YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
En kötü ihtimalle son 17 gün. [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam sizce ne hazırlıyorlar bunlar? MEB'dekine benzemeyecekse, daha önce zaten var olan norm uygulamasınada benzemeyecekse bu ne olacak böyle? 45 gün sürecek kadar ne yapıyorlar? Benim aklıma gelen tek şey ise üniversiteleri tek tek inceliyorlar bilmiyorum katılır mısınız?

DOKTORALI

Öğrenci
bide eğer alım kriterlerini etkileyen yönetmelikte bir değişiklik olacaksa ilk değişiklik su myo için dilden muafiyeti kaldırmaları gerekiyor. asistan alımları için pek bişey değişcegini bende zannetmiyorum liyakat sadece alım kriterleriylede olmucagını burada herkes biliyor. eğer liyakat diyorlarsa kriterle değil mülakat sınavlarıyla ilgili bir değişiklik olması lazım.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
En kötü ihtimalle son 17 gün. @yasarayanoglu hocam sizce ne hazırlıyorlar bunlar? MEB'dekine benzemeyecekse, daha önce zaten var olan norm uygulamasınada benzemeyecekse bu ne olacak böyle? 45 gün sürecek kadar ne yapıyorlar? Benim aklıma gelen tek şey ise üniversiteleri tek tek inceliyorlar bilmiyorum katılır mısınız?

Evet pek kıymetli biricik YÖK'ümüz daha önceden de norm uygulamasını yapıyordu ama yürütme kurulu gelen taleplere göre karar veriyor kabul ediyor yahut reddediyordu herhangi bir açıklama yapmıyordu her iki koşulda da çünkü ortada bağlayıcı bir hüküm yoktu karar onlarındı.. Şimdi bunu bağlayıcı hükümlere oturtmaları isteniyor. Bunu yapmak gerçekten kolay değil.

SORUN 1: Üniversitelerde ve bağlı bölümlerde öğrenci sayısı hiçbir zaman sabit değil lise ortaokul gibi ortalama alınması da mümkün değil buna göre kaç öğrencinin o bölüme geleceği öngörülebilir bir durum değil?
SORUN 2: Bugün MEB'den bir hocamızın da yazdığı gibi daha bunun ikinci öğretimi var seçmelisi var alan dışı seçmelisi var bu dersleri alacak öğrencilerin sayısı da belli değil ortalama alma şansı da yok?
SORUN 3: Hadi MYO'larda bunları bir şekilde oturttun bir mantığa fakültelerde ne yapacaksın? Örneğin Tıp fakülteleri öğrenciyi geçtim hasta sayısını nasıl hesap edeceksin? Hadi Öğretim Üyesi sayısını uydurdun kılıfına asistan sayısını nasıl oturtacaksın?
SORUN 4: Üniversiteler öncelikle araştırma geliştirme amacı taşıyor bu bölüm X sayıda hoca ile yeterince bilim üretir diyebilecek misin?
Daha bir sürü sorun sayabilirim bunlar en basitleri birbirinden bağımsız özerk kurumlar olan üniversitelerde zaten norm kadro uygulaması baştan sona saçmalık.

Velhasıl sorunun cevabı sanırım ne halt edeceklerini onların da bilmemesi!

@DOKTORALI hocam evet MYO'ların son derece kısıtlı bazı bölümlerine yabancı dil şartı getirilebilir her bölüm için bu mümkün değil mantığı da yok zaten. Ancak yabancı dil şartının amacı literatür okumalarında, araştırmalarda, bilimsel çalışmalarda sorun yaşanmamasıdır ama MYO'lardan beklenti bilim üretimi değil nitelikli ara eleman ve iş gücü yetiştirilmesidir o nedenle bu Yüksek Lisans şartı ve Dil Şartı meselesi MYO'larda uygulanamaz hata kaza öyle bir düzenleme yapılsa bile çok kısa sürede tekrar değiştirilir.

Misafirlere yada bir başkasına hiç bir zaman saldırmadım ben soru sorulduğunda yorum istendiğinde yazıyorum ya da bir değerlendirme yapmam gerektiğinde yazıyorum. Bu arada her misafir yazana da laf etmedim özellikle belirttim "abuk sabuk" yazanlara diye ayrıca misafir yazmayın bir devamlılığınız olsun isimsiz imzasız insanlara burada hakaretler dahi edildi bu konuyu da uzatmayın benimle bir sorunu olan var ise buradan değil özelden direkt benimle iletişime geçsin. Bir de benim yazdığımla Oğulhan beyin yazdığı arasında ne fark var demiş bir misafir şu fark var burada bu konuda çok fazla dalga geçen oldu yazdığınız cümle bana alay gibi geldiği için itiraz ettim kötü niyetle yazılmamışsa kusuruma bakmayın artık..

Son düzenleme:

SultanBaybars

Öğrenci
Hani %99 idi? Olmadı. Peki insanların umutlarıyla neden oynuyorsunuz?

Gelip buraya %99 olacak, duyum aldım bu hafta yayımlanacak diyorsunuz. Çıkmayınca da ben ne bileyim ben YÖK başkanı mıyım diyorsunuz. Güzelmiş gerçekten. Yanlışlanamıyor da.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Evet pek kıymetli biricik YÖK'ümüz daha önceden de norm uygulamasını yapıyordu ama yürütme kurulu gelen taleplere göre karar veriyor kabul ediyor yahut reddediyordu herhangi bir açıklama yapmıyordu her iki koşulda da çünkü ortada bağlayıcı bir hüküm yoktu karar onlarındı.. Şimdi bunu bağlayıcı hükümlere oturtmaları isteniyor. Bunu yapmak gerçekten kolay değil.

SORUN 1: Üniversitelerde ve bağlı bölümlerde öğrenci sayısı hiçbir zaman sabit değil lise ortaokul gibi ortalama alınması da mümkün değil buna göre kaç öğrencinin o bölüme geleceği öngörülebilir bir durum değil?
SORUN 2: Bugün MEB'den bir hocamızın da yazdığı gibi daha bunun ikinci öğretimi var seçmelisi var alan dışı seçmelisi var bu dersleri alacak öğrencilerin sayısı da belli değil ortalama alma şansı da yok?
SORUN 3: Hadi MYO'larda bunları bir şekilde oturttun bir mantığa fakültelerde ne yapacaksın? Örneğin Tıp fakülteleri öğrenciyi geçtim hasta sayısını nasıl hesap edeceksin? Hadi Öğretim Üyesi sayısını uydurdun kılıfına asistan sayısını nasıl oturtacaksın?
SORUN 4: Üniversiteler öncelikle araştırma geliştirme amacı taşıyor bu bölüm X sayıda hoca ile yeterince bilim üretir diyebilecek misin?
Daha bir sürü sorun sayabilirim bunlar en basitleri birbirinden bağımsız özerk kurumlar olan üniversitelerde zaten norm kadro uygulaması baştan sona saçmalık.

Velhasıl sorunun cevabı sanırım ne halt edeceklerini onların da bilmemesi!

@DOKTORALI hocam evet MYO'ların son derece kısıtlı bazı bölümlerine yabancı dil şartı getirilebilir her bölüm için bu mümkün değil mantığı da yok zaten. Ancak yabancı dil şartının amacı literatür okumalarında, araştırmalarda, bilimsel çalışmalarda sorun yaşanmamasıdır ama MYO'lardan beklenti bilim üretimi değil nitelikli ara eleman ve iş gücü yetiştirilmesidir o nedenle bu Yüksek Lisans şartı ve Dil Şartı meselesi MYO'larda uygulanamaz hata kaza öyle bir düzenleme yapılsa bile çok kısa sürede tekrar değiştirilir.

Misafirlere yada bir başkasına hiç bir zaman saldırmadım ben soru sorulduğunda yorum istendiğinde yazıyorum ya da bir değerlendirme yapmam gerektiğinde yazıyorum. Bu arada her misafir yazana da laf etmedim özellikle belirttim "abuk sabuk" yazanlara diye ayrıca misafir yazmayın bir devamlılığınız olsun isimsiz imzasız insanlara burada hakaretler dahi edildi bu konuyu da uzatmayın benimle bir sorunu olan var ise buradan değil özelden direkt benimle iletişime geçsin. Bir de benim yazdığımla Oğulhan beyin yazdığı arasında ne fark var demiş bir misafir şu fark var burada bu konuda çok fazla dalga geçen oldu yazdığınız cümle bana alay gibi geldiği için itiraz ettim kötü niyetle yazılmamışsa kusuruma bakmayın artık..

