YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Üslubum yanlış olabilir katılıyorum...Lisans konusunda hükmü kalmadı haklısınız fakat yaşar hocam şu noktada fikrimin arkasındayım sizin de tekrar düzeltmenizi rica ederim..
1) Tezli yl mezunu olmak myo ve uygulamalı alanlaröğr. gör kadroları için temel şart değil....LİSANS MEZUNLARI DA BAŞVURABİLİR. sadece lisans bölümlerinde şart. altta yeni çıkan kapadokya üni ilanına bakabilirsiniz. myo ilanlarında tezli yl diplomasanın 2 yıl tecrübe yerine geçtiğini kapadokya üni. odyometri öğr. gör. ilanında görebilirsiniz.

https://www.akademikpersonel.org/an...lisi-2-arastirma-gorevlisi-alimi-yapacak.html

Yani her öğr gör kadrosu ilanı tezli yl mezunu olarak koşuluyla çıkmayabilir. MYO ve uygulamalı alanlarda lisans mezunu olmak+deneyim diye de çıkabilir.

2) Fakültelerde öğr gör ataması yapılması artık mümkün değil demişsiniz buna da katılmıyorum. Şu an özel üni. bile olsa fakülte öğr gör ilanları var. Önümüzdeki günlerde devlet üni.lerinde de göreceğiz.Başkent Üni. ilanında fakülte için öğr. gör. ilanı görebilirsiniz.

https://www.akademikpersonel.org/an...vlisi-32-ogretim-gorevlisi-alimi-yapacak.html

Hocam MYO kadroları için de mi tezli yüksek lisans zorunlu oldu?

Değerli arkadaşlar yönetmelik gayet açık ve net YÖK tarafından belirlenen uzmanlık alanları hariç TÜM ÖĞRETİM GÖREVLİSİ atamalarında TEZLİ YÜKSEK LİSANS MEZUNU olmak şartı getirildi. Vakıf üniversiteleri ile ilgili YÖK yürütme kurulunca alınmış bir karar var mı bilmiyorum ancak eğer yok ise ya düzeltme yapılacaktır ya da YÖK bu konuda şifahen bir müsaade vermiştir. Ancak dikkat ederseniz tüm devlet üniversiteleri ilanlarında bu kurala uymaktalar. Yönetmeliğin ilgili maddelerini tekrar yazıyorum;

"Özel şartlar
MADDE 7 (...)

(3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır.

(4) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır."

Akademik aday

Öğrenci
Değerli arkadaşlar yönetmelik gayet açık ve net YÖK tarafından belirlenen uzmanlık alanları hariç TÜM ÖĞRETİM GÖREVLİSİ atamalarında TEZLİ YÜKSEK LİSANS MEZUNU olmak şartı getirildi. Vakıf üniversiteleri ile ilgili YÖK yürütme kurulunca alınmış bir karar var mı bilmiyorum ancak eğer yok ise ya düzeltme yapılacaktır ya da YÖK bu konuda şifahen bir müsaade vermiştir. Ancak dikkat ederseniz tüm devlet üniversiteleri ilanlarında bu kurala uymaktalar. Yönetmeliğin ilgili maddelerini tekrar yazıyorum;

"Özel şartlar
MADDE 7 (...)

(3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır.

(4) Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ya da lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübe sahibi olmak şartı aranır."

Hocam birincisi başta yönetmeliğin hem vakıf hem devlet üniversitelerinin kapsadığı yazıyor

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, devlet ve vakıf yükseköğretim kurumlarının öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadrolarına yapılacak atamaları kapsar.

ikincisi bana gösterir misiniz neresinde 'tüm öğretim görevlisi atamaların tezli yl şartı olduğu' ben madde 7 yi tam veriyorum siz eksik vermişsiniz.

Madde 7.

(3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuru için aranacak özel şartlar şunlardır:

a) Rektörlüğe bağlı bölümler dahil olmak üzere lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak.

b) Konservatuarlar ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak.

(4) Uygulamalı birimlerde görev yapacak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak şartı aranır.”

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocam birincisi başta yönetmeliğin hem vakıf hem devlet üniversitelerinin kapsadığı yazıyor

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, devlet ve vakıf yükseköğretim kurumlarının öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadrolarına yapılacak atamaları kapsar.

ikincisi bana gösterir misiniz neresinde 'tüm öğretim görevlisi atamaların tezli yl şartı olduğu' ben madde 7 yi tam veriyorum siz eksik vermişsiniz.

Madde 7.

(3) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuru için aranacak özel şartlar şunlardır:

a) Rektörlüğe bağlı bölümler dahil olmak üzere lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak.

b) Konservatuarlar ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak.

(4) Uygulamalı birimlerde görev yapacak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak şartı aranır.”

Değerli forum üyesi ilk olarak ben bu yönetmeliğin vakıf üniversitelerini kapsamadığını söylemedim bu yorumunuza da anlam veremedim. İkincisi lütfen araştırmadan bilgi sahibi olmadan yetkin olmadığınız konularda bilgi vermeye çalışmayın herkes için yanıltıcı oluyor.

Bana eksik yazdığımı söyleyip kopyala yapıştır yaptığınız maddeler 7 Haziran 2018 tarihli 30444 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan bir önceki yönetmeliğin maddeleri bu yönetmelik yürürlükten kaldırılalı epey oldu hatta yenisi 9 Kasım 2018 tarihinde yayımlandı ve o tarihten bu yana bu forumda üzerine konuşuluyor. Henüz okumadığınızı anladığım yeni yönetmeliğe ulaşabileceğiniz adres: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/11/20181109-3.htm .

Tüm üyelerimizden rica ediyorum biraz daha araştırmacı olunuz. Sevgiler..

Akademik aday

Öğrenci
Değerli forum üyesi ilk olarak ben bu yönetmeliğin vakıf üniversitelerini kapsamadığını söylemedim bu yorumunuza da anlam veremedim. İkincisi lütfen araştırmadan bilgi sahibi olmadan yetkin olmadığınız konularda bilgi vermeye çalışmayın herkes için yanıltıcı oluyor.

Bana eksik yazdığımı söyleyip kopyala yapıştır yaptığınız maddeler 7 Haziran 2018 tarihli 30444 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan bir önceki yönetmeliğin maddeleri bu yönetmelik yürürlükten kaldırılalı epey oldu hatta yenisi 9 Kasım 2018 tarihinde yayımlandı ve o tarihten bu yana bu forumda üzerine konuşuluyor. Henüz okumadığınızı anladığım yeni yönetmeliğe ulaşabileceğiniz adres: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/11/20181109-3.htm .

Tüm üyelerimizden rica ediyorum biraz daha araştırmacı olunuz. Sevgiler..

Hocam haklısın ben bu son çıkanı görmemiştim vakıf myo ilanlarında da görünce....

3 ayda bir yönetmelik mi değişir nasıl bi memleket olduk.hayır olsun sonumuz.

Bekleyiş

Öğrenci
Yorumum mu siliniyor anlamış değilim!!
Bilgim olmayan tek bir konu hakkında yorum yapmıyorum, öğrenmediğim yeni bir Bilgi olmazsa, Bilgi kirliliği yapmıyorum, ama her yazılanı takip ediyorum. Rica ederim emin olmadan Bu kadar net yazılar yazmayın.

faruqca

Öğrenci
Vay arkadaş, ufak bir yanlış anlaşılmadan tüm bildiklerimizden, aylardır takip ettiklerimizden şaşacaktık neredeyse. Şu son konuşmaları heyecanla ve şaşkınlıkla takip ettim. Biz akademinin içine girebilmek için can atanlar, akademinin içinde yaşam sürenlerden çok daha iyi takip etmişiz süreci. Yaşar hocam, sonsuz teşekkürler ve hürmetler...

R

Rıcardo 18

Guest
Hatalı ilan !!!

Dostlar, Van YY. ilanda Dış ticaret programı için uluslararası ilişkiler veya işletme mezunu şartı getirmiş. Burada olması gereken dış ticaret bölümü veya iktisat programı. Hadi işletme de eklenebilir fakat Uluslararası ilişkiler bu ilan için cok uzak bir program. Bence ilan hatalı. Sizce ne yapılabilir ?

spain

Öğrenci
Bence universiteler dahi nasil ilana cikacak bilmiyorlar. Universitenin biri ogretim gorevlisi ilanin lisans mezuniyeti sonrasi 5 yil tecrubeli olmak doye ilana cikmamali o zamam. Yl + 5 yil tecrube desin diger turlu yl tecrube yerine gecer mi gecmez mi sorusunun olmasi dogal ve bu durumun da yok tarafindam duzenlenip nihai kararin aciklanmasi da sart. Ilanlarin cogu net degil ogretim gorevlisi kadrolarinda.

Ben birşey sormak istiyorum . Doktora yapıyorum şuan bir ilan da yazan şart Yüksek lisans yapıyor olmak , bu ilana başvurma şansım yok diye biliyorum bu konu da yardımcı olabilecek bir hocamız varsa memnun olurum

R

Rıcardo 18

Guest
Ilannn

Modaratör, yazılanları neden süzgeçten geçiriyorsunuz. Burası özgür bir ortam değil mi ? Van Y.Y. ilanı, dış ticaret programı için uluslararası ilişkiler mezuniyet şartı getirmiş. Bu teknik olarak hatalı, bu ilana iktisat ve dış ticaret eklenmeli? Bu konuda ne yapılabilir ?

A

Akademik 4207

Guest
bu durum şuan yökte degerlendiriliyor büyük olsalıkla myo larına tekrardan tecrübe gelecek (yl zorunluğu olmadan eskisi gibi) bu hafta sonuclanması muhtemel

Merve

Baş Editör
Modaratör, yazılanları neden süzgeçten geçiriyorsunuz. Burası özgür bir ortam değil mi ? Van Y.Y. ilanı, dış ticaret programı için uluslararası ilişkiler mezuniyet şartı getirmiş. Bu teknik olarak hatalı, bu ilana iktisat ve dış ticaret eklenmeli? Bu konuda ne yapılabilir ?

Misafir kullanıcıların mesajları denetimden sonra yayınlanıyor, silinmesi gerekenler oluyor aksi halde gereksiz mesajlar ortaya çıkıyor. Önceki yazdığınız da yayınlandı üstte gördüğünüz gibi. Onay olunca gecikebiliyor haliyle.

selam5454

Öğrenci
ilan falan beklemiyorum artık aralık 20 oldu hala doğru düzgün ar.gör ilanı yok , hem de en çok beklenen ilan grubu iken..... 6 ayda ne oldu kimse açıklayamaz..yazık......hoşçakalın

Bekleyiş

Öğrenci

Yök iletişim merkezini arayıp ilanın hatalı olduğunu söyleyebilirsiniz, dün aynı tarz yapısal bir yanlışlık için (İstanbul aydın üni.) aradım ve yanlışlık olduğunu kabul ettiler gerekli düzenleme yapılacak dediler.

- - - Güncellendi - - -

bu durum şuan yökte degerlendiriliyor büyük olsalıkla myo larına tekrardan tecrübe gelecek (yl zorunluğu olmadan eskisi gibi) bu hafta sonuclanması muhtemel

Böyle bir sonuca nasıl vardınız Hocam? Kısa bir süre önce çıkan yönetmeliği değiştirme ihtimalleri olur mu diye düşünüyorsunuz?

parafiskalite

Yardımcı Editör

Hıcbır sey yapamazsınız, bugune kadar da ılanlar bu sekıldeydı bugunden sonra da boyle olacak.
Saglık Kurumları bolumune Iktısatcı, Adalet bolumune Gazetecı, Dıs Tıcaret bolumune Edebıyatcı alındıgına cogu kez sahıt olduk. Sıstemde bır acık var ve bu acıga gore usulsuzluk yok. Gayet normal boyle bır sart koymaları.