YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
@yasarayanoglu hocam, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi giriş sınavını önce bir kez erteleyip sonrasında ise iptal etmiştir. Bu durumda tekrar ilana çıktıklarında yeni bir ön değerlendirme aşaması mı olacak?

İlanı tamamen iptal etmişler öyle görünüyor size bir gerekçe söylendi mi? Ya da ilanın tekrar açılacağı hususunda bir bilgi verildi mi?

Son düzenleme:

bekleyiş123

Öğrenci

Öncelikle paylaştığınız için teşekkürler. Bu kararname Resmi Gazete'de yayınlandı mı, yayınlanacak mı?

qrace07

Öğrenci
Öncelikle paylaştığınız için teşekkürler. Bu kararname Resmi Gazete'de yayınlandı mı, yayınlanacak mı?
Bende öncelikle paylaşan arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum.. [MENTION=104348]bekleyiş123[/MENTION] hocam bugünün resmi gazetesi daha yayımlanmadı belki bunda çıkar umuduyla bekliyorum. Geçmiş tarihlilerde yoktu.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Son düzenleme:

Mehmet123456

Öğrenci
Biz burada üç beş kadro için yok öyle alınmalı böyle alınmalı ..bu bunun hakkını yedi falan diye birbirimizi yerken diyanet işlerinin ilanına bakin arkadaşlar. İlan dediğin böyle olur tam 9500 kişi birden. Sustum ben.

kadirk

Öğrenci
Öncelikle bilgi veren arkadaşa teşekkürler.
Bu paylaştığınız kararla ilgili aklıma takılanlar var. Rica etsem bilenler cevaplarmı özellikle Yaşar hocamın yorumunu merak ediyorum.

Öğretim Üyelerine yapılacak atamalar sınırlamalara tabi değildir diyor?
1 Sayılı Liste ne?
2 Sayılı Liste ne?

Birde bugun resmi gazete de karar cıktı o bu karar mı? ama orada sivas üniversitesi var sadece ekte o nedir?

İlginize teşekkürler.

tumua

Araştırma Görevlisi
Cok sukur karar cikti. Arastirma gorevlileri ve ogretim gorevlilerine 2019da 4bin atama var. Bunun 3.200’u universitelere dagitilmis geri kalan 800u de daha once de belirtildigi uzere yöke verilmis oncelikli alanlarda kullanilsin diye.

Son düzenleme:

htaysi

Öğrenci

Hocam öğretim üyesi demişsiniz ama öğretim elemanı için çıkan bir karar değil mi bu?

erenn

Öğrenci
Arkadaşlar, kararname 4 Şubat 2019 tarihinde çıkmış, bu konuda linkten ilgili kararnameyi okuyabilirsiniz. Bunun dışında anladığım kadarıyla öğretim üyesi kadroları atama sayısından muaf tutulmuş ( i maddesinde yer alıyor), ancak öğretim üyesi dışındaki atamalar için 2 sayılı cetvelde her üniversite için atama izni verilen akademik personel sayısı yazıyor. Yani özet olarak, kararnameye göre Öğretim Üyesi kadroları için atama sayısından muafiyet var ancak Öğretim Elemanı kadroları için sayılar belirlenmiş. (Yanlış yorumluyorsam bu konuda ilgili hocalarım beni düzeltsin lütfen)

mayk

Öğrenci
4cü maddede bu kararname karar tarihinde yürürlülüğe girer ibaresi var. Bu durumda yeni kadro ilanları ne zaman çıkar acaba?

Son düzenleme:

Academy35

Öğrenci
Bu kararname bahsedilen kararname mi? Bilgisi olan biri açıklayabilir mi lütfen? Ayrıca bu o ise bundan üniversitelerin haberi var mı acaba? Bir duyumu vs olan var mı?

pHDoktor

Öğrenci
Norm kadro kısıtlaması varken zaten ilanlar az olacaktır (Öğretim Üyesi açısından). Görüldüğü gibi üniversitelere verilecek araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi sayısı da çok az. Benim merak ettiğim norm kadro planlaması yapılmadan yada ilan edilmeden kadro ilanı verebilirler mi? Önce norm kadrolarını duyurması şart mı?

A

Akademik343

Guest
Norm kadro

Norm kadro kısıtlaması varken zaten ilanlar az olacaktır (Öğretim Üyesi açısından). Görüldüğü gibi üniversitelere verilecek araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi sayısı da çok az. Benim merak ettiğim norm kadro planlaması yapılmadan yada ilan edilmeden kadro ilanı verebilirler mi? Önce norm kadrolarını duyurması şart mı?
Üniversiteler zaten norm kadro planlamalarını yaptı. Hatta bir çoğu bunu web adreslerinde bile bunu duyurdu.