YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

N

Nurı alco

Guest
Forum01

İlanlarda deneyim şartı için yök ile görüştüm. Düzletilecek dedi ama 3 gün geçti, ses seda yok. Benim abladığım şu ki, yök artik atmalara ilişkin hicbir konuya müdahale ermiyor. Gelsin mağduriyetler.

K

Körolasıkadro

Guest
1- Her üniversite illa ilana çıkacak veya elindeki tüm kadro kontenjanını kullanacak ve bol bol ilana çıkacak diye bir şey söz konusu değildir.

2- Geçmiş yıllarda da birçok üniversite birçok yılı es geçmiş veya tek tük ilana çıkmıştır.

3- memurlar.net'in yaptığı haber inşallah üniversiteleri teşvik eder de ilana çıkmak isteyen üniversiteler ilana çıkarlar.

4- norm açığı olan tüm öğretim üyesi ve öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadro ilanlarında hiçbir şekilde YÖK'ten izim alınması söz konusu değildir. Kaynak: Az önce üniversitemiz genel sekreterine bu hususu sordum. Malumunuz üniversite genel sekreterleri senato toplantılarına raportör olarak iştirak ederler. Bana dedi ki, biz çıkacağımız ilanları önce YÖK'e sonra da direkt resmi gazeteye gönderdik. YÖK'e gönderme sebebimiz, onay alma değil, ilana çıkacağız bilginiz olsun sebebiyledir.

5- YÖK'ten izin almaya çalışan üniversiteleri sorduğumda, bunun çok saçma olduğunu ifade etti. Böyle bir şey YÖK'teki toplantıda konuşulmamış ve sadece norm sışı kadro talepleri için izin ve onay mekanizmasının devreye gireceğini söyledi.

6- Şuan için görünen tablo üniversitelerin öğretim üyesi kadrolarına her zaman olduğu gibi daha çok ehemmiyet verdiği ve öğretim elemanı kadrolarının biraz daha görmezden gelindiğidir. MAALESEF!

Kendi gözümle görüp , kulaklarımla duymasaydım işlerin bu şekilde işlediğine inanabilirdim. Ancak süreci bizzat yakınen takip ettim. Kadrolar senatodan çıktı ve direkt olarak "izin için" YÖK'e gönderildi. Bir yerlerden eksik veya yanlış bilgi alıyorsunuz veya bilgisini aldığınız kadrolar çok farklı statülerde işlem görüyor. Şu an üniversiteler kendilerine gelen yazıya itaat ederek 2018 yılı başında kendilerine verilen kadroları ilana çıkabilmek amacıyla YÖK'ten izin bekliyor. Ayrıca bu bilgiyi 2 farklı üniversiteden daha bizzat kendim öğrendim. Grupta da birçok kişi benim dediklerimi onaylayarak kendi üniversitesindeki durumun da aynı olduğunu aktarmış. Gönül ister ki sizin dediğiniz gibi her şey güzel şekilde ilerlesin ancak vaziyet belli. YÖK'ün medyaya duyurduklarına inanmak ben de istiyorum ancak YÖK saman altından su yürütmeye çalışıyor.

Bekleyiş

Öğrenci
Arkadaşlar Gümüşhane Üniversitesi Kürtün MYO da çıkan öğr gör ilanlarında yer alan şartlara bakarmısınız mülkiyet koruma bölümünde makine mühendisi ne yapacak çok merak ediyorum diğer ilanda ise lisans bölümü belirtilmemiş birbirinden alakasız iki yl alanı geçiyor "Maliye Anabilim dalında veya İş Sağlığı ve
Güvenliği Anabilim dalında tezli yüksek lisans
yapmış olmak" bana çok garip geldi bu ilanlar. Ayrıca sitesine girip baktım ilanda bahsi geçen program da sitede göremedim. Öğrenci kontenjanları da boş kalmış geçen yıl. Garip şeyler.

Hocam bir değil iki değil kaçıncı ilan! Cimere yazdım ben tek tek, sizde yazın bence.
Ya doğru düzgün yönetmeliğe göre ilan çıksın, ya da eski sistem desinler bu ne böyle. Artık tükendik.

selam5454

Öğrenci
arkadaşlar az önce oturdum 4 ünivin p.daire başkalığıyla görüştüm .. hepsi bi çalışma var net bişe diyemeyiz ancak 10 gün içinde görürsünüz zaten gibisinden şeyler dediler... 4 ü de aynı şey söyledi diyebilirim ..

Bekleyiş

Öğrenci
arkadaşlar az önce oturdum 4 ünivin p.daire başkalığıyla görüştüm .. hepsi bi çalışma var net bişe diyemeyiz ancak 10 gün içinde görürsünüz zaten gibisinden şeyler dediler... 4 ü de aynı şey söyledi diyebilirim ..

Hocam 10 gün içinde neyi göreceğiz acaba? Alım olacağını mı? Yeni bir düzenleme mi? Araştırma görevliliği için mi sordunuz?

agoodperson

Öğrenci
Yıllardır bu dönemler kadroların en bol olduğu dönemlerdi. Kazanamasak da birçok kadroyu bir arada görünce en azından umutlanırdık. Şimdi onu da elimizden aldılar.

Tüm bu yaşananlara rağmen bu yıl 24-31 Aralık tarihleri arası için umutluydum fakat umudum gitgide tükeniyor.

tumua

Araştırma Görevlisi
Bu 10 gun sureci benim de bagli oldugum universitede konusulmaya baslandi. Muhtemelen Yök’e izin icin gonderilen tartismali 2018 kadrolarini yök onaylayacak ve ilanlar gun yuzune cikacak. Kadrolarina Yök izni bekleyen okullar az buz degil. Buraya yansiyan var yansimayan var benim bulundugum bolge universitelerinin yuzde sekseni gondermis yök’e. O kadar da az ve burada zikredilen kadar onemsiz bir mesele degil yani bu yök izni. Kisacasi beklenilen oranda ilan cikmamasinin ilk sebeplernden birisi olacak kadar ciddi bir konu. Evet biz de hocalar da tepkili ve sureci yanlis buluyorlar ancak universitenin yonetim kadrosunun yonlemdirmesi bu sekilde diye bir sey yapamiyorlar. En fazlasi diger universitelerdeki meslektaslarini aradilar ve benim okudugum bolumdeki hocalarin aradigi farkli unilerdeki meslektaslarinin hepsi de evet biz de gonderdik yök’ten izin bekliyoruz dediler: Kendi universitene “bakin surec boyle degil diger universiteler yokten izin beklemiyorlar” demek icin kanit arayan hocalar ulastiklari meslektaslarinda da durum ayni oldugunu gorduler. Yani bir cok universitede boyle isledigini goren hocalar da elleri kolari bagli bekliyorlar.

Son düzenleme:

Xxxabze

Öğrenci
Bu yök kadar; her şeye hakim olmak isteyip bunu beceremeyen, bu kadar hantal işleyen, bu kadar kural koyup kuralı bozan, iletişimi bu kadar zayıf ikinci bir kurum daha var mı ülkemizde bilmiyorum. Gerçekten pes. Gerçekten inanılmaz. Onların bu dengesiz uygulamaları direkt üniversitelere sirayet ediyor ve bu kadar insan ne beklediğini bile bilmeden bekliyor. Aynı işlemi x üniversitesi farklı yapıyor y farklı yapıyor. Nereden tutsanız elinizde kalıyor. Haram zıkkım olsun bir nebze hakkım varsa hepsine.

A

Akdmkruya12

Guest
Vallahi benim aldığım bilgi ve duyum bu şekilde arkadaşlar. Sizlerinde söylediğine inanıyorum, inanmıyorum demiyorum. Lakin bu çok saçma. Zira YÖK'ten bir yazı da gelmedi ki bununla ilgili diyeyim tamam doğru. Allah Allah anlam veremedim doğrusu. Hayırlısı olur ne diyim.

Arafta

Öğrenci
Benim tanıdığım üniversitelere YÖK başkanının el yazısıyla ve imzasıyla alım yapabilirsiniz diye yazı gelsin. Yine YÖKü arayıp böyle bir yazı gelmiş ama şu şu ilanlara çıkmamızda mahsur var mı diye sorarlar.

agoodperson

Öğrenci
Ya insanın aklına şöyle şeyler de geliyor. Bugüne kadar öyle şeyler oldu ki, bundan sonra da olur mu olur.

Şu an tek tük bazı kadrolar var, sene sonu diye birkaç kadro daha açılabilir bence. Bunlardan birine atananları, birkaç ay sonra "o ilan sehven yayınlanmıştı, hata var" diye işinden etmesinler? Şu anda her şey o kadar belirsiz görünüyor ki, insanın aklına böyle şeyler geliyor.

Yıllardır bu dönemler kadroların en bol olduğu dönemlerdi. Kazanamasak da birçok kadroyu bir arada görünce en azından umutlanırdık. Şimdi onu da elimizden aldılar.

Tüm bu yaşananlara rağmen bu yıl 24-31 Aralık tarihleri arası için umutluydum fakat umudum gitgide tükeniyor.

Aynen hocam yığınla kadro oluyodu ama bence bu kıtlıgin bir bolluğu olacaktır yine. Problem su aslında yok denilen kurum bilgi vermiyor kamuoyuna bizleri görmezden geliyo yani bi aciklama yapmak cok mu zor bugun yoku aradim kimse bakmiyo telefonlara kendi başına buyruk bir şey işte bakalım surec ne gosterecek bir 24-31 aralık aeasinda tum uniler birden yayinliyomus madem herkes yokten cevap bekliyo ve bu yil bitmeden yayinlanmasi gerekiyomus böyle olmasi gerekmez mi arkadaşlar

ogulhero06

Öğrenci
Üzerinize açılan he ders için ücret alırsınız. Araş Gör'ün ders verme zorunluluğu olmadığından dolayı. yani üzerinize açılan her ders ek ders gibi değerlendiriliyor. Bazı fakülteler, para vermemek için dersi hocanın üzerine açıp, derslere sizin durumda olan arkadaşları sokuyorlar. Araş gör Dr'un ders verebileceği açıklanan yönetmeliği hatırlatınız hocalara.

yok hocam öğr. gör. gibi değerlendiriliyor 12 saat maaş karşılığı yük sonrası için ek ders denmiş. toplam 27 saate kadar 15 saat ücret ödenebiliyor. ama 10da 12de bırakıyorlar vermemek için lisans bitirme ve projeleri vermeyerek.

Bekleyiş

Öğrenci
Bende aradım bu gün yökü, ilanlar hatalı çıkmıyor dedi ısrarla, bende tek tek söyledim vakıf üniversitelerindeki şartların yönetmelikle uyuşmadığını, geçen hafta da düzelecek demişlerdi yine aynını dediler ama hiç sanmıyorum.

spain

Öğrenci
Arkadaslar gumushane universitesinin yayinladigi ilanlara basvuru hangi belgeler ile yapilacak. Bunun hakkinda hicbir bilgi yok. Var da ben mi ulasamadim acaba? Bilgisi olan?