YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

bekleyiş123

Öğrenci
Kişiye özel ilanları gördükçe; yetki devri, liyakat, vs. bunların hepsinin boş muhabbet olduğunu görüyoruz. Değişen fazla bir şey olmamış alımlarda...

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Katılmamak elde değil. Kendi alanımdaki ilanlar ve sonuçlarına göz gezdiriyorum. Neredeyse tamamında alenen belli girecek kişi. İsmini vermek istemiyorum ama Türkiye'nin en köklü fakültelerinden birinde defalarca baba-anne, kızını-oğlunu aynı fakültede kadroya aldırıyor. İnsanlar da boş yere başvurup sınava girmekle uğraşıyor. Tarih derslerinde görürdük ''beşik uleması'' diye. Hala devam ediyor.

A

Akademik Sorun

Guest
Başvurmuş olduğum ve bügün açıklanan kadronun ön değerlendirme sonucuna göre yalnızca bir kişi sınava çağırılıyor. Açık bir şekilde kişiye özel ilan açmışlar. Rektör'e bir yazı yazmak istedim. Hocam madem böyle bir yol izliyorsunuz, en azından "belgelerin onaylı fotokopilerini" istemeyin demek geldi içimden. O belgeler için bile zaman, para harcadık... Nasıl bu kadar duygusuz olabiliyorlar aklım almıyor.

Yazıklar olsun, hakikaten yuh yani. Beni de (puanları yüksek 15-20 kişiyle birlikte) evrak/imza vs eksik "yalanlarıyla" elemişlerdi.

qrace07

Öğrenci
Katılmamak elde değil. Kendi alanımdaki ilanlar ve sonuçlarına göz gezdiriyorum. Neredeyse tamamında alenen belli girecek kişi. İsmini vermek istemiyorum ama Türkiye'nin en köklü fakültelerinden birinde defalarca baba-anne, kızını-oğlunu aynı fakültede kadroya aldırıyor. İnsanlar da boş yere başvurup sınava girmekle uğraşıyor. Tarih derslerinde görürdük ''beşik uleması'' diye. Hala devam ediyor.
Hocam aynı durum benim içinde geçerli. Kendi alanımdaki ilanlara baktım da nedense kendi alanımdan alınan / alınacak olan kişi yok. Öyle güzel özel şart yazılmış ki kişiye özel nokta atışı ilanlar... Tek bir söz kalıyor bize düşen, 'yazık.'

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

mek29

Öğrenci
Uzun süreden sonra kendime uygun ilan bulunca elim ayağım titredi dilekçeyi hazırlayamıyorum. Dilekçede "duyuru ilan numarası" diyor. Eskiden yöksis te yazardı, şimdi öyle bir numara yok mu? yoksa ben mi bulamıyorum arkadaşlar bilgisi olan yardımcı olsun lütfen.

mr.galata

Öğrenci
Uzun süreden sonra kendime uygun ilan bulunca elim ayağım titredi dilekçeyi hazırlayamıyorum. Dilekçede "duyuru ilan numarası" diyor. Eskiden yöksis te yazardı, şimdi öyle bir numara yok mu? yoksa ben mi bulamıyorum arkadaşlar bilgisi olan yardımcı olsun lütfen.

Hocam resmi gazeteyi açıp çeşitli ilanlar kısmına tıkladığınızda birçok üniversitenin ilanını gördüğünüz sayfanın sağ üst kısmında 5 haneli numara yazıyor onu yazıyorsunuz, sonrasında ise ilan sıra nosunu yazıyorsunuz yan tarafına, örnek olarak dün gece çıkan resmi gazete ilanı 30638, sizin başvuru yapacağınız ilan sıra numarası ise 7 olsun, 30638/7 olarak ilan numarasını yazıyorsunuz

ofy

Öğrenci
Değerli hocalarım,

Bugünlerde gerçekleşen bir olayı sizlere aktarayım, belki cesaret aşılar ve bundan sonraki durumlar için olumlu bir örnek teşkil eder.

Muş Alparslan Üniversitesi geçen gün ilana çıktı. "Dil ve Konuşma Terapisi" ana bilim dalı için araştırma görevlisi ilanı verilmiş. Lakin özel şartlara "Psikoloji lisans mezunu olmak ve psikoloji bölümünde yüksek lisans yapıyor olmak." yazılmış. Hâliyle ilgili kadronun adayları, yoğun bir şekilde şikâyetlerini üniversite yönetimine iletiyor. Bunun üzerine üniversite açıklama yapmak zorunda kalıyor ve ilanın tekrar inceleneceğini duyuruyor. Muhtemelen de ilan ya kaldırılacak ya da şartları düzeltilerek(!) tekrar yayınlanacak.

Akademik camiada, ister referans ister torpil; ne derseniz deyin bunların olduğu bir gerçek. En azından bu gibi "ekstrem" durumlarda tepki gösterilirse "hatalar" azalacaktır diye umut ediyorum...

Hocalarım öncelikle uzun süreçte sona doğru geldik ve ilanlarla gelmeye başladı.Umarım herkesin gönlüne göre olur.Buradaki tecrübeli hocalara danışmak istediğim bir konu var yardımcı olunursa çok sevinirim,forumu çok araştırdım ancak cevabını bulamadım.Bir üniversitenin öğretim görevlisi ilanına başvuracağım.İstenen belgeler arasında yök formatında özgeçmiş var.Bu özgeçmişi nasıl hazırlamam gerekir? Yüksek lisans mezunu bir özel sektör çalışanıyım ve akademik bir çalışmam yok.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

R

Riberiiii18

Guest
Riberii18

Arkadaşlar bir sorum olacak. Malumunuz ilanlar başladı ve zamanla bilim sınıvları gerçekleştirilecek. Temel sorum şu; bilim sınavında sorular genelde hangi alanlardan geliyor. Yani ağırlıklı sorular mezuniyet alanımızdan mi, yoksa başvuruda bulunduğumuz program alanından mı çıkacak. Daha önce bilim sınavların katılan arkadaşlar lütfen bizi bilgilendirin.

EYMENS

Öğrenci
İki gecedir geç açıklanıyor gazete ben de memurlar net'e girip ilan kısmından akademik ilanlardan bakıyorum garip bi şekilde 31 aralık tarihli resmi gazeteden önce ilanlar yayımlandığını gördüm sanırım içeriden haber uçuruyor ilanın açıldığını bilenler daha ortada resmi gazete yok 31 arlaıklı tarihli farklı ilanlar var sanırım 31inde açıklanacak önceden oraya koyulmuş haberiniz olsun ben dün de adıyamanda farkettim aynı şeyi, herkese liyakat dolu alımlar diyeceğim ama pek sanmıyorum, başarılar ne deyim . .

Yök formatında özgeçmiş için "yöksis" e kayıt olup ilgili kısımları doldurup özgeçmiş alabilirsiniz... Memurlar.net diğer tüm sitelerden çekiyor ilanları, ilan gov.tr devlet personel başkanlığı gibi." İçerde adamları var" güzelmiş :)

R2-D2

Öğrenci
Resmi gazete yayımlanmış ama ilanlar kısmında ihale ilanı bile yok
acrobat reader ikonuna tıklayınca ilanlar görünüyor

Son düzenleme:
S

Sercan54

Guest
İlan tarihleri

Arkaşlar bir konuya değineceğim, üniversiteler ilanlarını son günlere sığdırdığı için alanımla ilgili yazılı sınavlar neredeyse hepsi aynı güne takabil ediliyor. YÖK' e bu konuyu iletirsek sizce değişen birşey olurmu?

ozgekklcc

Öğrenci
Arkaşlar bir konuya değineceğim, üniversiteler ilanlarını son günlere sığdırdığı için alanımla ilgili yazılı sınavlar neredeyse hepsi aynı güne takabil ediliyor. YÖK' e bu konuyu iletirsek sizce değişen birşey olurmu?

Benim alanım gıda mühendisliği. Bölümümüz aynı mı bilmiyorum ama aynı sıkıntı bizim bölümde de var. İlan çıktı diye seviniyordum ancak hepsi aynı gün sınav yapıyor.

A

Akademikami

Guest
bu ilanların çoğu kişiye özel. açıklama bir kişiyi tanımlıyor. 6 aylık bekleme sürecinde işi bitirenleri alıyorlar fazla bişey beklememek lazım.

htaysi

Öğrenci
Kazandıktan sonraki kayıt süresi

Arkadaşlar merhaba, merak ettiğim bir konu var. Mesela bir arş. Gör kadrosunu kazandığımız açıklandıktan sonra, kaç gün içinde üniversiteye kayıt/müracaat yapılıyor?