Ustelik YOK oyle hizli da cevap vermiyor. 10 gun oldu ancak 2018de verilen kadrolari ilana cikmak icin okulumun yöke gonderdigi izin dilekcesi daha cevaplanmadi. Neyin izni hala kimse onu da anlamis degil. Bircok universite bu sekilde prosedur izledi
1- Araştırma Görevlisi kadroları, norm kadro yönetmeliğine tabi değildir! CB Öğretim Üyesi dışındaki öğretim elemanı kadro sayısına tabidir.
2- Araştırma Görevlisi ve diğer tüm akademik kadro ilanlarında, YÖK'ten izin veya onay alma diye bir şey söz konusu değildir, ki YÖK bir kadro talebini iptal etsin!!!
3- Norm Kadro Yönetmeliği 2019 Ocak ayından itibaren uygulamaya girecektir sözü safsatadan ibarettir! Yönetmelik çıktığı gün uygulamaya girmiş ve üniversitler norm kadrolarını belirlemiştir.
4- 120 Devlet üniversitesinden, 11'i öğretim elemanı ilanına çıkmıştır. Diğer geri kalanlar da inşallah çıkacaktır.
Kimsenin sözüne aldırış etmeyin. Güçlü referans bulmaya ve hocalarla iyi geçinmeye çalışın. Akademik anlamda kendinizi geliştirin ve yabancı dile ehemmiyet gösterin.
hocam yanılıyorsunuz, keşke söylediğiniz yada umdugunuz gibi olsa, nedeni şu bizim bölümde yl da var doktorada 1200 de öğrencimiz var bende norm fazlasıyım malesef dediğiniz gibi kimse bakmadı malesef söylediğiniz kriterlere.
Gerek norm kadro yönetmeliğinde, gerekse de Yökteki 30 kasım personel daire başkanları toplantısındaki slaytta yazan maddeler hiçbir şekilde kadrolarla ilgili YÖK'ten izin alınmayacağını, sadece bilgi paylaşımı yapılacağını yazıyor. Tabiki norm dışı kadro talepleri bundan müstesna. Sizlerin bulunduğu üniversiteler ya meseleyi anlayamamış, ya da iyi görünme maksadıyla açıkça yöke yağcılık yapıyor gibi geliyor bana.