YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

agoodperson

Öğrenci
Yıllardır kadroları takip ederim. 10 arş. gör. kadrosunun yaklaşık 8, 10 öğr. gör. kadrosunun ise yaklaşık 9'unun sahibinin baştan belli olduğunu düşünüyorum. Maalesef.

kalamarr123

Öğrenci
Acaba yardımcı olur musunuz, Personel Daire Başkanlığını aradım ancak net bir yanıt gelmedi, ben eğitim fakültesi güzel sanatlar eğitimi bölümü mezunuyum ve eğitim bilimleri enstitüsü güzel sanatlar eğitimi anabilim dalı resim iş eğitimi bilim dalında yüksek lisans yapıyorum, belirttiğim kadroya başvuru yapabilirim değil mi ? Biraz muallakta kaldığı için tartışmaya açtım, kadronun kriterleri şöyle;

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi veya Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Lisans mezunu olmak ve Resim Anasanat / Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

ahmedoff

Profesör
Acaba yardımcı olur musunuz, Personel Daire Başkanlığını aradım ancak net bir yanıt gelmedi, ben eğitim fakültesi güzel sanatlar eğitimi bölümü mezunuyum ve eğitim bilimleri enstitüsü güzel sanatlar eğitimi anabilim dalı resim iş eğitimi bilim dalında yüksek lisans yapıyorum, belirttiğim kadroya başvuru yapabilirim değil mi ? Biraz muallakta kaldığı için tartışmaya açtım, kadronun kriterleri şöyle;

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi veya Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Lisans mezunu olmak ve Resim Anasanat / Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

Normal şartlar altında yüksek lisans yaptığınız anabilim dalı farklı olduğu (ilan şartındakiyle birebir aynı olmadığı) için ön değerlendirme sırasında elenirsiniz. Nadiren de olsa konunun jüri tarafından farklı değerlendirildiği durumlar da söz konusu olabiliyor. Dolayısıyla, başvuru öncesinde size net bir yanıt verileceğini sanmıyorum. Her ihtimale karşı başvuru yapmanızda fayda var diyelim :)

Son düzenleme:
H

Hogisim

Guest
Niçin Sınıf Eğitimi alanında hiç araştırma görevlisi ilanı çıkmıyor acaba ? Fikri, duyumu olan var mıdır?

Aguney

Öğrenci

Lisans mezuniyet kriterini çok geniş tuttuklarına göre adayları olmadığını düşünüyorum. Başvuru yapmanızda fayda var.

kalamarr123

Öğrenci
Personel daire başkanlığı ile tekrar görüştüm, evet başvuru yapabilirsiniz anabilim dalı olarak belirttiğimiz kriter sizleri( eğitim ) anasanat ise güzel sanatlar fakültesini kapsıyor dedi, teşekkürler cevaplar için.

A

Akdmkruya12

Guest
İlanların hızlanmış olduğunu görmek sevindirici. Yaklaşık 40 devlet üniversitesi ilana çıkmış oldu. Kaldı 80! İnşallah 80 üniversite de ilana çıkar.

Ar-Gör

Öğrenci
Dostlar, YÖK dersleri diye tabir ettiğimiz T. Dili, Tarih gibi alanlarda neredeyse hiç ilan çıkmaması takıldı aklıma!! Acaba onlarla ilgili başka bir çalışma mı var?? Çok zor ama duyumu olan var mı bu konuda??

D

dtcfli120

Guest
Hocalarim bilen biri yardim edebilir mi? Öncelikli alan ilanında tezli yüksek lisans yapiuor olma şartiyla ilana cikmiş ankara üniversitesi. ..Bu ilana ders asamasinda olmak veya tez asamasinda olmamak diye birsey yazmıyor...Gecen senekilerin hepsinde ders asamasi kabul ediliyordu..Bunda da öyle mi olur

muleta

Öğrenci
Hocalarim bilen biri yardim edebilir mi? Öncelikli alan ilanında tezli yüksek lisans yapiuor olma şartiyla ilana cikmiş ankara üniversitesi. ..Bu ilana ders asamasinda olmak veya tez asamasinda olmamak diye birsey yazmıyor...Gecen senekilerin hepsinde ders asamasi kabul ediliyordu..Bunda da öyle mi olur[

öğrenciliğiniz devam ediyorsa başvurabilirsiniz. ders veya tez aşaması önemli değil.

A

Akademikami

Guest
hocaları selamlar. bazı araştırma görevlisi ilanı şartlarında doktora yapıyor olmak var. bu ilana yüksek lisans yaptığım için başvuramıyacağım anladığım kadarıyla. bu durumda yüksek lisans öğrencileri için bir mağduriyet olmuyor mu?

yukarıdaki konuşmalarda kişiye özel ilan açıldığı bu kadar süre boşuna belediğimizin hiçbirşeyin değişmediği , liyakatın lafta kaldığı vs tarzında yazılar yazıdı. bu kişiye özel açılmış ilanlar öncesinde denetlenmiyor mu? hadi koyuldu diyelim tepki gelirse mi değiştiriyorlar yoksa ses çıkmayınca el altından devam edelim mi diyorlar ? bunun bir yaptırımı denetleyicisi yok mu?

qrace07

Öğrenci
Kişiye özel ilanları gördükçe; yetki devri, liyakat, vs. bunların hepsinin boş muhabbet olduğunu görüyoruz. Değişen fazla bir şey olmamış alımlarda...

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

tumua

Araştırma Görevlisi
Degerli arkadaslar 2019 kadrolari ne zaman dagiilir universitelere ?

Kendi sorumu cevaplayayım da faydalanmak isteyen merak eden olursa :)
Bugün YÖK'ü aradım ve bu konu üzerine soru sordum. Artık YÖK kadro dağıtmıyor her yıl başında. Üniversiteler norm kadroları dahilinde istedikleri zaman ilanlara çıkabilirler denildi.

GİZBAYGİZ

Öğrenci
Kendi sorumu cevaplayayım da faydalanmak isteyen merak eden olursa :)
Bugün YÖK'ü aradım ve bu konu üzerine soru sordum. Artık YÖK kadro dağıtmıyor her yıl başında. Üniversiteler norm kadroları dahilinde istedikleri zaman ilanlara çıkabilirler denildi.

Hocam yök dağıtmıyor ama bütçeden belirli sayı ayrılıyor üniversitelere. Benim merak ettiğim bunun tarihiydi. 2019 da şu kadar alım yapabilir kısmı.