Çok teşekkürler hocam.

- - - Güncellendi - - -

Hani %99 idi? Olmadı. Peki insanların umutlarıyla neden oynuyorsunuz?

Gelip buraya %99 olacak, duyum aldım bu hafta yayımlanacak diyorsunuz. Çıkmayınca da ben ne bileyim ben YÖK başkanı mıyım diyorsunuz. Güzelmiş gerçekten. Yanlışlanamıyor da.

Hadi buyrun başladılar bile. Sadece gülüyorum. :) :)

mollose0

Öğrenci
Oğulhan Bey, Vahdet Özkoçak da sizin gibi yalnızca duyumlarından hareket ederek eksik gedik bir şeyler yazsa da onu tutarsızlığı ile nasıl eleştiriyorsak sizi de eleştirebiliriz. Bir kez yahut iki kez değil onlarca kez, neredeyse her hafta bu yükün altına girmeyi siz seçiyorsunuz dolayısıyla sonuçlarına katlanmanız gerekiyor. Ben size kızıyor değilim zira Vahdet Bey’in aksine sizin hiçbir sorumluluğunuz yok lâkin sizin yazdıklarınız siz isteyin ya da istemeyin umut vaat eden şeyler. Geçtiğimiz hafta bu haftayı kastederek %99 bile değil %100 dediniz; %100 dediğiniz takdirde YÖK başkanı olun ya da olmayın kesinlik iddia etmiş oluyorsunuz. Siz bu riske giriyorsanız eleştirilmeyi göze alacaksınız.

Duyumlarınızı kimden alıyorsanız kendilerine daha az güvenmek sizin yararınıza olacaktır.

S

safer34

Guest
Oğulhan bey yine başladılar demişsiniz ama neden insanlar aynı şeyi yaşar hocama tumua hocama ar gör hocama yapmıyorlar. Siz yaklaşık bir aydır her hafta bu hafta yüde 99 diyorsunuz e insanlar da zaten bekleyiş stresinde size patlamalarıçok normal değil mi? Vallahi giç girmeyeyim dedim ama yazmadan edemedim

M

merven1

Guest
size kesinlikle katılıyorum. umut vaat eden kesin bilgiler verilmese kasımı bekleyeceğim hergün umutlanmadan. fakat öyle şeyler yazılıyorki insan istemese de umutlanıyor ve ha bugün ha yarın derken psikolojik olarakta yıpranıyor.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Yönetmelik çıksın diye dua ediyoruz.Sanki yönetmelik çıkınca işimiz hazır :D ne duruma düştük.
Basvursak yeter.Tek isteğimiz ilanları görmek.
Eyyy YÖK hızlı olmalısın.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Oğulhan Bey, Vahdet Özkoçak da sizin gibi yalnızca duyumlarından hareket ederek eksik gedik bir şeyler yazsa da onu tutarsızlığı ile nasıl eleştiriyorsak sizi de eleştirebiliriz. Bir kez yahut iki kez değil onlarca kez, neredeyse her hafta bu yükün altına girmeyi siz seçiyorsunuz dolayısıyla sonuçlarına katlanmanız gerekiyor. Ben size kızıyor değilim zira Vahdet Bey’in aksine sizin hiçbir sorumluluğunuz yok lâkin sizin yazdıklarınız siz isteyin ya da istemeyin umut vaat eden şeyler. Geçtiğimiz hafta bu haftayı kastederek %99 bile değil %100 dediniz; %100 dediğiniz takdirde YÖK başkanı olun ya da olmayın kesinlik iddia etmiş oluyorsunuz. Siz bu riske giriyorsanız eleştirilmeyi göze alacaksınız.

Duyumlarınızı kimden alıyorsanız kendilerine daha az güvenmek sizin yararınıza olacaktır.

13 Eylül'deki süreçte duyum aldığım kanalların güvenilirliğini ben gördüm hocam siz rahat olun o konuda. Eleştirilere açığım, lakin ben asla %100 demedim, duyum aldım %99 çıkacakta demedim. Aldığım duyumlardan hareketle şahsi kanaatim %99 haftaya çıkacak dedim. Bu ikisi çok farklı şeyler. Herhangi bir yök yetkilisiyle direk görüşmedim, rektör hocayla da direk görüşmedim, bana bilgiyi veren çok güvendiğim bir hocanın dediğine göre yök yetkilisi rektör hocaya kasımın başında ilana çılabileceksiniz demiş, ben bundan hareketle kendi düşüncem olarak %99 dedim. Olur olmaz beni hiç bağlamaz. Belki yökte eksta gelişmeler yaşandı ve süreç uzadı kim bilebilir? Sizin de dediğiniz gibi vahdet hoca dahi sessiz devrim yapıldığını söylüyor. Ne oluyor ne bitiyor bilmek mümkün değil. Ben sadece aldığım bilgi, duyum ve tecrübelerden hareketle şahsi kanaatlerimi paylaşıyorum, bunu kaç kez daha yazacağım gerçekten bilmiyorum. [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam sizce ben kabahatli miyim?

Son düzenleme:

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Oğulhan bey yine başladılar demişsiniz ama neden insanlar aynı şeyi yaşar hocama tumua hocama ar gör hocama yapmıyorlar. Siz yaklaşık bir aydır her hafta bu hafta yüde 99 diyorsunuz e insanlar da zaten bekleyiş stresinde size patlamalarıçok normal değil mi? Vallahi giç girmeyeyim dedim ama yazmadan edemedim

Ben 1 aydır her hafta %99 demedim, nereden çıkardınız şaşkınım, geçen hafta için %75 bu hafta için %99 dedim ve bunlar benim kişisel kanaatlerimdi. Anlıyorum herkesin sinirleri bozuk, herkes gergin, herkes sinirini boşaltacak birisini arıyor veya en ufak şeyden ümitlenip, en ufak şeye de üzülüyor. Şuan forumun konu başlığından inanılmaz şekilde sapıyoruz, kişisel polemiklerden öteye gidemiyoruz. Hadi bir kere daha yazayım arkadaşlar, ben gariban bir YL öğrencisiyim, otorite değilim, yetkili değilim, benim sözlerimi, yazdıklarımı önemsemeyin, gülüm geçin, 13 Eylül'deki kararname öncesinde, hiç kimsenin haberi dahi yokken, ben 11 Eylül'de bu cumaya kadar kararname çıkacak dedim ve perşembe günü çıktı buna da tesadüf gözüyle bakın, salladı tuttu diyin, içinizi rahatlatın olur mu? Herkesten özür diliyorum, sevgilerimle az sakin olun. :)

SultanBaybars

Öğrenci
Sevgili Oğulhan Hocam,

Size ciddi bir şekilde yazacağım. İsterseniz bunu bir arkadaş, kardeş, forumdaş, meslektaş olarak ciddiye alın; isterseniz de geçmiş mesajlarda yaptığınız gibi "Size ne istediğimi yazarım sizi ilgilendirmez" yazın. Sizin bileceğiniz iş.

Şimdi öncelikle, buraya gelip %99 bu hafta çıkacaksınız diyorsunuz. Doğru mudur? Doğrudur, yazdınız. Bunu hemen her hafta yapıyorsunuz ve kesinlikle de söylediğiniz şey çıkmıyor. Şimdi siz bu %99 oranını verdiğiniz zaman insanlar umutlanıyor. Beklenti oluşuyor ve hayal kuruyorlar. Bu bizim işimiz, ekmek kapımız. Hepimiz atanmak, evlenmek, ailemize yardımcı olmak, borçlarımızı ödemek istiyoruz. Bunlar dışında kendisini bilim dünyasına katkı yapmak, iyi bir bilim adamı olmak, bilim adamı olmak gibi unsurlarla motive edenler de var. Şimdi siz geliyorsunuz bir oran veriyorsunuz, tutmuyor. Ardından da gelip "Tutmadı ne yapayım, beni ilgilendirmez ben YÖK başkanı mıyım?" diyorsunuz. Peki madem YÖK başkanı değilsiniz neden kesin oran veriyorsunuz? Sizce "Bence bu hafta çıkar, analiz yaptım ve parametreler bunu gösteriyor" demek ile "%99 çıkıyor bu hafta" demek aynı mıdır? Kesinlikle ve kesinlikle değildir. Siz de çok büyük bir kesinlik ile konuşup sonrasında da umursamadan aynı şeyleri söylemeye devam ediyorsunuz.

Bir diğeri de, tüm bunların üzerine size tepki gösterenlere sanki düşmanlarınız gibi davranmanız. Sanki buradaki insanların sırf size muhalefet etmek, sırf sizinle tartışmak gibi niyetleri olduğunu düşünüyorsunuz. Bunun yanında bir de başka insanları etiketleyip "Hocam sizce haksız mıyım" diye mesaj yazıp tartışmayı büyütüp başka insanları da tartışmanın içine çekiyorsunuz. Bu yaptığınız şey hiç hoş bir şey değil. Hem de hiç değil. Burası sizin özel mülkünüz olmadığı gibi, gelen her eleştiriyi de "Bana saldırıyorlar" şeklinde karşılamanız garip. Buraya "Bu hafta yönetmelik %99 çıkıyor" gibi müthiş bir iddia ile çıkarsanız, eleştirilere katlanmalısınız.

Herkesin sinirleri bozuk. Herkes bekliyor, uğraşıyor ve çabalıyor. Bilmiyorsanız bilmiyorum deyin ve kenara çekilin. Bir akademisyen adayı olarak sizin bilmiyorum kelimesinin kötü bir şey olmadığını biliyor olmanız gerekiyor. Biliyorsanız ve duyum aldıysanız da "Böyle bir şey duydum ne kadar doğru bilmiyorum" derseniz üzerinize gelecek eleştirileri de baştan savmış olursunuz. Ama gelip de "%99 çıkıyor 13 Eylülde haber verdim ben biliyorum" derseniz ve dediğiniz olmazsa da o halde eleştirileri kabul etmelisiniz.

Herkese saygılar ve selamlar. Kimseyi kırmak istemiyorum. Kırdığım olduysa başta Oğulhan Bey olmak üzere özür dilerim. Ben sadece keskin hat çizmemeliyiz demek istiyorum.

Merve

Baş Editör
Oğulhan hocaya ısrarla duyum var mı diye soranlar var, o da söylüyor hoş sorulmasa da yazıyor ya. Hakkında çok fazla şikayet var hocam, ama forumdan engellemek için sebep olabilecek nitelikte değil. O yüzden rica ediyorum keskin ifadelerden kaçının.

Herkes zaten gergin, burada ısrarla %99 diyorsunuz insanlar umutlanıyor ister istemez, olmayınca da ben de şundan duydum benim sorunum değil diyorsunuz. Bu da pek hoş değil.

Helena

Kısıtlanmış Üyelik
Sabah akşam birilerinin birilerine laf sokmasını, ardından özür dilemesini, ardından her ikisini okuyoruz. Bir de artık moderatör gibi görünen bazı arkadaşların (gerçek sayfa yöneticilerinden bahsetmiyorum) forumu yönetme çabasıyla karışık tüm düşüncelerini çeşni niyetine okuyoruz. Sonra oluyor kafa bir milyon. Arkadaşlar bir şey duyduysanız bilgilendirin, tahmin bekleyen yok; herkesin beyni vardır diye düşünüyorum. Millet bunaldı. Bir de yönetmelik öyle mi olacak böyle mi olacak tartışması da baydı. Kimse bilmiyor işte. Aynı şeyleri okumaktan beynimiz bulandı. Lütfen bir şey duyarsanız yazın, yoksa yazmayın. Kimsenin üstün fikirlerine kimsenin ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Zaten görüyorsunuz; olan bitende mantık aramak saçma.

Son düzenleme:

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Sevgili Oğulhan Hocam,

Size ciddi bir şekilde yazacağım. İsterseniz bunu bir arkadaş, kardeş, forumdaş, meslektaş olarak ciddiye alın; isterseniz de geçmiş mesajlarda yaptığınız gibi "Size ne istediğimi yazarım sizi ilgilendirmez" yazın. Sizin bileceğiniz iş.

Şimdi öncelikle, buraya gelip %99 bu hafta çıkacaksınız diyorsunuz. Doğru mudur? Doğrudur, yazdınız. Bunu hemen her hafta yapıyorsunuz ve kesinlikle de söylediğiniz şey çıkmıyor. Şimdi siz bu %99 oranını verdiğiniz zaman insanlar umutlanıyor. Beklenti oluşuyor ve hayal kuruyorlar. Bu bizim işimiz, ekmek kapımız. Hepimiz atanmak, evlenmek, ailemize yardımcı olmak, borçlarımızı ödemek istiyoruz. Bunlar dışında kendisini bilim dünyasına katkı yapmak, iyi bir bilim adamı olmak, bilim adamı olmak gibi unsurlarla motive edenler de var. Şimdi siz geliyorsunuz bir oran veriyorsunuz, tutmuyor. Ardından da gelip "Tutmadı ne yapayım, beni ilgilendirmez ben YÖK başkanı mıyım?" diyorsunuz. Peki madem YÖK başkanı değilsiniz neden kesin oran veriyorsunuz? Sizce "Bence bu hafta çıkar, analiz yaptım ve parametreler bunu gösteriyor" demek ile "%99 çıkıyor bu hafta" demek aynı mıdır? Kesinlikle ve kesinlikle değildir. Siz de çok büyük bir kesinlik ile konuşup sonrasında da umursamadan aynı şeyleri söylemeye devam ediyorsunuz.

Bir diğeri de, tüm bunların üzerine size tepki gösterenlere sanki düşmanlarınız gibi davranmanız. Sanki buradaki insanların sırf size muhalefet etmek, sırf sizinle tartışmak gibi niyetleri olduğunu düşünüyorsunuz. Bunun yanında bir de başka insanları etiketleyip "Hocam sizce haksız mıyım" diye mesaj yazıp tartışmayı büyütüp başka insanları da tartışmanın içine çekiyorsunuz. Bu yaptığınız şey hiç hoş bir şey değil. Hem de hiç değil. Burası sizin özel mülkünüz olmadığı gibi, gelen her eleştiriyi de "Bana saldırıyorlar" şeklinde karşılamanız garip. Buraya "Bu hafta yönetmelik %99 çıkıyor" gibi müthiş bir iddia ile çıkarsanız, eleştirilere katlanmalısınız.

Herkesin sinirleri bozuk. Herkes bekliyor, uğraşıyor ve çabalıyor. Bilmiyorsanız bilmiyorum deyin ve kenara çekilin. Bir akademisyen adayı olarak sizin bilmiyorum kelimesinin kötü bir şey olmadığını biliyor olmanız gerekiyor. Biliyorsanız ve duyum aldıysanız da "Böyle bir şey duydum ne kadar doğru bilmiyorum" derseniz üzerinize gelecek eleştirileri de baştan savmış olursunuz. Ama gelip de "%99 çıkıyor 13 Eylülde haber verdim ben biliyorum" derseniz ve dediğiniz olmazsa da o halde eleştirileri kabul etmelisiniz.

Herkese saygılar ve selamlar. Kimseyi kırmak istemiyorum. Kırdığım olduysa başta Oğulhan Bey olmak üzere özür dilerim. Ben sadece keskin hat çizmemeliyiz demek istiyorum.

Eleştirilere kızmıyorum, kimseye düşman gözüylede bakmıyorum, bana yapılan eleştirilere kendimce cevap veriyorum. Aldığım duyumlara güvenmesem zaten %99 demem, her hafta için demedim sadece bu hafta için dedim, eleştiri yaparken biraz daha dikkatli okumanız lazım ve henüz bu hafta bitmedi bu geceki resmi gazetede yayınlanırsa ne olacak o zaman? 13 eylül meselesi benim referansım aslında, aldığım duyumların ve kanalların sağlamlığı açısından çok önemli bir referans. Bu hafta yçnetmelik yayınlanmazsa eğer siz zannediyormusunuz ki ben boş duracam? Neden yayınlanmadı, ne oldu, hani yayınlancaktı diye tüm bilgi kanallarıma baskı kuracam sebebini öğrenmeye ve siz değerli meslektaşlarıma öğrendiklerimi aktarmaya çalışacam. Ama ne olacak? Yine haksız eleştirilere, hatta hakaretlere, hatta iftiraalara, hatta yalancılığıma varıncaya kadar türlü küfürlere maruz kalacam ve bunu yapanlar AKADEMİSYEN veya ADAYLARI. Ben o kadar uğraşıp bilgi almaya çalışıp didinecem aldığım bilgileri kaderdaşlarıma aktaracam peki sonunda ne olacak türlü hakaret ve iftira duyacam ne güzel dimi. Benim söylemek istediğim şu arkadaşlar, ben bu hafta %99 dedim çıkmadı e banane çıkmadıysa çıkmadı değil, ben bilemem neden çıkmadığınj öğrenmeye çalışırım o kadar.

- - - Güncellendi - - -

Oğulhan hocaya ısrarla duyum var mı diye soranlar var, o da söylüyor hoş sorulmasa da yazıyor ya. Hakkında çok fazla şikayet var hocam, ama forumdan engellemek için sebep olabilecek nitelikte değil. O yüzden rica ediyorum keskin ifadelerden kaçının.

Herkes zaten gergin, burada ısrarla %99 diyorsunuz insanlar umutlanıyor ister istemez, olmayınca da ben de şundan duydum benim sorunum değil diyorsunuz. Bu da pek hoş değil.

Merve hanım siz bu forumun yöneticisi olarak bana bir tavsiye de bulunuyorsunuz ve ben bunu kabul ediyorum. Kesin ifadelerden kaçınacağım. Herkesten özür diliyorum. Kimi umutlandırdım ve umudunu kırdıysam hakkını helal etsin. Ama şunu bilin ki, asla sizlere YALAN söylemedim, kimseyi KANDIRMADIM, bundan Allah'a sığınırım. Bu forumun yöneticisi dahi beni anlayamadıysa, ben artık ne yapabilirim ki! Bu dk'dan sonra benim için bu forum sitesi bitmiştir. Kırdığım, üzdüğüm kim varsa hepsinden tek tek özür dilerim. Dilerseniz beni engelleyin, yazdıklarımı da silin merve hanım başka insanlarda okuyup yanlış anlamasınlar. Hoşçakalın.

Sayın arkadaşlar burada herkes bir başkasına hakaret etmediği müddetçe konuyla alakalı istediğini yazabilir. Kişisel kanaatler, tahminler vs tutmadı diye birilerine yüklenilmesini doğru bulmuyorum. Hepimiz bir umutla bekliyoruz, her gece resmi gazetenin içeriğine baktıktan sonra uyuyabiliyoruz anca. Ama burada da gercekten uğraşan bir duyum aldığında bizlere ileten, yönetmelik ve işleyişlerle ilgili detay veren arkadaşlarımızın yorumlarını ilgi ile takip ediyoruz. Kendi adıma teşekkür ediyorum.Alınan duyumlar ve kişisel düşunceler elbette paylaşılacak. Buna tepki vermek biraz mantıksız. Sonuçta herkesin bu kadar mesajdan sonra bir yorumlama filtresi oluşmuştur. Vaad verildiği hissine kapılıp umudu kırılan arkadaşlara nacizhane tavsiyem, sadece resmi gazeteyi takip edin o zaman. Çünkü orda yorum yapan,duyum bildiren, 'umut veren' vs yok. Neyse o varsa var, yoksa yok.Hepimize sabır ve hayırlı haberler diliyorum.

Merve

Baş Editör
Hocam kimse sizi yalan söylemekle, bizleri kandırmakla itham etmiyor. Duyduklarınızı, öğrendiklerinizi paylaşıyorsunuz. Ne güzel, forum da bu yüzden var zaten ama ifade biçiminiz yanlış. Neden sadece burada eleştirilen sizsiniz, başka hocalarımız da bilgi vermeye çalışıyor ama tartışma konusu hep sizsiniz. Ne yazık ki üslubunuz yüzünden.

A

Akademikami

Guest
Yaşar hoca senin baban mı ? İkide bir Yaşar hoca Yaşar hoca diyorsun. Bir kaç gün girme şu foruma insanları meşgul ediyorsun. Sabah akşam burdasın hep senin mühabbetlerin hiç uyumuyor musun sen arkadaşım. Her haftanın sonunda önümüzdeki hafta %99 haftaya olacak diyorsun şimdi de kalkmış insanların aklıyla dalga gecer gibi cevaplar veriyorsun. 2 aydır bozul plak gibi haftay bu iş tamam diyosun yarın çıksın ben demiştim millet bana böyle böyle hakaretler etti bak uyanın diyeceksin. Ne yapmaya çalışıyorsun inan anlamıyorum. Ben bu başlıkta gerçekten bilgisi olan Yaşar Hocam gibi insanlarım yazılarını okumak istiyorum.

D

Drc41

Guest
Bir insan iyi niyetle buradaki kişileri bilgilendirmeye çalışıyor ve bunun için eleştiriyor. Ben Oğulhan Bey'in üslubunda hiç bir sıkıntı göremedim. Gayet kibar ve beyefendi şekilde yazıyor yorumlarını.