YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

D

dtcfli120

Guest
İlanda Erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge. (Onaylı) (E-devletten alınan karekodlu belgeler ön değerlendirme aşamasında kabul edilir).. ilanda bu sekilde askerlik belgesi icin onayli seklinde yazmislar nerde onaylatabilirim bu belgeyi..

A

Arş. Gör. İzmir

Guest
Öğretim görevlisi alımı

Merhabalar, bir şey sormak istiyorum. Yeni yönetmeliğe göre %30 İngilizce olan bir bölüme öğretim görevlisi (uygulamalı birim) alımı yapılırken sınav sözlü mü olacak yazılı mı olacak var mı bilgisi olan

mek29

Öğrenci
İlanda Erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge. (Onaylı) (E-devletten alınan karekodlu belgeler ön değerlendirme aşamasında kabul edilir).. ilanda bu sekilde askerlik belgesi icin onayli seklinde yazmislar nerde onaylatabilirim bu belgeyi..

ön değerlendirme için e-devlet yeterli. İlerisi için askerlik şubesinden askerlik durum belgesi alabilirsiniz.

fizikakademi

Öğrenci
-Nüfus cüzdanı (Aslını ibraz etmek kaydıyla fotokopisi ya da e-Devlet kapısından
alınan karekodlu çıktısı),
- Mezuniyet belgeleri (Aslını ibraz etmek kaydıyla fotokopisi ya da e-Devlet
Kapısından alınan karekodlu çıktısı),
-Yüksek Lisans veya Doktora öğrenci belgesi (Aslını ibraz etmek kaydıyla
fotokopisi ya da e-Devlet Kapısından alınan karekodlu çıktısı),

Hocalarım ben de posta yoluyla göndereceğim için aslını ibraz edemiyorum. e-Devletten aldım çıktıları ama yine de yanına nüfus cüzdanı fotokopisi ve onaylı öğrenci belgesi eklesem mi acaba?

Ayrıca lisans mezuniyet belgesini de ibraz edemediğim için e-Devletten aldım bu yeterli mi yoksa lisans diplomamın onaylı fotokopisini göndermeli miyim?

eekoparan

Öğrenci
-Nüfus cüzdanı (Aslını ibraz etmek kaydıyla fotokopisi ya da e-Devlet kapısından
alınan karekodlu çıktısı),
- Mezuniyet belgeleri (Aslını ibraz etmek kaydıyla fotokopisi ya da e-Devlet
Kapısından alınan karekodlu çıktısı),
-Yüksek Lisans veya Doktora öğrenci belgesi (Aslını ibraz etmek kaydıyla
fotokopisi ya da e-Devlet Kapısından alınan karekodlu çıktısı),

Hocalarım ben de posta yoluyla göndereceğim için aslını ibraz edemiyorum. e-Devletten aldım çıktıları ama yine de yanına nüfus cüzdanı fotokopisi ve onaylı öğrenci belgesi eklesem mi acaba?

Ayrıca lisans mezuniyet belgesini de ibraz edemediğim için e-Devletten aldım bu yeterli mi yoksa lisans diplomamın onaylı fotokopisini göndermeli miyim?

Hocam birçok devlet kurumu -özellikle arayıp bu belge devletten onaylı bir e belgedir kabul ediyorsunuz herhalde şeklinde- arayıp birebir konuştuğunuz takdirde kabul etmek zorunda. Devletin verdiği belge ve devlet üniversiteleri. Ancak vakıf üniversitelerinin çoğunluğuna ben kabul ettiremeyip sorunlar yaşadım. Çevremden de duydum. Yanıltmak istemem ama özellikle ilgili daireyi arayıp doğrulanması mümkün olan bu belgeyi kabul etmeleri gerektiğini iletirseniz genellikle olumlu sonuç alırsınız.

Merhaba hocalarım benim sormam gereken bir husus var umarım yardımcı olabilirsiniz. Alanımdan yaklaşık 15 kadar ilan geldi ve ben hemen hemen yarısından fazlasının sınavına gireceğim ama en çok istediğim üniversitelerin birisi çok yakın bir tarihte diğeri de ondan 15-16 gün kadar sonra. Diyelim ki bir üniversiteyi kazandım araştırma görevlisi olarak, ama en sondakini de beklemek istiyorum. Kayıt yaptırmak için kaç gün veriyorlar?

fizikakademi

Öğrenci
Hocam birçok devlet kurumu -özellikle arayıp bu belge devletten onaylı bir e belgedir kabul ediyorsunuz herhalde şeklinde- arayıp birebir konuştuğunuz takdirde kabul etmek zorunda. Devletin verdiği belge ve devlet üniversiteleri. Ancak vakıf üniversitelerinin çoğunluğuna ben kabul ettiremeyip sorunlar yaşadım. Çevremden de duydum. Yanıltmak istemem ama özellikle ilgili daireyi arayıp doğrulanması mümkün olan bu belgeyi kabul etmeleri gerektiğini iletirseniz genellikle olumlu sonuç alırsınız.

Hocam parantez içinde ''ya da e-Devlet Kapısından alınan karekodlu çıktısı'' diye yazıyor ama açıkçası ülkemizde maalesef liyakat olmadığı için inceleyen memura pek güvenemiyorum. ''Bu da ne böyle? Böyle belge mi olur?'' demesinden ve ön değerlendirmede elenmekten korkuyorum. Zaten 2 tane bana uygun ilan var. O yüzden biraz endişeliyim.

A

Akdmkruya12

Guest
Herhalde ilana çıkmayan son 20-25 üniversite kaldı. Onlarında 31'ine kadar çıkacağını düşünüyorum. Herkese tekrardan hayırlı olsun.

Ş

şeydaf

Guest
ARKADAŞLAR İLANLAR İÇİN SADECE RESMİ GAZETEYE BAKMAYIN VE BEKLEMEYİN. ÇÜNKÜ MEMURLAR.NETTE RESMİ GAZETEDE YAYINLANMAYIP YALNIZCA ORDA YAYIMLANAN BİRÇOK İLAN GÖRDÜM. (Memurkar netin ilan ve akademik ilan kısmna bakn.)

htaysi

Öğrenci
Merhaba hocalarım benim sormam gereken bir husus var umarım yardımcı olabilirsiniz. Alanımdan yaklaşık 15 kadar ilan geldi ve ben hemen hemen yarısından fazlasının sınavına gireceğim ama en çok istediğim üniversitelerin birisi çok yakın bir tarihte diğeri de ondan 15-16 gün kadar sonra. Diyelim ki bir üniversiteyi kazandım araştırma görevlisi olarak, ama en sondakini de beklemek istiyorum. Kayıt yaptırmak için kaç gün veriyorlar?

ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını.

fizikakademi

Öğrenci
ARKADAŞLAR İLANLAR İÇİN SADECE RESMİ GAZETEYE BAKMAYIN VE BEKLEMEYİN. ÇÜNKÜ MEMURLAR.NETTE RESMİ GAZETEDE YAYINLANMAYIP YALNIZCA ORDA YAYIMLANAN BİRÇOK İLAN GÖRDÜM. (Memurkar netin ilan ve akademik ilan kısmna bakn.)

Hocam insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen bahsettiğiniz site resmi bir merci mi ki orda yayınlanıp resmi gazetede yayımlanmasın. Bu zaten hukuken mümkün değil.

10 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 5. maddesi şu şekildedir:

"MADDE 5- (1) Resmi Gazete'nin İlan Bölümünde; kamu kurum ve kuruluşları, bankalar, kamuya yararlı dernekler ve vergi muafiyeti tanınan vakıfların duyuru niteliğindeki metinleri yayımlanır.

(2) Kamu kurum ve kuruluşları, personel alımına ilişkin tüm ilanlarını (ihtiyacını okullara öğrenci almak suretiyle karşılayanlar dahil), Resmi Gazete ile Cumhurbaşkanınca belirlenen kurumun internet sitesi ve kendi internet sitelerinde duyurur"

DEĞERLENDİRME

Bu kararname metnine göre, tüm personel alım ilanları Resmi Gazetede yayımlanacaktır. Bu nedenle İŞKUR olsun, askeri personel olsun, akademik ilanlar olsun tüm ilanların artık Resmi Gazetede yayımlanması gerekiyor.

hakan_can

Öğrenci
Arkadaşlar,

Erzurum Teknik Ünv. Rektörlük Yük Tekn. Ve Uyg Araş. Merkezi Öğr.Gör İlanı ;

Merkezi Araştırma Laboratuvarlarında çalıştırılmak üzere, Fakültelerin Makine Mühendisliği bölümü mezunu olmak, üç boyutlu metal eklemeli üretim ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.

şartı ile ilana çıkmış bu ve buna benzer 2 ilan daha var tezli yük. lisans şartı olmadan bu ilanlar hatalı mıdır yoksa rektörlüğe bağlı birim olduğu için istisnası mı vardır ?

Yaşar hocam görüşünüzü yazarsanız memnun olurum.

muratyuksel

Öğrenci
Kıymetli Hocalarım;

Malumunuz, takribi 1 haftadır resmi gazetede öğretim elemanı ilanları yayımlanmaya başlandı. Ancak, geçmiş ilanlarda istenen belgelerden farklı olarak, Yüksek Lisans ve Doktora dönemine ilişkin transkript istenen birçok ilanla karşılaşıyoruz. Lakin '...yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak' özel şartı ile çıkılan Araştırma Görevlisi kadroları için transkript istenmesi doğru mu? YL'ye yeni kaydolmuş bir kişinin transkripti nasıl olur? Transkript, ilgili lisans veya lisansüstü eğitimi tamamladıktan sonra mezkur dönemin derslerini ve edinilen puanları gösteren bir belge değil mi?

Acaba Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi ilanları birlikte yayımlandığı için; transkript, '...yüksek lisans yapmış olmak' kaydı ile yayımlanan Öğretim Görevlisi ilanlarını mı bağlıyor? Bu durumda üniversiteler eksik evrak nedeniyle başvuruları ön değerlendirmeden geçirmezlerse ihtilaf oluşmaz mı?
[MENTION=2365]Merve[/MENTION] Hocam, bu konudaki görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Şimiden ilginize ve zamanınıza teşekkür ederim.

Son düzenleme:

fizikakademi

Öğrenci
Kıymetli Hocalarım;

Malumunuz, takribi 1 haftadır resmi gazetede öğretim elemanı ilanları yayımlanmaya başlandı. Ancak, geçmiş ilanlarda istenen belgelerden farklı olarak, Yüksek Lisans ve Doktora dönemine ilişkin transkript istenen birçok ilanla karşılaşıyoruz. Lakin '...yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak' özel şartı ile çıkılan Araştırma Görevlisi kadroları için transkript istenmesi doğru mu? YL'ye yeni kaydolmuş bir kişinin transkripti nasıl olur? Transkript, ilgili lisans veya lisansüstü eğitimi tamamladıktan sonra mezkur dönemin derslerini ve edinilen puanları gösteren bir belge değil mi?

Acaba Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi ilanları birlikte yayımlandığı için; transkript, '...yüksek lisans yapmış olmak' kaydı ile yayımlanan Öğretim Görevlisi ilanlarını mı bağlıyor? Bu durumda üniversiteler eksik evrak nedeniyle başvuruları ön değerlendirmeden geçirmezlerse ihtilaf oluşmaz mı?

Bu konuda görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Şimiden ilginize ve zamanınıza teşekkür ederim.

Benim başvuracağım ilanda da isteniliyor. Açıklama kısmında içinde bulunduğumuz güz döneminde başlanmış olsa bile transkript isteniyor. Not girilmemiş olması önemli değil yani.

Kayıtlı Olunan Lisansüstü Programa Ait Onaylı Transkript (Transkript, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı içerisinde alınmış olmalıdır. Birinci yarıyıl dâhil eğitime devam edilen tüm programlar için mutlaka istenmekte olup, içinde bulunulan yarıyılın notlandırılmış olması gerekmemektedir. İçinde bulunulan yarıyılın transkriptte görünmemesi durumunda ilgili kurumdan programa ilk kayıtlandığı yarıyıl dikkate alınarak kaçıncı yarıyıl öğrencisi olduğuna dair bir belge getirilmesi gerekmektedir. (Devam ettikleri programa kayıtlandıkları tarihten itibaren azami öğrenim süresini dolduran adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)

- - - Güncellendi - - -

Son düzenleme:

muratyuksel

Öğrenci
Benim başvuracağım ilanda da isteniliyor. Açıklama kısmında içinde bulunduğumuz güz döneminde başlanmış olsa bile transkript isteniyor. Not girilmemiş olması önemli değil yani.

Kayıtlı Olunan Lisansüstü Programa Ait Onaylı Transkript (Transkript, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı içerisinde alınmış olmalıdır. Birinci yarıyıl dâhil eğitime devam edilen tüm programlar için mutlaka istenmekte olup, içinde bulunulan yarıyılın notlandırılmış olması gerekmemektedir. İçinde bulunulan yarıyılın transkriptte görünmemesi durumunda ilgili kurumdan programa ilk kayıtlandığı yarıyıl dikkate alınarak kaçıncı yarıyıl öğrencisi olduğuna dair bir belge getirilmesi gerekmektedir. (Devam ettikleri programa kayıtlandıkları tarihten itibaren azami öğrenim süresini dolduran adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)

Öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim hocam. Çok özlediğimiz, belli ki daha da özleyeceğimiz yöksis ilanları içerisinde bu belgenin istendiğine hiç rastlamamıştım, belki de vardır bilemiyorum. Ancak, Erzurum'da yaşayıp Ankara'da YL eğitimini sürdürmeye çalışan bir kişinin, bu belgeyi ıslak imzalı ve mühürlü olarak edinmesi zaman alacak belki de son teslim tarihine yetiştiremeyecektir.

Son düzenleme: