Keske uslubunuzu biraz duzeltseniz, neyse...
gore nasil ilanlar cikiyor, ben gercekten ne dediginizi anlamakta zorlaniyorum. Yasar hocanin da paylastigi Ekim 2017 yonetmeliginde "mezuniyet alanindaki puan turu ya da basvurulacak alandaki puan turu" diyor. Yani ikisinin de kullanilmasina izin verilmis. Bu durumda bir ilan mezuniyet alani da istese, basvurulacak alani da istese bu yonetmelige uygun oluyor.
Sizin iddianiza gore lisans mezuniyeti isteyen tum ilanlar yeni yonetmelige gore, ancak bu ilanlar Ekim 2017 yonetmeligine de uygun, dolayisiyla eski/yeni ayrimini nerden yapiyorsunuz?
Ekim 2017 yonetmeliginin kaldirildigi kanisina nerden vardiniz?
Madem bu yonetmelik kaldirildi, bu yonetmeligin 6. maddesinin devam ettigini nasil savunabiliyorsunuz?
Diger bir sorum da, ALES'in nasil bir sinav oldugunu, kac puanin gecer puan oldugunu belirleyen bir yonetmelikle, ALES puaninin nasil kullanacagini belirleyen bir yonetmelik nasil kaldirilir?
Artik puan turu yok, TYT var, bu eski yonetmeligim kalktigini gosterir demissiniz, o zaman sizin lisans mezuniyetinizin de puan turu yok artik. Siz kafaniza gore "ben sozelle girmistim, o zaman sozeldir." diyemezsiniz, bunu sadece YOK diyebilir. Yani puan turunun olmamasi da yonetmeligin kalktigina bir isaret degil.
Sent from my SM-N950U using Tapatalk