bu durum şuan yökte degerlendiriliyor büyük olsalıkla myo larına tekrardan tecrübe gelecek (yl zorunluğu olmadan eskisi gibi) bu hafta sonuclanması muhtemel
bu kadar kesin konuştuğunuza göre bir bildiğiniz var hocam durum net mi?
bu durum şuan yökte degerlendiriliyor büyük olsalıkla myo larına tekrardan tecrübe gelecek (yl zorunluğu olmadan eskisi gibi) bu hafta sonuclanması muhtemel
Dostlar, Van YY. ilanda Dış ticaret programı için uluslararası ilişkiler veya işletme mezunu şartı getirmiş. Burada olması gereken dış ticaret bölümü veya iktisat programı. Hadi işletme de eklenebilir fakat Uluslararası ilişkiler bu ilan için cok uzak bir program. Bence ilan hatalı. Sizce ne yapılabilir ?
görüşülme durumu net sonuç ne çıkar onu bilemem
Bugüne kadar birçok ilan bu şekilde çıktı. Dış ticaret, lojistik, yerel yönetimler, sivil havacılık bu tarz bölümlere uluslararası ilişkiler mezunu alabiliyorlar. Bunun nedeni ortak derslerin olması. Örnek vermek gerekirse uluslararası ekonomi dersini uluslararası ilişkiler mezunu da verebilir, iktisat veya ekonomi mezunu da. Uluslararası politikalar, uluslararası örgütler, avrupa birliği gibi ortak olan birçok ders var tamamen bölümün ders kapsamıyla alakalı. Bu yüzden ilana hatalı demek pek doğru değil.
Allah aşkına topu topu kaç ortak ders var ? bana sayabilir misiniz. Dış ticaret ekonomi kökenli bir program. Hadi bunları da geçtim, 4 yıllık Uluslar arası ticaret bölümü var, bu bölüm dururken uluslar arası ilişkiler kriterini koşmanın nası bir mantığı olabilir ? YÖK'e bu konuda pazartesi şikayette bulunacağım.
Bugüne kadar birçok ilan bu şekilde çıktı. Dış ticaret, lojistik, yerel yönetimler, sivil havacılık bu tarz bölümlere uluslararası ilişkiler mezunu alabiliyorlar. Bunun nedeni ortak derslerin olması. Örnek vermek gerekirse uluslararası ekonomi dersini uluslararası ilişkiler mezunu da verebilir, iktisat veya ekonomi mezunu da. Uluslararası politikalar, uluslararası örgütler, avrupa birliği gibi ortak olan birçok ders var tamamen bölümün ders kapsamıyla alakalı. Bu yüzden ilana hatalı demek pek doğru değil.
Ben yine de böyle olmadığını düşünüyorum. İlanların hepsindeki bölümler oradan buradan görevlendirme ile eğitim sürdürüyor, web sayfalarında bile personeli gibi mi yazılıyor. Yapmayın lütfen. Görevlendirme falan değil. İlanı veren veriyor, diğer rektörler norm kadromuz dolu diye ilana çıkmıyor.
- - - Güncellendi - - -
Bir de bu köklü üniversitelerde köklü bölümler hocasız araş. gör. mi var sadece. Lütfen!!!
hocam gayet iyi hesap yapıyorsunuz okudugum kadarıyla. aynı ilanda makina mühendisliği termodinamik anabilim dalı için dr. öğr. üyesi alınıyor bide ona bakarmısınız norm hesabınıza uyuyormu. ben hesaplayamadım. cevabınızı bu mesajı alıntılayarak yapabilirseniz daha anlaşılır olur.
- - - Güncellendi - - -
hocam atatürk üniversitesi bilgisayar mühendisliği kadrolarının yökteki kayıtları linkte var nasıl 2 dr öğr üyesi ve 1 öğr gör. var yazabiliyorsunuz. bölümde 1 profesör 8 dr. öğr. üyesi ve 1 öğr. gör. var ve 2 dr öğr üyesi ilanına çıkılmış. yani sayı 10 dr. öğr. üyesi olacak. 2/3 kuralınıda nasıl sağladıgını yazarmısınız. makina mühendisliğinde durum daha vahim 17 profesör, 2 doçent, 5. dr. öğr. üyesi var. sayı 24 ve 1 dr. öğr. üyesi ilanı verilmiş. benmi yazdıklarınızı yanlış anlıyorum acaba farklı şeylerden mi bahsediyoruz. 2. linktede makina mühendisliği kadroları var.
https://akademik.yok.gov.tr/AkademikArama/view/searchResultviewListAuthorAndUniversities.jsp
https://akademik.yok.gov.tr/AkademikArama/view/searchResultviewListAuthorAndUniversities.jsp
Arkadaşlar, norm kadro sayısı biliyorsunuz ki eğitim sayıları, öğrenci sayıları gibi farklı değerlere göre değişiyor yani sadece lisans eğitimi veren bölümler için asgari 3 öğretim üyesi norm da 6 diye genellemeyin. YL ve Dr programı, öğrenci sayıları ve diğer hizmetler gibi nedenlerle bu sayı oldukça artabilir. Burda esnemeyen tek kural 2/3 oranı. Makine mühendisliğine şuan prof alınamaz ancak ilan edildiği gibi dr. öğr. üyesi alınabilir. Son olarak linklerinize giremedim ama bilgisayar için siz bölüm ben abd sayılarını yazıyor olabiliriz.
Yüksek lisans ve doktora eğitimi veren bölümlerin norm kadro sayısını arttırabileceğine dair maddeyi gösterir misiniz?
Ayrıca, söylediğinizin tam aksine, 2/3 kuralının esnetildiği örneği kendi üniversitemden biliyorum.
Ben yine de böyle olmadığını düşünüyorum. İlanların hepsindeki bölümler oradan buradan görevlendirme ile eğitim sürdürüyor, web sayfalarında bile personeli gibi mi yazılıyor. Yapmayın lütfen. Görevlendirme falan değil. İlanı veren veriyor, diğer rektörler norm kadromuz dolu diye ilana çıkmıyor.
- - - Güncellendi - - -
Bir de bu köklü üniversitelerde köklü bölümler hocasız araş. gör. mi var sadece. Lütfen!!!
Yüksek lisans ve doktora eğitimi veren bölümlerin norm kadro sayısını arttırabileceğine dair maddeyi gösterir misiniz?
Ayrıca, söylediğinizin tam aksine, 2/3 kuralının esnetildiği örneği kendi üniversitemden biliyorum.