YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

tumua

Araştırma Görevlisi
Keşke sizin kadronuz da norm fazlası olsaydı hocam çünkü benim çizdiğim çerçeveye göre sizin kadronuz norm fazlası olsaydı YÖK üniversiteniz mağdur olmasın diye ona direkt izin verirdi ama norm'a uygun diye 2019 kadrolarına bırakıyor olabilir. Doçentliği gelmiş olan hocalar için ise bir şey diyemiyorum çünkü o apayrı bir mevzu ki norm kadro kısıtlayacı olduğu için (özellikle öğretim üyeliğinde) orada başka şeyler oluyor olabilir. Kısacası bence 2018 bitene kadar bu böyle devam eder ve 2019 esas uygulama safhası olur diyorum ikinci defa!!

hocam “benim kadrom” yok. Yazdigim metinde bahsettigim kadro tek bir kadrodur o da bahsettigim okulumuzfa halihazirda gorev yapan yar doc hocamiza verilecek olan doc kadrosudur. Metinde iki farkli kadro ornegi bulnmamaktadir. Ayni zamanda sunu da soyleyeyim suan lisansustu egitim gordugum universite mevcut iktidar tarafindan kurulmus ve yök tarafindan da tabiri caizse vaftiz edilmistir. Yani israr ettiginiz sekilde mugla sitki kocman ya da akdeniz uni “bize esnek davranin 2018 bitmeden su kadrolari yayinlayalim” demis ve yök bu izni vermisse bu izin haberi mugla ya da akdenize ulasmadan bizim universiteye ulasir insanlar magdur olmazdi. Ayrica eski sistemdekk gibi 2018 kadrosu 2019 kadrosu 2020 kadrosu meselesi yok artik diyorum ikinci defa. Yonetmeligin yayinlandigi tarihten itibaren uygulanma zorunlulugu var. 2018
bitsin 2019 gelsin meselesi yok zira artik yil ayrimi da zaten kalmadi. 2018’de alinmis ve rektorluge cekilmis ve ayni zamanda norm kadro yonetmeligine de uyan kadrolar 2018 aralikta da 2019’un ekiminde de ilana cikar universiteye kalmis

Son düzenleme:

ogulhero06

Öğrenci
Dicle üniversitesi 80 kişilik ilana çıkıyor norma uysa da uymasa da. baksak norma, 2/3 kuralına uyan 1-2 kadro çıkar 80 ilandan. neymiş önceden izin alınmış mış. her yapılan yönetmeliği geriye doğru işletiyorsunuz ama işinize gelene önceden izin diyorsunuz. mesela bir hoca 2 yıldır kadro bekliyorsa ve umudu bu yıl sonuysa izni alınmadı diye daha ne kadar bekleyecek belli olmuyor. böyle bir adaletsizlik olmaz. acaba mahkemeye falan taşıyan taşıyacak bir sivil toplum kuruluşu yada sendika çıkarmı bu durumları. keyfe göre yönetmelik uygulanıyor ada uygulanmıyor kimsede birşey demiyor ne güzel.

Bekleyiş

Öğrenci
İstanbul gelişim üniversitesinin 38 kadar öğretim görevlisi ilanının neredeyse hepsinde veya bağlacı kullanılarak yl mezunu veya .. yıl tecrübe yazıyor arkadaşlar, bu nasıl mümkün olabilir?

Uzmanlık alanından dolayı ALES muafiyeti olan olmayan hepsi aynı görünüyor

Son düzenleme:

qrace07

Öğrenci
İstanbul gelişim üniversitesinin 38 kadar öğretim görevlisi ilanının neredeyse hepsinde veya bağlacı kullanılarak yl mezunu veya .. yıl tecrübe yazıyor arkadaşlar, bu nasıl mümkün olabilir?

Uzmanlık alanından dolayı ALES muafiyeti olan olmayan hepsi aynı görünüyor
Hocam aynı konuyu başka bi Vakıf Üniversitesi için ben yazdığımda cevap olarak, VAKIF ÜNİVERSİTESİ'nin alımları, Devlet Üniversiteleri gibi değil gibisinden yorum yapılmıştı. Tam olarak içeriğini inanın bende bilmiyorum ve anlam veremedim... [emoji848]

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Aslında myo ıcın yuksek lısans sartının olması zorunlu, devlet ya da vakıf farketmıyor. Sadece arastırma gorevlısı ıcın vakıf unıversıtelerı lısans mezunu kabul edebılırken devlet unıversıtelerınde yuksek lısans ya da doktora ogrencısı olmak gerekıyor.

Bekleyiş

Öğrenci
Hocam aynı konuyu başka bi Vakıf Üniversitesi için ben yazdığımda cevap olarak, VAKIF ÜNİVERSİTESİ'nin alımları, Devlet Üniversiteleri gibi değil gibisinden yorum yapılmıştı. Tam olarak içeriğini inanın bende bilmiyorum ve anlam veremedim... [emoji848]

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Evet hocam yönetmelik de net bir biçimde devlet ve vakıf üniversitelerinin... diye devam ediyor genel ve özel şartlar. Ya yazan personel daire başkanlığı/ilgili kişi daha önceki ilanlara kes kopyala yapıştır uyguladı, ya da gerçekten kimse ne yapacağını bilmiyor olmazsa düzeltiriz mantığındalar..

- - - Güncellendi - - -

Aslında myo ıcın yuksek lısans sartının olması zorunlu, devlet ya da vakıf farketmıyor. Sadece arastırma gorevlısı ıcın vakıf unıversıtelerı lısans mezunu kabul edebılırken devlet unıversıtelerınde yuksek lısans ya da doktora ogrencısı olmak gerekıyor.

Ben de bu şekilde biliyorum hocam.

A

Akdmkruya12

Guest
Alanya ile birlikte benim saydığım 7 devlet üniversitesi arş ve öğr görevlisi ilanına çıkmış oldu. Daha yoğun bir tempoda çıkmalarını bekliyordum ama maalesef yavaş yavaş ilerliyoruz. Gerçi aralığın sonuna daha var. İnşallah adaylar bol bol ilan görür.

Sekoloji

Öğrenci
Bu forumda ne kadar bilmeden okumadan atıp tutan arkadaş çoğaldı. Tezli yüksek lisans yapmış olmak=lisans sonrası 5 yıl tecrübe

https://www.memurlar.net/haber/588020/tezli-yuksek-lisans-tecrube-yerine-gececek.html

Bu forumda ne kadar bilip bilmeden boş konuşan adam var.

1. MYO öğretim görevliliğinde dediğiniz maddeye göre önceden 2 yıl tecrübe sayılıyordu ( ARTIK YL MECBURİ OLDUĞU İÇİN ONU VE BAĞLACIYLA BAĞLAYAN DENEYİM İLANLARI GÖRECEKSİNİZ YANİ SAYILMAYACAK)
2. Fakültelerde öğretim görevlisi kadrolarında 5 yıl deneyim sayılıyordu (Artık çok istisnai durumlarda fakültelere öğretim görevlisi alınmıyor ve alınsa dahi deneyim şartı yine üzerine isteniyorsa yüksek lisansınız deneyim yerine geçmiyor)

Bir de 2016'da olan haberi paylaşmış. Yani tüm hıncımı sizden alsam soğumam. Siz ve yazınızı beğenen bilgisizler, bir yere başvurup milletin önünü kapatmayın. Buralarda çalışacak adamlar araştırmacı olur. Son çıkan yönetmeliği benim gibi aylarca bekleyip okumuş olur.

Lütfen adımı alıntı yapıp, fikir sahibi olmadan ukala ukala konuşmayın bir daha. Her gece Resmi Gazete takip edip uyuyorum, uykusuz kaldığım çok geceler oldu. Bu süreç beni çok yordu bir de sizlerle uğraşmak yoruyor.

Son düzenleme:

Bekleyiş

Öğrenci
İstanbul Aydın Üniversitesi 45 tane öğretim görevlisi ilanına çıkmış uzmanlık alanına girmeyen, dış ticaret işletme yönetimi gibi bölümler için de tezi Yükseklisans yapmak veya alanında iki yıl tecrübe diye ilana çıkmış, YÖK iletişim merkezini aradım Karşıma çıkan bayan ilan doğru tezli yüksek lisans yapmak dışında tecrübe şartı üniversite isteyebilir dedi, sonra ben veya bağlacı ile bunu yapamayacağını aksi takdirde ikisinden birisinin kabul olacağı sonucu çıkıyor dedim, konuşmanın sonucu “evet ilanların çoğu yanlış, gerekli düzeltme yapılacak” oldu.

- - - Güncellendi - - -

Resmî gazetede doğruluğu kontrol edilmeden yayımlanan kaçıncı ilan oldu bu?

1. MYO öğretim görevliliğinde dediğiniz maddeye göre önceden 2 yıl tecrübe sayılıyordu ( ARTIK YL MECBURİ OLDUĞU İÇİN ONU VE BAĞLACIYLA BAĞLAYAN DENEYİM İLANLARI GÖRECEKSİNİZ YANİ SAYILMAYACAK)
2. Fakültelerde öğretim görevlisi kadrolarında 5 yıl deneyim sayılıyordu (Artık çok istisnai durumlarda fakültelere öğretim görevlisi alınmıyor ve alınsa dahi deneyim şartı yine üzerine isteniyorsa yüksek lisansınız deneyim yerine geçmiyor)

Bir de 2016'da olan haberi paylaşmış. Yani tüm hıncımı sizden alsam soğumam. Siz ve yazınızı beğenen bilgisizler, bir yere başvurup milletin önünü kapatmayın. Buralarda çalışacak adamlar araştırmacı olur. Son çıkan yönetmeliği benim gibi aylarca bekleyip okumuş olur.

Lütfen adımı alıntı yapıp, fikir sahibi olmadan ukala ukala konuşmayın bir daha. Her gece Resmi Gazete takip edip uyuyorum, uykusuz kaldığım çok geceler oldu. Bu süreç beni çok yordu bir de sizlerle uğraşmak yoruyor.

Hocam gerçekten sizinle ayni seyi yaşıyorum cok yoruldum ortada bir belirsizlik var gidiyo kimse doğru düzgün bir açıklama bile yapmıyor temmuz ayından beri surec cok yipratti bizleri araştırma görevlisi kadrosu bekliyorum ama devlet üniversiteleri neden hala ilana cikmiyo anlamıyorum madem ki norm kadronun dışında araştırma görevlisi ilanları o zaman nden ilan yayinlanmiyo her yil bu aylarda yığınla ilan oluyo du hocam bu süreç ne kadar daha sürecek yani gerçekten doğru bilgi sahibi olan biri paylassin lütfen

Arafta

Öğrenci
Hocalarım yanlış yerlerden kadro sayılarına baktığınız için yönetmeliğe uygun değil gibi görüyorsunuz ama norm kadro yönetmeliğine uyuyor ilanlar. Ben burada yazan ve hiçbir uygunluğu olmadığı söylenen iki kadroya baktım ikisi de gayet yönetmelik dahilinde. 1. Ata Üni genel fizik dr. öğr. üyesi alamaz demişsiniz baktım: bu ana bilim dalında sadece 2 arş. gör. kadrosu var dolayısıyla norm kadro yönetmeliğine göre her abd de en az bir öğretim üyesi bulunması gerektiğinden adamlar mecburen kadroyu buradan ilan etmiş. 2. Ata üni bilgisayar mühendisliği alımı uymuyor demişsiniz: bilgisayarda 2 dr. öğr. üyesi 1 öğr. gör. 1 arş. gör. var dolayısıyla alım norma uygun olarak yapılıyor. üni internet sitelerinden kadro sayılarına bakarsanız yanılırsınız. onlar görevlendirme ile çalışan personel olabilir. kadrolu değiller.

pHDoktor

Öğrenci
Ben yine de böyle olmadığını düşünüyorum. İlanların hepsindeki bölümler oradan buradan görevlendirme ile eğitim sürdürüyor, web sayfalarında bile personeli gibi mi yazılıyor. Yapmayın lütfen. Görevlendirme falan değil. İlanı veren veriyor, diğer rektörler norm kadromuz dolu diye ilana çıkmıyor.

