YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

A

Akdmkruya12

Guest
Eğri oturup doğru konuşalım! [MENTION=101411]agoodperson[/MENTION] araştırma görevlisi kadroları referansı güçlü adaylara gidecek! Bu kadar basit. Bir yer de norm fazlası mı var, açığı mı var hiçbir Rektör buna bakmaz! Merkezi bütçeden almış olduğu kadro adedi neyse o doğrultuda güçlü referanslılara kadrolar dağıtılır. Referanslı birey, bir bölümde 10 araştırma görevlisi dahi olsa, 11. olarak o bölüme Gİ-RER! Nokta. Şuan için hiç kimse telaşlanmasın veya çokta ümitlenmesin. Aralık ayını bekleyin, sabredin. Her şey o zaman belli olacak, ak kara ortaya çıkacak.

onuronur

Öğrenci
zamanında yasarayanoğlu hocamız benim dediklerime alıntı yaparak burası üniversite, meb mantığında norm kadro gelmez; 4 bin kadro zaten verildi bunların alımı yapılacak; üniversiteler norm kadrolarını hazırladıklarında Yök'ten onay beklemeden direkt alımlara başlayacaklar gibi günümüzde tamamen yanlış çıkan önermelerini orataya koyarken ve bunları bana "anlamaz iseniz lütfen sorarak öğrenin", "okumadan anlamadan yanlış bilgilerle" gibi fevri ve çok bilmiş tarzla ithamlarla cevap verince; ben de doğal olarak dediklerimde haklı çıkmanın keyfini yaşadım arkadaşlar neden buna kızdınız ki? :D
can sıkıntısından kendinize hedef aramayın lütfen :D

https://www.akademikpersonel.org/47...-verme-yetkisi-kaldirildi-301.html#post495359

gibi.

zamanında bunu yazmışım, hiç hakaret ve kalp kırma var mı?
https://www.akademikpersonel.org/47...o-verme-yetkisi-kaldirildi-53.html#post491369
aşağıda yasar hocamızın cevabı ne kadar kalp kırıcı. ben, arkadaşlar bu boş zamanı makale ve tez ile değerlendirin demişim, Yasar hoca bana haddini bil sen kimsin ki gibisinden laf etmiş.

benim amacım burada boş tartışmalar çıkartıp ergenler gibi atışmak değil. sadece bana karşı yapılan bu tür ithamların boş olduğunun keyfini sürmekti sadece. hatta bir arkadaş beni provakasyonluk yapmakla suçlamıştı ve banlanmamı istemişti editörlerden. yahu yarın karşımıza gelecek şeyleri söylemenin neresi provake etmek. :D

gülerek cevap veriyorum çünkü aylardır hakkımız gasp ediliyor, birilerinin keyfine göre yönetmelikler yazılıyor, torpil almış başını gitmiş; arkadaşlar beni dert etmişler :D

şimdiye kadar kimseye haddimi aşan, bilmişçe ve kalp kırıcı bir yanıt vermediğim için kendi adıma bir yanlış görmüyorum. fakat bu da benim için son mesaj olsun o halde. burayı okuyan ve burada yazan arkadaşlarımın hepsine hayallerindeki unvanların nasip olmasını dilerim...

Son düzenleme:

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
zamanında yasarayanoğlu hocamız benim dediklerime alıntı yaparak burası üniversite, meb mantığında norm kadro gelmez; 4 bin kadro zaten verildi bunların alımı yapılacak; üniversiteler norm kadrolarını hazırladıklarında Yök'ten onay beklemeden direkt alımlara başlayacaklar gibi günümüzde tamamen yanlış çıkan önermelerini orataya koyarken ve bunları bana "anlamaz iseniz lütfen sorarak öğrenin", "okumadan anlamadan yanlış bilgilerle" gibi fevri ve çok bilmiş tarzla ithamlarla cevap verince; ben de doğal olarak dediklerimde haklı çıkmanın keyfini yaşadım arkadaşlar neden buna kızdınız ki? :D

aşağıda yasar hocamızın cevabı ne kadar kalp kırıcı. ben, arkadaşlar bu boş zamanı makale ve tez ile değerlendirin demişim, Yasar hoca bana haddini bil sen kimsin ki gibisinden laf etmiş.

Önermelerimde yanıldığım hükmüne nasıl vardınız? Norm cetvelleri ilan edildi de ben mi bundan bihaberim? 2018 yılı sona erdi de ben mi uykudaydım?

Bugüne kadar ÇOK BİLMİŞLİK ve FEVRİLİK ile neyse ki hiç itham edilmedim. Bakın burası birilerinin kişisel şovlarını yapacakları bir platform değil. Ben yanılabilirim hata yapabilirim hiçbir yorumumda da her şeyi ben bilirim edasında olmadım. Her mesajımda ısrarla kanaatim ne ise onu yazdığımı belirttim. Dikkat ederseniz bana bir şey sorulduğunda duyumunuz var mı haberiniz var mı diye sorulmuyor. Ortak soru şekli hep fikriniz nedir olmuştur.

Diğer meseleyi ben çoktan unutmuştum şimdi siz hatırlatınca tekrar baktım sanırım kimsenin bana tepki vermemiş olması size bu konuda bir ipucu veriyordur. Orada söylediklerimin hala arkasındayım ayrıca had bilmek iyidir bundan gocunmayın bunu hatırlatanlar da size hakaret etmiyordur emin olun. Hepimiz için temennim hayatta her zaman haddimizi bilerek yaşamamızdır.

Son bir not daha düşeyim bu konuyu uzatmayın cevap hakkımı kullandım o kadar kişisel bir atışmaya dönüştürmemenizi rica ediyorum. Eğer devam etmek isterseniz de özel mesaj ile direkt bana ulaşabilirsiniz. Selamlar..

Son düzenleme:

enerjim

Öğrenci
Kullanılmayan kadrolar devredilebiliyormuş 2019a. Ama şu süreçte kullanmaya gerek kalmayacak norm kadro cetvelleri yökden sonra c.b onayına sunulacakmış 9 ocak 2019da. onay sürecinde talepler değerlendirilip 2019 bütçesine göre onaylanacakmış. örneğin bir üniversite toplamda 50si yeni alım 150si kurum içi yükselme kadrosu talep ettiyse bütçe durumuna göre tamamı yada bir kısmı onaylanacakmış. o sebeple ilanlar ocak sonunu bulur diyolar. ben öğretim görevliliğine başvurmayı düşündüğüm için o tarihlerin bahar dönemi başlangıcı olduğunu alım sürecinin min. 2ay olmasından dolayı kimsenin o tarihlerde alım yapmayı mantıklı bulmayacağımı söyledim hak verdiler senin için süreç yaza kadar uzayabilir dediler. (soru gelmeden cevap veriyim c.b onayından sonra ar.gör alımları hayli yüksek olurmuş.)
küçükte olsa tek bir ihtimal varmış yanlış hatırlamıyosam aysonuna kadar yök e norm kadro cetvelleri 30kasıma kadar teslim edilecekmiş. benim alanımda acil ihtiyacı olan üniversiteler norm eksiği varsa yökten izinle alım yapabilirmiş öyle bir durum olursa olabilirmiş. (bide torpil olmasa bile en azından hatırı sayılır birkaç prof dan referansın olsun dediler)
işin özü pekte hayırlı olmayan bir süreç bizi bekliyor.

EYMENS

Öğrenci
can sıkıntısından kendinize hedef aramayın lütfen :D

zamanında bunu yazmışım, hiç hakaret ve kalp kırma var mı?
https://www.akademikpersonel.org/47...o-verme-yetkisi-kaldirildi-53.html#post491369

benim amacım burada boş tartışmalar çıkartıp ergenler gibi atışmak değil. sadece bana karşı yapılan bu tür ithamların boş olduğunun keyfini sürmekti sadece. hatta bir arkadaş beni provakasyonluk yapmakla suçlamıştı ve banlanmamı istemişti editörlerden. yahu yarın karşımıza gelecek şeyleri söylemenin neresi provake etmek. :D

gülerek cevap veriyorum çünkü aylardır hakkımız gasp ediliyor, birilerinin keyfine göre yönetmelikler yazılıyor, torpil almış başını gitmiş; arkadaşlar beni dert etmişler :D

şimdiye kadar kimseye haddimi aşan, bilmişçe ve kalp kırıcı bir yanıt vermediğim için kendi adıma bir yanlış görmüyorum. fakat bu da benim için son mesaj olsun o halde. burayı okuyan ve burada yazan arkadaşlarımın hepsine hayallerindeki unvanların nasip olmasını dilerim...

Kardeşim algı meselesi bu,eğitimle olmaz o boşver anlatma kimseye bişey, ben demiştim demek zorunda da kalma bırak biatlarını etsinler,en son anlayacaklar boşver biz işimize bakalımYorulma yazıp zaten salla.

