Norm çalışmalarını tamamlamış görünüyorlar. Gazi Üniversitesi gibi büyük bir üniversite tekrar iptal edilecek bir ilana çıkmaz diye düşünüyorum. Norm çalışmasını bitirenler Aralık ayını beklemeyecek olabilir bu konuda YÖK'ten görüş alındı mı bilmiyorum ama alınmadan bu adım atılmazdı. Sayılara bir bakın derim 3x2=6 mı yoksa farklı mı..
Hocam siz hangi ayda kaldınız
artık yöksis yok Resmi Gazete var
yaşar hocam 3*2 sayısı falan hak getire bu ilan için
ilgili ilanla alakalı sosyal medyada gezen yorumlardan bazıları;
Hocam merhaba. Öncelikle öğretmenler gününüz kutlu olsun. Bugünkü akademik ilanlar içerisinde, ki o kadar iptal edilen ilanlar oldu, Gazi Üniversitesi'nin ilanına bakıldığında norm kadro yönetmeliğine kesinlikle uyulmayan ilanlar mevcut. Türk dili ve Edebiyatı Eğitimi ve Türkçe Eğitimi alanlarındaki ilanlar ne üçte iki kuralına ne de en fazla altı kuralına uymaktadır. O zaman aklıma madde 4 gelmektedir. Norm dışı kadrolardaki kadro kullanım izni. Peki bu durumda eskiden farkı ne? Bu yönetmelik, hakkıyla bir yerlere gelmeyi bekleyenleri fazlasıyla mağdur edecektir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar...
Sayın hocam, Gazi üniversitesi norm kadro çalışmalar açıklanmadan bugün öğretim üyesi ilanı vermiş. İlanın bir tanesini tesadüfen incelediğimde Fen fakültesi biyoloji bölümü botanik anabilim dalına profesör kadrosu açılmış. Sitesinden bölümü incelediğimde bölümde 7 adet anabilim dalı var. Bu 7 anabilim dalında 26 adet öğretim üyesi ( 22 prof, 4 doçent), 17 öğretim görevlisi (13 arş. gör., 4 öğr. gör.) mevcut. Bu ilan açıklanan norm kadro yönetmeliğinin hangi maddelerine uygun merak ettim. Ya da her üniversite kendine göre yorum mu katıyor yönetmelik maddelerine. Başından beri konuşulan anabilim dalı başına 1 ,2 öğretim üyesi sayısı ya da aynı ünvandan 2/3 kuralı bu ilanın neresinde? Bunun çözüme kavuşturulması elzem diye düşünüyorum. Büyük üniversiteler istediği gibi ilana çıkabilirken Anadoludaki üniversitelerimiz için mi geçerli olacak acaba bu norm kadro yönetmeliği. Selamlarımla.
yani bırakın araştırma üniversitesini, uzay üssü kuracak üniversite bile olsa yönetmelikte yazanlarla uzaktan yakından alakası yok. ya da baştan beri biz yanlış anlıyor ve yanlış yorumluyoruz.
konuyu açıklayabilecek tek gerekçe aynı ilan daha öncede çıkmış fakat iptal edilmişti. bir hocamızın cevabı şu şekilde mantıklı olabilir.
"Bugün bize bilgilendirme için toplantı yapıldı. Norm kadro sayılarını Aralık ayı içinde göndereceğiz , daha önce onaylananlar norm kadrodan bağımsız ve geçerli dendi." yani daha önce izin alınmışlar geçerli olabilir.