YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Kafalar çok karıştı !!!
Şimdi ilanı kim yayınlayacak ?

- - - Güncellendi - - -

Yök mü?
Üniversitler mi ?

Üniversiteler aynen Öğretim Üyesi ilanları gibi Resmi Gazete ve kendi internet sayfalarında yayımlayacaklar..

- - - Güncellendi - - -

Mevcut düzenlemede MYO kadroları için YDS istenmiyor zaten hocam. Acaba ALES i de mi kaldıracaklar?

Belirtmişler zaten merkezi sınav şartı aranmayacak diye.. Sadece MYO dedim ama eskiden Uzman olarak adlandırılan ve Öğretim Görevlisi kadrosuna dönüştürülen kadrolar için de aranmayacaktır. Ar.Gör.leri kapsamaz diye düşünüyorum belki bir ihtimal mühendislik/tıp/veterinerlik gibi alanlarda olabilir olursa da emin olamadım..

Bekleyiş

Öğrenci
Gözlerime inanamıyorum bu haberi alacağımızı hiç beklemiyordum bu gün.. inşallah güzel gelişmeler olur.. hakkımızda hayırlısını nasip etsin Allah.

wxyz_06

Öğrenci
Üniversiteler aynen Öğretim Üyesi ilanları gibi Resmi Gazete ve kendi internet sayfalarında yayımlayacaklar..

- - - Güncellendi - - -

Belirtmişler zaten merkezi sınav şartı aranmayacak diye.. Sadece MYO dedim ama eskiden Uzman olarak adlandırılan ve Öğretim Görevlisi kadrosuna dönüştürülen kadrolar için de aranmayacaktır. Ar.Gör.leri kapsamaz diye düşünüyorum belki bir ihtimal mühendislik/tıp/veterinerlik gibi alanlarda olabilir olursa da emin olamadım..

Hocam ben konuya sadece MYO olarak bakarken siz baya genişlettiniz :) O zaman sizin sözünüzden, MYO lar başta olmak üzere üniversitelerin bazı daire başkanlıkları ile uygulamalı eğitim yapan tüm birimlerini kapsayacak bir değişiklik olarak algıladım bu konuyu. Doğru mu anladım hocam?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocam ben konuya sadece MYO olarak bakarken siz baya genişlettiniz :) O zaman sizin sözünüzden, MYO lar başta olmak üzere üniversitelerin bazı daire başkanlıkları ile uygulamalı eğitim yapan tüm birimlerini kapsayacak bir değişiklik olarak algıladım bu konuyu. Doğru mu anladım hocam?

Hocam zaten muhtemelen 10-12 saat içerisinde benim sözümün de pek bir hükmü kalmayacak :) ama evet uzman, çevirici, eğitim-öğretim planlamacısından öğretim görevlisine dönüşen kadrolarda da uzmanlık belirleyip muafiyet sağlayabilirler.

wxyz_06

Öğrenci
Hocam zaten muhtemelen 10-12 saat içerisinde benim sözümün de pek bir hükmü kalmayacak :) ama evet uzman, çevirici, eğitim-öğretim planlamacısından öğretim görevlisine dönüşen kadrolarda da uzmanlık belirleyip muafiyet sağlayabilirler.

Peki hocam, şuan biliyorsunuz MYO ların işletme yönetimi, bankacılık vb. uygulamalı olmayan bölümleri de dahil olmak üzere hiçbir bölümünde YDS şartı yok. Bu devam eder mi acaba?

Bu arada çok soru sorduğumun farkındayım, kusura bakmayın lütfen :)

tumua

Araştırma Görevlisi
Yanliz YOK cok olumlu demecler vermis :) Bunun yani sira arastirma gorevlileri icin “simdiye kadar gorulmemis bir serbestlik duzenlemesi” yapilmasi beni cok heyecanlandird nedir ne degildir diye. Bugun yarin gormus oluruz insallah resmi gazetede

DOKTORALI

Öğrenci
hocalarım durum kısaca şudur. yök mevzuattaki öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı yönetmeliğinde değişikliğe gidecek. herşey olabilir pek detay vermemiş. sadece at antranötlüğü aşcılık gibi bölümlerde ales ve dili kaldırdı. myo mu? fakülte mi? detayları resmi gazetede görcez. zaten bölümleri sıralıcak. diğer hususta kalite, şeffaflık vb. şeylerden bahsetmiş bu yönetmeikle ilgili. diğer şartlarda ne gibi değişiklikler olur bir bilgi vermemiş. çünkü daha onaylanmadı. düzeltme yapılabilir falan diye açıklamıyor ne oldugunu. en yakın zamanda bu kriterle ilgi değişiklikleri hep birlikte görecez. inşallah yararlı seyler cıkar.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Bu zaten eskı sıstemde de boyleydı hocam ? Kuaforluk, el sanatları, derıcılık, ascılık gıbı bolumlere ales muafıyetı vardı. Yenı bır sey degıl.

Hocam o bölümler için evet muafiyet vardı ancak yeni olan sanırım kapsamının genişletilmiş olması ve benim metinden anladığım kadarıyla sıralamaya dahi tabi tutulmadan (önceden muafiyet olsa da puan sırlaması vardı) direkt atamalarının yapılacağı..

- - - Güncellendi - - -

abrn cumhubaşkanlığına onay için gitmiştir diye düşündüm ama bilmiyorum belkide dediğiniz gibidir.

Hocam "yayınlanması için yetkili makamasunulmuştur" denildiğine göre onaylık bir durum söz konusu değil gibi..

- - - Güncellendi - - -

Peki hocam, şuan biliyorsunuz MYO ların işletme yönetimi, bankacılık vb. uygulamalı olmayan bölümleri de dahil olmak üzere hiçbir bölümünde YDS şartı yok. Bu devam eder mi acaba?

Bu arada çok soru sorduğumun farkındayım, kusura bakmayın lütfen :)

Bu yönetmelik yayınlandığında görülecek ama sanırım ciddi bir değişiklik yok verilen bilgiler dışında..

mollose0

Öğrenci
Her ne kadar ALES’in akademik manada yeterlilik tespiti için tasarlanabilecek en lüzumsuz sınav olduğuna inansam da ALES’i kaldırmanın çok tehlikeli olabileceğini düşünüyorum (yalnızca spekülasyon yapıyorum). Ama özerklik ve liyakatin nasıl bir noktada dengeleneceğini gerçekten merak ediyorum.. Bakalım, artık çok az kaldı.

tumua

Araştırma Görevlisi
Hocam bu açıklama Norm Kadro ile ilgili değil dikkat ederseniz benim sürekli vurgu yaptığım Öğr.Uyesi dısındaki Öğr.El. yönetmeliği ile ilgili..

Dediğim gibi ikisini ayrı ayrı yayınlayacaklar.

Yasar hocam ikisi ayri yayinlanacaksa norm kadro yonetmeligi bugun yarin cikarsa yine alim sartlarinin duzenlendigi mevzuati beklemek zorunda kalmayacak miyiz?

DOKTORALI

Öğrenci
hocam o bölümler için evet muafiyet vardı ancak yeni olan sanırım kapsamının genişletilmiş olması ve benim metinden anladığım kadarıyla sıralamaya dahi tabi tutulmadan (önceden muafiyet olsa da puan sırlaması vardı) direkt atamalarının yapılacağı..

- - - güncellendi - - -

hocam "yayınlanması için yetkili makamasunulmuştur" denildiğine göre onaylık bir durum söz konusu değil gibi..

- - - güncellendi - - -

bu yönetmelik yayınlandığında görülecek ama sanırım ciddi bir değişiklik yok verilen bilgiler dışında..

o zaman bu akşam yayınlanır hocam ...

enerjim

Öğrenci
Tahminlerim ve duyumlarım doğru çıktı aylardır beklediğimiz yönetmeliğe kavuşmaya az kaldı 😀 yök tarafından yapılan açıklamalarda olumlu görünüyor (aldığım kötü duyumlarda boşa çıkar inş) hakkımızda hayırlısı olur inşallah. İlk günden beri formda paylaşım yapan elinden geldiğince yardımcı olan, bilgi veren tüm hocalarıma tek tek teşekkür ederim.