YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

enerjim

Öğrenci
Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
Daha önceden duyum aldığım ve tahminde bulunduğum haftaya geldik. Ben bu haftaya kesin gözüyle bakıyorum. Kimseye umut vermiş olmayım bu benim süreç başından beri olan öngörümdü. Aldığım birkaç duyumla da paralel olduğu için kendi içimde umutluyum.
Aksi durumda zaten çok bi süre kalmadı.
Bu zamandan sonra, çıkacak Yönetmeliğin saçma sapan kriterler getirmiş olmaması , eksiklerinin olmaması ve ilan sürecini aksatmaması için dua edelim. Süreç başından beri en büyük korkum daha önce burdada paylaştığım kötü ve olumsuz duyumlarımın gerçek çıkması. Rabbim emeklerimizi zayi etmesin.

wxyz_06

Öğrenci
Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
Daha önceden duyum aldığım ve tahminde bulunduğum haftaya geldik. Ben bu haftaya kesin gözüyle bakıyorum. Kimseye umut vermiş olmayım bu benim süreç başından beri olan öngörümdü. Aldığım birkaç duyumla da paralel olduğu için kendi içimde umutluyum.
Aksi durumda zaten çok bi süre kalmadı.
Bu zamandan sonra, çıkacak Yönetmeliğin saçma sapan kriterler getirmiş olmaması , eksiklerinin olmaması ve ilan sürecini aksatmaması için dua edelim. Süreç başından beri en büyük korkum daha önce burdada paylaştığım kötü ve olumsuz duyumlarımın gerçek çıkması. Rabbim emeklerimizi zayi etmesin.

O kötü ve olumsuz duyumlarınız nelerdi hocam? Tekrar yazar mısınız?

Ş

şeydaf

Guest
bu saatten sonra ha bu hafta olmuş ha diğer hafta aslında çokta farkeden birşey yok bu nedenle sevinemiyorum. önemli olan ekim ayı içerisinde çıkmasıdyı fakat olmadı zaten kasıma ne kaldı ki aylarca bekledik bir hafta mı bekleyemeyeceğiz....

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Artık duyumlara tahminlere pek gerek kalmadı. En geç 12 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazetede (verilen 60 Günlük süreyi uzatacak yeni bir CB Kararnamesi yayınlanmadığı sürece) bu yönetmelik öyle ya da böyle yayınlanmak zorunda zaten. Şuan için yapabileceğimiz tek şey mantıklı makul ve yapıcı bir yönetmeliğin hazırlanmış olması ve sonrasında bu işin daha da cılkı çıkarılmadan bir an evvel ilanlara çıkılmasını umut etmek..

Herkes için hayırlı olur umarım..

Yaşasın Cumhuriyet!...💗
1f1f9-1f1f7.png
1f1f9-1f1f7.png
1f1f9-1f1f7.png

enerjim

Öğrenci
Görüştüğüm tüm eski- yeni üniversite yöneticileri yök ün bu işi son zamana kadar sarkıtacağını ve yine eline yüzüne bulaştıracağını(bilinçli olarak yapılabileceğini söyleyenler var) yönetmelik çıksa bile sürecin uzayacağını ve sürekli düzenlemeler olacağını söylüyolar. Yök ün yetki devri konusunda istekli olmadığını, C.b karsı cıkamadıkları için ses edemediklerini ve ayak sürüyeceklerini söylüyolar.
(Daha önceki yorumumdan alıntı)
Ayrıca referanssız (siyasi, akademik vs.) alım olmayacağı söyleniyor.

Son düzenleme:

mollose0

Öğrenci
Hocalarım, konu dışı olduğu için lütfen bağışlayın. Sizi lüzumsuz yere konuya atılan yeni bir mesajla heyecanlandırdığım için özür dilerim ama acil bir cevaba ihtiyacım olan bir sorum var:

TÜBİTAK Yüksek Lisans Bursu başvurusu için lisans diploması yahut geçici mezuniyet belgesi isteniyor ama diğer belgelerin aksine bu belge için E-Devlet çıktısının kabul edilmediğine dair bir uyarı yok (transkriptler için bu uyarı var örneğin). Bu belgeyi E-Devlet’ten edinmemin bir mahsuru var mı, bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Affınıza sığınıyorum. İyi akşamlar!

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocalarım, konu dışı olduğu için lütfen bağışlayın. Sizi lüzumsuz yere konuya atılan yeni bir mesajla heyecanlandırdığım için özür dilerim ama acil bir cevaba ihtiyacım olan bir sorum var:

TÜBİTAK Yüksek Lisans Bursu başvurusu için lisans diploması yahut geçici mezuniyet belgesi isteniyor ama diğer belgelerin aksine bu belge için E-Devlet çıktısının kabul edilmediğine dair bir uyarı yok (transkriptler için bu uyarı var örneğin). Bu belgeyi E-Devlet’ten edinmemin bir mahsuru var mı, bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Affınıza sığınıyorum. İyi akşamlar!

Hocam TÜBİTAK bildiğim kadarıyla aslı yahut noter onaylı sureti kabul ediyor. İmkanınız var ise garantiye alın TÜBİTAK bu hiç belli olmaz sıkıntı yaşamayın..

onuronur

Öğrenci
"Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Öğretmenlere verilen hizmet içi eğitimler 4 yıl içinde tamamen değişecek. Öğretmenlere yüksek lisans zorunluluğu geliyor" dedi."

öğrencisi çok olan okula hoca da lazım olur elbet.

sbtaylan

Öğrenci
Öyle bir haldeyiz ki bir yanda o kadroya alınmış olsa durmak bilmeden çalışacak olanlar, bir yanda da vaktinde çok ama çok kolay yerleşip şimdi yan gelip yatanlar var...
Bunca insanın vebali kimlere kalacak, o kişiler bu yükü nasıl taşıyacak bilemiyorum..

yelday

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba,ilanlar henüz başlamadı değil mi? öğretim üyeleri için ilanlar görüyorum sadece,içim rahat etmedi sorayım dedim cevabınız çok teşekkürler şimdiden:(

onuronur

Öğrenci
arkadaşlar öğretim üyesi ilanları da başlamadı. Temmuz ayından beri yeni kadro öğretim üyelerine de açılmadı. bu ilanlar Temmuz ayından önce kadrosu alınmış, kişileri belirlenmiş ve şartları tespit edilmiş ilanlar. hatta bu şekilde önceden kadroyu almış birçok üniversite ilana bile çıkmıyor norm kadro açıklandığında norm kadro fazlaları olmasın diye. yani tek mağduriyet araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi üzerine değil.

Son düzenleme: