YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

kadirk

Öğrenci
Artık kimsede buradaki sorulara cevap vermiyor benim anladığım kimse artık bir şey öğrenemiyor süreç o kadar allak bullak olduki her gün yeni birşey cıkıyor. Lütfen bu belirsizliklerin içinde bize ışık tutacak bilgi veren varsa paylaşsın. Geçen gün arkadaşımla sohbet ederken dedim forumdan bazı şeyleri öğreniyorduk ama kesildi dedim birden bilgiler oda gülerek süreç hakkında fazla bilgi olmadığından alımlar başlıcaksa herkes kendi derdine düşmüştür ya da bilgiyi paylaşıp adayları çoğaltmak istemiyordur dedi umarım haksızdır :)

Toplantıdan haber yok sanırım ne konuşuldu neye göre ayarlandı? Hocam planlar yapılmış olsa Personel Daire Başk. bugün toplanır mı demek süre var daha
Arkadaşlar mevcut konjonktürde bu tip konuları kimse paylaşmaz, yönetmelik yönerge açık, mecbur norm kadro ihtiyaçları belirlenecek, norm dışı için izin istenecek, süreç bir şekilde işlemek zorunda, devlet işidir, yürümek zorunda, 2 hafta icerisinde hersey yoluna girer. Aylardır bekleniyor, 1 yıldır bekleyen doçent-prof var, bir sistem kurulmaya çalışılıyor, severiz sevmeyiz, sabretmek akademisyenin mesleki kaderidir, bekleyip göreceğiz...

mollose0

Öğrenci
Artık kimsede buradaki sorulara cevap vermiyor benim anladığım kimse artık bir şey öğrenemiyor süreç o kadar allak bullak olduki her gün yeni birşey cıkıyor. Lütfen bu belirsizliklerin içinde bize ışık tutacak bilgi veren varsa paylaşsın. Geçen gün arkadaşımla sohbet ederken dedim forumdan bazı şeyleri öğreniyorduk ama kesildi dedim birden bilgiler oda gülerek süreç hakkında fazla bilgi olmadığından alımlar başlıcaksa herkes kendi derdine düşmüştür ya da bilgiyi paylaşıp adayları çoğaltmak istemiyordur dedi umarım haksızdır :)

Hocam merhabalar:))

Pek kayda değer bilgilere sahip değilim ama yine de paylaşayım zira mevcut ilanların devamlılığına dair güven kaynağı olabilirler: Lisansımı tamamladığım vakıf üniversitesinin yakın vakitte ilana çıkacağını öğrendim, bu hafta bu konu için uzunca bir toplantı gerçekleştirilmiş. Zannediyorum yönetmelikten doğrudan etkilenmeseler de vakıflar da adım atmakta tereddüt etmişti. İstanbul Üniversitesi’nin ilanından sonra çok açık ki norm çalışmasını bitiren okul ilana çıkacak, bu bu kadar basit. Burada bir sonraki yılın bahar aylarını hatta yaz aylarını işaret eden kim varsa kendisine selam olsun. Yazdıklarınıza dikkat edin: İnsanlara ne umut verin, ne de hayallerini yıkın.

Sevgiler herkese!

Son düzenleme:
Akademisyen adayı adam önce yönetmeliği okuyacak, aylardır buraya bilgi arsızları girip, sorayım öğreneyim, yönetmeliği kim okuyacak veya ben ne anlarım diyenler gelip gitti. Başka bir ülkede benzer durum görülebilir mi? Sanmıyorum. Adamın telefonu tarayıcı özellikleri vs yüzünden resmi gazete ilanlarını cepten okuyamıyormuş, bunu soruyor hoca adayimiz, ne yapabilirim okuyabilmek için diye. Sonra vay efendim cevap vermiyormuslar da, rakip olarak görüyormuşlar. Yahu hangi ara bu derece fesat ve güvensiz bir toplum olduk? Hak veriyorum, çok kirlendi dünya.. Yetişemiyoruz temizlemeye...

htaysi

Öğrenci
Akademisyen adayı adam önce yönetmeliği okuyacak, aylardır buraya bilgi arsızları girip, sorayım öğreneyim, yönetmeliği kim okuyacak veya ben ne anlarım diyenler gelip gitti. Başka bir ülkede benzer durum görülebilir mi? Sanmıyorum. Adamın telefonu tarayıcı özellikleri vs yüzünden resmi gazete ilanlarını cepten okuyamıyormuş, bunu soruyor hoca adayimiz, ne yapabilirim okuyabilmek için diye. Sonra vay efendim cevap vermiyormuslar da, rakip olarak görüyormuşlar. Yahu hangi ara bu derece fesat ve güvensiz bir toplum olduk? Hak veriyorum, çok kirlendi dünya.. Yetişemiyoruz temizlemeye...

Sizdeki bu egonun sebebi nedir peki onun cevabı var mı? Aylardır her gece 3-4 gibi uyanıp resmi gazeteye, ilanlara bakıyorum. Ve ilanları merak ettiğim için gecenin o saatinde ne ilanı verilmiş diye görmek istiyorum, yanımda ne bilgisayar ne başka bir şey oluyor o saatte doğal olarak. Telefondan ilanları açmaya çözüm bulamayıp, aynı sorunla karşılaşan birilerinden yardım istememde ne gibi bir abeslik gördünüz çok merak ediyorum gerçekten.

kamajikaciya

Öğrenci

Tam bir devir gerçekten. "Norm dışı kadroları ben veririm" diyor yine. Norm kadro sınırının altında kaç üniverse var acaba, merak ediyorum? Yine "-mış gibi" yapılan bir iş daha. Aynı yardımcı doçentliğin ve doçentlikte sözlü sınavının kaldırılması gibi. Hem de bu sefer sadece 31 Aralık 2019'a kadar. 1 senede, norm kadro ile toplasanız 50 kişi atanamaz.

Son düzenleme:

ogulhero06

Öğrenci
Sevgili arkadaşlar zaten böyleydi değişen birşey yok. önce yönetmelikle herkesi norm fazlası yapıp sonra sadece norm fazlası olanlar için benden izin al yazmışlar :) top çeviriyorlar şuan sanırım akademik teşvikte yardımcı doçentliğin kaldırılmasında ve doçentlik sözlü sınvının kaldırılmasında oldugu gibi sözde hepsi kalktı ama hepsi eskisinden daha kötü duruma geldi şuan.

pHDoktor

Öğrenci
31 aralık 2019 a kadar norm kadrolarınızı doldurun, sonrasına bakarız diyor. Arş gör kadrolarını bağlayan bir durum yok. An itibariyle norm çerçevesinde ilanlar çıkabilir. Haftaya başlar öğr üyesi ilanları.

Özellikle büyük ünivesitelerde norm kadrosu boş olan bölüm var mı acaba? Eğer bahsedildiği gibi tek ABD olan bir bölümün norm kadrosu 3 ve maksimum 6 öğretim üyesi olabiliyorsa vay haline bu bölümlerin. ABD ne kadar fazla ise de o kadar çok öğretim üyesini norm kadrosuna dahil edebilir. Ancak 1-2 ABD olan bazı bölümler 4-6 ABD sahip bölümler ile aynı eğitimi veriyor, öğrenci sayısı, lisansüstü vs. O nasıl olacak?

Özellikle büyük ünivesitelerde norm kadrosu boş olan bölüm var mı acaba? Eğer bahsedildiği gibi tek ABD olan bir bölümün norm kadrosu 3 ve maksimum 6 öğretim üyesi olabiliyorsa vay haline bu bölümlerin. ABD ne kadar fazla ise de o kadar çok öğretim üyesini norm kadrosuna dahil edebilir. Ancak 1-2 ABD olan bazı bölümler 4-6 ABD sahip bölümler ile aynı eğitimi veriyor, öğrenci sayısı, lisansüstü vs. O nasıl olacak?

Tek AbD olan lisans bölümü yok, AbD başına en fazla 2 ögr üyesi norm, 2 katı olan 4 kadro için izinsiz ilan çıkabili. Üzeri için yök ten izin isteyecek eskisi gibi. Yapcak birşey yok, yönetmelik böyle :)

Y

Yorgun savaşcı

Guest
Arkadaşlar 3-4 anabilimdalı vs deniliyor norm 2-3 üğr. üyesi deniliyor benim bitirdiğim fakültede en az 17-18 anabilim dalı var ve hepsi birbirinden bağımsız hareket ediyor yani lisansüstü öğrencisi alırken ve doktora yaptırabilmesi için bir anabilimdalını en az 6 öğr.üyesine ihtiyacı var yani 12 öğr.üyesi alabilir demek oluyor. Siz öyle 2-3 anabilim dalı diyince şaşırıyorum gerçekten 😃 Ayrıca içinizi rahat tutun bence alımlar bu ay başlayacaktır bizim üninin rektörü yeni değişti daha yönetim kurulu senato hiç bişey belli değil en az 2-3 ay alacak bu dönem yani üzülmesi gereken birisi varsa o da benim 😞

ogulhero06

Öğrenci
arkadaşlar açıklamada şu cümle ilginç "asgari kadro ve bunun iki katı kadro sayısını" diyor. buradan asgari kadro sayısını da istediği gibi her üniversite kendisi belirleyecek yorumu çıkarılabilir. zaten aylardır sorulup cevabı alınamayan soru asgari kadro sayısı kaç? hiç rakam telaffuz eden olmadı şimdiye kadar. yönetmelikteki anabilim dalı başına 1 sayısında en fazla diye bir ifade yok. bölüm için zaten hiç sayı yok.

- - - Güncellendi - - -

Tek AbD olan lisans bölümü yok, AbD başına en fazla 2 ögr üyesi norm, 2 katı olan 4 kadro için izinsiz ilan çıkabili. Üzeri için yök ten izin isteyecek eskisi gibi. Yapcak birşey yok, yönetmelik böyle :)

en fazla 2 sayısını nerden çıkardınız hocam acaba. 4. maddede en fazla 1 diye bir ibare yok ki.