YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

fizikakademi

Öğrenci
Rica ederim Hocam haklısınız ama yapcak bişey yok.

- - - Güncellendi - - -

Hocalarım benim de düzeltme ilanı ile ilgili bir sorum olacak.
Normalde düzeltme ilanının 1-2 gün içinde yapılacak kadar kolay bir işlem olduğunu biliyoruz ve görüyoruz zaten.
Örneğin 28.12.2018 tarihinde yapılan ilanın düzeltme ilanı mesela 02.01.2019 tarihinde olmazmış yani 2019'a sarkamazmış. Bunu söyleyen bir devlet üniversitesinin rektör yardımcısı.
Bu doğru mu yoksa baştan savmak için üretilmiş bir bahane midir?

Çok ciddi bir konu lütfen bilgisi olan Hocalarım cevap verebilir mi?

Merve

Baş Editör
Kıymetli Hocalarım;

Malumunuz, takribi 1 haftadır resmi gazetede öğretim elemanı ilanları yayımlanmaya başlandı. Ancak, geçmiş ilanlarda istenen belgelerden farklı olarak, Yüksek Lisans ve Doktora dönemine ilişkin transkript istenen birçok ilanla karşılaşıyoruz. Lakin '...yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak' özel şartı ile çıkılan Araştırma Görevlisi kadroları için transkript istenmesi doğru mu? YL'ye yeni kaydolmuş bir kişinin transkripti nasıl olur? Transkript, ilgili lisans veya lisansüstü eğitimi tamamladıktan sonra mezkur dönemin derslerini ve edinilen puanları gösteren bir belge değil mi?

Acaba Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi ilanları birlikte yayımlandığı için; transkript, '...yüksek lisans yapmış olmak' kaydı ile yayımlanan Öğretim Görevlisi ilanlarını mı bağlıyor? Bu durumda üniversiteler eksik evrak nedeniyle başvuruları ön değerlendirmeden geçirmezlerse ihtilaf oluşmaz mı?

[MENTION=2365]Merve[/MENTION] Hocam, bu konudaki görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Şimiden ilginize ve zamanınıza teşekkür ederim.

Nadiren de olsa isteniyor evet. Üstte gerekli açıklama yapılmış zaten.

D_mb49

Öğrenci
Benim de bir sorum olacak. Bir üniversitede bölümümle ilgili araştırma görevliliği ilanı yayınlandı, şart olarak yüksek lisans yapıyor olmak vardı. 2 gün sonra yine aynı üniversite bir ilan daha yayınladı bu sefer yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak şartı var. Sorum şu ben iki ilana da başvurabilir miyim? Sonuçta aynı gün ilan edilmedi arada 2 gün var. Ama üniversite başvuru koşullarına şu ibareyi koymuş ‘aynı dönem içerisindeki bir ilana başvurulabilinir’. Bu ifade farklı günlerde ilan edilmiş dahi olsa başvuramayacağım anlamına mı geliyor anlamadım açıkçası, yanıtlarsanız memnun olacağım teşekkürler.

Aguney

Öğrenci
Hocam ben de inceledim ancak anlamadım. Yandaki dağılımlar norm dışı alacakları kadro talepleri mi yoksa zaten 6 gibi belirledikleri norm sayısı dahilinde alabilecekleri kadrolar mı?

Ben de merak ettim. Örneğin, Coğrafya bölümünde 2 anabilim dalı gösterilmiş. Ancak norm kadro sayısı 8 olarak hesaplanmış. Anlayan var mı?

- - - Güncellendi - - -

Felsefe bölümü de aynı şekilde. 2 anabilim dalı olmasına rağmen norm kadro sayısı 10 kişi olarak hesaplanmış.

pHDoktor

Öğrenci
Ben de merak ettim. Örneğin, Coğrafya bölümünde 2 anabilim dalı gösterilmiş. Ancak norm kadro sayısı 8 olarak hesaplanmış. Anlayan var mı?

- - - Güncellendi - - -

Felsefe bölümü de aynı şekilde. 2 anabilim dalı olmasına rağmen norm kadro sayısı 10 kişi olarak hesaplanmış.

Evet hocam benim de dikkatimi çekti servis dersi falan mı veriyorlar çok ihtimal vermiyorum ama

- - - Güncellendi - - -

Psikoloji ve Sosyoloji gibi bölümlerde de aynı bölüm ancak anladığım yandaki açıklamalar genelde norm kadrosu boş olup talep edecekleri kadrolar, norm dışı değil gibi bazılarının akademik personel durumuna baktım genelde boş

tumua

Araştırma Görevlisi
evet bugun itibariyle sanirim yeni bir doneme giriyoruz. Bu donemin ilk sorusu 2019’da ilk seri kadrolari gormemiz ne kadar yakindir? Ocak sonu ya da Subat basi tahmini :)

M

Misafir56

Guest
Kadrolarını kullanamayan üniversitelerin kadrolari yandi mi acaba? Bilgisi olan var mi? Ögretim görevlisi ve araştirma gorevlisi icin?

finduilas

Profesör
Benim de bir sorum olacak. Bir üniversitede bölümümle ilgili araştırma görevliliği ilanı yayınlandı, şart olarak yüksek lisans yapıyor olmak vardı. 2 gün sonra yine aynı üniversite bir ilan daha yayınladı bu sefer yüksek lisans veya doktora yapıyor olmak şartı var. Sorum şu ben iki ilana da başvurabilir miyim? Sonuçta aynı gün ilan edilmedi arada 2 gün var. Ama üniversite başvuru koşullarına şu ibareyi koymuş �aynı dönem içerisindeki bir ilana başvurulabilinir�. Bu ifade farklı günlerde ilan edilmiş dahi olsa başvuramayacağım anlamına mı geliyor anlamadım açıkçası, yanıtlarsanız memnun olacağım teşekkürler.
Evet o anlama geliyor hocam maalesef.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

EYMENS

Öğrenci
Arkadaşlar bu resmi gazete olayını şu an itibariyle çözdüm size de söyleyim memurlar netin bir sonraki ilana daha önce nasıl ulaştığını da bu açıklıyor sanırım saat tam 00,00'da ama 1 dk bile geçmesin tam o an işte -1 dk ya da +1 dk içinde de olabilir tüm ilanlar yayımlanıyor aslında, sonra hemen geri kalkıyor açıklanmadı diyor ama yayınlandığı anda açarsanız hemen görüyorsunuz ben çoğu sayfayı açtım kaldı 10 üni ki onların da çoğunu (Örneğin, Çankırı memurlar net 3 gün önce vermişti zaten 31 aralık tarihli ilan olarak), yani yeni yılda hemen ilanlar seri bi şekilde devam etcek mi bilmem ama ara ara üniler ilan açabilcekse ki benim bildiğim öyle olacak bu şekilde daha erken görebilirsiniz haberiniz olsun( Hatta size üni isimlerini şöyle yazayım ben 2-3-4 saate açıklanınca bakarsınız aynı ilan mı değil mi :)
-DÜZCE, ŞIRNAK,MUNZUR,BALIKESİR,SAMSUN,K.MARAŞ,BİNGÖL,BiLECİK,ARTVİN,EGE,Bayburt, bakırçay, kırıkkale,Isparta uygulamalı bilimler, erzincan binali yıldırım, Konya teknik,Burdur mehmet akif, Mardin,Sİirt, Ankara sosyal bilimler, kocaeli, dicle, ATATÜRK, Bartın;gaziantep,inönü,Boğaziçi,rte unv.,Adıyaman,Uludag , harran,MARMARA, daha 10 tane daha vardı açamadım onları da isimleri var sadece elimde önden kısaca bilin yani baya açılmış ilanlar)Bol şans herkese . .

M

misafir2006

Guest
İstanbul Üniversitesi araştırma görevliliği yazılı sınavından sonra sözlü mülakat da yaptı. Öncelikli alan değildi. Ayrıca sözlü yapılması mevzuata aykırı mıdır?
Bir de şimdi bir araştırma görevliliği kadrosunu kazanıp kaydolduktan sonra yeniden başka bir üniversitenin ar. gör. sınavına girip kazanırsak hemen istifa edip orada başlamamız mümkün müdür?

ofy

Öğrenci
Arkadaşlar bu resmi gazete olayını şu an itibariyle çözdüm size de söyleyim memurlar netin bir sonraki ilana daha önce nasıl ulaştığını da bu açıklıyor sanırım saat tam 00,00'da ama 1 dk bile geçmesin tam o an işte -1 dk ya da +1 dk içinde de olabilir tüm ilanlar yayımlanıyor aslında, sonra hemen geri kalkıyor açıklanmadı diyor ama yayınlandığı anda açarsanız hemen görüyorsunuz ben çoğu sayfayı açtım kaldı 10 üni ki onların da çoğunu (Örneğin, Çankırı memurlar net 3 gün önce vermişti zaten 31 aralık tarihli ilan olarak), yani yeni yılda hemen ilanlar seri bi şekilde devam etcek mi bilmem ama ara ara üniler ilan açabilcekse ki benim bildiğim öyle olacak bu şekilde daha erken görebilirsiniz haberiniz olsun( Hatta size üni isimlerini şöyle yazayım ben 2-3-4 saate açıklanınca bakarsınız aynı ilan mı değil mi :)
-DÜZCE, ŞIRNAK,MUNZUR,BALIKESİR,SAMSUN,K.MARAŞ,BİNGÖL,BiLECİK,ARTVİN,EGE,Bayburt, bakırçay, kırıkkale,Isparta uygulamalı bilimler, erzincan binali yıldırım, Konya teknik,Burdur mehmet akif, Mardin,Sİirt, Ankara sosyal bilimler, kocaeli, dicle, ATATÜRK, Bartın;gaziantep,inönü,Boğaziçi,rte unv.,Adıyaman,Uludag , harran,MARMARA, daha 10 tane daha vardı açamadım onları da isimleri var sadece elimde önden kısaca bilin yani baya açılmış ilanlar)Bol şans herkese . .

Evet hocam, haklısınız. Ben de Uludağ'ın ilanlarına baktım, 00.10'da. Sonrasında sayfayı yeniledim, resmî gazete yayınlanmadı diye uyarı geldi.

selam5454

Öğrenci
selamlar.. bir sorum olacaktı... bazı üniversitelerde kıraat bölümü abd olarak yok, tefsirin alt bilim dalı olarak kendine yer buluyor... ancak bazı üniversitelerde de kıraat ayrı bir abd. böyle bir durumda kıraat abd den tefsire başvurulabilir mi acaba.. yoksa illa şartlarda ismi geçmeli mi

A

Akademik123456

Guest

Hocam Samsun derken Ondokuz Mayıs Üniversitesi miydi Samsun Üniversitesi miydi? Bir de hatırlıyorsanız ilan mıydı düzeltme miydi?

EYMENS

Öğrenci
Geçen gün söylemek istediğim buydu işte sızıntı oluyormuş sistemde yani anlaşıldı.Şu an hepsini görebiliyorum kardeşim son 10 kaldı sadece bir de başta sivas varmış ama içi farklı bi yeri açıyor hatalı link sanırım, ama ilanların çoğu öğretim üyesi elemanı değil onu da deyim de çok bişey yokmuş yani içi boş çıktı onca üninin diyebilirim sosyal alanlar için, sayısalda yine var bence bayağı, sosyolojiden bi tek bakırçayla mardini gördüm o da bakırçay 80ales,70 dil istiyor yüksek yapıyor diyor,zaten bana uymuyor mardinde aynı şekilde yükke yapıyor demiş yani genelde yüksek yapıyor diye çıkıyor bizim bölüm zaten adil değil o da bence doktora yapıyor çok az geldi bana bu seneki ilanlarda,neyse durum bu istediğin bi üninin linki varsa yarıda kalan atayım sana ilk 25-30 linki açabildim hızlıca
Uludağın ilanı bakamadın da yarıda kaldıysa şu: http://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/20181231-4 (43).pdf

A

Akademik.1111

Guest
EYMENS Hocam Samsun'daki Ondokuz Mayıs Üniversitesi miydi hatırlıyor musunuz? Bir de düzeltme ilanı mıydı acaba?

ofy

Öğrenci
Geçen gün söylemek istediğim buydu işte sızıntı oluyormuş sistemde yani anlaşıldı.Şu an hepsini görebiliyorum kardeşim son 10 kaldı sadece bir de başta sivas varmış ama içi farklı bi yeri açıyor hatalı link sanırım, ama ilanların çoğu öğretim üyesi elemanı değil onu da deyim de çok bişey yokmuş yani içi boş çıktı onca üninin diyebilirim sosyal alanlar için, sayısalda yine var bence bayağı, sosyolojiden bi tek bakırçayla mardini gördüm o da bakırçay 80ales,70 dil istiyor yüksek yapıyor diyor,zaten bana uymuyor mardinde aynı şekilde yükke yapıyor demiş yani genelde yüksek yapıyor diye çıkıyor bizim bölüm zaten adil değil o da bence doktora yapıyor çok az geldi bana bu seneki ilanlarda,neyse durum bu istediğin bi üninin linki varsa yarıda kalan atayım sana ilk 25-30 linki açabildim hızlıca
Uludağın ilanı bakamadın da yarıda kaldıysa şu: http://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/20181231-4 (43).pdf

Teşekkürler hocam, yayınlandı resmî gazete. Umarım önümüzdeki günlerde size uygun ilanları görürsünüz, kolaylıklar diliyorum...

- - - Güncellendi - - -

selamlar.. bir sorum olacaktı... bazı üniversitelerde kıraat bölümü abd olarak yok, tefsirin alt bilim dalı olarak kendine yer buluyor... ancak bazı üniversitelerde de kıraat ayrı bir abd. böyle bir durumda kıraat abd den tefsire başvurulabilir mi acaba.. yoksa illa şartlarda ismi geçmeli mi

Hocam, danışman hocanız ve ana bilim dalı başkanınızdan Kıraat bilim dalında okuduğunuza dair, ilgili makama göndereceğiniz imzalı bir dilekçe işinizi görebilir. Böyle bir durum bizim de başımıza geldi, bir sıkıntı çıkmadı. Tabii başvuru yapacağınız üniversitenin personel daire başkanlığı ve ana bilim dalı başkanıyla görüşürseniz daha sağlıklı bilgi alırsınız.

Ş

şeydai

Guest

bende bu yüzden memurla nete bakın demiştim. çankırı örneğindeki gibi 3 gün önce memurla nette gördüm resmi gazeteye daha bugün düşmüş. bunun yanlış yönlendirmekle ne ilgisi var.