Norm kadronun nasıl işleyeceğine ilişkin bu ilanlar yol gösterici olabilir. Bölümde norm fazlası eleman var ama zaten norm kadro mevcut durumda bir değişiklik getirmiyordu milli eğitimde norm fazlası öğretmen okuldan gönderiliyor ama üniversitede böyle bir durum yok. Öte yandan bu ilanlar mevcut öğretim üyesi sayısını değiştirmeyecek. Sadece bir üst unvana atamaya ilişkin ya da kadrosuz doçentlerin kadroya atanması olabilir. Unvanlar arasındaki oran korundukça sorun olmaması gerek.
Norm kadronun nasıl işleyeceğine ilişkin bu ilanlar yol gösterici olabilir. Bölümde norm fazlası eleman var ama zaten norm kadro mevcut durumda bir değişiklik getirmiyordu milli eğitimde norm fazlası öğretmen okuldan gönderiliyor ama üniversitede böyle bir durum yok. Öte yandan bu ilanlar mevcut öğretim üyesi sayısını değiştirmeyecek. Sadece bir üst unvana atamaya ilişkin ya da kadrosuz doçentlerin kadroya atanması olabilir. Unvanlar arasındaki oran korundukça sorun olmaması gerek.
İlan çıktığına göre şimdilik izin alındığını düşüneceğiz iptal edilirse o zaman norm dışı denebilir. Biz de de öğretim üyesi sayısı norm fazlası olmasına karşılık bu şekilde kadrolar istendi.
Hocam şimdi bazı bölümleri inceledim. Norm kadro falan hak getire. Araştırma Üniversitesi bile olsa o ilanları veremez norm kadroya göre. Bazıları çok dikkat çekici. Mesela Ziraat Fak. ilanlarına baktım. Tarla bitkileri bölümünde hoca sayısı çok fazla ama 3 de ilan vermiş.
- - - Güncellendi - - -
Hatta 4 tane 3 doçent ve 1 profesör kadrosu.
Selçuk Üniversitesinde farklı işler çevriliyor gibi. Norm kadro planlaması yapmışlar ama Ziraat Tıp gibi Fakülteleri dahil etmemişler. İlanlarında da norm kadro yönetmeliği kapsamında olduğu yazmıyor. Biz eski sistemle yani norm kadro yönetmeliğini uygulamadan alım yapıyoruz demişler resmen. Ya bu mevzuat her üniversiteyi kapsamıyor ya da selçuk çıldırdı
Arkadaşlar olay basit aslında. Rektörlük YÖK ten izin aldığı sürece ve 2/3 e dikkat ederek istediği kadar adam alabilir. Bize gelince norm fazlası derler. Ama bir bakarsınız gökten birileri geliverir. Olan sizin benim gibi kimsesi olmayanlara oldu. Yok te Cumhurbaşkanlığı da Rektörlüklerde istediklerini aldılar. Herkesin serbestçe at koşturabileceği puslu bir ortam işte. Wellcome to Academia...
hocam 2/3 e dikkat ederek demişsiniz ama bugünkü bandırma üniversitesi ilanlarına bakarsanız 4 adet bilgisayar mühendisliğine drç. öğr. üyesi ve 4 adette elektrik mühendisliği bölümüne dr. öğr üyesi kadro ilanı var. 2/3 kuralıda sanırım arka plana itildi. malumunuz mühendislik tıp ve diş için asgari şartları artırdı yök. ve artırdığı sayılarla norm yönetmeliği uyuşmuyor. diyorki 4 kişiyle açabilirsin ok 3. sendede 7 kişi olmak zorundasın eee hani norm.
hocam 2/3 e dikkat ederek demişsiniz ama bugünkü bandırma üniversitesi ilanlarına bakarsanız 4 adet bilgisayar mühendisliğine drç. öğr. üyesi ve 4 adette elektrik mühendisliği bölümüne dr. öğr üyesi kadro ilanı var. 2/3 kuralıda sanırım arka plana itildi. malumunuz mühendislik tıp ve diş için asgari şartları artırdı yök. ve artırdığı sayılarla norm yönetmeliği uyuşmuyor. diyorki 4 kişiyle açabilirsin ok 3. sendede 7 kişi olmak zorundasın eee hani norm.
Hocam merhaba ,
bilgisayar mühendisliği bölümünde şu an kaç hoca var acaba ? alttaki linkte göremedim
https://mdbf.bandirma.edu.tr/tr/bil-muh/Personel/Akademik
- - - Güncellendi - - -
Hocam merhaba ,
bilgisayar mühendisliği bölümünde şu an kaç hoca var acaba ? alttaki linkte göremedim
https://mdbf.bandirma.edu.tr/tr/bil-muh/Personel/Akademik
Arkadaşlar bahsettiğim gibi görüşme yaptığım üniversite ilana çıktı, ilk etapta önceliği olana çıkacaklarını, bilim sınavından sonra da diğer bölümlere çıkacaklarını belirtmişlerdi. Bekleyip göreceğiz. Her zaman dediğim gibi, herkesin hakkında hayırlısı olsun.
Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.
hocam hiç hoca yok. bölüm açılmış ve yeni asgari şartlara göre öğrenci almak için 4 hoca alınacak.