Arkadaşlar lütfen herkes bu yazımı cok dikkatli okusun çünkü eminim bu forumda ki birçok kişiyi ve birçok ilanı ilgilendiriyor.
Bugün ilanları inceledim ve gözüme çarpan bir nokta oldu, ilanların bir çoğunda muafiyet belirtilmiş. Bunları gördükten sonra yökün yönetmeliğini inceledim öncelikle yönetmelikten çıkan sonuçlar ve üniversitelerin yaptığı hatalar sizlere açıklıyorum;
1- Yök öncelikli alanlar için muafiyet belirlemiş, ama bazı üniversiteler bunu program diye yorumlamış. Öncelikli alanlardan muaf olmanız için o alanı okumanız ve birebir o alanla ilgili açılan bir programa başvuru yapmanız gerekiyor. Yani örneğin itfaiye bölüme iibf mezunu sarti koyup alesten muaf tutamazsınız.
2. Bazı üniversiteler öğretim görevlisi ilanına doktora yapmış olmak şartı getirip ales muafiyeti tanışmış. Doktora mezunu olmak demek ales muafiyetini kesinlikle taşımaz. Sanirim üniversiteler buradan bir açık kapı bulmuş.
Olayın en çarpıcı kısmi bu iki durumu bugün yök ile görüştüm ve yök her iki hususta belirtilen ilanların yök yönetmeliğine aykırı olduğunu söyledi. Ve olayın malesef en kötü tarafı yök şikayet olmadan bu ilanları iptal edemiyoruz dedi. Ve benden yöke dilekçe yazmam taktirinde kesinlikle bu ilanların iptal edileceğini söyledi.
Bakin özetliyorum lütfen öncelikli alanları ve ales ten muaf edilen ilanları gözden geçitin, nerdeyse yarısından çoğu hatalı. Bana inanmiyosaniz yökü arayın sorun. Yazik gunah verdigimiz emeklere.