YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhero06

Öğrenci
HAHAAHAHA ben de aynı noktaya değinecektim, hiçbir personel değil demek arkadaş :D Ya nedir bu forumun oğul....'lardan çektiği [MENTION=98156]tumua[/MENTION] hocam :D

sevgili zekalarını fazla kullanmamaya özen gösteren arkadaşlar, mesele duyum olması ve bunun belirtilmesi açıklamada ve demişizki inş böyle birşey sadece duyumdur. Bakın ne kadar farklı bir bakış açısıyla belki tamamlamayanlar için söylenmiştir. Yöke gidenlerden bahsediyorsunuz çokmu zor geri göndermesi Yökün onları. Sitelerde ilan edilecek denmiş ilan edip hiç bir işlem yapmazlarsa ne yapacağız. bizler diyoruz böyle bir şey yüzde 1 ihtimal dahilinde bile olsa bir hoca bunu söylediyse amacı gayesi nedir önceden birilerinin, belki bir yerlerin dikkati çekilir diye paylaşıyoruz ama dünkü yeni yetmeler okumadan ahkam kesiyorlar. aferin devam edin aynı anlayışa. umarım bizler yanılırız.

- - - Güncellendi - - -

Bakınız birincisi fakültelerde klinik ve laboratuvar uygulamaları hariç Öğretim Görevlisi planlaması yapılamaz ilgili madde:

(6) Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen ders verecek öğretim üyesi temininde güçlük çekilen özellikli alanlar ile sağlık programlarındaki klinik ve laboratuvar uygulamaları veya mühendislik laboratuvar uygulamalarında ihtiyaç duyulanlar hariç olmak üzere, fakültelerde öğretim görevlisi kadro planlaması yapılamaz.

Sizin bahsettiğiniz ilan Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü için açılmış sanırım bu kadar açıklama yeterlidir.

İkincisi Tezli Yüksek Lisans şartının üzerine tecrübe istenemeyeceğini asıl nereden çıkardığınızı ben anlamadım ayrıca burada öyle konuşulmadı böyle konuşuldu diye ilanlar buna uygun çıkacak şartı yok hiçbir yönetmelikte.

Kızgın olabilirsiniz en az sizin kadar ben de kızgınım, isyan ediyor olabilirsiniz ben de ediyorum ancak bu durum burada ünlem işaretleri ile ne bana ne de başka bir üyeye hesap sorar gibi mesaj yazma hakkını size tanımaz, lütfen mesajlarınızda daha dikkatli olunuz. Burada herkes elinden geldiğince ve nezaket kuralları çerçevesinde sorulan soruları yanıtlamaya yahut sorularına yanıt bulmaya çalışıyor lütfen biraz daha özenli olalım.. Selamlar sevgiler..

Başvurulan bölüm en son hangi alandan öğrenci alımı yaptı ise o alanda ALES puanına sahip olmanız gerekiyor.

Aynı yazım tarzı benimde dikkatimi çekti hocam, hiçbir maddeyi tam okumadan yada yapılan hiçbir açıklamayı tam anlamadan. kaçıncı ahkam kesişi bu arkadaşların. Eğer bu arkadaşlar forumda kullandıkları isimlerinde olduğu gibi gerçekten (Ar-Gör) ise sanırım Norm kadro yönetmeliği elzem ama biz anlayamıyoruz.

qrace07

Öğrenci
Arkadaşlar Erciyes ünv Adalet Myo bölümüne uzmanlik alanı olmamasına rağmen yl veya 2 yıl iş tecrübesi şartı ile ilan çıkarmış özel ünv lerden sonra devlet ünv leride bu şekilde ilan vermeye başladı. Yonetmelik ten haberleri mi yok acaba yoksa 4207 arkadaşın dediği gibi tecrübe şartı tekrar gerimi gelecek?
Sanıyorum ki yönetmelikten haberleri yok hocam. Çünkü bu şekilde yayımlanan ilanların çoğu düzeltmeye gitti.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Bekleyiş

Öğrenci
Hocalarım ben bu ALES puan konusunu personel daire başkanı ile görüşmüştüm. Yaşar hocamın dediği gibi bölüm en son hangi alandan öğrenci aldıysa o puanı ya da kendi mezun olduğunuz alan puanını kullanabilirsiniz dedi. Yönetmelikte geçen madde-5 merkezi sınavı tanımlayan bir ifade olduğunu söyledi.
Naçizane görüşü mü, emin mi bilemiyorum ama bu şekilde iletti.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Hayır arkadaslar, bahsettıgınız yonetmelık Ekım 2017’ye aıttır. Gectıgımız ay yayınlanan yonetmelıkte “... ya da basvurulan bolumun puan turu” sartı kaldırılarak mezun olunan alandakı puan turu sartı getırılmıstır. “Alanlarındakı” kelımesı bunu gayet net acıklıyor, kendı alanınızın puan turu onemlı olan. Eskı sarta gore cıkan ılanlarda hatalıdır, ıtıraz edın. Yenı yonetmelıge uygun cıkan ılanlar mevcut cunku.

Aguney

Öğrenci
Peki, mezun olunan alandaki puan türünden kasıt nedir? Mezun olduğum bölüm, ben giriş yaptığımda farklı, mezun olurken ise farklı paun türünden öğrenci alıyordu. Geçerli olan benim bölümü kazandığım, yani lise mezuniyet puan türü mü?

Bekleyiş

Öğrenci
Hangı puan turuyle gırıs yaptıysanız o puanı kullanacaksınız.

Hocam peki diyelim ki hocamız sözelle girdi vakti zamanında ama bölüm şu anda eşit ağırlıkla öğrenci alıyor, lisans çıkışı sözel, alan şu an için eşit ağırlık. bu durumda hocamızın hangi puan türünden 70 alması gerekiyor.

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum arkadaşlar arasında bizimde sık sık konuştuğumuz bir konu bu.

Bekleyiş

Öğrenci
Hocalarım ben mı anlatamıyorum sız mı anlamıyorsunuz tekrar edıyorum; yukarda da dedıgım gıbı alan turu degısen bolumler ıcın bolume gırıs yaptıgınız yılın puan turunu kullanacaksınız. Onemlı olan sızın hangı puan turuyle gırıs yaptıgınız.

Biraz sakin olur musunuz? Burada aynı sorular milyon kere Yaşar hocama soruldu bir kez böyle cevap verdi mi?
Ama ben sizin sorunuza cevap vereyim siz anlatamıyorsunuz. Nezaket kurallarını aşmak istemiyorum.
Alan türü değişen bölüm vs.. yeni yayımlanan yönetmelikte bununla ilgili bir ibare yok, madem eski yönetmelikte yazanlar ve 2017 eylül ayında yökün yayınladığı ALES puan türü ile ilgili değişiklik yazısı artık geçerliliğini yitirdi bununla ilgili resmî bir açıklama gelene kadar kesin konuşmanın gereği olmadığını düşünüyorum Hocam, cimere de yazdım YÖK’ten gelen cevap “ALES puan türleri ile ilgili değerlendirilme yapılmaktadır”
Personelden de gelen bilgiyi de yalnızca ilettim, iki soru üst üste geldi diye kendinizi bu kadar kasmayın.

spain

Öğrenci
Bir konu tam anlasilmayabilir veya teyit edebilmek icin tekrar gundeme getirilebilir. Sizler soru sorana boyle yaklasacaksaniz boyle yerecekseniz yarin sizin ogrenciniz olacak kisiler acaba sizi hocasi olarak gormek isteyecekler midir bir dusunun. Siz bir defada anlayan asiri ustun zekali insanlar olabilirsizniz ben degilim. O yuzden yeri gelir tekrar tekrar sorarim bir konuyu mesela. Cevaplamak istemiyorsan ustune alinmazsin zaten. Herkesin hakki esittir forumda bu sebeole kimse kimseye gereksiz mudehalelerde bulunmaya kalkmasin fazla.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Değerli arkadaşlar herkes biraz sakin olabilir mi lütfen.. Özellikle burada karşılıksız emek veren hocalarımıza karşı biraz daha hassas olmanızı kendi adıma rica ediyorum.

@parafiskalite hocam şuan yorgunluktan burnumun dibini göremiyorum varsa bir yanlışım tekrar düzeltiniz ancak "Alanlarındaki puan türünde 100 üzerinden 70 puan alanlar sınavda başarılı sayılırlar" ifadesi eski yönetmelikte de aynen geçmekteydi ancak şöyle söyleyeyim alımlar (MYO Öğretim Görevlisi) başvurulan bölümün puan türüne göre yapılıyor eğer farklı bir alandan mezuniyet koşulu yer alıyorsa ilanda (örneğin başvurulan alan EA ise ilanda istenen mezuniyet şartı olan bölüm SÖZ ise) aday dilediği puan türünü kullanabiliyor -12 Eylül 2017'de YÖK Yürütme Kurulu Kararı / ben bu karardan sonra yeni bir karar aldıkları ile ilgili bir bilgiye sahip değilim-.

İlgili Karar : https://www.memurlar.net/common/news/documents/694593/ales.jpg

Son düzenleme:

finduilas

Profesör
Hayır arkadaslar, bahsettıgınız yonetmelık Ekım 2017�ye aıttır. Gectıgımız ay yayınlanan yonetmelıkte �... ya da basvurulan bolumun puan turu� sartı kaldırılarak mezun olunan alandakı puan turu sartı getırılmıstır. �Alanlarındakı� kelımesı bunu gayet net acıklıyor, kendı alanınızın puan turu onemlı olan. Eskı sarta gore cıkan ılanlarda hatalıdır, ıtıraz edın. Yenı yonetmelıge uygun cıkan ılanlar mevcut cunku.
Degistigini ve gectigimiz ay yayinlandigini soylediginiz yonetmeligi ya da en azindan ilgili maddeyi buraya kopyalayip yapistirirsaniz herkese anlatmis olursunuz mezun olunan alandaki puan turu sarti geldigini.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

Bekleyiş

Öğrenci
Resmî gazete yayımlandı ilanlar var inşallah herkes istediği gibi ilanları görür ya da gelecek günlerde görecektir.

- - - Güncellendi - - -

Değerli arkadaşlar herkes biraz sakin olabilir mi lütfen.. Özellikle burada karşılıksız emek veren hocalarımıza karşı biraz daha hassas olmanızı kendi adıma rica ediyorum.

@parafiskalite hocam şuan yorgunluktan burnumun dibini göremiyorum varsa bir yanlışım tekrar düzeltiniz ancak "Alanlarındaki puan türünde 100 üzerinden 70 puan alanlar sınavda başarılı sayılırlar" ifadesi eski yönetmelikte de aynen geçmekteydi ancak şöyle söyleyeyim alımlar (MYO Öğretim Görevlisi) başvurulan bölümün puan türüne göre yapılıyor eğer farklı bir alandan mezuniyet koşulu yer alıyorsa ilanda (örneğin başvurulan alan EA ise ilanda istenen mezuniyet şartı olan bölüm SÖZ ise) aday dilediği puan türünü kullanabiliyor -12 Eylül 2017'de YÖK Yürütme Kurulu Kararı / ben bu karardan sonra yeni bir karar aldıkları ile ilgili bir bilgiye sahip değilim-.

İlgili Karar : https://www.memurlar.net/common/news/documents/694593/ales.jpg

Sayın hocam Konya necmettin erbakan Üniversitesi ilanda ALES puanı ile ilgili olarak yukarıda eklediğiniz yazının uygulanacağını belirtmiş, Mersin Üniversitesi de adayın mezun olduğu alan ya da Program hangi alandan öğrenci alıyorsa o puan türünü kullanacak demiş. (Öğretim görevliliği için) Hepsini tek tek incelemedim lakin yazdığınız ve belirtmeye çalıştığım konu uygulanacak gibi,

spain

Öğrenci
Biraz spesifik bir soru olacak ama isletme yonetimi yl mezunu istenen bir ilana yonetim ve organizasyon yl mezunu basvurabilir mi dersiniz? Yonetim ve organizasyon bolumu isletme yonetimini iceren bir alan. Daha once boyle bir durumda kalan birisi oldu mu? Ben her halukarda ilgili universiteyi arayip bir soracagim ama belki bilen vardir diye sorayim dedim.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Maalesef hocam enstitüler de norm kadroya tabii bu nedenle şuan için sadece Ar.Gör. ilanlarının yayımlanması noktasında sorun yok..

Defalarca cevaplandı lütfen yazılanları okumadan tekrar tekrar soru sormayın gerçekten bilgi almak isteyenlerin mesajları arada es geçiliyor.. Yönetmelikte açık biçimde ALES'ten alanında 70 puan almak yazıyor..

Hocam ekstra bir bilgilendirme mi yapacaklar yoksa yönetmeliğe mi ekleyecekler bilemiyorum ama alanlar zaten belli (yeni ekleme yapabilecekleri bir bölüm ben düşünmüyorum ama YÖK'e belli olmaz tabi). Aşağıdaki verdiğim linkte ilgili YÖK yazısı mevcut..

https://www.memurlar.net/haber/654006/butun-yonleriyle-ales-muafiyeti.html

Madde 5. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına, bir lisans programından mezun olabilecek durumda olanlar, lisans mezunu olanlar ve denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurtdışında lisans öğrenimini tamamlamış olanlar müracaat edebilirler. Alanlarındaki puan türünde 100 üzerinden 70 puan alanlar sınavda başarılı sayılırlar. Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren beş yıl için geçerlidir.

Bu kararın degıstırılmesındekı sebep cok basıt; artık myo’larda puan turu ayırımı yok. “basvurulan alanın puan turu” deseler bu sıze neyı ıfade edecek ? Puan turu yok artık, ogrencıler tek puan turu olan TYT ıle ıstedıklerı bolumu tercıh edıyor, say/ea/soz ayırımı olmadıgı ıcın bu bızı de etkıledı ve karar “alanlarındakı puan turu” olarak revıze edıldı. Eskı kararı uygulayan kurumlar da hata yapıyor, uyarın. Farkedılınce duzeltme, ıptal vs oluyor zaten.

Son düzenleme:

selam5454

Öğrenci
sizce bir üniv bir kaç kez ilana çıkabilir mi.. bazı fakültelerden hiç ilan görmüyorum da.. yani bir kaç posta halinde olup sonraya bırakılmış olabilir mi

finduilas

Profesör
Madde 5. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına, bir lisans programından mezun olabilecek durumda olanlar, lisans mezunu olanlar ve denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurtdışında lisans öğrenimini tamamlamış olanlar müracaat edebilirler. Alanlarındaki puan türünde 100 üzerinden 70 puan alanlar sınavda başarılı sayılırlar. Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren beş yıl için geçerlidir.

Bu kararın degıstırılmesındekı sebep cok basıt; artık myo�larda puan turu ayırımı yok. �basvurulan alanın puan turu� deseler bu sıze neyı ıfade edecek ? Puan turu yok artık, ogrencıler tek puan turu olan TYT ıle ıstedıklerı bolumu tercıh edıyor, say/ea/soz ayırımı olmadıgı ıcın bu bızı de etkıledı ve karar �alanlarındakı puan turu� olarak revıze edıldı. Eskı kararı uygulayan kurumlar da hata yapıyor, uyarın. Farkedılınce duzeltme, ıptal vs oluyor zaten.
Iyi de bu madde ALES'ten 70 almak gerektigini gosteriyor, ogretim gorevlisi alimlarinda mezun olunan alanin kullanilacagini gostermiyor ki. Ekim 2017'de yapilan yonetmeligin iptal edildigini de gostermiyor. Gosteriyor da ben mi anlamiyorum?

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

agoodperson

Öğrenci
Biraz spesifik bir soru olacak ama isletme yonetimi yl mezunu istenen bir ilana yonetim ve organizasyon yl mezunu basvurabilir mi dersiniz? Yonetim ve organizasyon bolumu isletme yonetimini iceren bir alan. Daha once boyle bir durumda kalan birisi oldu mu? Ben her halukarda ilgili universiteyi arayip bir soracagim ama belki bilen vardir diye sorayim dedim.

Alan isimleri birebir tutmuyorsa başvurunuz kabul edilmez hocam.

Merhaba arkadaşlar. Yaşar hocam ve Merve hocam özelliklere sizlere bir sorum olacaktı. Üniversitelere yapılacak olan araştırma görevlisi alımlarını Yök'ün kendi bünyesine çekip, kadro açma ve gerekli üniversiteye atama işlemlerini tamamen üstlenmesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Bu şekilde bir duyum aldım ancak güvenilir bir kaynak olmadığı için sizlere de danışmak istedim bu şekilde benden başka duyumu olan var mı?