yasarayanoglu
Yardımcı Editör
Burada birçok soruya herkes bilgisi dahilinde cevap vermeye çalışıyor gördüğüm kadarıyla
korkmayın çünkü kazanılmış hakkınız elinizden alınmaz, en çok yeriniz (şehir, okul vs.) değişir ki bu sadece benim anlık bir tahminim!!
Hocam bir yanlış anlaşılma olmasın bu soruya eskilerden biri hocam net cevap vermiş zaten ancak sizin yorumunuza bir bilgi ilave edeyim bir öğretim üyesi/öğretim görevlisi şuan ki şartlar altında bırakın başka üniversiteye geçirilmeyi bölümden bölüme dahi kadro açılıp ilana çıkılmadan tayin tarzı kaydırılamaz.
Hocam işte benim anlamadığım konu bu şimdi çalışmalar başladı. Ancak Araştırma Üniversitesi olmayan bir üniversitenin eğer sadece Bölüm yada Bölüm ve Doktora şeklinde eğitim veriyorsa sayıda neyi baz alacaklar onu anlayamıyoruz. Size bilgi gelmiştir diye tahmin ediyorum. Öğrenci sayısı vs etkileyecek diyorlar ama neye göre etkileyecek?
Bir bölüme 3x2 yani 6 norm kadro fikri ağır basıyor. Şimdilik norm sanki bu olacak ve ilerleyen yıllarda öğrenci sayısı vs. göz önünde tutularak arttırma talep edilecek. Tabi YÖK onayı ile
Direkt olarak öğrenci alımı için 3 öğretim üyesi bulunma şartı yeterli bir asgari sayı olmaz bölümler için daha önce de belirtmiştim bölümün öğrenci sayısı bir ölçüt olacaktır bunun yanı sıra örneğin bir anabilim dalında doktora programı açılabilmesi için o anabilim dalında en az doktorası veya doçentliği programın alanında ikisi profesör veya biri profesör ikisi doçent olmak üzere 6 öğretim üyesinin bulunması şarttır. O nedenle direkt 2x3=6 şeklinde bir hesaplama yapılamaz..
sayfaları taradım ancak bulamadım, tekrar edilen bir soruysa kusura bakmayın: yüksek lisans/doktora programı olmayan bölümler, araştırma görevlisi alamayacak anladığıma göre. doğru mu? teşekkürler.
Öyle bir durum söz konusu değil bölüm sadece lisans programı da yürütüyor olabilir bu durum bölüme Ar.Gör. alınmasına engel teşkil etmez.