiyorum çünkü bana gereksiz geliyor ama bunu yapmamanı öneririm yaniikidebir her yazanın altına yazma bak, senin bu tutumundan dolayı forum uzuyor, değersizleşiyor ve hatta bazı tartışmalara bile yol açıyor.. Forumun falan kapanmasından öte sen biraz kendini geri çek.. Bir büyüğün olarak sana tavsiyem bu!! Bak hep olumlu bi tablo çizmeye çalıştın belki de (hiçbi yerden aldığına inanmadığım duyumlar ile) insanların umutlarını korumalarına destek oldun ama cidden kendi adıma artık senin bu süzekli yazmalarından rahatsız oluyorum.. Yine de senin kararın ama inan bi ara yazdıkların kesilmişti yakın zamanda, işte o zaman çok iyiydi forum.. Bak niyetin kötü demiyorum ama cidden rahatsızlık veriyor.. Elinden geldiğince az yaz diyorum!!

Ç

Çaresiz111

Guest
Ülkenin geleceği olan üniversite kadrolarına bin bir emekle hazırlanan gençler kendini geliştirmek,vizyonunu genişletmek yerine bir forum sitesin de istikballerinin belirsizliği üzerine komplo teorileri üretmek zorunda kalıyor, açıkçası bir çok kabul görmüş doktora, yüksek lisans tezinden daha çok emek verilmiş bu başlığa. Yazık zamanımıza, eriyip giden gençliğimize ve emin ellerdeyiz diye gerçekten inanan insanlara.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Oğulhan hocam tamamen kişisel kanaatiniz mi yoksa daha önceki bilgilendirmeniz gibi bir duyum sonucu mudur bu fikriniz ? Tüm Bilgilendirmeleriniz ve paylaşımlarınız için teşekkürler Oğulhan ve Yaşar hocam.

Aldığım duyum ve bilgilerle kişisel kanaatim. Tekrar ediyorum, bir rektör hocamıza, YÖK yürütme kurulu üyesi bir hocamız, çalışmalarda sona gelindiğini ve kasım ayının başında ilana çıkabileceğinizi söylemiş. Onların yalancısıyım.

- - - Güncellendi - - -

O zaman cümleten geçmiş olsun arkadaşlar. Kapatın forumu. :) :)

Şaka bir tarafa YÖK bir bunu yapmamıştı hocam, bunu da yaparsa helal olsun valla ne diyim. Ben de en başından beri karamsarım bu işe ve hep bunu bekliyordum. Dünya da eşi benzeri olmayan 50/d saçmalığını yapanlar, bunu da yaparlar hiç şaşırmam.

Moderatör tarafında düzenlendi:

selam5454

Öğrenci
yahu birileri tahmin yapıyor , gerçekleşmeyince herkes yükleniyor, forum burası abi burda belki de onlarca yalan söylendi... şu yorumlarla bu kadar igilenmeyin..bir de okuncakmış gibi destan gibi mesajlar yazılıyor.. bırakın herkes hakaret etmedigi sürece aklını boşaltsın gerekirse yalan söylesin.... sen onunla ilgilenmedigini sessiz kalarak da gösterebilirsin..

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
yahu birileri tahmin yapıyor , gerçekleşmeyince herkes yükleniyor, forum burası abi burda belki de onlarca yalan söylendi... şu yorumlarla bu kadar igilenmeyin..bir de okuncakmış gibi destan gibi mesajlar yazılıyor.. bırakın herkes hakaret etmedigi sürece aklını boşaltsın gerekirse yalan söylesin.... sen onunla ilgilenmedigini sessiz kalarak da gösterebilirsin..

Allah muhafaza bu hafta yönetmelik yayınlanmazsa, bu cahil adamlar kalkar derler ki, ey oğulhan ne oldu hani yayınlanıyodu diye dalga geçerler. Sanki ben YÖK'üm, sanki yönetmeliği ben yayınlayacağım veya ekstra gelişmelerden ve yönetmeliğin revize edilmesinden haberdar olacakmışım gibi. Bu denli garip insanlar var.

Ben en başından beri kişisel kanaatlerimi, düşüncelerimi ve aldığım bilgileri paylaştım. Yaşar hocam gibi tecrübeli hocalarıma itiraz etmedim, ama ya olmazsa gözüyle baktım hep.

muratyuksel

Öğrenci
merhaba arkadaşlar. söylentilere göre yüksek lisans mezunu olmayan öğretim görevlisi olmayacağı da ifade ediliyor. eski yönetmelikte, malumunuz, öğretim görevlileri için yüksek lisans mezunu olmak veya lisans sonrası belgelendirmek kaydı ile en az 2 yıl deneyimli olmak kıstas alınıyordu. bu konuda bir bilgisi olan var mı?

öte yandan, bu başlığı açılığı günden beri takip edenlerden birisi de benim. araştırmalarının sonucunu iyi niyetle bizlerle paylaşan ve ümitvar olunması gerektiğini tavsiye eden; hele hele bunu vaktinden ayırarak buraya yazma zahmetinde bulunan kişileri tenkit etmek yerine, kendilerine ziyadesi ile teşekkür edilmesi kanaatindeyim.

bir an önce kadroların açılması ümidiyle.

selamlar.

Ar-Gör

Öğrenci
Arkadaşlar Milli Eğitim Bakanı: "Atamalarla alakalı olarak 9 Kasım 2018 tarihinde Bakanlık olarak norm kadro detaylarını öğreneceğiz..." demiş.. Şimdi, 3-4 aylık boş geçen bu süreçte arasıra da olsa YÖK yetkilerinin MEB'e devri gibi konular konuşulmasına binaen MEB'in 9 Kasım'da öğreneceği Norm Kadro Detaylarına paralel olarak bizler de aynı gün bize ait olan Norm Kadro Yönetmelik detaylarını öğrenebiliriz diyorum.. Şu an için bizle bi alakası olmamasına karşın YÖK ile ilişkili olan bi kurumun en üst düzey yetkilisi bilmeden de olsa bize Norm Kadro Yönetmeliği'nin çıkış tarihini söylemiş olabilir.. 5-9 Kasım arası zaten 13 Kasım'dan önce yönetmeliğin duyurulması için en uygun zaman gibi duruyor.. Hayırlısı!!

Bekleyiş

Öğrenci
Hafta sonlarını ve 29 ekim pazartesi gününü sayacak mıyız hocalarım? 13 kasıma kadar olan sürede, saymazsak 9 gün gibi bir süre kalıyor, hafta sonları hiç ümitlenmeyeyim ☺