YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

erdal34

Araştırma Görevlisi
Merve Hanım yönetici olarak haber yaparsanız sevinirim.Ben ve benim gibi çok arkadaş var mağdur edildi.

Alimlar durdurulduğu için ALES puanım bir yıldır çöp oldu ve bugün süresi bitti.

2013 Kasım Alesleri , 2018 Aralık'ta bitsin.

Belki bir ilana başvurabiliriz.
Sesimizi duyurun lütfen

A

Akdmkruya12

Guest
Bulunduğum üniversitede de norm kadro planlamaları şimdiden oluşturuluyor. Rektörlükten akademik birimlere, bölüm başkanlıklarına yazılar geliyor ve öğrendiğim kadarıyla sürekli senato toplantıları yapılıyor. 9 Aralık'a kadar süreç tamamlanıp, yetkili birimlere kadro cetvelleri gönderilecek ve sanıyorum Aralık ayının sonlarına doğru ilanlar çıkmaya başlayacak. Umut edelim aksi bir durum söz konusu olmasın ve süreç yeniden uzamasın.

pHDoktor

Öğrenci
Bulunduğum üniversitede de norm kadro planlamaları şimdiden oluşturuluyor. Rektörlükten akademik birimlere, bölüm başkanlıklarına yazılar geliyor ve öğrendiğim kadarıyla sürekli senato toplantıları yapılıyor. 9 Aralık'a kadar süreç tamamlanıp, yetkili birimlere kadro cetvelleri gönderilecek ve sanıyorum Aralık ayının sonlarına doğru ilanlar çıkmaya başlayacak. Umut edelim aksi bir durum söz konusu olmasın ve süreç yeniden uzamasın.

Hocam birimlere gönderilen yazı ne şekilde? Yani neye hangi kritere göre norm oluşturulması isteniyor? Ben en son tarih 2 Aralık diye duymuştum

Merve Hanım yönetici olarak haber yaparsanız sevinirim.Ben ve benim gibi çok arkadaş var mağdur edildi.

Alimlar durdurulduğu için ALES puanım bir yıldır çöp oldu ve bugün süresi bitti.

2013 Kasım Alesleri , 2018 Aralık'ta bitsin.

Belki bir ilana başvurabiliriz.
Sesimizi duyurun lütfen
Ales sürenizin ne zaman dolacağını biliyordunuz. İki tane ales sınavı yapıldı birine girebilirdiniz.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Yaşar Hocam merhaba, bu söylediğiniz YÖK'ün belirleyeceği uzmanlık alanları için geçerli diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılmaya mahal verilmemesi adına yazıyorum bunu. Keşke, tüm bölümler için deneyim şartı olsa ama malum yönetmelik böyle demiyordu. [emoji4]

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Hayır yanlış anlaşılmasın tabi ama ben Yüksek Lisans mezuniyet şartına ek olarak tecrübe istenmesinden bahsediyorum zaten.. Yüksek lisans mezuniyeti temel şart o konuda yapılabilecek bir şey yok.

Son düzenleme:

agoodperson

Öğrenci
MYO bölümleri için tecrübe şartı istenmeye devam edecektir sadece YL mezuniyeti ile öğretim görevlisi alımı yapılmaz (buna ek olarak tecrübe de istenecek). Yani eskiden olduğu gibi diledikleri süre alanında yahut belirli bir alanda tecrübe şartı istenmeye devam edecektir.

Yaşar hocam, bugüne dek yalnızca "X alanında lisans ve yüksek lisans mezunu olmak" şartıyla birçok öğretim görevlisi alımı yapıldığına şahit oldum. Saygılar.

A

Akdmkruya12

Guest
Ben 9 Aralık diye biliyorum. Norm kadro yönetmeliği çerçevesinde ihtiyacınız olan kadro taleplerini bildiriniz şeklinde gelen yazı.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Ales sürenizin ne zaman dolacağını biliyordunuz. İki tane ales sınavı yapıldı birine girebilirdiniz.

Branşi güzel sanatlar, besyo , konservatuar olanlar halimi anlar.

Çocukluktan itibaren çokça zaman ve para harcadığım sanat okullarında, bana hiç aleste çıkan soru tarzlarında bir eğitim vermediler.
Bu sınav benim ve benim gibi arkadaşlarım için zor.
Geçen sınavdan 69.7 aldım.
Bu sınavdan da ya yine sınırda, ya da 70 alabilirim.
Sizin vardır ama benim soru çözme yeteneğim yok.

Son düzenleme:

faruqca

Öğrenci
Anladım, teşekkür ederim ama ben farklı bişey sormak istedim. "Bir üniversite böyle bir kadro için isterse dil şartı koyabilir mi?" şeklinde sormalıydım.

Ben de öğrendiğim bilgiyi paylaşayım: En geç ocak ayının ortasında çıkacakmış ilanlar.
Merve hocam eger ocak ayina kalirsa ilanlar nasil yayinlanacak bu yila ait kadrolar yeni yila kalirsa kadük oluyo diye biliyorum yaniyo kadrolar o yuzden 2018 icerisinde yayinlanmak zorunda degil mi yanlis mi biliyorum.
Lanet olsun bizleri bu hallere getirenlere temmuz ayindan beri ne yokden nede cumhurbaskanligindan biri cikip da demiyo ki kadrolar su zaman yayinlanacak ogrencilerimiz musterih olsun calismalarina devam etsin kaygilanmasin diye bir aciklama yapma geregi bile duymuyolar arkadaslar iste bu durum bizim kimsenin umrunda olmadigimizi daha dogrusu insan yerine bile konulmadigimizin bir gostergesidlir arkadaslar.
Ayrica surec daraldi norm kadro tamamlaninca bu yila ait kadrolarin hepsinin yayinlanacagini dusunmuyorum en fazla 1-2 tane gorebiliriz kendi alanlarimizdan arkadaslar akillari sira 4000 cik kadrodan tasarruf yapiyolar anlamiyorum ya diger kurumlara binlerce onbinlerce alim yapiliyo bizler gonul verdigimiz seyin pesinde yillarca kosuyoruz ama hep magdur oluyoruz arkadaslar.Nitelikli olmaya calistikca bu sistemde issiz kalma ihtimalimiz artiyo sanki bu ne yani boyle nitelikli issizler ordusu olusacak yakinda ulkede.
İnsallah soylenildigi gibi arastirma gorevlisi kadrolari norm kadroya dahil degildir yoksa cok kisitli alimlar olur zaten yeterince kisitli da.
Bir diger konu arkadaslar ogretim elemani yonetmeligi maddelerden birinde diyo ki not transkriptinde hemde dortluk hemde yuzluk sistemde not yaziyorsa yuzluk karsiligi universite senatolarinca verilir diyo benimkinde ikiside yaziyo transkripte yani simdi kendi okulumun yuzluk karsiligi kabul edilmeyecek mi basvurdugum okulun donusum tablosu mu kullanilacak arkadaslar ve sadece dortluk sistemde yazili olanlarin ki neye gore belirlenecek yok donusum tablosuna gore mi yoksa onlarinki de basvurulsan uninin donusum tablosuna gore mi?

sbtaylan

Öğrenci
Alesten bahseden herkese bunu demek istiyordum, kalp kırmak istemediğimden hiç söylemedim ama çok haklısınız hocam. Her yıl kaç tane ales yapılıyor insanlar çalışıp gireceği yerde aldığım puan sonsuza kadar işime yarasın derdindeler... Benim de puanım bu yıl geçerliliğini doldurmak üzereydi ama ben bu süreçte fırsat bulup iki ales e girdim, puanımı güncelledim.
Umulur ki emeklerimiz boşa çıkmasın, ellerimiz boş kalmasın...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Merve hocam eger ocak ayina kalirsa ilanlar nasil yayinlanacak bu yila ait kadrolar yeni yila kalirsa kadük oluyo diye biliyorum yaniyo kadrolar o yuzden 2018 icerisinde yayinlanmak zorunda degil mi yanlis mi biliyorum.
Lanet olsun bizleri bu hallere getirenlere temmuz ayindan beri ne yokden nede cumhurbaskanligindan biri cikip da demiyo ki kadrolar su zaman yayinlanacak ogrencilerimiz musterih olsun calismalarina devam etsin kaygilanmasin diye bir aciklama yapma geregi bile duymuyolar arkadaslar iste bu durum bizim kimsenin umrunda olmadigimizi daha dogrusu insan yerine bile konulmadigimizin bir gostergesidlir arkadaslar.
Ayrica surec daraldi norm kadro tamamlaninca bu yila ait kadrolarin hepsinin yayinlanacagini dusunmuyorum en fazla 1-2 tane gorebiliriz kendi alanlarimizdan arkadaslar akillari sira 4000 cik kadrodan tasarruf yapiyolar anlamiyorum ya diger kurumlara binlerce onbinlerce alim yapiliyo bizler gonul verdigimiz seyin pesinde yillarca kosuyoruz ama hep magdur oluyoruz arkadaslar.Nitelikli olmaya calistikca bu sistemde issiz kalma ihtimalimiz artiyo sanki bu ne yani boyle nitelikli issizler ordusu olusacak yakinda ulkede.
İnsallah soylenildigi gibi arastirma gorevlisi kadrolari norm kadroya dahil degildir yoksa cok kisitli alimlar olur zaten yeterince kisitli da.
Bir diger konu arkadaslar ogretim elemani yonetmeligi maddelerden birinde diyo ki not transkriptinde hemde dortluk hemde yuzluk sistemde not yaziyorsa yuzluk karsiligi universite senatolarinca verilir diyo benimkinde ikiside yaziyo transkripte yani simdi kendi okulumun yuzluk karsiligi kabul edilmeyecek mi basvurdugum okulun donusum tablosu mu kullanilacak arkadaslar ve sadece dortluk sistemde yazili olanlarin ki neye gore belirlenecek yok donusum tablosuna gore mi yoksa onlarinki de basvurulsan uninin donusum tablosuna gore mi?

Yönetmelikte not dönüşümü "Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir." şeklinde açıklanmış yani yine YÖK dönüşüm tablosu kullanılacak (4'lük ve 5'lik not sistemi dışında olursa bu durumda senatolar karar verecek.)

Yönetmelikte not dönüşümü "Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir." şeklinde açıklanmış yani yine YÖK dönüşüm tablosu kullanılacak (4'lük ve 5'lik not sistemi dışında olursa bu durumda senatolar karar verecek.)
Yasam hocam Teşekkürler cevabiniz için ama maddede diyo ki transkripte dörtlük ve yuzluk not sistemi yazması halinde yüzluk not sistemine dönüşümünu üniversite senatolari karar verir diyo yani benim transkripte aynen şöyle:3.52/89.44 bu dönüşüm bizim okulunkine gore şimdinu durumda eskiden oldugu gibi 3.52 yi yokun dönüşüm tablosuna goremi çevirecek yoksa senatonun kendi belirledigi donusume goremi yapacak. Iste bu maddeden senatonin karar vericegini cikariyorum ben o sizin dediginiz yonetmelik maddesi eski olan herhalde

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Yasam hocam Teşekkürler cevabiniz için ama maddede diyo ki transkripte dörtlük ve yuzluk not sistemi yazması halinde yüzluk not sistemine dönüşümünu üniversite senatolari karar verir diyo yani benim transkripte aynen şöyle:3.52/89.44 bu dönüşüm bizim okulunkine gore şimdinu durumda eskiden oldugu gibi 3.52 yi yokun dönüşüm tablosuna goremi çevirecek yoksa senatonun kendi belirledigi donusume goremi yapacak. Iste bu maddeden senatonin karar vericegini cikariyorum ben o sizin dediginiz yonetmelik maddesi eski olan herhalde

Hocam ne eskisi 9 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan yönetmelik maddesini birebir yazdım. Siz o maddeyi nerede okudunuz bilmiyorum ama orjinali aynen bu tekrar yazayım;

Genel şartlar

MADDE 6 – (3) Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.

A

Akademikami

Guest
Ben de öğrendiğim bilgiyi paylaşayım: En geç ocak ayının ortasında çıkacakmış ilanlar.

Hocam yazdığınız yazıyı okuyunca yemin ediyorum sinirden gözümden yaş geldi. Bir ara 26 Ekim’de bu iş tamam duyum aldım diyorlardı sonra Kasım’a geçti sonra 9 Aralık dendi şimdi Ocak ayına kaydı. Daha bu işin başındayım sizin gibi ne geçmişim ne de bilgim var. Çok mu abartıyorum bilmiyorum ama Bu süreç tamamen sinirlerimi bozdu gece uyuyamıyorum üzüntüden. Başladığıma bin pişmanım. Aşırı derecede nefret ettim ailemin yüzüne bakamıyorum harçlık istemeye utanıyorum. Normalde iş arayacağım ama bu kadar bekledik biraz daha bekleyelim ha açıldı ha açılacak derken 5 ayımız gitti. Önümüzü göremediğimizden bişeyde yapamıyoruz lanet olsun sizin norm kadrosuna. Bu geçiş bunca insanı mağdur etmeden yapılamaz mıydı ?

Hocam ne eskisi 9 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan yönetmelik maddesini birebir yazdım. Siz o maddeyi nerede okudunuz bilmiyorum ama orjinali aynen bu tekrar yazayım;

Genel şartlar

MADDE 6 – (3) Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.

09 Temmuz 2018 günü yapılan Anayasa uyum değişiklikleri ile birlikte yürürlükten kaldırılan 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararname sonrasında aylardır yayımlanması beklenen "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik", tam dört ay sonra yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu yönetmelik bütünüyle değişti ancak göze çarpan ve önemli gördüğümüz değişiklikleri biz size dört madde halinde aşağıda sıraladık. Ayrıca yönetmeliğin geneli ile ilgili kıyaslamaya tablodan da bakabilirsiniz.

1- Merkezi sınav ALES'in tanımı değiştirildi. Bu sınavın yalnızca ÖSYM tarafından yapıldığına dair ifade "Yükseköğretim Kurulu tarafından yaptırılan" oldu. Bu düzenlemeden gözüken ilerleyen süreçte hem ÖSYM hem de YÖK tarafından belirlenecek üniversitelerde ALES'in yaptırılması yüksek ihtimal gözüküyor.

2- Öğretim elemanı kadrolarına başvurularda, adayların transkriptlerinde hem dörtlük hem yüzlük not sistemi olması halinde, 100'lük not sistemine eşdeğerlik üniversite senatolarınca verilecek.
Hocam memurlar.net böyle haber yapmis sacma sapan arastirmadan yazıyorlar ya haklisiniz yonetmeligin aslini okudum simdi

A

Anyone

Guest
Yani diyor ki, notunuz 4'lük ya da 5'lik sisteme göre ise YÖK karşılığı temel alınır. Ama 100'lük sistemde ise olduğu şekli ile kabul edilir. Sizin sorunuzda ikisi de var, normalde üniversitenizin çevirdiği 100'lük puan temel alınmalı; fakat üniversiteye göre kabul şekli değişebilir.