YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

tumua

Araştırma Görevlisi
Ustelik YOK oyle hizli da cevap vermiyor. 10 gun oldu ancak 2018’de verilen kadrolari ilana cikmak icin okulumun yöke gonderdigi izin dilekcesi daha cevaplanmadi. Neyin izni hala kimse onu da anlamis degil. Bircok universite bu sekilde prosedur izledi

kadirk

Öğrenci
Ustelik YOK oyle hizli da cevap vermiyor. 10 gun oldu ancak 2018’de verilen kadrolari ilana cikmak icin okulumun yöke gonderdigi izin dilekcesi daha cevaplanmadi. Neyin izni hala kimse onu da anlamis degil. Bircok universite bu sekilde prosedur izledi

Anlatılanlara bakılırsa 2018 kadroları için yine izin alınıyor zaten yönetmelikte aralıkta bir sonraki yılın planlaması yapılıyordu demiyormuydu yani düşününce mantıklı geliyor ama YÖK yine yok çekiyor yine yapcağını yapıyor peki aralık sonuna kadar YÖK dönmezse bu taleplere ne olacak cunku bana da öyle görevi olmayan ama kulagı sivri bi hocam aralık sonuna kadar bizde ilanlara cıkcaz demişti izin bekliyoz demişti şimdi taşlar oturuyor.

İnşallah YÖK artık işi zorlaştırıcı değil kolaylaştırı olur ki 2 hafta kaldı aralığın bitmesine

Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen detaylı paylaşabilirmi

Genç Aday

Öğrenci
1- Araştırma Görevlisi kadroları, norm kadro yönetmeliğine tabi değildir! CB Öğretim Üyesi dışındaki öğretim elemanı kadro sayısına tabidir.

2- Araştırma Görevlisi ve diğer tüm akademik kadro ilanlarında, YÖK'ten izin veya onay alma diye bir şey söz konusu değildir, ki YÖK bir kadro talebini iptal etsin!!!

3- Norm Kadro Yönetmeliği 2019 Ocak ayından itibaren uygulamaya girecektir sözü safsatadan ibarettir! Yönetmelik çıktığı gün uygulamaya girmiş ve üniversitler norm kadrolarını belirlemiştir.

4- 120 Devlet üniversitesinden, 11'i öğretim elemanı ilanına çıkmıştır. Diğer geri kalanlar da inşallah çıkacaktır.

Kimsenin sözüne aldırış etmeyin. Güçlü referans bulmaya ve hocalarla iyi geçinmeye çalışın. Akademik anlamda kendinizi geliştirin ve yabancı dile ehemmiyet gösterin.

Hocam keşke dediğiniz gibi olsa ama maalesef öyle değil. Ne yazık ki ben de birinci ağızdan araştırma görevlileri kadrolarının yöke bildirildiğini cevap beklendiğini duydum.

Akademik aday

Öğrenci
O değilde her yıl atama izninin %20 sini oluşturan öncelikli alan 50/d kadroları yıl sonuna kadar kullanılmazsa onlarda devrediyor mu yoksa kesinlikle aynı yıl içinde çıkması mı gerek?

S

Samet29

Guest
Uzmanlık programlari

Bu ogr. Elemanı kadrolarında ALES muafiyeti olan 21 uzmanlık programı hakkında resmi yaziyi nereden bulabilirim ben araştırdım böyle resmi yazı göremedim elinde olan varsa atabilirmi

Ph.D.

Öğrenci
Bu zamanda artık tanıdığı torpili olmayan maalesef ki akademiye atanamıyor. ALES, Yabancı dil 90 dahi olsa açıkta kalan insanlar var. Bir de bizim gibi yıllarını bu işe harcamış tecrübeli insanlar var. Düşünün ki ömrümüzden 10 yıl geçmiş, 10 yıldır akademide kendi emeklerinizle savaşıyorsunuz ama atanamıyorsunuz. Her seferinde önünüze torpilliler çıkıyor ve önünüzü tıkıyor. Yıllarca bunları yaşadım ve Türkiye'de akademik sistemin ne derece çarpık, ne derece bozuk ve ne kadar hakkaniyetsiz bir sistem olduğunu sonunda öğrendim.

qrace07

Öğrenci
Resmi Gazete en son bu kadar geç yayımlandığında baya bi (baya derken hiç yoktan iyidir limiti) ilan görmüştük. Umarım bu geceki gecikmenin nedeni daha fazla ilan olmasıdır. [emoji4]

Son düzenleme:
S

Susjdjdks

Guest
Vaybe geleceğin akademisyenlerine çektirdiklerine bakın.Gece 2:30 olmuş resmi gazete takip ediyoruz.Soruyorum hangi devlet memuru ya da çalışanı neyse böyle biz gibi ilan takip ederek atanmış??.En düzenli bürokratik işlerin hizlica çözüldüğü dinamik kurumlar üniversiteler olması gerekirken geldiğimiz noktaya bakarmısınız... resmen psikolojimizle oynuyorlar sanki yıpratma politikası gibi.Yazık hem kendime hem size üzüldüm ...akşama kadar laboratuvarlarda çalışıp şu an mışıl mışıl uyuması gereken bizleri nelerle uğraştiriyorlar

A

Akdmkruya12

Guest
Bir yanlışlık olması lazım arkadaşlar. Sizlere İstanbul ve Bartın üniversitesinin ne kadar erken ilana çıktıklarını hatırlatmak isterim. Bir izin mekanizması olmuş olsa 2 gün de nasıl izin verildi hemencecik?

Yine de [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocamın görüşünü merak ediyorum?

A

Akdmkruya12

Guest
Gerek norm kadro yönetmeliğinde, gerekse de Yökteki 30 kasım personel daire başkanları toplantısındaki slaytta yazan maddeler hiçbir şekilde kadrolarla ilgili YÖK'ten izin alınmayacağını, sadece bilgi paylaşımı yapılacağını yazıyor. Tabiki norm dışı kadro talepleri bundan müstesna. Sizlerin bulunduğu üniversiteler ya meseleyi anlayamamış, ya da iyi görünme maksadıyla açıkça yöke yağcılık yapıyor gibi geliyor bana.

K

Körolasıkadro

Guest
Çok daha az ilanın olduğu günlerde bugünkü tablodan daha iyisini gördük. Artık oturup gerçekçi olalim. Sihirli değnek dokunmayacaksa bu sene böyle geçer. Ben 2 yıldır kadro bekliyorum. Buradaki birçok arkadaşımdan daha fazla kadro yolu gözledim. Bu 2 yılı da puan almak için geçirmedim. 90'lı puanlarım hazirken sıralamada hep altımdaki insanlar girdi. Akademi iyiye gitmiyor. Bu sene kimse boşa heveslenmesin. Olur da kadrolar artarsa hepimiz seviniriz ama beklenti içine girip kendinizi mahvetmeyin. Ben 2 yıl boyunca neler çektim. Kendimi yedim bitirdim. Elime ne geçti? Kendime verdiğim zararla kaldım. Siz sağlıcakla kalın, kendinizi harap etmeyin...

M

Misafir_Forumcu

Guest
Bugünkü ilanlardan sonra araştırma görevliliğini düşünenin olmadığını hep beraber anladık. Dahası, araştırma görevliliğinin esprisinin kaçtığını da daha önce anlamıştık. Çıkan norm kadro yönetmeliği ile birlikte araştırma görevliliğinin ciddi anlamda doktoralı işsiz yetiştirme alanı olduğuna inanmaya başladım. İlanların çıkması bize kısa vadeli mutluluk getirebilirdi, o da gelmiyor.

agoodperson

Öğrenci
Bugün birkaç ilan var gibi.

Dikkatimi çekti de, mezuniyet belgelerinin onaylı fotokopisini isteniyor bazı ilanlarda. E-devlet çıktıları kabul edilecek diye bir karar çıkmıştı, o iptal mi oldu acaba? Zaten kazanma ihtimalinin düşük olduğu ilana bir de kaç lira noter harcaması yaptırıyorlar, direk e-devlet çıktısı göndersen bu kez de risk var. Tuhaf bir durum.

A

Akdmkruya12

Guest
Sn. Editörler yazılarımı paylaşacak mısınız acaba? Bu kadar geç işleyen forum olmaz lütfen!

Arafta

Öğrenci
hocam yanılıyorsunuz, keşke söylediğiniz yada umdugunuz gibi olsa, nedeni şu bizim bölümde yl da var doktorada 1200 de öğrencimiz var bende norm fazlasıyım malesef dediğiniz gibi kimse bakmadı malesef söylediğiniz kriterlere.

Ben kendi durumuma bakarak yorum yapmıyorum, söylediklerimi destekleyen resmi ilanlar var siz hala kendi durumunuza bakarak yanıldığımı söylüyorsunuz. Bu kadar karamsar olmayın lütfen. Ayrıca norm fazlası olabilirsiniz 2/3 oranına takılmıyorsanız, YÖK norm dışı kadro vermede sıkıntı çıkarmaz, girersiniz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
T

Tebaş

Guest
İyi akşamlar dilerim
Başkent ve TED araştırma görevlisi maaşı bilgisi olan var mıdır acaba ?

A

Akademik Kırık

Guest
Gerek norm kadro yönetmeliğinde, gerekse de Yökteki 30 kasım personel daire başkanları toplantısındaki slaytta yazan maddeler hiçbir şekilde kadrolarla ilgili YÖK'ten izin alınmayacağını, sadece bilgi paylaşımı yapılacağını yazıyor. Tabiki norm dışı kadro talepleri bundan müstesna. Sizlerin bulunduğu üniversiteler ya meseleyi anlayamamış, ya da iyi görünme maksadıyla açıkça yöke yağcılık yapıyor gibi geliyor bana.

Hocam; Sunumu burada hocalarımız paylaştı ve ben hiç bir yerinde yökten izin alınmaz diye birşey görmedim. Sadece ilanlar yükseköğretim kurumunun sitesinden duyurulur yazıyor. Yönetmelikteki en büyük değişiklik te bu zaten. Dolayısı ile ilanın üniversitenin internet sitesinden yayınlanması, izin alınmadığı anlamına gelmiyor. Benim üniversitem, araş gör kadrolarına izin almak için yök başkanlığına gönderdi. Bizzat şahidim.

Genç Aday

Öğrenci
Hocam yanlış anlaşıldıysam özür dilerim öncelikle. Söylemek istediğim durumu yanlış bildiğiniz değildi evet madde madde doğru bir şekilde açıklamışsınız gayet güzel ancak uygulama bu şekilde değil ben bunu söylemek istedim. Araştırma görevlileri norm kadroya tabii değil bu durumda rektörlüğün onayı ya da süreç işletmesi beklenirken neden YÖK'e yazı gönderildiği hususunda kimsenin bilgisi yok ve bu soru işareti olarak kalıyor. En azından bunu bizim gibi bizzat birinci ağızdan duyanlar için.

Son düzenleme: