yasarayanoglu
Yardımcı Editör
Üslubum yanlış olabilir katılıyorum...Lisans konusunda hükmü kalmadı haklısınız fakat yaşar hocam şu noktada fikrimin arkasındayım sizin de tekrar düzeltmenizi rica ederim..
1) Tezli yl mezunu olmak myo ve uygulamalı alanlaröğr. gör kadroları için temel şart değil....LİSANS MEZUNLARI DA BAŞVURABİLİR. sadece lisans bölümlerinde şart. altta yeni çıkan kapadokya üni ilanına bakabilirsiniz. myo ilanlarında tezli yl diplomasanın 2 yıl tecrübe yerine geçtiğini kapadokya üni. odyometri öğr. gör. ilanında görebilirsiniz.
https://www.akademikpersonel.org/an...lisi-2-arastirma-gorevlisi-alimi-yapacak.html
Yani her öğr gör kadrosu ilanı tezli yl mezunu olarak koşuluyla çıkmayabilir. MYO ve uygulamalı alanlarda lisans mezunu olmak+deneyim diye de çıkabilir.
2) Fakültelerde öğr gör ataması yapılması artık mümkün değil demişsiniz buna da katılmıyorum. Şu an özel üni. bile olsa fakülte öğr gör ilanları var. Önümüzdeki günlerde devlet üni.lerinde de göreceğiz.Başkent Üni. ilanında fakülte için öğr. gör. ilanı görebilirsiniz.
https://www.akademikpersonel.org/an...vlisi-32-ogretim-gorevlisi-alimi-yapacak.html
Hocam MYO kadroları için de mi tezli yüksek lisans zorunlu oldu?
Değerli arkadaşlar yönetmelik gayet açık ve net YÖK tarafından belirlenen uzmanlık alanları hariç TÜM ÖĞRETİM GÖREVLİSİ atamalarında TEZLİ YÜKSEK LİSANS MEZUNU olmak şartı getirildi. Vakıf üniversiteleri ile ilgili YÖK yürütme kurulunca alınmış bir karar var mı bilmiyorum ancak eğer yok ise ya düzeltme yapılacaktır ya da YÖK bu konuda şifahen bir müsaade vermiştir. Ancak dikkat ederseniz tüm devlet üniversiteleri ilanlarında bu kurala uymaktalar. Yönetmeliğin ilgili maddelerini tekrar yazıyorum;
"Özel şartlar
MADDE 7 (...)
(3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır.
(4) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır."