YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Aguney

Öğrenci
Iyi de bu madde ALES'ten 70 almak gerektigini gosteriyor, ogretim gorevlisi alimlarinda mezun olunan alanin kullanilacagini gostermiyor ki. Ekim 2017'de yapilan yonetmeligin iptal edildigini de gostermiyor. Gosteriyor da ben mi anlamiyorum?

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
Hocam, zaten yönetmeliğin iptal edildiği söylenmemiş. MYO'larda artık puan türü ayrımı olmadığı için "alanlarındaki puan türü" şeklinde düzeltmeye gidilmiş. Dolayısıyla buradaki "alanlarındaki puan türü" ifadesi adayın puan türüne gönderme yapıyor. Benim anladığım bu.

finduilas

Profesör
Hocam, zaten yönetmeliğin iptal edildiği söylenmemiş. MYO'larda artık puan türü ayrımı olmadığı için "alanlarındaki puan türü" şeklinde düzeltmeye gidilmiş. Dolayısıyla buradaki "alanlarındaki puan türü" ifadesi adayın puan türüne gönderme yapıyor. Benim anladığım bu.
parafiskalite iptal oldugunu iddia ediyor, ona soruyorum o yuzden.

parafiskalite

Yardımcı Editör
parafiskalite iptal oldugunu iddia ediyor, ona soruyorum o yuzden.

Puan turu ayırımının artık olmaması sıze neyı ıfade edıyor ? Eskı yonetmelıgın gecerlılıgının olmaması mesela ? Eskı usule gore ılanlar hatalı bır sekılde devam ederken, yenı karara gore de ılanların cıkması hakkında ne dusunuyorsunuz ?
Hatta su soruma cevap ıstıyorum; puan turu ayırımı olmayan bır sıstem ıcın “basvurulan bolumun puan turu” sartı nasıl uygulanabılır ? Hangı puan turu ? Ortada bır puan sıstemı var da benım mı haberım yok ?

Son düzenleme:

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Merhaba arkadaşlar. Yaşar hocam ve Merve hocam özelliklere sizlere bir sorum olacaktı. Üniversitelere yapılacak olan araştırma görevlisi alımlarını Yök'ün kendi bünyesine çekip, kadro açma ve gerekli üniversiteye atama işlemlerini tamamen üstlenmesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Bu şekilde bir duyum aldım ancak güvenilir bir kaynak olmadığı için sizlere de danışmak istedim bu şekilde benden başka duyumu olan var mı?

Hali hazırda yürürlükte bulunan mevzuata göre böyle bir uygulamanın yapılması mümkün değil hocam.

Güzar

Öğrenci
Hocalarım, dün yayımlanan ilanlardan biriyle ilgili bir sorum olacaktı. "Sosyal Bilimler alanında lisans mezunu olmak" ne anlama geliyor. Doğa Bilimler, Sosyal Bilimler ayrımı mı yapılmış? Yoksa belli bir fakülte mi kast ediliyor?

Sayın forum üyeleri, inşallah herkes dilediği kadrolara en kısa zamanda ulaşır.
Forumda kadro konularını takip ederken Arş. Gör. Dr'ların ders vermesi hususunun da ele alınıldığını görünce Arş. gör. Dr'ların tecrübelerinden faydanalabilmek adına soruma katkıda bulunabilirseniz memnun olurum.

Sizler girdiğiniz derslerin maaş karşılığı saat miktarını konuşurken, bölümümün ders vermeye haiz tüm öğretim elemanlarının maaş karşılıklarını dolduracakları saatten fazla ders saati mevcutken ben de dersleri sizler gibi kendi üzerime verebileceğim halde, bölümde

"Uygulama derslerine bölümümüz araştırma görevlisi Dr kişiler öğretim yardımcısı görevlendirilmiştir"

yazısıyla bu dersler bölümde benim dışımdaki öğretim elemanlarının üzerine oluyor, ben de derslere öğretim yardımcısı diye gönderiliyorum ama öğretim yardımcısı yapıldığım dersin sorumlusu gözüken öğretim elemanı derse gelmiyor ben tek başıma ders yapmaya devam ediyorum.

7100 sayılı kanun göz önüne alarak bu görevlendirmeye itiraz edip dersleri kendim verebileceğime istinaden verilen cevap;

"2547 sayılı Yüksek Öğretim kanunun Madde 33 – (Değişik: 17/8/1983 - 2880/16 md.)a) (Değişik: 12/8/1986 - KHK 260/3 md.) Araştırma görevlileri, yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırma,inceleme ve deneylerde yardımcı olan ve yetkili organlarca verilen ilgili diğer görevleri yapan öğretim yardımcılarıdır"
oluyor ve yine tek başıma derslere öğretim yardımcısı olarak giriyorum ve ders üzerime olmuyor.

Aranızda derslere öğretim yardımcısı görevlendirilen ya da ders üzerine yapılmayıp yine başkasının dersine giren var mı?

Bu konuda yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum

parafiskalite

Yardımcı Editör
Keske uslubunuzu biraz duzeltseniz, neyse...
gore nasil ilanlar cikiyor, ben gercekten ne dediginizi anlamakta zorlaniyorum. Yasar hocanin da paylastigi Ekim 2017 yonetmeliginde "mezuniyet alanindaki puan turu ya da basvurulacak alandaki puan turu" diyor. Yani ikisinin de kullanilmasina izin verilmis. Bu durumda bir ilan mezuniyet alani da istese, basvurulacak alani da istese bu yonetmelige uygun oluyor.

Sizin iddianiza gore lisans mezuniyeti isteyen tum ilanlar yeni yonetmelige gore, ancak bu ilanlar Ekim 2017 yonetmeligine de uygun, dolayisiyla eski/yeni ayrimini nerden yapiyorsunuz?

Ekim 2017 yonetmeliginin kaldirildigi kanisina nerden vardiniz?

Madem bu yonetmelik kaldirildi, bu yonetmeligin 6. maddesinin devam ettigini nasil savunabiliyorsunuz?

Diger bir sorum da, ALES'in nasil bir sinav oldugunu, kac puanin gecer puan oldugunu belirleyen bir yonetmelikle, ALES puaninin nasil kullanacagini belirleyen bir yonetmelik nasil kaldirilir?

Artik puan turu yok, TYT var, bu eski yonetmeligim kalktigini gosterir demissiniz, o zaman sizin lisans mezuniyetinizin de puan turu yok artik. Siz kafaniza gore "ben sozelle girmistim, o zaman sozeldir." diyemezsiniz, bunu sadece YOK diyebilir. Yani puan turunun olmamasi da yonetmeligin kalktigina bir isaret degil.

Uslubumda duzeltılecek bır nokta yok.
Sız once TYT’nın ne oldugunu, hangı alanları kapsadıgını bır arastırın bence. Cunku bu durumum lısans puanıyla uzaktan yakından alakası yok. Bahsı gecen, tek ve ortak olan bu puan onlısans ıcın gecerlı.
Hâlâ ıkısının de kullanıldıgını ıddıa edıyorsunuz bende sıze ınatla ve tekrarla soyluyorum; onlısans bolumlerınde puan turu ayırımı yok. Aday oturumdan 300 puan alır, bu puanla ıster (eskı ygs mantıgına gore) sayısal bolume gıder ıster sozel. Sayısal/Sozel ayırımını da anlayın dıye yazıyorum, onlısansta BU AYIRIM ARTIK YOK CUNKU.
Durum boyle olunca “basvurulan bolumun puan turu” sartı havada kalmıyor mu ? Basvuracagım alan Bankacılık, fakat bu bolumun puan turu yok sadece TYT ıle alıyor ? Sımdı kım bu bolume ogrencısını ea ıle kabul ettıgını ıddıa edebılır ?

Son olarak Ekım 2017’de ales puan turlerıyle ılgılı yapılan bu revızyondan sonra sınav sıstemı (Kasım 2017) degısmıstır ve gereken duzenleme yapılmamıstır. Forumu arastırırsanız bu konu hakkında osym ıle cok fazla ırtıbata gectım, sayısız dılekce yazdım, konuya sızden cok daha fazla hakımım. Bu nedenle daha fazla ırdelemeyın bence, cunku soyledıklerınızın cogu soyut seyler.

Aynı sekılde Ekım yonetmelıgıne gore ılana cıkan unıversıtelerden bahsedıyorsunuz; uzmanlık alanları dısında yuksek lısansın kesınlıkle zorunlu hale getırıldıgını ve buna ragmen yuksek lısans yerıne hâlâ deneyım ısteyen kurumların oldugunu da vurgulamak ısterım. Unıversıteler de durum karısık belırsızlık fazlasıyla var, her kurumun farklı bır yonetmelıge gore hareket ettıgı asıkâr.

Son düzenleme:
Ales puan turune iliskin 2017 ekimde personel daire baskanliklarina gonderilen yok yurutme kurulu kararinin iptal edildigine iliskin yeni bir yazi gonderilene kadar gecerliligini korur diye dusunuyorum.Ancak tyt sonrasi hangi puan turunun kullanacagina iliskin yeni bir yok kararinin cikartilip yuksekogretim kurumlarina gonderilmesi kafalardaki soru isaretlerini silecektir.

R

riberi18

Guest
Arkadaşlar adaya göre çıkan bir ilanda şöyle bir ibare mevcut ''yüksek lisans mezuniyeti sonrasında belgelendirmek kaydıyla en az 1 yıl yükseköğretim kurumlarında akademik görev yapmış olmak''
Öncelikli sorum bu ilana başvuru yapan kişi bu yeterliliğini nasıl kanıtlayacak ? Burada ki Akademik görev'in tanımı, sınırı çalışma alanı neye göre belirlenecek. İkinci sorum bu konuda YÖK'e şikayette bulunursam, ilanda herhangi bir değişiklik olur mu ? Çünkü, kriterler tamamen adaya göre belirlenmiş.

finduilas

Profesör
Uslubumda duzeltılecek bır nokta yok.
Sız once TYT�nın ne oldugunu, hangı alanları kapsadıgını bır arastırın bence. Cunku bu durumum lısans puanıyla uzaktan yakından alakası yok. Bahsı gecen, tek ve ortak olan bu puan onlısans ıcın gecerlı.
Hâlâ ıkısının de kullanıldıgını ıddıa edıyorsunuz bende sıze ınatla ve tekrarla soyluyorum; onlısans bolumlerınde puan turu ayırımı yok. Aday oturumdan 300 puan alır, bu puanla ıster (eskı ygs mantıgına gore) sayısal bolume gıder ıster sozel. Sayısal/Sozel ayırımını da anlayın dıye yazıyorum, onlısansta BU AYIRIM ARTIK YOK CUNKU.
Durum boyle olunca �basvurulan bolumun puan turu� sartı havada kalmıyor mu ? Basvuracagım alan Bankacılık, fakat bu bolumun puan turu yok sadece TYT ıle alıyor ? Sımdı kım bu bolume ogrencısını ea ıle kabul ettıgını ıddıa edebılır ?

Son olarak Ekım 2017�de ales puan turlerıyle ılgılı yapılan bu revızyondan sonra sınav sıstemı (Kasım 2017) degısmıstır ve gereken duzenleme yapılmamıstır. Forumu arastırırsanız bu konu hakkında osym ıle cok fazla ırtıbata gectım, sayısız dılekce yazdım, konuya sızden cok daha fazla hakımım. Bu nedenle daha fazla ırdelemeyın bence, cunku soyledıklerınızın cogu soyut seyler.

Aynı sekılde Ekım yonetmelıgıne gore ılana cıkan unıversıtelerden bahsedıyorsunuz; uzmanlık alanları dısında yuksek lısansın kesınlıkle zorunlu hale getırıldıgını ve buna ragmen yuksek lısans yerıne hâlâ deneyım ısteyen kurumların oldugunu da vurgulamak ısterım. Unıversıteler de durum karısık belırsızlık fazlasıyla var, her kurumun farklı bır yonetmelıge gore hareket ettıgı asıkâr.
Konuyu kapattim, mesajimi degistirdim, hala neden ustunuze alinip mesaj yaziyorsunuz anlamadim.

Siz haklisiniz, yonetmelik degismis. En buyuk sizsiniz, bravo. Iyi gunler, kolay gelsin.

Bekleyiş

Öğrenci
Arkadaşlar adaya göre çıkan bir ilanda şöyle bir ibare mevcut ''yüksek lisans mezuniyeti sonrasında belgelendirmek kaydıyla en az 1 yıl yükseköğretim kurumlarında akademik görev yapmış olmak''
Öncelikli sorum bu ilana başvuru yapan kişi bu yeterliliğini nasıl kanıtlayacak ? Burada ki Akademik görev'in tanımı, sınırı çalışma alanı neye göre belirlenecek. İkinci sorum bu konuda YÖK'e şikayette bulunursam, ilanda herhangi bir değişiklik olur mu ? Çünkü, kriterler tamamen adaya göre belirlenmiş.

Hocam 2. Sorunuza bir cevabım Yok maalesef..
ama ilk sorunuza şunu söyleyebilirim, sözleşmeli öğretim görevliliği yapan kişi görevine başlamadan okul müdürü ile görüşüp alanıyla ilgili dersleri öğrenir/dersleri verebileceği iletir, aslında zaten bellidir, dilekçesine yüksek lisans diploması lisans diploması vs ekleyip o kişinin alanına göre okul yönetimi boşta olan dersleri tarafına verir. Yüksek ihtimal o ilandaki bölüm derslerinden bir veya birkaçını vermiştir, kişi o bölüm mezunudur, ilanda bu şekilde çıkmıştır diye düşünüyorum.

Hakkınızda iyi olan olsun inşallah.

spain

Öğrenci
Ilanlar cikiyor da ben basvurabilme konusunda emin olamiyorum yonetim ve organizasyon yl mezunuyum ancak ilanda isletme alaninda yl istenmekte. Yonetim ve organizasyon da zaten isletmenin alani ben diplomamda yonetim ve organizasyon yaziyor diye basvuramayacak miyim simdi?Boyle bir durum yoktur diye dusunuyorum varsa da cok sacma!

Son düzenleme:

finduilas

Profesör
Ilanlar cikiyor da ben basvurabilme konusunda emin olamiyorum yonetim ve organizasyon yl mezunuyum ancak ilanda isletme alaninda yl istenmekte. Yonetim ve organizasyon da zaten isletmenin alani ben diplomamda yonetim ve organizasyon yaziyor diye basvuramayacak miyim simdi?Boyle bir durum yoktur diye dusunuyorum varsa da cok sacma!
Birebir isim tutmuyorsa ya da YOK'un bu iki bolum birbirine denktir yazisi yoksa basvuramazsiniz maalesef. Ilani veren okulu arayip net bilgi alabilirsiniz.