YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Ph.D.

Öğrenci
Çok daha az ilanın olduğu günlerde bugünkü tablodan daha iyisini gördük. Artık oturup gerçekçi olalim. Sihirli değnek dokunmayacaksa bu sene böyle geçer. Ben 2 yıldır kadro bekliyorum. Buradaki birçok arkadaşımdan daha fazla kadro yolu gözledim. Bu 2 yılı da puan almak için geçirmedim. 90'lı puanlarım hazirken sıralamada hep altımdaki insanlar girdi. Akademi iyiye gitmiyor. Bu sene kimse boşa heveslenmesin. Olur da kadrolar artarsa hepimiz seviniriz ama beklenti içine girip kendinizi mahvetmeyin. Ben 2 yıl boyunca neler çektim. Kendimi yedim bitirdim. Elime ne geçti? Kendime verdiğim zararla kaldım. Siz sağlıcakla kalın, kendinizi harap etmeyin...

Ben 9 yıldır kadro bekliyorum. Doktoram bitiyor hala kadrom yok. Suçumuz Temel Bilimci olmak. Her şeyimiz mevcut yalnızca torpil ve tanıdığımız yok, oradan kaybediyoruz.

tumua

Araştırma Görevlisi
akademik kirik isimli misafir hocama sormak istiyorum. Okulunuzun yolladigi ar gor ilanlarinin izni geldi mi? Geldiyse ne kadar surede geldi yökten? Gelmediyse de ne zaman yöke yolandigini ogrenebilir miyim?

A

Akadm

Guest
akademik kirik isimli misafir hocama sormak istiyorum. Okulunuzun yolladigi ar gor ilanlarinin izni geldi mi? Geldiyse ne kadar surede geldi yökten? Gelmediyse de ne zaman yöke yolandigini ogrenebilir miyim?
Hocam ben o kişi değilim ancak şunu söyleyebilirim ki, bizim bölümde araştırma görevlisi kadrosu için izin alınmıştı haziran sonunda temmuz ortası ilana çıkılacaktı, her şey bitti. Ben olayların tam anlamıyla içinde değilim ancak geçenlerde yeniden izin alınması gerektiği söylenmiş ve haziranda onay gelen kadro iptal edilmiş. Burada arkadaşlar araştırma görevlisi için yökten izin alınmaz falan diyor, dediğim gibi olayın tam anlamıyla içinde değilim ancak durum bundan ibaret. Red alınmasının sebebi de zaten 'yeterince' araştırma görevlisi olduğuna inanılmış. Umuyorum yanlış biliyorumdur ancak güvenilir bir kaynaktan bilgi aldığımı söyleyebilirim

A

Akademik Kırık

Guest

Hocam geçen hafta çarşamba günü gönderildi fakat henüz cevap gelmedi. YÖK yürütme kurulu Çarşambaları toplanıyor diye bir duyumum var. İnşallah yarın haberi alırız.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Bir yanlışlık olması lazım arkadaşlar. Sizlere İstanbul ve Bartın üniversitesinin ne kadar erken ilana çıktıklarını hatırlatmak isterim. Bir izin mekanizması olmuş olsa 2 gün de nasıl izin verildi hemencecik?

Yine de @yasarayanoglu hocamın görüşünü merak ediyorum?

Hocam bir izin mekanizması yok ancak üniversitelerin büyük çoğunluğu YÖK'e bilgi vermeden danışmadan kıpırdamak istemiyor durum bundan ibaret.

Bu arada mesajların geç yayınlanması ile ilgili isyanınızı gördüm lakin burada herkes gönüllülük esasıyla yardımcı olmaya çalışıyor size defalarca üye olmanızın daha iyi olacağını söyledim ama siz benim söylediklerimi dinlemediniz dolayısıyla olası onay gecikmelerine razı olmalısınız :)

tumua

Araştırma Görevlisi
Tesekkur ederim arkadaslar.
akademik kirik hocam evet benim bagli oldugum universite de 2 hafta once persembe gunu (6 aralik sanirim) gonderdi. ikinci haftadayiz ses seda yok. [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam dediginiz gibi oldugunu ben de dusunmek istiyorum ancak asistan ogrencilik yaptigim icin hocalarlayim surekli ve ciddi anlamda izin bekliyorlar. Ben bu fikri belirttim diger universiteler izin almadan cikti kisa surede dedim yökten onlara boyle soylendigini vurgularak rektorluge cekilen kadrolar icin tekrar izin almanin sacma oldugunu onlar da belirttiler

Son düzenleme:

ceyg

Öğrenci
Arkadaşlar bilginiz olduğunu düşünerek soruyorum. İletişim bilimleri alanında lisans mezunu olmak ve alanında yüksek lisans mezunu olmak demek, iletişim bilimleri alanında yüksek lisans yapmış olmak demek değil mi ? Ek olarak ikinci sorum ilgili alanlarda yüksek lisans mezunu olmak demek, verilen lisans mezunu alanları kastediyor demek değil mi ?

Bir ilanda baya bi fazla bölüm sayıp, arkasından alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Alanında belgelendirmek koşulu ile en az 3 yıl deneyim sahibi olmak yazıyor. Aynen yazdığım gibi. Ve veya gibi bağlaçlar da yok.

Son düzenleme:

tumua

Araştırma Görevlisi
Evet yök yurutme kurulu ayda 4’ten fazla toplanmak zorunlulugu ile her hafta toplaniyormus. Genel olarak bakildiginda yöku arayip soranlar yök tarafindan her carsamba toplaniyor beyanati oldugunu belirtmis. Yurutme kurulunun sonuc bildirilerine bakildiginda da buyuk oranda carsamba gunlerine denk gelen tarihlerde toplandigi goruluyor. Siz gecen hafta gondermissiniz bizim universite iki hafta evvel yolladi bakalim artik. bugunku kurulda herhangi bir gelisme olduysa ne mutlu bize

finduilas

Profesör
Arkadaşlar bilginiz olduğunu düşünerek soruyorum. İletişim bilimleri alanında lisans mezunu olmak ve alanında yüksek lisans mezunu olmak demek, iletişim bilimleri alanında yüksek lisans yapmış olmak demek değil mi ? Ek olarak ikinci sorum ilgili alanlarda yüksek lisans mezunu olmak demek, verilen lisans mezunu alanları kastediyor demek değil mi ?

Bir ilanda baya bi fazla bölüm sayıp, arkasından alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Alanında belgelendirmek koşulu ile en az 3 yıl deneyim sahibi olmak yazıyor. Aynen yazdığım gibi. Ve veya gibi bağlaçlar da yok.

Ornekle,

Bilgisayar Muhendisligi bolumunde acilan bir ilan olsun.

Ilan sarti, "Elektrik Elektronik Muhendisligi, Elektronik Muhendisligi, Bilgisayar Muhendisligi lisans mezunu olmak, ilgili alanda tezli yuksek lisans yapmis olmak" olsun.

Bu durumda, benim bildigim kadariyla, verilen bolumlerden herhangi birinden mezun olmus olup Bilgisayar Muhendisliginde yuksek lisans yapmis olmaniz gerekiyor. Mesela EEM mezunu olup Elektronik Muhendisliginde yl yaptiysaniz sarti saglamamis oluyorsunuz.

Bu konuda size en net bilgiyi universitenin Personel Daire Baskanligi verir bu arada, o yuzden aramanizi ya da gidebiliyorsaniz gitmenizi oneririm.

A

Akademiden

Guest
Ilanların süresi

hocalarım merhaba daha önce sormuştum bu konuyu fakat yanmayacağına dair görüş belirten hocalarım olmuştu memurlar.net bu haberde tam tersini söylemekte, bu konuda daha detaylı bilgi verebilecek bir hocam varmıdır?

https://www.memurlar.net/haber/7966...lerce-kadro-yanacak.html?utm_source=headlines

yani 31 aralıkda kadrolar çıktı çıktı devamı mayıs hazirandamı gelir ancak yoksa ocak şubat gibide ilanları görebilirmiyiz?

B

BelirsizArgör

Guest
Sayın hocalarım aylardır forumu ve konu ile ilgili her türlü bilgiyi takip etmekteyim fakat resmi gazetede yayınlanan ilanlarda hala deneyimle öğretim görevlisi alındığını görmekteyim. Artık kendi zekamdan şüphe duymaya ve yönetmelikleri yanlış okuduğuma inanmaya başladım. Bu ilanlar hatalı mı çıkıyor yoksa ben mi deliriyorum?

ogulhero06

Öğrenci
sayın hocalarım, bir konuda bilginize başvurmak istiyorum. arş. gör. dr. olarak bölümde lisans düzeyinde ders veriyorum. norm kadro olayından dolayıda sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. girdiğimiz dersler içinde herhangi bir ücret alamıyoruz malumunuz. bölümümüzden 4. sınıfta yer alan çözümleme ve proje derslerine de dahil olmak istiyoruz. bu dersleri almamıza herhangi bir kanuni engel varmı bu derslerde lisans dersi değilmi neden alamıyoruz. bölümlerinizde bu şekilde çözümleme dersi alan arş. gör. dr. olanlar varmı. talep etmek için örnek olması açısından.

A

Akademik Kırık

Guest
sayın hocalarım, bir konuda bilginize başvurmak istiyorum. arş. gör. dr. olarak bölümde lisans düzeyinde ders veriyorum. norm kadro olayından dolayıda sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. girdiğimiz dersler içinde herhangi bir ücret alamıyoruz malumunuz. bölümümüzden 4. sınıfta yer alan çözümleme ve proje derslerine de dahil olmak istiyoruz. bu dersleri almamıza herhangi bir kanuni engel varmı bu derslerde lisans dersi değilmi neden alamıyoruz. bölümlerinizde bu şekilde çözümleme dersi alan arş. gör. dr. olanlar varmı. talep etmek için örnek olması açısından.

Üzerinize açılan he ders için ücret alırsınız. Araş Gör'ün ders verme zorunluluğu olmadığından dolayı. yani üzerinize açılan her ders ek ders gibi değerlendiriliyor. Bazı fakülteler, para vermemek için dersi hocanın üzerine açıp, derslere sizin durumda olan arkadaşları sokuyorlar. Araş gör Dr'un ders verebileceği açıklanan yönetmeliği hatırlatınız hocalara.

A

Akdmkruya12

Guest
1- Her üniversite illa ilana çıkacak veya elindeki tüm kadro kontenjanını kullanacak ve bol bol ilana çıkacak diye bir şey söz konusu değildir.

2- Geçmiş yıllarda da birçok üniversite birçok yılı es geçmiş veya tek tük ilana çıkmıştır.

3- memurlar.net'in yaptığı haber inşallah üniversiteleri teşvik eder de ilana çıkmak isteyen üniversiteler ilana çıkarlar.

4- norm açığı olan tüm öğretim üyesi ve öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadro ilanlarında hiçbir şekilde YÖK'ten izim alınması söz konusu değildir. Kaynak: Az önce üniversitemiz genel sekreterine bu hususu sordum. Malumunuz üniversite genel sekreterleri senato toplantılarına raportör olarak iştirak ederler. Bana dedi ki, biz çıkacağımız ilanları önce YÖK'e sonra da direkt resmi gazeteye gönderdik. YÖK'e gönderme sebebimiz, onay alma değil, ilana çıkacağız bilginiz olsun sebebiyledir.

5- YÖK'ten izin almaya çalışan üniversiteleri sorduğumda, bunun çok saçma olduğunu ifade etti. Böyle bir şey YÖK'teki toplantıda konuşulmamış ve sadece norm sışı kadro talepleri için izin ve onay mekanizmasının devreye gireceğini söyledi.

6- Şuan için görünen tablo üniversitelerin öğretim üyesi kadrolarına her zaman olduğu gibi daha çok ehemmiyet verdiği ve öğretim elemanı kadrolarının biraz daha görmezden gelindiğidir. MAALESEF!

S

smyrana

Guest
Öğretim görevliliği

Akademik 4207

Bilgi edindiğiniz kaynak sağlam mı ?
Ben yök ü aradığımda böyle bir çalışma olmadığını söylediler.

Akademik aday

Öğrenci
Arkadaşlar Gümüşhane Üniversitesi Kürtün MYO da çıkan öğr gör ilanlarında yer alan şartlara bakarmısınız mülkiyet koruma bölümünde makine mühendisi ne yapacak çok merak ediyorum diğer ilanda ise lisans bölümü belirtilmemiş birbirinden alakasız iki yl alanı geçiyor "Maliye Anabilim dalında veya İş Sağlığı ve
Güvenliği Anabilim dalında tezli yüksek lisans
yapmış olmak" bana çok garip geldi bu ilanlar. Ayrıca sitesine girip baktım ilanda bahsi geçen program da sitede göremedim. Öğrenci kontenjanları da boş kalmış geçen yıl. Garip şeyler.

Üzerinize açılan he ders için ücret alırsınız. Araş Gör'ün ders verme zorunluluğu olmadığından dolayı. yani üzerinize açılan her ders ek ders gibi değerlendiriliyor. Bazı fakülteler, para vermemek için dersi hocanın üzerine açıp, derslere sizin durumda olan arkadaşları sokuyorlar. Araş gör Dr'un ders verebileceği açıklanan yönetmeliği hatırlatınız hocalara.

Yanlış cevap. Ar.Gör.Dr. lar öğretim görevlisi gibi 12 saatin üzerine ek ders ücreti alırlar. 7100 sayılı kanun madde 8.