Hocam ne eskisi 9 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan yönetmelik maddesini birebir yazdım. Siz o maddeyi nerede okudunuz bilmiyorum ama orjinali aynen bu tekrar yazayım;
Genel şartlar
MADDE 6 (3) Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4lük ve 5lik not sistemlerinin 100lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.
09 Temmuz 2018 günü yapılan Anayasa uyum değişiklikleri ile birlikte yürürlükten kaldırılan 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararname sonrasında aylardır yayımlanması beklenen "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik", tam dört ay sonra yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Söz konusu yönetmelik bütünüyle değişti ancak göze çarpan ve önemli gördüğümüz değişiklikleri biz size dört madde halinde aşağıda sıraladık. Ayrıca yönetmeliğin geneli ile ilgili kıyaslamaya tablodan da bakabilirsiniz.
1- Merkezi sınav ALES'in tanımı değiştirildi. Bu sınavın yalnızca ÖSYM tarafından yapıldığına dair ifade "Yükseköğretim Kurulu tarafından yaptırılan" oldu. Bu düzenlemeden gözüken ilerleyen süreçte hem ÖSYM hem de YÖK tarafından belirlenecek üniversitelerde ALES'in yaptırılması yüksek ihtimal gözüküyor.
2- Öğretim elemanı kadrolarına başvurularda, adayların transkriptlerinde hem dörtlük hem yüzlük not sistemi olması halinde, 100'lük not sistemine eşdeğerlik üniversite senatolarınca verilecek.
Hocam memurlar.net böyle haber yapmis sacma sapan arastirmadan yazıyorlar ya haklisiniz yonetmeligin aslini okudum simdi