YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Mehmet123456

Öğrenci
Sayın Hocalarım bir bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın. Şu an itibariyle ilana çıkmayan üniversitelerin 2018 öğretim üyesi kadroları yandı mı? 2019 ün ilk günlerinde de ilan görmeye devam edecek miyiz?
İnanın artık tükenmiş durumdayım 4.5 yıldır yardım doç kadrosu bekliyorum akademiye dair ne kadar kötü gelişme olabilirse gelip beni buldu anlatsam kitap olur. Bu gecede maalesef ilan yok. Çıkacak denen ilan son günde çıkmadı. Hayaller yine başka bahara mı kaldı ? Peki şimdi ne olacak bir bilen varsa yazsın lütfen.

Y

YeniDil

Guest
Anabilim Dalı Sorunu

Hocalarım gerçekten yardımınıza ihtiyacım var. Cevaplarsanız çok sevineceğim.

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında,Yeni Türk Dili alanında yüksek lisans öğrencisiyim.

Bazı araştırma görevlisi kadroları "Yeni Türk Dili Anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak" şeklinde açılmakta.

Kendi üniversitedemde anabilim dalı "Türk Dili ve Edebiyatı" olarak oluşturulmuşken, kadroda "Yeni Türk Dili anabilim dalı" olarak geçmekte.

Ben bu şekil açılan bir kadroya başvurduğum takdirde beni müracaat koşullarına sahip değil diyerek elerler mi? Yoksa beni de değerlendirmeye alırlar mı? Cevaplarsanız çok sevinirim. Kafam çok karışık, teşekkürler.

M

Misafir777

Guest
norm kadro sorunu yoksa çıkabilir, yönetmelikte 2019 aralık a kadar diye ibare vardı yökten izin almadan çıkılabilen... Ancak bu yıllık genel kadro tahsisi gerekiyor sanırım, uzun sürmez diye biliyorum...

sosyum

Öğrenci
merhaba, bilgisi olan cevap verebilirse sevinirim.
aynı üniversiteye ait 3 adet ilan var. 3 üne de şartlarım uyuyor. Fakat ben 2 tanesine başvuru yapmak istiyorum. Çünkü birinde alan çok geniş sıralamaya girememe ihtimalim yüksek. Bu durumda 2 ilana başvuru yapabilir miyim ?
Önceki senelerde bununla ilgili bir kısıt vardı. Aynı üniversitenin açtığı ilanlardan sadece birine başvuru yapılıyordu.
son düzenlemelerden sonra bu kısıt ortadan kalktı mı ?

Son düzenleme:
O

ogrtgoradayı

Guest
Öğretim görevlisi ilanı

Herkese merhabalar

Hocalarım şu alanda tezli yüksek lisans mezunu ve lisans sonra alanında 3 yıl tecrübe demek ne demektir ?

Benim yapmış olduğum tezli yüksek lisans zaten myolar da lisans sonrası 2 tecrübe olarak geçmiyor mu o halde 1 yıl da iş tecrübesi istiyor mu demektir ?

yenidil

Öğrenci
Herkese merhaba, size bir şey danışmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında yüksek lisans yapıyorum ve Yeni Türk Dili alanında tez çalışmamı yapıyorum. Yüksek lisans sınavına girerken de mülakata Yeni Türk Dili alanında sınava girdim.

Araştırma görevlisi kadrolarında kimi üniversiteler "Yeni Türk Dili Anabilim Dalında yüksek lisans yapıyor olmak" şartı koşuyor.

Kayıtlı olduğum üniversite yüksek lisans programını tek anabilim dalı altında topladığı için isim uyumsuzluğu var.

Bu kadrolara başvurduğum takdirde YÖK'te görülen anabilimi dalı isminin uyumsuzluğundan dolayı müracaat şartları uygun değil denilerek elenir miyim? Teşekkürler.

A

Akademik Forumx

Guest
Merhaba, ben de siz değerli hocalarımın fikrini almak istiyorum.

Eskiden yabancı dil okutmanı, simdi ise öğretim görevlisi olan kadro için başvuru yapabilecegimi umdugum bir ilan çıktı. Birkaç ay onceye kadar yüksek lisans önlisans derecesinde egitim veren bölümler için 2 yıl tecrübe sayılıyordu. Bitirdim yuksegimi. Benim de 3 yıl tecrübem var olduğu için 5 yıl tecrübeli olunmasi istendiği zaman başvuru yapabiliyordum. 9 Kasım tarihli yeni yönetmelikte bu durumdan hiç bahsedilmemis. Acaba geçersiz mi bu durum? Başvuru yapmak istediğim yer 5 yıl tecrübe özel şartı koymuş, bu durumda yüksek yapmış olmama rağmen basvuramaz miyim yoksa 2 yil tecrübe olduğundan 5'e tamamlayıp başvurabilir miyim? Yanitlayabilirseniz cok memnun olurum, teşekkürler, iyi yıllar

T

transportation

Guest
A.b.d sorunu?

Arkadaşlar öncelikle hepinize sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.
Ben bir üniversitede Ulaştırma alanında tezli yüksek lisans yapıyorum.Danışman hocam,ulaştırma anabilimdalında görev yapıyor.Fakat enstitüde İnşaat Mühendisliği ABD olarak geçiyor.Enstitü bazında anabilimdalları ayrılmamış durumda.
Ulaştırma Anabilimdalında yüksek lisans yapıyor olmak şartı isteyen üniversitelere başvuru yapabilir miyim?

Aguney

Öğrenci
Herkese merhaba, size bir şey danışmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında yüksek lisans yapıyorum ve Yeni Türk Dili alanında tez çalışmamı yapıyorum. Yüksek lisans sınavına girerken de mülakata Yeni Türk Dili alanında sınava girdim.

Araştırma görevlisi kadrolarında kimi üniversiteler "Yeni Türk Dili Anabilim Dalında yüksek lisans yapıyor olmak" şartı koşuyor.

Kayıtlı olduğum üniversite yüksek lisans programını tek anabilim dalı altında topladığı için isim uyumsuzluğu var.

Bu kadrolara başvurduğum takdirde YÖK'te görülen anabilimi dalı isminin uyumsuzluğundan dolayı müracaat şartları uygun değil denilerek elenir miyim? Teşekkürler.
Hocam, siz Türk Dili ve Edebiyatı alanında açılan kadrolara başvuru yapabilirsiniz. Yeni Türk Dalı alanında tez yapıyor olsanız dahi, yüksek lisans programına kayıtlı olduğu anabilim dalı Türk Dili ve Edebiyatı'dır.

Anacak, YÖK'ün bu konularda bazen aldığı emsal kararlar oluyor. Eğer sizin bölümünüzle ilgili; Türk Dili ve Edebiyatı mezunlarının Yeni Türk Dili alanında başvuru yapabilecekleri ile ilgili emsal bir karar varsa durum değişir.

cealper

Öğrenci
Sayın hocalarım, öncelikle yeni yılın sizlere sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum. Bir soru sormak istiyorum.
İnşaat Mühendisliği Ulaştırma alanında tezli yüksek lisans yapmaktayım. Danışman hocam, ulaştırma anabilim dalında görev yapıyor. Ancak bulunduğum enstitüde, bölüm genel olarak İnşaat Mühendisliği Anabilim dalı olarak geçiyor. Yapı, ulaştırma, geoteknik vb.. gibi alt dallara ayrılmamış durumda.
Ulaştırma anabilimdalında yüksek lisans yapıyor olma şartı bulunan üniversitelere başvuru yapabilir miyim?
Teşekkür ederim .

AKIRDAR

Öğrenci
sayın hocalarım yen yılınızın gönlünüzce olması dileğiyle belki başlık burası değil ama görüşünüzü alayım diye buraya yazdım
Ben Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri doktora öğrencisi Elif KIRDAR.
Sakarya Üniversitesi 30.12.2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 281218.033 sayılı ilanında Adapazarı Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Kullanımı Bilgi Yönetimi 1 5 Öğr. Gör. 70 Muaf İnsan Kaynakları Yönetimi ve Endüstri İlişkileri alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisans eğitimi sonrası alanında en az 5 (beş) yıl tecrübeli olmak şartı aramaktadır. Ben 2011 yılında Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde yüksek lisansa başladım ve 2013 yılında mezun oldum. 2016 yılında Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde doktoraya başladım ve şu an yeterlilik sınavını verip tez yazma aşamasındayım. İlgili ilanda Lisans eğitimi sonrası alanında en az 5 (beş) yıl tecrübeli olmak şartı aramaktadır. Yürütme Kurulunuzun 30.03.2016 tarihli toplantısında 'Alanında lisans sonrası tecrübe şartı aranan lisans düzeyinde eğitim yapılna birimlerdeki ( Rektörlüğe bağlı olunan bölümler dahil, Güzel Sanat Fakülteleri , Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar hariç ) öğretim görevlisi kadrolarına başvurularda, alanında tezli yüksek lisans mezunu olanların, alanında 5 yıl tecrübeli kabul edilmesine' karar verilmiştir. Bahsi geçen Sakarya üniversitesinin ilanındaki 5 yıl şartını benim yüksek lisans mezuniyetim ve doktora tez aşamasında olmam karşılamakta mıdır ?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar
Saygılarımla

htaysi

Öğrenci
Sayın hocalarım, öncelikle yeni yılın sizlere sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum. Bir soru sormak istiyorum.
İnşaat Mühendisliği Ulaştırma alanında tezli yüksek lisans yapmaktayım. Danışman hocam, ulaştırma anabilim dalında görev yapıyor. Ancak bulunduğum enstitüde, bölüm genel olarak İnşaat Mühendisliği Anabilim dalı olarak geçiyor. Yapı, ulaştırma, geoteknik vb.. gibi alt dallara ayrılmamış durumda.
Ulaştırma anabilimdalında yüksek lisans yapıyor olma şartı bulunan üniversitelere başvuru yapabilir miyim?
Teşekkür ederim .

Hocam aynı durumu ben de hocama sormuştum. Onda hocam şöyle demişti: “danışman ulaştırma anabilim dalında olduğu için bi yazı yazıp senin de o dalda olduğunu belirtmiş oluruz” demişti.

EYMENS

Öğrenci
sayın hocalarım yen yılınızın gönlünüzce olması dileğiyle belki başlık burası değil ama görüşünüzü alayım diye buraya yazdım
Ben Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri doktora öğrencisi Elif KIRDAR.
Sakarya Üniversitesi 30.12.2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 281218.033 sayılı ilanında Adapazarı Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Kullanımı Bilgi Yönetimi 1 5 Öğr. Gör. 70 Muaf İnsan Kaynakları Yönetimi ve Endüstri İlişkileri alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisans eğitimi sonrası alanında en az 5 (beş) yıl tecrübeli olmak şartı aramaktadır. Ben 2011 yılında Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde yüksek lisansa başladım ve 2013 yılında mezun oldum. 2016 yılında Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde doktoraya başladım ve şu an yeterlilik sınavını verip tez yazma aşamasındayım. İlgili ilanda Lisans eğitimi sonrası alanında en az 5 (beş) yıl tecrübeli olmak şartı aramaktadır. Yürütme Kurulunuzun 30.03.2016 tarihli toplantısında 'Alanında lisans sonrası tecrübe şartı aranan lisans düzeyinde eğitim yapılna birimlerdeki ( Rektörlüğe bağlı olunan bölümler dahil, Güzel Sanat Fakülteleri , Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar hariç ) öğretim görevlisi kadrolarına başvurularda, alanında tezli yüksek lisans mezunu olanların, alanında 5 yıl tecrübeli kabul edilmesine' karar verilmiştir. Bahsi geçen Sakarya üniversitesinin ilanındaki 5 yıl şartını benim yüksek lisans mezuniyetim ve doktora tez aşamasında olmam karşılamakta mıdır ?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar
Saygılarımla

Maalesef karşılamaz 5 yılı hocam ayrıca sizin başvurcağınız yer MYO 'muş zaten yüksekokul değil, keşke öyle olabilseydi hocam ben de sizden 1-2 yarıyıl öndeyim inanın bana çoktan girmiş olurdum bi yere, doktorada yapılanlar deneyimden sayılmıyor sadece yüksek lisansınız deneyim olarak geçerli ki o da 5 yıl açısından yetersiz görülüyor, başarılar . .

enerjici

Öğrenci
https://www.kafkas.edu.tr/dosyalar/adaletmyo/file/6-Yüksek-Lisans-Tecrübe.pdf Arkadaşlar bu linkteki kararlar halen geçerlimidir. Eğer geçerliyse ilanlarda yer alan lisans mezuniyetinden sonra 2 yıl şartını yüksek lisans yaparak karşılamış oluyoruz diye yorumladım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Myo lar için öğretim görevlisi kadrosunda x bölümden lisans mezunu olmak ve x bölümden yüksek lisans yapmış olmak. lisans mezuniyetinden sonra 2 yıl tecrübeli olmak. Diye açılan bir ilana tecrübesi olmayan birisi başvurabilir mi? İlan da ayrıca 2 yıl tecrübeli olmak yazmamış.

Yeni yönetmelikle birlikte, belirlenen özel uzmanlık alanları hariç, öğretim görevlilerine yüksek lisans mezunu olma koşulu getirildi. Dolayısıyla artık yüksek lisans tecrübe karşılığı değil. İlanlarda hem yüksek lisans hem de tecrübe istendiği durumda bunun sağlanması gerekir.

C

Civil Enginerrr

Guest
Resmi Gazete

Hocalarım bugün resmi tatil olması nedeniyle resmi gazete yayınlanmaz mı?

Aguney

Öğrenci
Herkese Merhaba. ODTÜ ilanlarındaki ilan no.'yu nereden bulabiliriz? ilan metninde böyle bir ibare göremedim.

Önceki sayfalarda bu konuyla ilgi şu mesaj atılmıştı.

"Hocam resmi gazeteyi açıp çeşitli ilanlar kısmına tıkladığınızda birçok üniversitenin ilanını gördüğünüz sayfanın sağ üst kısmında 5 haneli numara yazıyor onu yazıyorsunuz, sonrasında ise ilan sıra nosunu yazıyorsunuz yan tarafına, örnek olarak dün gece çıkan resmi gazete ilanı 30638, sizin başvuru yapacağınız ilan sıra numarası ise 7 olsun, 30638/7 olarak ilan numarasını yazıyorsunuz"

mr.galata

Öğrenci
Önceki sayfalarda bu konuyla ilgi şu mesaj atılmıştı.

"Hocam resmi gazeteyi açıp çeşitli ilanlar kısmına tıkladığınızda birçok üniversitenin ilanını gördüğünüz sayfanın sağ üst kısmında 5 haneli numara yazıyor onu yazıyorsunuz, sonrasında ise ilan sıra nosunu yazıyorsunuz yan tarafına, örnek olarak dün gece çıkan resmi gazete ilanı 30638, sizin başvuru yapacağınız ilan sıra numarası ise 7 olsun, 30638/7 olarak ilan numarasını yazıyorsunuz"

Arkadaşlar bende bunu personel daire başkanlığını arayarak öğrendim, burada ki amaç ilanın hangi tarihli Resmi gazetede çıktığını görebilmek, ikinci olarak üniversitenin açtığı ilana tıkladığınızda size uygun olan ilanın sıra numarasını yazıyorsunuz

Son düzenleme: