O kadrolar havaya uçmadı çünkü yönetmelikte 2018 yılından kalan kadroların kullanımı 2019'da tamamlanabilir gibi ifade var.2O18 de 4000 kadro kullanilmadi ve kullanilmayan kadrolarin 2019da kullanilacagini soyleyenler oldu. Nerede simdi o kadrolar? Hepsi havaya uctu.
Hocam "x üniversitesi norm kadro planlaması" yazıp arattığınız zaman ilgili üniversitenin personel daire başkanlığı sayfasından planlamaları görebilirsiniz. Çoğu üniversitenin web sitesinde mevcut.Norm kadro kısıtlaması varken zaten ilanlar az olacaktır (Öğretim Üyesi açısından). Görüldüğü gibi üniversitelere verilecek araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi sayısı da çok az. Benim merak ettiğim norm kadro planlaması yapılmadan yada ilan edilmeden kadro ilanı verebilirler mi? Önce norm kadrolarını duyurması şart mı?
Üniversiteler zaten norm kadro planlamalarını yaptı. Hatta bir çoğu bunu web adreslerinde bile bunu duyurdu.
O kadrolar havaya uçmadı çünkü yönetmelikte 2018 yılından kalan kadroların kullanımı 2019'da tamamlanabilir gibi ifade var.
Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.
@yasarayanoglu hocam, üstteki sorularımız hakkında bilginiz var mı?
Hocam norm kadro belirlenirken esasında bu süreç işlemedi mi zaten? Bizde, bahsettiğiniz şekilde bölümlerden, dekanlığa; dekanlıktan rektörlüğe bu talepler iletildi. Bazı bölümlerde, ilan edilen norm kadro sayısından, bölümdeki hangi doktora doktor öğretim üyesi kadrosu verileceği bile ortaya çıkmıştı; konuşuluyordu bunlar "Şu bölümdeki norm kadro x hoca için, y hoca için." diye. Zannederim bahsettiğiniz süreç, norm kadro planlaması yapmayan üniversiteler için geçerlidir.
Şu tweet'e göre, üniversitelere, alabilecekleri öğretim üyesi sayısı da bildirilmiş:
https://mobile.twitter.com/mhabibsoluk/status/1093029128834609152
Hem "sayı sınırı yok." deyip hem de böyle bir sınır koymak çelişkili olmuş gibi. Hadi norm kadroyu bir sınır olarak almaları normal ama böyle bir sınır hoşuma gitmedi benim hiç.
2O18 de 4000 kadro kullanilmadi ve kullanilmayan kadrolarin 2019da kullanilacagini soyleyenler oldu. Nerede simdi o kadrolar? Hepsi havaya uctu.
Sınırsız kadro diye bir şey yoktur arkadaşlar. Üniversitelerin açabilecekleri kadro sayıları zaten sınırlıdır. O da kuruluşlarında ve zaman zaman (şimdi Cumhuriyet Üniversitesine yapıldığı gibi)ek kadro verildiğinde ellerinde bulunan tüm kadrolardan (ki bunların büyük bir kısmı doludur, kadrolar, emeklilik, ölüm, üst akademik kadroya yükselme ile boşalır) boş olan kadro kadardır. Öğretim üyesi sınırı yok demek elinizdeki boş kadroları kullanım izni sınırı olmaksızın kullanabilirsiniz demek. Tabii üniversiteler ellerinde bulunan tüm boş kadroların tümümü birden kullanmazlar. Norm kadro ya da geliştirme planları uyarınca gerektiğinde açarlar.
Sivas Cumhuriyet üniversitesine, ek kadro "ihdas" edilmiş. Tüm üniversitelere aynı anda ek kadro verilmeyebilir. Çeşitli zamanlarda diğer üniversitelere de kadro ihdası yapılmıştır. Bu ek olarak verilen kadrolardan, öğretim üyesi kadrolarını kullanım izni sayısı sınırlaması olmaksızın, öğretim elemanı kadrolarından ise bu yıl için Cumhuriyet Üniversitesine verilen kullanım izni sayısı kadarını kullanabilirler.
- - - Güncellendi - - -
Hep söylüyorum ama hep karıştırılıyor. Kadrolar havaya uçmaz. Yerli yerinde durur. Yıl sonunda geçersiz olan kadro kullanım izinleridir ki cumhurbaşkanlığı kararnamesi onun için bekleniyordu. Şimdi 2019 için atama izinleri yenilendi kararnameyle. Karışıklık üniversiteye tahsis edilen kadro ile kadro kullanın izinlerinin aynı sanılmasından kaynaklanmaktadır.
Sınırsız kadro diye bir şey yoktur arkadaşlar. Üniversitelerin açabilecekleri kadro sayıları zaten sınırlıdır. O da kuruluşlarında ve zaman zaman (şimdi Cumhuriyet Üniversitesine yapıldığı gibi)ek kadro verildiğinde ellerinde bulunan tüm kadrolardan (ki bunların büyük bir kısmı doludur, kadrolar, emeklilik, ölüm, üst akademik kadroya yükselme ile boşalır) boş olan kadro kadardır. Öğretim üyesi sınırı yok demek elinizdeki boş kadroları kullanım izni sınırı olmaksızın kullanabilirsiniz demek. Tabii üniversiteler ellerinde bulunan tüm boş kadroların tümümü birden kullanmazlar. Norm kadro ya da geliştirme planları uyarınca gerektiğinde açarlar.
Sivas Cumhuriyet üniversitesine, ek kadro "ihdas" edilmiş. Tüm üniversitelere aynı anda ek kadro verilmeyebilir. Çeşitli zamanlarda diğer üniversitelere de kadro ihdası yapılmıştır. Bu ek olarak verilen kadrolardan, öğretim üyesi kadrolarını kullanım izni sayısı sınırlaması olmaksızın, öğretim elemanı kadrolarından ise bu yıl için Cumhuriyet Üniversitesine verilen kullanım izni sayısı kadarını kullanabilirler.
- - - Güncellendi - - -
Hep söylüyorum ama hep karıştırılıyor. Kadrolar havaya uçmaz. Yerli yerinde durur. Yıl sonunda geçersiz olan kadro kullanım izinleridir ki cumhurbaşkanlığı kararnamesi onun için bekleniyordu. Şimdi 2019 için atama izinleri yenilendi kararnameyle. Karışıklık üniversiteye tahsis edilen kadro ile kadro kullanın izinlerinin aynı sanılmasından kaynaklanmaktadır.
Bir üniversitenin ister norm içi ister norm dışı olsun kullanabileceği kadrolar elinde bulunan "boş" kadrolardır. Norm dışı kadrolar için YÖK'ten "atama izni" alınacaktır.Hocam peki bazı üniversiteler norm dışı kadro talebinde bulunmuş ve onay almış olabilir mi?
Bir üniversitenin ister norm içi ister norm dışı olsun kullanabileceği kadrolar elinde bulunan "boş" kadrolardır. Norm dışı kadrolar için YÖK'ten "atama izni" alınacaktır.