AkademikBezgin
Öğrenci
Fakülte veya bölüm lisans programı için norm kadrolar, üniversiteler tarafından anabilim/anasanat dalı çeşitliliği göz önünde bulundurularak fakülte veya bölümü oluşturan anabilim/anasanat dallarının her birine bir öğretim üyesi düşecek şekilde planlanır. Ek olarak yönetim kurulu bunu 2 ye cikarabiliyor, 2 katı da 4 ediyor. Anlaşılan Yök artan üniv sayısı ve aşırı kadro talepleri nedeniyle ihtiyac duyulan kadrolarla uğraşmamak için bu yönetmeliği çıkarmış, 2/3 kuralı bile otomotiğe bağlanmasının göstergesi, fazla ve özel nedenli kadroları inceleyip öyle izin verecek.. zaten çok hantal çalışıyordu, hızlanacak esas ihtiyaç duyulan kadro atamaları, benim anladığım hususlar bu yönde..
- - - Güncellendi - - -
Doktora için 2 prof veya doç, 1 ögr üyesi yeterli ogulhero..... Yukarida bahsettigim bu sayılar izinle artabiliyor, fazlası için yökten gerekçeli kararla izin istenecek. Diger mesajımda bahsettiğim gibi, yök yetişemiyor, temel ihtiyaçları doğrudan ünivlerin ilan etmesini, fazla ve özel ihtiyaçlar için izin istenmesini sağlayacak bir sistem oluşturulmuş, hepsi bu...
- - - Güncellendi - - -
Doktora için 2 prof veya doç, 1 ögr üyesi yeterli ogulhero..... Yukarida bahsettigim bu sayılar izinle artabiliyor, fazlası için yökten gerekçeli kararla izin istenecek. Diger mesajımda bahsettiğim gibi, yök yetişemiyor, temel ihtiyaçları doğrudan ünivlerin ilan etmesini, fazla ve özel ihtiyaçlar için izin istenmesini sağlayacak bir sistem oluşturulmuş, hepsi bu...
Son düzenleme: