YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

A

Arstrma1213

Guest
Hocalarım merhaba. Özellikle [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocama sormak istiyorum. Araştırma görevlisi oldum. Haziran da yüksek lisansım bitecek ve inşallah eylül de doktoraya başlayacam. Yüksek lisansım biter bitmez işten çıkarılır mıyım yoksa doktoraya geçişime izin verilir mi? Teşekkür ederim.

A

Altıbir

Guest
Merhaba, araştırma görevlisi 6/1 derecesi ne ifade ediyor? Maaşı 2019 zammı ile ne kadar acaba?

wnaker

Öğrenci
Hocalarım merhaba. Özellikle [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocama sormak istiyorum. Araştırma görevlisi oldum. Haziran da yüksek lisansım bitecek ve inşallah eylül de doktoraya başlayacam. Yüksek lisansım biter bitmez işten çıkarılır mıyım yoksa doktoraya geçişime izin verilir mi? Teşekkür ederim.

hemen çıkarılmazsınız ama iki dönem içinde girmeniz gerekir.

M

masterss

Guest
Arkadaşlar asil kisinin kayit evraklarini vermesi icin olan 15 günlük süre sonucun aciklandigi günden mi başlıyor yoksa eve tebligat falan mi gelcek? Dıger sorumda Çankırı üniye evraklari teslim ettik ama ege ünide de asil durumdayim.Ben ilk evrak verdigim Cankiriyi degilde izmiri secebiliyormuyum sorun olur mu?önceden evrak falan verdik guvenlik sorusturmasi başlamış olabilir vs.

hocam acaba hangi bölüme girdiniz bende yedekteyim tarih (eskiçağdan) ve eğer böyle bir şansınız var ise ve izmiri seçerseniz ölene dek dualrımda olursunuz:(

A

Akaderum333

Guest
Ön değerlendirmesi tamamlanıp giriş sınavı bir defa ertelenen ilan sınavdan iki gün önce gerekçesiz iptal edildi bu duruma itiraz şansı var mıdır? İzlenmesi gereken yol nedir? Sıralamaya giren ve sınava girmeye hak kazananların hak kaybı ortaya çıkmış olmuyor mu? Bilgisi olan var mı bu konuda?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocalarım merhaba. Özellikle @yasarayanoglu hocama sormak istiyorum. Araştırma görevlisi oldum. Haziran da yüksek lisansım bitecek ve inşallah eylül de doktoraya başlayacam. Yüksek lisansım biter bitmez işten çıkarılır mıyım yoksa doktoraya geçişime izin verilir mi? Teşekkür ederim.

Maalesef bu konuda bir uygulama birliği yok tamamen üniversitenizin tutumuna bağlı. Bazı üniversiteler kendi bünyelerinde doktora programı varsa, bazıları başka bir üniversitede de olsa ilk başvuru döneminde başvuracağınıza dair bir taahhüt ile göreve son vermiyor ve doktoraya başlamanız halinde devam etmenize olanak sağlıyor. Bazıları ise direkt ilişik kesiyor.

bekleyiş123

Öğrenci
Sayın [MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] Hocam, 2019 yılında kadro ilanları görmemiz için bir kararname beklendiğini belirtmişsiniz. Hangi kararname bu acaba, bilgilendirebilir misiniz bizleri?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Sayın @yasarayanoglu Hocam, 2019 yılında kadro ilanları görmemiz için bir kararname beklendiğini belirtmişsiniz. Hangi kararname bu acaba, bilgilendirebilir misiniz bizleri?

Elbette, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili hükümlerine göre üniversitelerin 2019 yılı için öğretim elemanı kadrolarına yapabilecekleri yıllık atama sayısı ve yıllık atama sayısına dahil edilmeyecek istisna atamalar ile ilgili bir Cumhurbaşkanlığı kararı alınması gerekiyor. Şuanda beklenen karar bu ve iki üniversite de bu nedenle kadro ilanlarını iptal etti.

bekleyiş123

Öğrenci
Elbette, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili hükümlerine göre üniversitelerin 2019 yılı için öğretim elemanı kadrolarına yapabilecekleri yıllık atama sayısı ve yıllık atama sayısına dahil edilmeyecek istisna atamalar ile ilgili bir Cumhurbaşkanlığı kararı alınması gerekiyor. Şuanda beklenen karar bu ve iki üniversite de bu nedenle kadro ilanlarını iptal etti.

Nazik cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Peki bu kararnamenin ne zaman çıkacağı ile ilgili genel bir beklenti var mı?

ogulhero06

Öğrenci
Rica ederim hocam.. Maalesef bu konuda hiçbir bilgiye sahip olmadığım gibi tahminde duymadım kaldı ki Cumhurbaşkanlığı tarafından alınacak kararlar konusunda tahmin yürütülmesi de neredeyse olanaksız..

yaşar hocam bugün çıkan kararnamelerin bir etkisi varmı öğr. üyesi ilanlarına. ve karatay üniversitesi profesör ilanı çıkmış. yine mi iptal olacak acaba?

A

Akademik Kanuni

Guest
2019 kadroları

Karatay vakıf üniversitesi Hocam,onları kararname veya norm kadro bağlamıyor.

A

Akaderum333

Guest
Ön değerlendirmesi tamamlanıp giriş sınavı bir defa ertelenen ilan sınavdan iki gün önce gerekçesiz iptal edildi bu duruma itiraz şansı var mıdır? İzlenmesi gereken yol nedir? Sıralamaya giren ve sınava girmeye hak kazananların hak kaybı ortaya çıkmış olmuyor mu? Bilgisi olan var mı bu konuda?

Luix

Öğrenci
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi giriş sınavını önce bir kez erteleyip sonrasında ise iptal etmiştir. Bu durumda tekrar ilana çıktıklarında yeni bir ön değerlendirme aşaması mı olacak?