YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

mayk

Öğrenci
2018 aralık ayında ilan edilen norm kadrolara göre alım yapan üniversiteleri hangi konuda bağlıyor bu kararname onu anlamadım? mesela ilan edilen norm kadrodan 30 kişi hala alınmamış kararname de üniversiteye verilen kadro izni 10. o zaman napacak üniversite sadece o sayı kadar mı alım yapacak. bir de neden üniversiteler ilana çıkmıyor?

2018 aralık ayında ilan edilen norm kadrolara göre alım yapan üniversiteleri hangi konuda bağlıyor bu kararname onu anlamadım? mesela ilan edilen norm kadrodan 30 kişi hala alınmamış kararname de üniversiteye verilen kadro izni 10. o zaman napacak üniversite sadece o sayı kadar mı alım yapacak. bir de neden üniversiteler ilana çıkmıyor?

Birincisi "üniversitelerin ilan edilen norm kadrodan 30 kişi" ile ne kasdettiğinizi anlamadım ama zannedersem boş norm kadro diyelim. Birincisi üniversite tüm boş norm kadrosunu hemen dolduracak diye bir şey yok. İlgili birimler var olan akademik kadronun yükselme durumunu dikkate alacaktır ( sözgelimi doktorasını bitirecek olan arş.gör, doçent, prof olacaklar vs). Bu arada özellikle eski üniversitelerde hemen tüm bölümlerde norm fazlası olduğunu da söyleyeyim. İkincisi norm kadro öğretim üyelerini ilgilendiren bir durum ve öğretim üyesi atamaları izne bağlı değil. Üçüncüsü evet bir üniversiteye 10 kadro kullanım izni verilmişse ancak 10 kişi ( arş.gör ve öğr.gör) alabilir. Dördüncüsü kadro kullanım izinleri için cb kararnamesi daha dün çıktı. Üniversiteler kendileri için ne zamanı uygun görürlerse o zaman ilan verirler. O zaman da genellikle sonbaharda oluyor. En yoğun ilan o zamanlarda veriliyor.

Son düzenleme:

pHDoktor

Öğrenci
https://krtknadmn.karatekin.edu.tr/files/personel/2019 YILI NORM PLANLAMASI.pdf
hocalarım bu üniversitenin likteki gibi bir norm kadro planlamsı var. fakat ben anlamadım. her bölüm x işaretli olan sayı kadar mı öğretim elemanı alımı yapacak??? yanıtsalarsanız çok sevinirim.

Bölüm bazında eğitim ve anabilim dalı bazında kabaca bir planlama yapıp geçmiş hocam anladığım bu. Farklı farklı norm planlamaları var. Bir çoğunu inceledim ancak en çok İnönü Üniversitesi'ninki gerçekçi olmuş.

http://inonu.edu.tr/media/cms/announcement/11/2019/1/Normkadro.pdf

Dolu olan norm kadroları için bile 2019 için bir planlama yapmış. Anladığım 2019 yılı için belirledikleri birimler için norm dışı kadro talebinde bulunacaklar

karakartal34

Öğrenci
Arkadaşlar, ilanları geçmiş yıllarda da takip eden ve norm kadro yönetmeliğini iyi özümsemiş arkadaşlar lütfen bu duruma bir açıklama getirsin. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandı ve üniversitelerin alabileceği limitler netleşti. Bu yeni sistemin eski sistemden farkı nedir ? Norm kadro yönetmeliği, yök'ün bizzat kendisinin kadro açtığı eski sisteme göre daha mı avantajlı ? Yani kabaca soru şu; işler daha mı çok zora girdi ?

qrace07

Öğrenci
Samsun Üniversitesi ilana çıkarak açılışı gerçekleştirdi. Darısı diğer üniversitelerin başına diyelim... [emoji4]

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

qrace07

Öğrenci
Bu arada Samsun Üniversitesi 44 bölüm için ilana çıkmış görünüyor, kararnamede izin verilen atama sayısı ise 20'ydi. Sanıyorum ki Norm Fazlası için YÖK'ten onay almışlar. [emoji848] (Veya çaktırmayın ben konuyu daha anlayamamışım [emoji23])

htaysi

Öğrenci
Bu arada Samsun Üniversitesi 44 bölüm için ilana çıkmış görünüyor, kararnamede izin verilen atama sayısı ise 20'ydi. Sanıyorum ki Norm Fazlası için YÖK'ten onay almışlar. [emoji848] (Veya çaktırmayın ben konuyu daha anlayamamışım [emoji23])

Hocam o 20 öğretim elemanı için verilen izin sayısıydı, Samsun Üni.’nin verdiği ilanlar öğretim üyesi ilanları.

ogulhero06

Öğrenci
Bugünkü resmi gazetede samsun üniversitesinin 45 kişilik öğr üyesi ilanı var. kararname 2 gün önce cıktıgına göre bu kadrolar için yökten ne zaman ilan alındı hepsi norm içi değil sanırım. bu kadar hızlı mı olacak diğer ünilerde de gelişmeler düşünceleriniz nedir.

Arkadaşlar, ilanları geçmiş yıllarda da takip eden ve norm kadro yönetmeliğini iyi özümsemiş arkadaşlar lütfen bu duruma bir açıklama getirsin. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandı ve üniversitelerin alabileceği limitler netleşti. Bu yeni sistemin eski sistemden farkı nedir ? Norm kadro yönetmeliği, yök'ün bizzat kendisinin kadro açtığı eski sisteme göre daha mı avantajlı ? Yani kabaca soru şu; işler daha mı çok zora girdi ?
Norm kadro yönetmeliği öğretim üye sayısı ile ilgili bir durum. Diğer öğretim elemanları alımı için bir değişiklik yok. Tek fark kadro kullanım sayısını eskiden Maliye Bakanlığı belirliyordu şimdi cumhurbaşkanlığı.

pHDoktor

Öğrenci
Bugünkü resmi gazetede samsun üniversitesinin 45 kişilik öğr üyesi ilanı var. kararname 2 gün önce cıktıgına göre bu kadrolar için yökten ne zaman ilan alındı hepsi norm içi değil sanırım. bu kadar hızlı mı olacak diğer ünilerde de gelişmeler düşünceleriniz nedir.

Hangileri norm dışı dikkatinizi çeken var mı? Ben 2-3 birim için ilana baktım hepsi norm açığına göre gibi göründü

Kartvel

Öğrenci
Hepsi norm içidir Hocam. YÖK'le bir alakası olduğunu sanmıyorum ben. Kararname çıktı ve Üniversite de belirlenen sınırlar çerçevesinde kadro ilanına çıktı.

spain

Öğrenci
Ya simdi bu sene 4000 kadro araş. ve ogr. gorevlileri icin ilana cikilebilinecek sayi. Ancak 2018 dende kullanilmayan kadrolar var. O kullanilmayan kadro sayisi (2108'den devreden) diyelim ki 2000 ise 4000bu seneden +2000 gecen seneden toplam 6000 kadro alimi miolacak bu bahsettigim düzeyde?

Ya simdi bu sene 4000 kadro araş. ve ogr. gorevlileri icin ilana cikilebilinecek sayi. Ancak 2018 dende kullanilmayan kadrolar var. O kullanilmayan kadro sayisi (2108'den devreden) diyelim ki 2000 ise 4000bu seneden +2000 gecen seneden toplam 6000 kadro alimi miolacak bu bahsettigim düzeyde?

Hayır geçen yılın kadro kullanım izinleri bu yıl kullanılamaz

2018 kadrolari yanmayacak 2019 da da kullanilabilir unilerin acele etmesine gerek yok deniliyordu burada diye hatirliyorum ben.

Kadrolar 2018 kadrosu 2019 kadrosu değildir. Örnekle açıklayayım. a bölümünde boş bir araştırma görevlisi kadrosu olsun. 2018de a bölümünün üniversitesine de 10 kadro kullanım izni verilmiş olsun. Diyelim ki a bölümü elindeki kadroyu 2018 yılında açmadı. Üniversite de 10 kadro kullanım izninin 8ini 2018 yılında kullandı 2 tanesini kullanmadı. 2019 yılı geldiğinde a bölümünün elinde hala 1 boş kadro var. Bu kez ilan vermek istediğinde cumhurbaşkanı kararnamesinin 2019 yılı için üniversiteye kadro kullanım iznini beklemektedir. Kadrolar yanmaz. Kadro kullanim izinleri ise çıktığı yıl içinde kullanılır.
Mesela geçen gün burada da paylaşıldı, Sivas Cumhuriyet üniversitesine 45 öğretim elemanı kadrosu ihdas edildi. Oysa bu yıl aynı üniversitenin 25 kadro kullanım izni var. O kalan 20 kadro bu yıl kullanılmadı diye yanmayacak. Gelecek yıllarda kullanacaklar.

Son düzenleme:

spain

Öğrenci

O zaman kadrolar yanmamis oluyor ve bu belirttigim duruma benzer bir durum olusmus olmuyor mu? Yani 4000 den daha falza atama olma durumu soz konusu olmuyor mu gecen sene kullanilmayanlari da ekleyince?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Arkadaşlar güvenlik soruşturması kaldırılmış deniliyor doğru mudur?

Güvenlik soruşturmasının kaldırılması söz konusu değil. İçişleri Bakanlığı gönderdiği yazı ile ıslak imzalı belge yerine hakkında güvenlik soruşturması talep edilen kişinin kimlik bilgilerinin ve MERNİS adresinin yer aldığı CD'nin gönderilmesini talep etti. Uygulamadan kaldırılan sadece bir evrak yani, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma formu.

O zaman kadrolar yanmamis oluyor ve bu belirttigim duruma benzer bir durum olusmus olmuyor mu? Yani 4000 den daha falza atama olma durumu soz konusu olmuyor mu gecen sene kullanilmayanlari da ekleyince?

Hocam kadro yanmıyor evet ama kullanım izni yanıyor. Geçen yıldan kalanın eklenmesi diye bir şey yok şöyle izah edeyim

2018 Yılı Verilen Kadro Kullanım İzni = 30 (Örnek) - Üniversite bu kadro kullanım iznine istinaden 25 ilan verdi diyelim kalan 5 izin artık geçerli değil.

2019 Yılı Verilen Kadro Kullanım İzni = 25 (Örnek) - Üniversite bu yıl içerisinde (istifa eden vs. Ar.Gör. sayısı hariç) maksimum 25 kadro ilanına çıkabilir. Üzerine geçen yıl kullanılmayan 5 kadro izninin eklenip 30 ilana çıkılması gibi bir uygulama mümkün değil.

Bu açıklamalarım sadece Öğretim Görevlisi / Araştırma Görevlisi kadroları için geçerlidir.

Son düzenleme: