vallahi norm filan hikaye oldu. Rektorler tak tak ilana cikiyor. Yök yetki devri diyerekten denetlemiyor. zaten ne izni gonderiliyor oraya hala anlayabilmis degilim. Ataturk Universitesinin ilanini gordunuz mu? nerede 2/3 kurali nerede norm?
Şimdi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ilanı gördüm. Benzer durumlar devam. Sadece Eğitim Fakültesi kadro ilanlarına baktım o bile yetti. Norm kadro yönetmeliği bence iptal edildi ve haberimiz olmadı.
Arkadaşlar lütfen saçmalamayı bırakın çünkü hiçbir şeyin iptal edildiği yok!! ABD üzerinden alım yapılıyor ve fazla olanlara YÖK SORGUSUZ İZİN VERİYOR!! Bunun nedeni ise 2018 yılı bitmeden üniversitelerin öğretim üyesi kadrolarını yönetmelikten önce talep etmiş olmaları.. Çıkarak çıkardı yönetmelikten önce çıkaramayan da YÖK'e dedi ki biz dereyi görmeden paçayı sıvamadık o yüzden şimdi bizim kadrolar için (en azından 2018 bitene kadar) bize kolaylık sağla.. Olay bu kadar basit.. 8 gün boyunca böyle ilanlar görmeye devam edecez ama 2019 artık yeni yönetmeliklerim tam anlamıyla uygulandığı bir yıl olacak.. NORM hikaye ya da iptaloldu gibi dayanaksız yorumlar yapmaktan kaçının ki hepimiz biliyoruz ki YÖK yönetmeliği yayımladığında bütün var olan kadroları iptal ettirdi.. Burada bi hata olsa onları da iptal ettirirdi!!
Hocam, bulundugum bolumde bir ogretim uyesi ilani cikacakti Mayis Haziran gibi. Alimlar durunca o da kaldi. simdi hocalar o kadroyu kullanmak istediler direkt kullanamadilar. Yöke sistemden dilekce gonderdiler cevap bekliyorlar. Yok onay verirse kullanacaklar. Bir cok universite boyle arkadaslar yazmisti gecen hafta. Bu da yonetmelikten once istenen kadroydu ama tak diye cikmadi. Ki kadro norm fazlasi da olmuyor uyuyor her sekilde yonetmelige. Madem sizin dediginiz sekilde olacakti o halde neden bu yonetmelik 2019dan itibaren gecerlidir denmedi de yilin ortasinda milleti beklettiler. Hadi yonetmelik hazirladigini duyur ama seneye gecerli olacak dersin is biter. Elbette iptal olmadi norm yonetmelik ama uygun sekilde islemiyor. Bolumlere verilen kadrolar zaten rektorluge cekilmisti. Yonetmelik yayinlandigi andan itibaren gecerlidir deniliyor maddede. Yani 2018 kadrolari icin de gecerli bir durum.
Ayni sekilde sizin dediginiz gibi bir durum olsaydi docentlik kadrosu almis ama norm
yonetmelikten dolayi onu kullanamayan hocalarimizin kadrosu iptal olmaz ya da baska bolumden docent olmazlardi. Ay bitene kadar ilana cikarlardi ki docentligi
gelmis hocanin yani.
Arti olarak norm kadro meselesinden dolayi 2018 kadrosu 2019 kadrosu ayrimindan ziyade Bolumlere ait genel gecer kadrolar var norm kadro yonetmeliginde en az ve en fazla seklinde belirtilen sayilar dahilinde. Norm kadroya uyuyorsa 2018de izin verilmis olan kadrolar 2019da da kullanilabilinir. Eskiden o yil verilip kullanimayan kadro sonraki yilin ilk birkac ayinda kullanilabilirken artik norm
kadroya uyuyorsa 2018de verilen kadrolar 2019un haziraninda dahi ilana cikilabilir. Norm sayilarinda var olan bir degisiklik olursa -anabilimdali acilir, hocalardan biri gider, ogrenci sayisi artar norm duzenlenmesi gerekir- bu tarz degisiklikler de her yilin Aralik ayinda YOKe bildirilir sonraki yilda yapilacak duzenlemeler icin. Bu konuda oldukca emin konusuyorum cunku hocalarimiz bu soruyu yöke yoneltti ve boyle bir cevap
aldilar. O sebeple aman 2018 bitmeden bize izin verin de su zaten izni alinmis kadrolari cikaralim duyumu pek de gecerli ve dogru degil. Zaten bu sebeple yonetmelik yeni yilda degil de yayinlandigindan itibaren gecerli kilindi.
Hocalarım günaydın. Bu gece ilan edilen Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi ilanından görebileceğiniz üzere norm işi filan kimsenin umrunda değil. Açılan Dr. Öğr. Üyesi kadrolarının birçoğu norm dışında açılmış kadrolar (örneğin 6 ana bilim dallı fizik bölümüne 23.öğretim üyesi alımı gibi). Hayır madem YÖK bu işi bu kadar denetlemeyecekti apar topar ilan edilmiş ya da kendinden istenen kadroları ne diye iptal etti? Yazık günah değil mi bizlere.
Hocam 12.12.2018 tarihine ait ilandan bahsediyor.Atatürk Üniversitesi'nin ilanını göremedim. Hangi tarihe aitti?
Yüksek Lisans tecrübe yerine geçmiyor arkadaşlar. Zaten yüksek lisans olmadan ilan çıkartamıyorlar artık. Yüksek lisans şartından sonra gelen tecrübe şartı için ayrıca çalışmış olmak gerekiyor.
Ogretim Gorevlisi ilanlarinda "tezli yuksek lisans mezunu olmak" ibaresi artik zorunlu. Okullar bunun haricinde isterse deneyim sarti koyabilir. Yani deneyim sartli ilanlar artik su sekilde cikacak: ".... alaninda tezli yuksek lisans mezunu olmak ve ... yil deneyim sahibi olmak" Arada "ve" baglaci oldugu icin ikisini de saglamak zorunda olacaksiniz. Yani yuksek lisansiniz deneyim yerine sayilmayacak.Bu forumda ne kadar bilmeden okumadan atıp tutan arkadaş çoğaldı. Tezli yüksek lisans yapmış olmak=lisans sonrası 5 yıl tecrübe
https://www.memurlar.net/haber/588020/tezli-yuksek-lisans-tecrube-yerine-gececek.html
Hocam, bulundugum bolumde bir ogretim uyesi ilani cikacakti Mayis Haziran gibi. Alimlar durunca o da kaldi. simdi hocalar o kadroyu kullanmak istediler direkt kullanamadilar. Yöke sistemden dilekce gonderdiler cevap bekliyorlar. Yok onay verirse kullanacaklar. Bir cok universite boyle arkadaslar yazmisti gecen hafta. Bu da yonetmelikten once istenen kadroydu ama tak diye cikmadi. Ki kadro norm fazlasi da olmuyor uyuyor her sekilde yonetmelige. Madem sizin dediginiz sekilde olacakti o halde neden bu yonetmelik 2019dan itibaren gecerlidir denmedi de yilin ortasinda milleti beklettiler. Hadi yonetmelik hazirladigini duyur ama seneye gecerli olacak dersin is biter. Elbette iptal olmadi norm yonetmelik ama uygun sekilde islemiyor. Bolumlere verilen kadrolar zaten rektorluge cekilmisti. Yonetmelik yayinlandigi andan itibaren gecerlidir deniliyor maddede. Yani 2018 kadrolari icin de gecerli bir durum.
Ayni sekilde sizin dediginiz gibi bir durum olsaydi docentlik kadrosu almis ama norm
yonetmelikten dolayi onu kullanamayan hocalarimizin kadrosu iptal olmaz ya da baska bolumden docent olmazlardi. Ay bitene kadar ilana cikarlardi ki docentligi
gelmis hocanin yani.
Ogretim Gorevlisi ilanlarinda "tezli yuksek lisans mezunu olmak" ibaresi artik zorunlu. Okullar bunun haricinde isterse deneyim sarti koyabilir. Yani deneyim sartli ilanlar artik su sekilde cikacak: ".... alaninda tezli yuksek lisans mezunu olmak ve ... yil deneyim sahibi olmak" Arada "ve" baglaci oldugu icin ikisini de saglamak zorunda olacaksiniz. Yani yuksek lisansiniz deneyim yerine sayilmayacak.
Sent from my SM-N950U using Tapatalk
Keşke sizin kadronuz da norm fazlası olsaydı hocam çünkü benim çizdiğim çerçeveye göre sizin kadronuz norm fazlası olsaydı YÖK üniversiteniz mağdur olmasın diye ona direkt izin verirdi ama norm'a uygun diye 2019 kadrolarına bırakıyor olabilir. Doçentliği gelmiş olan hocalar için ise bir şey diyemiyorum çünkü o apayrı bir mevzu ki norm kadro kısıtlayacı olduğu için (özellikle öğretim üyeliğinde) orada başka şeyler oluyor olabilir. Kısacası bence 2018 bitene kadar bu böyle devam eder ve 2019 esas uygulama safhası olur diyorum ikinci defa!!
O karar "yuksek lisans mezunu olmak veya ... yil deneyim sahibi olmak" ya da "... yil deneyim sahibi olmak" ilanlari icindi. Bu durumlarda ylniz deneyim yerine sayiliyordu. "Ve" baglaci olan ilanlarda eskiden de ikisini de saglamak zorundaydiniz. Simdi "veya" baglacli ya da sadece deneyim isteyen ilan kalmadigi icin karari da bir anlami yok. Sadece ozel nitelikli alanlarda sadece deneyim isteniyor, orada kullanilabilir.YÖK yl mezunu olmayı 5 yıl tecrübeli olarak sayılması yönünde karar almış hocam. Bu 5 yıl muhabbeti niye geçiyor o zaman yök neden böyle karar almış? Dediğiniz gibiyse bu saydıkları 5 yıl nerde kullanılacak o zaman? Tamam isterlerse fazlasını isteyebilirler. Ama açık açık yazmış kararda tezli yl mezunlarının 5 yıl tecrübeli sayılması diye...