YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

pHDoktor

Öğrenci
Bölümde 17 öğretim üyesi, 2 tane de dr. öğretim görevlisi, 1 dr. araş. gör. var. Bu ilan da iptal olacak mı göreceğiz yoksa isteyen istediği ilanı verebiliyor mu eskisi gibi.

Norm kadronun nasıl işleyeceğine ilişkin bu ilanlar yol gösterici olabilir. Bölümde norm fazlası eleman var ama zaten norm kadro mevcut durumda bir değişiklik getirmiyordu milli eğitimde norm fazlası öğretmen okuldan gönderiliyor ama üniversitede böyle bir durum yok. Öte yandan bu ilanlar mevcut öğretim üyesi sayısını değiştirmeyecek. Sadece bir üst unvana atamaya ilişkin ya da kadrosuz doçentlerin kadroya atanması olabilir. Unvanlar arasındaki oran korundukça sorun olmaması gerek.

Son düzenleme:

pHDoktor

Öğrenci
Hocam bölümde 17 tane öğretim üyesi zaten var. Zaten norm dolu. Buna da bir açıklık getirsinler. Bizim üniversitelerde norm zaten 6 siz fazlasıyla aşıyorsunuz deniyor ve ilana çıkılamaz deniyor

B

bb0216

Guest
Selçuk uni ilanındaki kadrolar norm dışı olmalı zira üniversitenin 2019 norm kadro planlamasında örneğin tıp fakültesinden hiç bir plan gözükmüyor. O zman bu ilanı ilk norm dışı ilan olarak nitelendirebilir miyiz?

A

ank463

Guest
Norm kadronun nasıl işleyeceğine ilişkin bu ilanlar yol gösterici olabilir. Bölümde norm fazlası eleman var ama zaten norm kadro mevcut durumda bir değişiklik getirmiyordu milli eğitimde norm fazlası öğretmen okuldan gönderiliyor ama üniversitede böyle bir durum yok. Öte yandan bu ilanlar mevcut öğretim üyesi sayısını değiştirmeyecek. Sadece bir üst unvana atamaya ilişkin ya da kadrosuz doçentlerin kadroya atanması olabilir. Unvanlar arasındaki oran korundukça sorun olmaması gerek.

Örneğin Ankara Üni'de norm kadro ve 2/3 oranının bölüm bazında değil fakülte bazında uygulanacağı söyleniyor. MEvcut öğretim üyesi sayısı değişmeyecek olsa da örneğin doçentin prof kadrosuna atanması konusunda bir şey değişmiyor çünkü akademide yükseltme yine açıktan atama ile oluyor. Toplam sayı değişmeyecek olsa da yeni prof kadrosu yayınlanmadığı için mevcut doçent profluğa yükselemiyor. En azından durum şimdilik böyle.

gimmurat

Öğrenci

Hocam norm kadro planlaması bahsettiğiniz gibi işlemiyor. Mevcut öğretim üyesi sayısı değişmiyor ben zaten doçentime prof kadrosu istiyorum gibi bir talepte bulunamazsınız. Şöyle örnek vereyim daha anlaşılır olması açısından. Bölümünüzün norm kadro sayısı 10 ve mevcut öğretim üyesi sayınız 10 olsun. mevcut bir Doçente Prof kadrosu isteyeceğiniz zaman bendeki toplam sayı değişmiyor norma girmiyor diyemezsiniz. Siz bölümünüze Prof kadro ilanına çıkarsınız ve bu ilana o şartı taşıyan herkesin başvurma hakkı vardır. Haliyle bölümünüzdeki Doçentin o kadroya girmesi gibi bir kesinlik olmadığından siz YÖKe böyle bir istekle gidemezsiniz. Açılacak kadro norm fazlası olarak istenir. Eğer YÖKten onay gelirse ilan yayınlanır. Oldu ki planlandığı gibi oldu ve mevcut Doçent hocanız kadroya girdi. Bölünüzdeki öğretim üyesi sayısı norm fazlasına taşmaz ama bahsettiğim gibi mevcut hocalar için istenen kadroları da bu zaten bizde, norm fazlası olmaz onun yükselmesi gibi bir durum söz konusu değil.

İlan çıktığına göre şimdilik izin alındığını düşüneceğiz iptal edilirse o zaman norm dışı denebilir. Biz de de öğretim üyesi sayısı norm fazlası olmasına karşılık bu şekilde kadrolar istendi.

pHDoktor

Öğrenci
İlan çıktığına göre şimdilik izin alındığını düşüneceğiz iptal edilirse o zaman norm dışı denebilir. Biz de de öğretim üyesi sayısı norm fazlası olmasına karşılık bu şekilde kadrolar istendi.

Hocam çoğu yerde talep alındı. Kadro ilanını vermek rektörün elindeyse ve istediğinde ilana çıkabiliyorsa bekleyeceğiz. Sizde de talep alındı sanırım. kadro şartı sorulduğunda kadro gelip gelmeyeceğini anlayacağız zaten :)

Arafta

Öğrenci
Hocam şimdi bazı bölümleri inceledim. Norm kadro falan hak getire. Araştırma Üniversitesi bile olsa o ilanları veremez norm kadroya göre. Bazıları çok dikkat çekici. Mesela Ziraat Fak. ilanlarına baktım. Tarla bitkileri bölümünde hoca sayısı çok fazla ama 3 de ilan vermiş.

- - - Güncellendi - - -

Hatta 4 tane 3 doçent ve 1 profesör kadrosu.

Selçuk Üniversitesinde farklı işler çevriliyor gibi. Norm kadro planlaması yapmışlar ama Ziraat Tıp gibi Fakülteleri dahil etmemişler. İlanlarında da norm kadro yönetmeliği kapsamında olduğu yazmıyor. Biz eski sistemle yani norm kadro yönetmeliğini uygulamadan alım yapıyoruz demişler resmen. Ya bu mevzuat her üniversiteyi kapsamıyor ya da selçuk çıldırdı ;)

pHDoktor

Öğrenci
Selçuk Üniversitesinde farklı işler çevriliyor gibi. Norm kadro planlaması yapmışlar ama Ziraat Tıp gibi Fakülteleri dahil etmemişler. İlanlarında da norm kadro yönetmeliği kapsamında olduğu yazmıyor. Biz eski sistemle yani norm kadro yönetmeliğini uygulamadan alım yapıyoruz demişler resmen. Ya bu mevzuat her üniversiteyi kapsamıyor ya da selçuk çıldırdı ;)

Sanırım takip edeceğiz. İlan iptal olmaz ise bir işler dönüyor kesin diyeceğim de olan ilan vermeyen üniversitelerin personeline olacak

qrace07

Öğrenci
Arkadaşlar bahsettiğim gibi görüşme yaptığım üniversite ilana çıktı, ilk etapta önceliği olana çıkacaklarını, bilim sınavından sonra da diğer bölümlere çıkacaklarını belirtmişlerdi. Bekleyip göreceğiz. Her zaman dediğim gibi, herkesin hakkında hayırlısı olsun.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Mehmet123456

Öğrenci
Arkadaşlar olay basit aslında. Rektörlük YÖK ten izin aldığı sürece ve 2/3 e dikkat ederek istediği kadar adam alabilir. Bize gelince norm fazlası derler. Ama bir bakarsınız gökten birileri geliverir. Olan sizin benim gibi kimsesi olmayanlara oldu. Yok te Cumhurbaşkanlığı da Rektörlüklerde istediklerini aldılar. Herkesin serbestçe at koşturabileceği puslu bir ortam işte. Wellcome to Academia...

ogulhero06

Öğrenci
Arkadaşlar olay basit aslında. Rektörlük YÖK ten izin aldığı sürece ve 2/3 e dikkat ederek istediği kadar adam alabilir. Bize gelince norm fazlası derler. Ama bir bakarsınız gökten birileri geliverir. Olan sizin benim gibi kimsesi olmayanlara oldu. Yok te Cumhurbaşkanlığı da Rektörlüklerde istediklerini aldılar. Herkesin serbestçe at koşturabileceği puslu bir ortam işte. Wellcome to Academia...

hocam 2/3 e dikkat ederek demişsiniz ama bugünkü bandırma üniversitesi ilanlarına bakarsanız 4 adet bilgisayar mühendisliğine drç. öğr. üyesi ve 4 adette elektrik mühendisliği bölümüne dr. öğr üyesi kadro ilanı var. 2/3 kuralıda sanırım arka plana itildi. malumunuz mühendislik tıp ve diş için asgari şartları artırdı yök. ve artırdığı sayılarla norm yönetmeliği uyuşmuyor. diyorki 4 kişiyle açabilirsin ok 3. sendede 7 kişi olmak zorundasın eee hani norm.

Luix

Öğrenci
Herkese merhaba,
Devlet üniversitelerinde araştırma görevlisi kadrolarını ne zaman görmeye başlayacağız? Üniversite bazında da olsa bir duyumu olan var mıdır?

pHDoktor

Öğrenci
hocam 2/3 e dikkat ederek demişsiniz ama bugünkü bandırma üniversitesi ilanlarına bakarsanız 4 adet bilgisayar mühendisliğine drç. öğr. üyesi ve 4 adette elektrik mühendisliği bölümüne dr. öğr üyesi kadro ilanı var. 2/3 kuralıda sanırım arka plana itildi. malumunuz mühendislik tıp ve diş için asgari şartları artırdı yök. ve artırdığı sayılarla norm yönetmeliği uyuşmuyor. diyorki 4 kişiyle açabilirsin ok 3. sendede 7 kişi olmak zorundasın eee hani norm.

3. sınıfta öğrencisi varsa zaten o şartları taşıması gerekiyor yoksa kapatılabilir. O nedenle de ilana çıkıyor. Tabi bir de bu talepler ne zaman alındı, o şartlar ne zaman yazıldı da gönderilip ilana çıkıldı değil mi? Bazı üniversitelerimiz gerçekten hızlı.

ozcanalp

Öğrenci
Hocam merhaba ,

bilgisayar mühendisliği bölümünde şu an kaç hoca var acaba ? alttaki linkte göremedim

https://mdbf.bandirma.edu.tr/tr/bil-muh/Personel/Akademik

- - - Güncellendi - - -

Hocam merhaba ,

bilgisayar mühendisliği bölümünde şu an kaç hoca var acaba ? alttaki linkte göremedim

ogulhero06

Öğrenci
Hocam merhaba ,

- - - Güncellendi - - -

Hocam merhaba ,

hocam hiç hoca yok. bölüm açılmış ve yeni asgari şartlara göre öğrenci almak için 4 hoca alınacak.

P

pau20

Guest
Arkadaşlar bahsettiğim gibi görüşme yaptığım üniversite ilana çıktı, ilk etapta önceliği olana çıkacaklarını, bilim sınavından sonra da diğer bölümlere çıkacaklarını belirtmişlerdi. Bekleyip göreceğiz. Her zaman dediğim gibi, herkesin hakkında hayırlısı olsun.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Hangi üniversite hocam?

ozcanalp

Öğrenci
hocam hiç hoca yok. bölüm açılmış ve yeni asgari şartlara göre öğrenci almak için 4 hoca alınacak.

Teşekkürler hocam yanıt için.

Normalde norm kadro yönetmeliğine göre asgari kadro 3 - norm 6 şeklinde belirlenmişti ve asgari sayıyı geçen her durumda 2/3 kuralı uygulanması gerekiyordu.

Bandırma ise 4 kişi aynı ünvanda ilan çıkarak (YÖK 'ün yeni yayınladığı mühendislik için asgari koşullara uymak için) 2/3 kuralını esnetmiş oldu diye anlıyorum doğru mudur ? Bandırma'da 3. sınıf öğrenciler olsaydı 7 kişi olması gerekiyordu yine 2/3 kuralını esneteceklerdi öğretim üyesi sayısını diye düşünüyorum bu durumda.