- - - Güncellendi - - -

Bir de bu köklü üniversitelerde köklü bölümler hocasız araş. gör. mi var sadece. Lütfen!!!

Akademik aday

Öğrenci

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

madde 7...

Myo da ve uygulamalı alanlarda tezli yüksek lisans zorunlu olmadı... Sadece lisans bölümlerinde zorunlu hale geldi. Atıyorum bir MYO da veya uygulamalı bir alanda şöyle ilan çıksa... '' lisans mezunu olmak ve alanında 2 yıl tecrübeli olmak'' Böyle bir ilana tezli yl mezunu başvurabilir.Yani yl tezi burda 2 YIL TECRÜBE YERİNE SAYILMIŞ OLUYOR. Ben şunu savunmadım yl mezunu olmak ve 5 yıl tecrübe sahibi olmak şeklinde bir ilana sadece yl mezunu olan birisi başvuramaz tabiki. Üniversite isterse 10 yılda deneyim de ekleyebilir. Önceki yorumunda da söylemiştim. Bunda hem fikiriz. Son yönetmelikte lisans düzeyinde öğr gör kadrolarında tezli yl şartı geldiği için ilaveten tecrübe istenen ilanlarda başvuracak kişinin hem tezli yl mezunu hem de tecrübesi olmak zorunda. Tabi sadece tezli yl mezunu olmak diye de öğr gör kadrosu çıkabilir. Benim yönetmelik değişikliğinden haberim var merak etme.

Moderatör tarafında düzenlendi:

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Senin sinirlerin bozulmuş kafan iyi değil belli.... Kimin atanıp atanmayacağına sen karar vermiyorsun klavye görevlisi...

2018 aç oku bakalım... madde 7...

Myo da ve uygulamalı alanlarda tezli yüksek lisans zorunlu olmadı... Sadece lisans bölümlerinde zorunlu hale geldi. Atıyorum bir MYO da veya uygulamalı bir alanda şöyle ilan çıksa... '' lisans mezunu olmak ve alanında 2 yıl tecrübeli olmak'' Böyle bir ilana tezli yl mezunu başvurabilir.Yani yl tezi burda 2 YIL TECRÜBE YERİNE SAYILMIŞ OLUYOR. Ben şunu savunmadım yl mezunu olmak ve 5 yıl tecrübe sahibi olmak şeklinde bir ilana sadece yl mezunu olan birisi başvuramaz tabiki. Üniversite isterse 10 yılda deneyim de ekleyebilir. Önceki yorumunda da söylemiştim. Bunda hem fikiriz. Son yönetmelikte lisans düzeyinde öğr gör kadrolarında tezli yl şartı geldiği için ilaveten tecrübe istenen ilanlarda başvuracak kişinin hem tezli yl mezunu hem de tecrübesi olmak zorunda. Tabi sadece tezli yl mezunu olmak diye de öğr gör kadrosu çıkabilir. Benim yönetmelik değişikliğinden haberim var merak etme.

Kıymetli Akademik aday ve [MENTION=32899]Sekoloji[/MENTION] lütfen her ikiniz de üslubunuza dikkat ediniz bu konuda tekrar uyarmak zorunda bırakmayın. Tartıştığınız konuya gelince birincisi Tezli Yüksek Lisans mezunu olmak artık öğretim görevlisi kadroları için temel şart. İkincisi belli kadrolar haricinde fakültelerde öğretim görevlisi ataması yapılması artık mümkün değil. Üçüncüsü bahsi geçen kararda (ki artık hükmü kalmadı) YL mezunu olmak tecrübe şartını karşılıyordu. Bir kaç paylaşımda yazıldığı gibi 5 yıl tecrübe ile YL mezunu olmak şartının karşılanması diye bir durum söz konusu değil. Son olarak YL şartı sabit olmak ile birlikte üniversiteler diledikleri kadar tecrübe şartı koyabilirler..

Sekoloji

Öğrenci
Senin sinirlerin bozulmuş kafan iyi değil belli.... Kimin atanıp atanmayacağına sen karar vermiyorsun klavye görevlisi...

2018 aç oku bakalım... madde 7...

Yaşar hoca teknik olan cevabı vermiş.

(Lütfen bir kez daha mesajınızı düzeltmek zorunda bırakmayın beni @Sekoloji hocam rica ediyorum..)

Moderatör tarafında düzenlendi:

ogulhero06

Öğrenci
Hocalarım yanlış yerlerden kadro sayılarına baktığınız için yönetmeliğe uygun değil gibi görüyorsunuz ama norm kadro yönetmeliğine uyuyor ilanlar. Ben burada yazan ve hiçbir uygunluğu olmadığı söylenen iki kadroya baktım ikisi de gayet yönetmelik dahilinde. 1. Ata Üni genel fizik dr. öğr. üyesi alamaz demişsiniz baktım: bu ana bilim dalında sadece 2 arş. gör. kadrosu var dolayısıyla norm kadro yönetmeliğine göre her abd de en az bir öğretim üyesi bulunması gerektiğinden adamlar mecburen kadroyu buradan ilan etmiş. 2. Ata üni bilgisayar mühendisliği alımı uymuyor demişsiniz: bilgisayarda 2 dr. öğr. üyesi 1 öğr. gör. 1 arş. gör. var dolayısıyla alım norma uygun olarak yapılıyor. üni internet sitelerinden kadro sayılarına bakarsanız yanılırsınız. onlar görevlendirme ile çalışan personel olabilir. kadrolu değiller.

hocam gayet iyi hesap yapıyorsunuz okudugum kadarıyla. aynı ilanda makina mühendisliği termodinamik anabilim dalı için dr. öğr. üyesi alınıyor bide ona bakarmısınız norm hesabınıza uyuyormu. ben hesaplayamadım. cevabınızı bu mesajı alıntılayarak yapabilirseniz daha anlaşılır olur.

- - - Güncellendi - - -

hocam atatürk üniversitesi bilgisayar mühendisliği kadrolarının yökteki kayıtları linkte var nasıl 2 dr öğr üyesi ve 1 öğr gör. var yazabiliyorsunuz. bölümde 1 profesör 8 dr. öğr. üyesi ve 1 öğr. gör. var ve 2 dr öğr üyesi ilanına çıkılmış. yani sayı 10 dr. öğr. üyesi olacak. 2/3 kuralınıda nasıl sağladıgını yazarmısınız. makina mühendisliğinde durum daha vahim 17 profesör, 2 doçent, 5. dr. öğr. üyesi var. sayı 24 :) ve 1 dr. öğr. üyesi ilanı verilmiş. benmi yazdıklarınızı yanlış anlıyorum acaba farklı şeylerden mi bahsediyoruz. 2. linktede makina mühendisliği kadroları var.

https://akademik.yok.gov.tr/AkademikArama/view/searchResultviewListAuthorAndUniversities.jsp

https://akademik.yok.gov.tr/AkademikArama/view/searchResultviewListAuthorAndUniversities.jsp

pHDoktor

Öğrenci
hocam gayet iyi hesap yapıyorsunuz okudugum kadarıyla. aynı ilanda makina mühendisliği termodinamik anabilim dalı için dr. öğr. üyesi alınıyor bide ona bakarmısınız norm hesabınıza uyuyormu. ben hesaplayamadım. cevabınızı bu mesajı alıntılayarak yapabilirseniz daha anlaşılır olur.

- - - Güncellendi - - -

hocam atatürk üniversitesi bilgisayar mühendisliği kadrolarının yökteki kayıtları linkte var nasıl 2 dr öğr üyesi ve 1 öğr gör. var yazabiliyorsunuz. bölümde 1 profesör 8 dr. öğr. üyesi ve 1 öğr. gör. var ve 2 dr öğr üyesi ilanına çıkılmış. yani sayı 10 dr. öğr. üyesi olacak. 2/3 kuralınıda nasıl sağladıgını yazarmısınız. makina mühendisliğinde durum daha vahim 17 profesör, 2 doçent, 5. dr. öğr. üyesi var. sayı 24 :) ve 1 dr. öğr. üyesi ilanı verilmiş. benmi yazdıklarınızı yanlış anlıyorum acaba farklı şeylerden mi bahsediyoruz. 2. linktede makina mühendisliği kadroları var.

Hocam YÖK kaydı vererek en sağlıklı açıklamayı yapmışsınız klavyenize sağlık. Ben de bir kaçını kontrol ettim söz konusu birimlerde kadroları. Neden böyle bir şey yazılmaya gerek duyuldu ki? Diğer yazılan üniversitelerde de durum benzer. Rektörlere çağrı yapalım ilan vermede sıkıntı yok. Norm dışı falan ilan verebiliyorlar. Sanırım sosyal medya forum takip eden danışman yada yardımcıları vardır. Sendikalar da devreye girip bunu gündeme getirmeli.

Akademik aday

Öğrenci
Kıymetli Akademik aday ve [MENTION=32899]Sekoloji[/MENTION] lütfen her ikiniz de üslubunuza dikkat ediniz bu konuda tekrar uyarmak zorunda bırakmayın. Tartıştığınız konuya gelince birincisi Tezli Yüksek Lisans mezunu olmak artık öğretim görevlisi kadroları için temel şart. İkincisi belli kadrolar haricinde fakültelerde öğretim görevlisi ataması yapılması artık mümkün değil. Üçüncüsü bahsi geçen kararda (ki artık hükmü kalmadı) YL mezunu olmak tecrübe şartını karşılıyordu. Bir kaç paylaşımda yazıldığı gibi 5 yıl tecrübe ile YL mezunu olmak şartının karşılanması diye bir durum söz konusu değil. Son olarak YL şartı sabit olmak ile birlikte üniversiteler diledikleri kadar tecrübe şartı koyabilirler..

Üslubum yanlış olabilir katılıyorum...Lisans konusunda hükmü kalmadı haklısınız fakat yaşar hocam şu noktada fikrimin arkasındayım sizin de tekrar düzeltmenizi rica ederim..
1) Tezli yl mezunu olmak myo ve uygulamalı alanlaröğr. gör kadroları için temel şart değil....LİSANS MEZUNLARI DA BAŞVURABİLİR. sadece lisans bölümlerinde şart. altta yeni çıkan kapadokya üni ilanına bakabilirsiniz. myo ilanlarında tezli yl diplomasanın 2 yıl tecrübe yerine geçtiğini kapadokya üni. odyometri öğr. gör. ilanında görebilirsiniz.

https://www.akademikpersonel.org/an...lisi-2-arastirma-gorevlisi-alimi-yapacak.html

Yani her öğr gör kadrosu ilanı tezli yl mezunu olarak koşuluyla çıkmayabilir. MYO ve uygulamalı alanlarda lisans mezunu olmak+deneyim diye de çıkabilir.

2) Fakültelerde öğr gör ataması yapılması artık mümkün değil demişsiniz buna da katılmıyorum. Şu an özel üni. bile olsa fakülte öğr gör ilanları var. Önümüzdeki günlerde devlet üni.lerinde de göreceğiz.Başkent Üni. ilanında fakülte için öğr. gör. ilanı görebilirsiniz.

https://www.akademikpersonel.org/an...vlisi-32-ogretim-gorevlisi-alimi-yapacak.html

wxyz_06

Öğrenci

Hocam MYO kadroları için de mi tezli yüksek lisans zorunlu oldu?

Akademi11

Öğrenci
Herkese merhaba. Ben de ne yapacagını bilemeyenlerdenim. Bölümümde 20 öğretim üyesi var, bana da ihtiyaç var, kadrom nasıl çıkacak bilmiyorum. Üniversiteler norm fazlası kadrolara çıkıyorlar. Nasıl oluyor tüm bunlar?