YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

pHDoktor

Öğrenci
Norm açıklamadan, liste yayınlamadan, asgari sayıları belirlemeden ilana çıkmış İstanbul Üniversitesi örneğini yine kendi "kredisini ve büyüklüğünü" kullanan büyük bir üniversite olarak mı yoksa tüm üniversitelerimize ilana çıkılabileceğini gösteren bir emsal olarak mı yorumlamalıyız arkadaşlar? Yaşar hocam ve bilgisi/fikri olan hocalarımızdan cevap veren çıkarsa sevinirim, iyi çalışmalar.

Norm kadrolar üniversitelerin web sayfalarında yayınlanacak yada duyurulacaktı ancak ses yok. İstanbul böyle bir açıklama yaptı mı?

tumua

Araştırma Görevlisi
Norm kadro cetvelleri Aralik ayinda 2019’unki yayinlanacak. Hepi topu 1 ay kaldigi icin bu senekini yayinlamaya luzum gormemis olabilirler mi? Bu senenin kadro sayisi zaten belli ki bu sayinin norm fazlasi alinmayacak evet. ama zaten bir iki hafta icinde universitelerin sitelerinde 2019 yilina ait norm cetvellerini gorecegiz.

A

Alpella

Guest
Arkadaşlar tekrar yazıyorum bu kadrolar yönetmelik çıkmadan YÖK tarafından onaylı kadrolar. Yeni yönetmenliğe göre tekrar Kasım 15 gibi onay istenip ilana çıkıldı. Göreceksiniz bu gün den sonra böyle bir çok üniversite ilana çıkacak

pHDoktor

Öğrenci
Norm kadro cetvelleri Aralik ayinda 2019’unki yayinlanacak. Hepi topu 1 ay kaldigi icin bu senekini yayinlamaya luzum gormemis olabilirler mi? Bu senenin kadro sayisi zaten belli ki bu sayinin norm fazlasi alinmayacak evet. ama zaten bir iki hafta icinde universitelerin sitelerinde 2019 yilina ait norm cetvellerini gorecegiz.

Hocam bu sene bölümlerdeki mevcut öğretim üyelerine ek kadro ilanı olmaz mı diyorsunuz? Bir sürü doçent ve profesör kadrosuna yükselmeyi bekleyen var.

ogulhero06

Öğrenci
Hocam yanlış anlamayın ancak tam olarak da anlamadım. Siz söz konusu kadrodaki öğretim görevlisini norm kadronuzda yada bölümde mi istemiyorsunuz? Yoksa norm'a dahil mi etmek istiyorsunuz? Norm kadro doluysa onun yerine başka unvanlar mı olsun?

hocam durum şu. bölümde 8 anabilimdalı var biz 15 öğr üyesi biliyorduk bölümü bekleyen bir arş gör dr var. 16. öğr üyesi olarak atanma sırası kendisinde. ama daha sonra personel dairesi bölümde birde öğr görevlisi oldugunu bu kişinin 15 yıldır meslekyüksekokulunda görev yaptıgını orada derse girdiğini söyledi. yani bu arş gör arkadaş norm kadro olarak atanabilirmi? norm öğr üyesi üzerinden yapılır diye yorumladık yönetmeliği yaşar hoca gibi.

- - - Güncellendi - - -

BU ARADA YARIN YÖKTE PERSONEL DAİRE BAŞKANLARI TOPLANTISI VAR. İNŞALLAH HAYIRLI HABERLER ÇIKAR.

kadirk

Öğrenci
onaylı kadrolar için 15 Kasım’da yeni yönetmenliğe göre norm fazlası olarak talepler yöke iletildi. Bu çıkan kadrolar onaylı kadroların tekrar YÖK’ten yeni yönetmenliğe göre onay alınan kadrolar

Hocam, Onaylı kadro derken biraz daha açar mısınız? Mesela bir ara Cumhurbaşkanlıgı kararnamesi cıktı 2 gün sonra yökten yazı geldi o arada bu forumda da yazılmıstı 4-5 üniversite ilan gönderdi resmi gazeteye diye ama baktığımızda hiç görememiştik bu istanbul universitesinin ilanı böyle birşeymi?

Cidden Aralıkta yapılacak norm cetveli zaten bir yıl sonrasına ait değilmi yönetmelikte bir sonraki senenin kadro cetveli aralıkta belirlenir demiyormuydu? Yani 2018 yılı içerisindeki alımlar nasıl olacak

Gerçekten biri biliyorsa bu konuya açıklık getirebilirmi kafamda deli sorular aralıkta olcakmı olmazsa zaten ilk aylar ilan cıkmaz ki yaza kalır ve bir 8 ay daha bekleyecek gücüm yok. Lütfen rica ediyorum biri güzel bir açıklama yapsın

A

Alpella

Guest
Sevgili kadirk 15 Temmuz’a kadar YÖK tarafından onaylanan kadrolar veya 15 Temmuz’dan sonra onaylanan fakat çevrilen kadrolar (A bölümünden B bölümüne şeklinde) bu kadrolar öncesinde tahsis edilen kadrolar olduğundan yeni yönetmelik çıktığı zaman bir çok üniversite alel acele ilana çıkılmaya çalıştı fakat yönetmelik çıktığından YÖK bunları iptal etti sonrasında bu kadroların kullanılması için üniversiteler tekrar yökün onayına sundu. Onaylanan kadrolar ( hacattepe, gazi, İstanbul Ünver) ilana çıktılar. Kalan üniversiteler de yavaş yavaş ilana çıkacaktırlar. Bir kaç arkadaş bu konuda yazdıklar fakat yazılanlar itibar görmedi

A

Akdmkruya12

Guest
Önümüzdeki günlerde araştırma ve öğretim görevlisi ilanlarının hızlanacağını söyleyebilir miyiz?

htaysi

Öğrenci
Telefondan resmi gazeteye girince ilan açıklaması gözüküyor ama hangi alanlarda açıldığı gözükmüyor. Buna çözüm bulan var mı?
Diğer ilan.gov.tr gibi sayfalar iyi ancak yeni ilanları biraz geç ekliyorlar.

A

Akademik sevde

Guest
Soru yardim

Merhaba bir turlu nereye yazacagimi bulamayınca buraya yazmaya karar verdim 😊 şimdi ben 2010 yılında üni. Kazandım ama bıraktım en son 2013/2014 yılında ders kaydı yaptırmıştım yeniden dönmek istesem bir imkân varmi

A

Akdmkruya12

Guest
Bugün üniversitemizin Genel Sekreteri ile görüşme şansım oldu. Rektör hocalarda personel daire başkanları ile birlikte YÖK'teki toplantıya katılmışlar. Ana gündem maddesi norm kadro yönetmeliği. İçerik ne olur, nasıl kararlar alınır bakacağız.

enerjim

Öğrenci
arkadaşlar malum bugün personel daire başkanları toplantısı vardı. tanıdıkları olan varsa ulaşıp bilgi alabilir mi? belki işleyiş hakkında bilgi vermişlerdir.