Evet pek kıymetli biricik YÖK'ümüz daha önceden de norm uygulamasını yapıyordu ama yürütme kurulu gelen taleplere göre karar veriyor kabul ediyor yahut reddediyordu herhangi bir açıklama yapmıyordu her iki koşulda da çünkü ortada bağlayıcı bir hüküm yoktu karar onlarındı.. Şimdi bunu bağlayıcı hükümlere oturtmaları isteniyor. Bunu yapmak gerçekten kolay değil.
SORUN 1: Üniversitelerde ve bağlı bölümlerde öğrenci sayısı hiçbir zaman sabit değil lise ortaokul gibi ortalama alınması da mümkün değil buna göre kaç öğrencinin o bölüme geleceği öngörülebilir bir durum değil?
SORUN 2: Bugün MEB'den bir hocamızın da yazdığı gibi daha bunun ikinci öğretimi var seçmelisi var alan dışı seçmelisi var bu dersleri alacak öğrencilerin sayısı da belli değil ortalama alma şansı da yok?
SORUN 3: Hadi MYO'larda bunları bir şekilde oturttun bir mantığa fakültelerde ne yapacaksın? Örneğin Tıp fakülteleri öğrenciyi geçtim hasta sayısını nasıl hesap edeceksin? Hadi Öğretim Üyesi sayısını uydurdun kılıfına asistan sayısını nasıl oturtacaksın?
SORUN 4: Üniversiteler öncelikle araştırma geliştirme amacı taşıyor bu bölüm X sayıda hoca ile yeterince bilim üretir diyebilecek misin?
Daha bir sürü sorun sayabilirim bunlar en basitleri birbirinden bağımsız özerk kurumlar olan üniversitelerde zaten norm kadro uygulaması baştan sona saçmalık.
Velhasıl sorunun cevabı sanırım ne halt edeceklerini onların da bilmemesi!
@
DOKTORALI hocam evet MYO'ların son derece kısıtlı bazı bölümlerine yabancı dil şartı getirilebilir her bölüm için bu mümkün değil mantığı da yok zaten. Ancak yabancı dil şartının amacı literatür okumalarında, araştırmalarda, bilimsel çalışmalarda sorun yaşanmamasıdır ama MYO'lardan beklenti bilim üretimi değil nitelikli ara eleman ve iş gücü yetiştirilmesidir o nedenle bu Yüksek Lisans şartı ve Dil Şartı meselesi MYO'larda uygulanamaz hata kaza öyle bir düzenleme yapılsa bile çok kısa sürede tekrar değiştirilir.
Misafirlere yada bir başkasına hiç bir zaman saldırmadım ben soru sorulduğunda yorum istendiğinde yazıyorum ya da bir değerlendirme yapmam gerektiğinde yazıyorum. Bu arada her misafir yazana da laf etmedim özellikle belirttim "abuk sabuk" yazanlara diye ayrıca misafir yazmayın bir devamlılığınız olsun isimsiz imzasız insanlara burada hakaretler dahi edildi
bu konuyu da uzatmayın benimle bir sorunu olan var ise buradan değil özelden direkt benimle iletişime geçsin. Bir de benim yazdığımla Oğulhan beyin yazdığı arasında ne fark var demiş bir misafir şu fark var burada bu konuda çok fazla dalga geçen oldu yazdığınız cümle bana alay gibi geldiği için itiraz ettim kötü niyetle yazılmamışsa kusuruma bakmayın artık..