Son düzenleme:
R

Rıcardo

Guest
Forum16

Arkadaşlar, artik yöksis te ilan yayimlanmayacak mi ? Yöksis ilan zorunluluğu kalktımı?

kadirk

Öğrenci
Kullanılmayan kadrolar devredilebiliyormuş 2019a. Ama şu süreçte kullanmaya gerek kalmayacak norm kadro cetvelleri yökden sonra c.b onayına sunulacakmış 9 ocak 2019da. onay sürecinde talepler değerlendirilip 2019 bütçesine göre onaylanacakmış. örneğin bir üniversite toplamda 50si yeni alım 150si kurum içi yükselme kadrosu talep ettiyse bütçe durumuna göre tamamı yada bir kısmı onaylanacakmış. o sebeple ilanlar ocak sonunu bulur diyolar. ben öğretim görevliliğine başvurmayı düşündüğüm için o tarihlerin bahar dönemi başlangıcı olduğunu alım sürecinin min. 2ay olmasından dolayı kimsenin o tarihlerde alım yapmayı mantıklı bulmayacağımı söyledim hak verdiler senin için süreç yaza kadar uzayabilir dediler. (soru gelmeden cevap veriyim c.b onayından sonra ar.gör alımları hayli yüksek olurmuş.)
küçükte olsa tek bir ihtimal varmış yanlış hatırlamıyosam aysonuna kadar yök e norm kadro cetvelleri 30kasıma kadar teslim edilecekmiş. benim alanımda acil ihtiyacı olan üniversiteler norm eksiği varsa yökten izinle alım yapabilirmiş öyle bir durum olursa olabilirmiş. (bide torpil olmasa bile en azından hatırı sayılır birkaç prof dan referansın olsun dediler)
işin özü pekte hayırlı olmayan bir süreç bizi bekliyor.

Yaşar Hocam,

Bu yazılanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Her seferinde bir engel cıkıyor insanın dayanma gücünümü sınıyorlar. Kararname de bildigim kadar CB onayı yok. Sonuç olarak ARALIK ta göremiyecekmiyiz ilanları?

A

Akdmkruya12

Guest
Üniversiteler, Öğretim Üyesi ve Öğretim Elemanı norm kadrolarını, norm kadro yönetmeliğinin ilgili maddeleri üzerine belirleyeceklerinden ve hiçbir şekilde YÖK'ü kandırmaya yönelik teşebbüste bulunamayacaklarından dolayı, gönderilen norm kadro cetvellerinin YÖK incelemesi ÇOK KISA sürecektir ve adaylar ilanları en geç Aralık ayının sonunda görebilecektir. Ben Ocak ayına sarkacağını düşünmüyorum, bazı ünviersiteler ocak ayına sarkıtabilirler belki, ama genellikle Aralık ayının sonunda baya bir ilan göreceğimizi düşünüyorum.

pHDoktor

Öğrenci
Üniversiteler, Öğretim Üyesi ve Öğretim Elemanı norm kadrolarını, norm kadro yönetmeliğinin ilgili maddeleri üzerine belirleyeceklerinden ve hiçbir şekilde YÖK'ü kandırmaya yönelik teşebbüste bulunamayacaklarından dolayı, gönderilen norm kadro cetvellerinin YÖK incelemesi ÇOK KISA sürecektir ve adaylar ilanları en geç Aralık ayının sonunda görebilecektir. Ben Ocak ayına sarkacağını düşünmüyorum, bazı ünviersiteler ocak ayına sarkıtabilirler belki, ama genellikle Aralık ayının sonunda baya bir ilan göreceğimizi düşünüyorum.

Hacettepe Üniv. norm kadro cetvelini yayınlamadan ilana çıktı. Yönetmelik hikaye

A

Akdmkruya12

Guest
[MENTION=104340]pHDoktor[/MENTION] Hacettepe Üniversitesi'nin ilanı yönetmeliğin çıktığı tarihle kesiştiğinden dolayı, tıpkı Gazi Üniversitesi gibi norm fazlası olmayan kadrolarda mağduriyetler yaşanmasın diye ilana çıkabildiler. Burda onların şansı tarihlerin kesişmesi oldu! Yani özel bir durum söz konusu!

Ama, norm dışı kadro talepleri hususunda YÖK'ün izin verip vermeyeceği süreci uzatabilir ve elbette üniversitelerin norm dışı kadro talepleri de olacaktır. Ayrıca, şunu da unutmamalıyız ki onlar Araştırma Üniversiteleri, baba üniversiteler biraz daha elleri güçlü! Kısacası, şahsi kanaatim Aralık ayının sonuna kadar ilanlar hususunda herhangi bir gelişme beklemiyorum. İlana başvuru süresi (15 gün), mülakat süreci derken ocak ayının ortalarını bulacağı kesin gibi! Ama ekstra gelişmeler yaşanıp, tarih daha erkenede gelebilir, Allah muhafaza daha da uzayadabilir.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Yaşar Hocam,

Bu yazılanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Her seferinde bir engel cıkıyor insanın dayanma gücünümü sınıyorlar. Kararname de bildigim kadar CB onayı yok. Sonuç olarak ARALIK ta göremiyecekmiyiz ilanları?

9 Ocak'ta CB onayına sunulacak olan kadro cetvelleri Norm Kadro düzenlemesi değil burada daha önce paylaşmıştım ilgili CB yazısını; burada bahsi geçen cetvel tüm kamu kurum ve kuruluşlarından istenen kadro cetvelleri onu belirteyim öncelikle.. Ayrıca Norm Kadro düzenlemeleri ile ilgili (resmi olarak) ne YÖK'ün ne de CB'nın onayı ile ilgili bir hüküm ya da kural yok.

A

Akdmkruya12

Guest
Sn. [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam, yönetmeliğe göre Aralık ayı içerisinde belirlenen norm kadro cetvelleri YÖK'e de gönderilmeyecek mi? Orada da bir değerlendirme yapılacağı anlamı çıkmıyor mu?

pHDoktor

Öğrenci
[MENTION=104340]pHDoktor[/MENTION] Hacettepe Üniversitesi'nin ilanı yönetmeliğin çıktığı tarihle kesiştiğinden dolayı, tıpkı Gazi Üniversitesi gibi norm fazlası olmayan kadrolarda mağduriyetler yaşanmasın diye ilana çıkabildiler. Burda onların şansı tarihlerin kesişmesi oldu! Yani özel bir durum söz konusu!

Ama, norm dışı kadro talepleri hususunda YÖK'ün izin verip vermeyeceği süreci uzatabilir ve elbette üniversitelerin norm dışı kadro talepleri de olacaktır. Ayrıca, şunu da unutmamalıyız ki onlar Araştırma Üniversiteleri, baba üniversiteler biraz daha elleri güçlü! Kısacası, şahsi kanaatim Aralık ayının sonuna kadar ilanlar hususunda herhangi bir gelişme beklemiyorum. İlana başvuru süresi (15 gün), mülakat süreci derken ocak ayının ortalarını bulacağı kesin gibi! Ama ekstra gelişmeler yaşanıp, tarih daha erkenede gelebilir, Allah muhafaza daha da uzayadabilir.

Hocam yine de norm kadrolarını internet sitelerinde açıkladıktan sonra ilana çıkmaları gerekiyordu. İlanlarda da belirtmişler norm kadro yönetmeliğine uygun diye. İşini bilen üniversiteler rahatça ilana mı çıkabiliyor?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Sn. @yasarayanoglu hocam, yönetmeliğe göre Aralık ayı içerisinde belirlenen norm kadro cetvelleri YÖK'e de gönderilmeyecek mi? Orada da bir değerlendirme yapılacağı anlamı çıkmıyor mu?

Sayın hocam ilk olarak foruma üye olmanız konusundaki çağrımı yineliyorum :)

Hocam yönetmeliğin ilgili maddesi aynen şu şekilde;
"Yükseköğretim kurumları, bu maddenin ikinci, dördüncü, beşinci ve altıncı fıkraları çerçevesinde yapacakları norm kadro planlamalarını Senato kararıyla birlikte her yıl Aralık ayı içinde Yükseköğretim Kuruluna gönderir ve kendi internet sitesinde yayınlar."

Burada YÖK onayı söz konusu olsaydı madde muhtemelen şuna benzer olurdu;
"onay için Yükseköğretim Kuruluna gönderir ve onay sonrası kendi internet sitesinde yayınlar"
şuan yürürlükte olan maddede ne onay ifadesi geçiyor ne de YÖK incelemesi vs. sonrası yayınlanacağı hususunda bir açık beyan var. Ben bunu bu şekilde yorumluyorum..

A

Akdmkruya12

Guest
Anladım [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam. Teşekkür ediyorum cevabınız için. Üyelik konusuna gelince, belki yarın, belki yarından da yakın sayın hocam. :)